Gość Puri 23.05.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dzięki wielkie za informacje. Jeszcze tylko zapytam - to jest Ytong czy Silka bo przyznam szczerze nie potrafię tego rozróżnić... To proste Ytong - cieply, lekki i kruchy, latwy w obrobce (mozna nozem wycinac) Silka - bardzo ciężka i twarda ale za to bardzo dobre parametry akustyczne! (ciac sie da tylko flexem Ja wybralem na sciany zewnetrzne YTONG a na wewnetrzne SILKE. Info pdf: http://www.ytong-silka.pl/pl/docs/Ulotka_sciany_akustyczne_10-2013.pdf http://www.ytong-silka.pl/pl/content/katalogi_i_broszury.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.05.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Hej, czy moze sie ktos wypowiedziec na temat kosztow zrobienia elewacji w Z34? (styropian 10cm + tynk) Cena za calosc? za m2? brutto czy netto? na jakich materiualach (producent)? w ktorym roku? Z gory dziekuje !! No ja to robiłem w 2012 w listopadzie i ceny o ile dobrze pamiętam to za styropian z materiałami,siatkami,tynkiem itp zapłaciłem ok.6500 za robociznę wyszło tez jakieś 5k z hakiem ogólnie około 12 tys. Styro 15 cm standard firma hmm...aktivbud czy coś takiego,ogólnie nie miałem cisnienia na firmę 10 cm wydaje mi sie za mało,rozważ większa grubość styropianu.Różnica niewielka a docenisz i latem i zimą Edytowane 23 Maja 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 23.05.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 No ja to robiłem w 2012 w listopadzie i ceny o ile dobrze pamiętam to za styropian z materiałami,siatkami,tynkiem itp zapłaciłem ok.6500 za robociznę wyszło tez jakieś 5k z hakiem ogólnie około 12 tys. Styro 15 cm standard firma hmm...aktivbud czy coś takiego,ogólnie nie miałem cisnienia na firmę 10 cm wydaje mi sie za mało,rozważ większa grubość styropianu.Różnica niewielka a docenisz i latem i zimą Dziekuje za odp! Normalnie 10cm to za malo ale ja mam energooszczędne ściany zewnętrzna z energo ytong 36,5 wiec nie musial bym juz dawac styropianu! Ale przez to ze to jednak Sudety i zimy jak u Ruskich to wole dla swietego spokoju 10 styropian jeszcze na wszelki wypadek dac - to i tak juz w tedy bedzie TERMOS a nie DOM... wiec bede musial uwazac jak wietrzenie domu... Energo Ytong 36,5cm: Współczynnik przenikania ciepła U [W/(m2·K)] 0,25 - zeby uzyskac takie parametry to musial bym wymurowac sciane z Porothermu Si o grubosci 44cm albo Porotherm 24+12cm styropianu... wiec jak naloze na moje sciany jeszcze 10cm styropianu grafitowego to beda nawed duzo lepsze parametry niz wymaga dom pasywny... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 23.05.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dzięki wielkie za informacje. Jeszcze tylko zapytam - to jest Ytong czy Silka bo przyznam szczerze nie potrafię tego rozróżnić... Solbet Optima500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 23.05.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 To proste Ytong - cieply, lekki i kruchy, latwy w obrobce (mozna nozem wycinac) Silka - bardzo ciężka i twarda ale za to bardzo dobre parametry akustyczne! (ciac sie da tylko flexem Teorię to ja znam na pamięć już Mi chodziło o to, że nie potrafię tego odróżnić "na żywo" - nie znam różnic w wyglądzie Solbet Optima500 O właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 27.05.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 27.05.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 [ATTACH=CONFIG]262386[/ATTACH] Pięknie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 28.05.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 [ATTACH=CONFIG]262386[/ATTACH] Ja wiem jak to cieszy Ja dzis w koncu znow jade na budowe zobaczyc jak to u mnie wyglada po wylewce podlogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.05.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam, W jaki sposób najprościej obliczyć ilość materiałów na ściany? Z pola powierzchni ścian i następnie ze wskaźników określających ilość sztuk/m2 dostępnych na stronach producentów? Powierzchnię okien odliczyć czy zostawić w ramach zapasu (z wyjątkiem tarasowego bo to kawał dziury w ścianie )? [ATTACH=CONFIG]262386[/ATTACH] Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.05.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Przepraszam, że nie pamiętam komu, ale komuś obiecałam pokazać dach garażu (albo spadek dachu ) Póki co to tylko konstrukcja, ale tę stromość można już zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.05.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ja wiem jak to cieszy Ja dzis w koncu znow jade na budowe zobaczyc jak to u mnie wyglada po wylewce podlogi! oooj... kiedy u mnie będzie wylewka? :/ ja na budowie jestem codziennie, a nawet kilka razy czasem (przeważnie na weekendzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.05.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Gratuluję Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam, W jaki sposób najprościej obliczyć ilość materiałów na ściany? Z pola powierzchni ścian i następnie ze wskaźników określających ilość sztuk/m2 dostępnych na stronach producentów? Powierzchnię okien odliczyć czy zostawić w ramach zapasu (z wyjątkiem tarasowego bo to kawał dziury w ścianie )? ...wstyd się przyznać mi policzyli murarze, nawet nie wiem ile metrów ściany mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.05.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Przepraszam, że nie pamiętam komu, ale komuś obiecałam pokazać dach garażu (albo spadek dachu ) [ATTACH=CONFIG]262607[/ATTACH] Mi! :yes: Ja dalej nie wiem czy taki dach u nas przejdzie W razie czego będę musiał zrobić nad garażem taras - a czy (i jak) go wykończę to już życie pokaże. Oczywiście po odbiorze budynku - może "przypadkiem" ktoś mi go zadaszy "niechcący" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Mi! :yes: Ja dalej nie wiem czy taki dach u nas przejdzie W razie czego będę musiał zrobić nad garażem taras - a czy (i jak) go wykończę to już życie pokaże. Oczywiście po odbiorze budynku - może "przypadkiem" ktoś mi go zadaszy "niechcący" no może być, wiaty wolnostojące przyrastają do budynków, to co Ci się taras nie zadaszy hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 31.05.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Nie miałem ostatnio czasu ale już nadrabiam Obiecane fotki mojego "stawu" koszt wykonania około 150 zł plus własna praca.Na efekt końcowy niestety trzeba poczekać :/ Edytowane 31 Maja 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 01.06.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]263005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263006[/ATTACH] Nie miałem ostatnio czasu ale już nadrabiam Obiecane fotki mojego "stawu" koszt wykonania około 150 zł plus własna praca.Na efekt końcowy niestety trzeba poczekać :/ ...i złote ryby pływają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 03.06.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Nowe postepy Wiecej jak zawsze na dropbox... w piatek dojda jeszcze z "wylewki" Pozdr. Irek / Puri. PS: Jezeli chodzi o firme to polecam na dolnym slasku Pana Mariusza Sienkiewicza z Dzierzoniowa (firma: Mariol.net) - Panowie naprawde znaja sie na tym co robia ! Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 03.06.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 My już trzy tygodnie po wylewkach w nawale innych prac, różne rzeczy niespodziewanie dostają nóg Trzeba sobie jakoś radzić. poddasze się robi. W oczekiwaniu na lepszą pogodę pozdrawiam budujących i przyszłych budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 03.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]263005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263006[/ATTACH] Nie miałem ostatnio czasu ale już nadrabiam Obiecane fotki mojego "stawu" koszt wykonania około 150 zł plus własna praca.Na efekt końcowy niestety trzeba poczekać :/ A nie mówiłem ? Staw konkretny. superaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts