epterode 03.06.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Przyszedł czas wyboru materiałów na dach. Przyznać się kto ma jaką więźbe i jakie dachówki jaka firma i model dachówki jest sprawdzona , raczej ceramika. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 03.06.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Przyszedł czas wyboru materiałów na dach. Przyznać się kto ma jaką więźbe i jakie dachówki jaka firma i model dachówki jest sprawdzona , raczej ceramika. Dzieki Sprawdzona BRAAS Dachówka ceramiczna Rubin 13V http://www.ambit.gda.pl/Dachowka-Ceramiczna/RuppCeramika/Rubin-13V.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 03.06.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 My już trzy tygodnie po wylewkach [ATTACH=CONFIG]263451[/ATTACH] w nawale innych prac, różne rzeczy niespodziewanie dostają nóg [ATTACH=CONFIG]263453[/ATTACH] Trzeba sobie jakoś radzić. poddasze się robi. W oczekiwaniu na lepszą pogodę pozdrawiam budujących i przyszłych budujących Kluczo-łyżka mnie rozbawiła Widzę,że ostro działacie Puri,efekty niezłe,czekamy na wiecej. Co do dachu to roben piemont i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 05.06.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Kolega chyba też ją ma mówicie że sprawdzony temat? a jak sie ma do Robena sredzka falista plus antracyt? Sprawdzona BRAAS Dachówka ceramiczna Rubin 13V http://www.ambit.gda.pl/Dachowka-Ceramiczna/RuppCeramika/Rubin-13V.htm [ATTACH=CONFIG]263456[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263457[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 05.06.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) wiecej zdjec jak zawykle w galerii na dropboxie.... U mnie narazie przerwa... We wrzesniu cdn... elewacja. Pozdr. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 05.06.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Kolega chyba też ją ma mówicie że sprawdzony temat? a jak sie ma do Robena sredzka falista plus antracyt? Hmmm... a powiedz mi jaka ma byc wyższa filozofia przy dachowkach... 1 pytanie: blacha czy dachowka? 2 pytanie: jak dachowka to ceramiczna czy cementowa? 3 pytanie: jezeli ceramiczna to droższa bo lzejsza i mniej obrasta mchem i nie płowieje... no a puzniej to juz naprawde wedlug gustu: wyglad / kolor i cena.... Bo czy wezniesz Braasa czy Robena czy inna znana firme to wedlug mnie nie ma roznicy... Ja wybralem Rubin 13V czarny brylant ze wzgledu na wyglad, kolor i powierzchnie (jest gladka jak lakier na samochodzie) do tego byl w tedy najnowszy model z swoboda przesuwu do 30 mm... Co mi sie w tej dachowce podoba to ze ma bardzo sliska powierzchnie i jak tylko troche slonce przygrzeje to cale platy sniegu zjezdzaja z dachu no i mam nadzieje ze prze wiele nastepnych lat mchem nie obrosnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 06.06.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Z tym się zgodzę ale moje pytanie dotyczy jakości dachówek ceramicznych.Są dachówki ceramiczne co się łuszczą, są mega krzywe itp. i dlatego pytam który model jest sprawdzony bo jest już kilka lat produkowany i leży na dachu i nie ma oznak niszczenia.Z tego co się orientowałem jest czarny błyszczący i czarny brylant ? oba są tak samo gładkie?Robena sredzka falista plus (antracyt ) ktoś ma bo jeden forumowicz ma i myślę nad tą dachówką lub Rubin 13V jakieś inne propozycje ?Puri ile płaciłeś ? za kompletny dach za dachówkę za szt oraz cały kompletny zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 06.06.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No i cały plan legł w gruzach Okazuje się, że dom w takiej formie jak sobie wymarzyliśmy nie może stanąć na działce, która nas interesuje. Powód? Garaż musi być w bryle budynku lub osobno - dostawiony absolutnie nie wchodzi w rachubę. Koniec i kropka... Ehhh... Całe życie pod górkę nawet gdy się na nizinie mieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 06.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Z tym się zgodzę ale moje pytanie dotyczy jakości dachówek ceramicznych. Są dachówki ceramiczne co się łuszczą, są mega krzywe itp. i dlatego pytam który model jest sprawdzony bo jest już kilka lat produkowany i leży na dachu i nie ma oznak niszczenia. Z tego co się orientowałem jest czarny błyszczący i czarny brylant ? oba są tak samo gładkie? Robena sredzka falista plus (antracyt ) ktoś ma bo jeden forumowicz ma i myślę nad tą dachówką lub Rubin 13V jakieś inne propozycje ? Puri ile płaciłeś ? za kompletny dach za dachówkę za szt oraz cały kompletny zestaw? Luszczy dachowka ??? To chyba jakas chinska przeciez Braas daje 30 lat gwarancji na dachowke, wiec mysle ze nie moga sobie pozwolic na nawal reklamacji i sprawy w sadzie... To juz nie te czasy ze "kupiles to teraz sie martw..." Nie pamietam dokladnie musial bym poszukac rachunkow... wydaje mi sie ze za wszystkie dachowki i inne gadzety typu blachy drabinki itd z dostawa ok 14.000zl brutto... Co do wzorow (czarny błyszczący i czarny brylant) itd... nie kupywal bym na podstawie zdjec i katalogow !!! N.p. Braas wysyla do domu 2-3 dachowki jako wzory gratis... Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 06.06.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Warunki zabudowy dla tej działki są jasno określone... Można ewentualnie próbować je zmienić ale z tego co się dowiedziałem to szanse na pozytywne załatwienie są małe. Trzeba pomyśleć. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 06.06.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Gwarancja gwarancją co z tego jak koledze 3 razy dach cały wymieniali i wszystko naruszone.Niestety i dziś wypuszczają felerne modele. czarny błyszczący i czarny brylant widziałem je wczoraj ten twój skrzy sie w słoncu bardziej ktoś ma może na forum czarny brylant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.06.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja mam dosawiony... wiec w czym problem ? Zdziwilo by mnie gdy u nas w Pl nie dalo sie czegos zalatwic ) Zwykle wszystko musi grać do oddania budynku a potem...już z górki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 08.06.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ok, jest szansa. Okazuje się, że można wystąpić do gminy zmianę warunków zabudowy - całość nie powinna trwać dłużej niż 3 tygodnie Czekam jeszcze tylko aż projektant skonsultuje to z odpowiednią osobą w starostwie żeby mieć pewność, że to załatwi sprawę. Tak więc trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 09.06.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) A jak się rozliczaliście ? z kierownikiem budowy dodatkowa umowa czy tylko zgłaszaliście do architektury? kasę z góry czy za etapy? Ile was wyszła więźba dachowa ? Mi wychodzą takie ilości1) Tarcica kantowa impregnowana5,52m3 2) Tarcica kantowa heblowana0,29m33) Podbitka gr 16mm55m2 4) Tarcica kantowa-łaty impregnowane1,35m3 Edytowane 10 Czerwca 2014 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 11.06.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Mam pytanie odnośnie instalacji elektrycznych w naszych Z34. czy ktoś z Was robił projekt takiej instalacji? jeśli tak to ile to tak mniej więcej kosztuje? i najważniejsze - ile Was wyniosła pełna instalacja elektryczna w waszych domkach. Szukam jakiejś firmy z okolic Częstochowy- może kogoś polecicie Instalacja w peszlu czy sam kabel? Pozdrawiam Edytowane 11 Czerwca 2014 przez kloczkowski84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 12.06.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Mam pytanie odnośnie instalacji elektrycznych w naszych Z34. czy ktoś z Was robił projekt takiej instalacji? jeśli tak to ile to tak mniej więcej kosztuje? i najważniejsze - ile Was wyniosła pełna instalacja elektryczna w waszych domkach. Szukam jakiejś firmy z okolic Częstochowy- może kogoś polecicie Instalacja w peszlu czy sam kabel? Pozdrawiam Do pełnej instalacji to jeszcze u nas daleko. Na razie kupa kabli i puszek pod wyłączniki. Czy projekt jest potrzebny? U siebie robiłem sam bez projektu. Instalacja zrobiona bezpuszkowo - czyli bez puszek łączeniowych. Wszystkie łączenia pod wyłącznikami. Ładniej wygląda tylko trochę więcej kabla wychodzi. W peszlu puściłem tylko kable lanowskie i koncentryczne do TV. Najlepiej jak byś miał jakiegoś kumpla elektryka albo naprawdę kogoś dobrego z polecenia bo z tymi fachowcami to różnie bywa. Mam kumpla w Częstochowie zapytam czy by się podjął. Dobry fachowiec- nie obiecuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 12.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 super, czekam na kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 13.06.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 super, czekam na kontakt. Pozdrawiam kontakt poszedł na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 13.06.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dobry fachowiec, czy taki sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 13.06.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dobry fachowiec, czy taki sobie? Dobry. Szkoda, że mam trochę drogi do Częstochowy, może bym się załapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts