Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość and***j*
Witam.Jakie okna wybraliście dwu czy trzy szybowe?duże różnica w cenie?ciągle myślę czytam ale już sam nie wiem czy to tak naprawde ma odczuwalny wpływ na komfort i ekonomie użytkowania

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.Jakie okna wybraliście dwu czy trzy szybowe?duże różnica w cenie?ciągle myślę czytam ale już sam nie wiem czy to tak naprawde ma odczuwalny wpływ na komfort i ekonomie użytkowania

Ja wybrałem 2 szybowe firmy Drutex i nie narzekam .Najwięcej ciepła ucieka przez ściany ,więc lepiej na tym się bym skupił i nie zaprzątał sobie głowy .

Pozdrawiam

Gość Puri

My mamy VEKA Alpha Plus z pakietem 3-szybowym http://www.komsta.pl/oferta/okna_pvc/VEKA_Alpha_Plus/

Do tego rolety podtynkowe na osprzecie Somfy http://www.somfy.pl

Jezeli dasz w salonie nad oknem na taras rolete podtynkowa uwazal na mocowanie i stabilnosc tego elementu. Szczegolnie jak wybierzesz drzwi przesuwane 3 szybowe. 4 chlopa potrzeba zeby takie drzwi wsadzic! wiec wyobraz sobie jak musi wygladac mocowanie takiego okna...

Gość and***j*

świrek100 to z oknami dachowymi?

Puri wszystko fajnie tylko nie mój przedział cenowy:( a jak mam braćtanie trzyszybowe to chyba sobie odpuszczę..

ps.

Jestem na etapie stropu w projekcie terriva,ale koniecznie chcę działówki murowane i jakoś nasłuchałem się dużo negatywnych opinii..tak sobie myślę o żeraniu i lanym,jak tu u Was było cenowo?i jak w użytkowaniu nic nie pęka,rysuje się itp?Zmiany w projekcie u projektanta podczas adaptacji czy wystarczy jak kiero wbije w dziennik budowy zmianę?

świrek100 to z oknami dachowymi?

Puri wszystko fajnie tylko nie mój przedział cenowy:( a jak mam braćtanie trzyszybowe to chyba sobie odpuszczę..

ps.

Jestem na etapie stropu w projekcie terriva,ale koniecznie chcę działówki murowane i jakoś nasłuchałem się dużo negatywnych opinii..tak sobie myślę o żeraniu i lanym,jak tu u Was było cenowo?i jak w użytkowaniu nic nie pęka,rysuje się itp?Zmiany w projekcie u projektanta podczas adaptacji czy wystarczy jak kiero wbije w dziennik budowy zmianę?

witam

okna 7000 bez dachowych - dachowe po 700 zł za sztukę - strop mam żerński 4800 zł :D

Gość and***j*
no to ja mam wycene tych okienek co Ty lacznie na 8200 więc myślę ,ze spoko:) Jakieś zmiany w projekcie robiłeś ,żeby zmienić strop?Słyszałem ,ze te stropy musza być pod konkretny wymiar i fartem jest jak się trafi dobry projekt to pasuje?Myślałem ,że to indywidualnie się robi na zamówienie a mówią mi ,że oni wymiary mają z góry jakieś tam swoje

Jakieś zmiany w projekcie robiłeś ,żeby zmienić strop?Słyszałem ,ze te stropy musza być pod konkretny wymiar i fartem jest jak się trafi dobry projekt to pasuje?Myślałem ,że to indywidualnie się robi na zamówienie a mówią mi ,że oni wymiary mają z góry jakieś tam swoje

zmiany naniósł mi kierownik budowy z uprawnieniami

jeśli zaczynają rosnąć mury majster bierze wymiary i zamawia płyty pod dokładny wymiar :D w ciemno nikt nie zamawia :)

pozdrawiam

Gość Puri
Ekstrudowany czy ekspandowany? Który styropian wybrać? na fundamenty.

jak naj bardziej "twardy" i jak naj bardziej "tani" ! reszta to tylko marketing zeby wyciagnac kase od klijenta :), serio!

zobacz np: Styropian Aktivbud - jest tanszy i twardszy niz neotherm a i tak bedzie na "ament" betonem zalany :)

http://www.bechcicki.pl/uploads/Activbud_styropian_dach_podloga_EPS_60_karta_techniczna_AB_BECHCICKI.pdf

1aa.JPGvmax.jpg

witam wszystkich u mnie też powoli prace ruszają :)

jak narazie cennik

1)wykopanie fundamentu--500zł

2)stal ----------------------------750zł

3)beton--------------------------3900zł

4)bloczki betonowe 2..44zł szt 3400zł w tym izolbet papa taczki paleta cementu kaucja za europalety

to tyle od piątku ruszamy z bloczkmi jak bedzie pogoda pewnie z tydzień lub półtora zejdzie :)

i pytanko dlamnie ważne gdzie na dolnymślasku można kupić płyty stropowe,strop żerański,strop kanałowy

:)