Gość Puri 14.07.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Twoje są pomaranczowe czy tylko takie odbicie ? http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/715 bo te są chyba białe? U mnie byly na fundament takie lekko rozowe... PS: Naturalnie Termo Organika Fundament nie fasada http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/716 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 14.07.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Czy fundamenty zasypujecie gliną ? czy tylko i wył piasek? Kolejne pytanie kto montował rolety zewnętrzne integro bo innego systemu sensownego chyba brak? Styropian 15cm na zew więc chyba trzeba będzie wycofać nadproża bo skrzynki się nie schowają ? Do niskich okien puszka ma 13,7cm wyższych 16,5 a tarasów 18cm. Ktoś poleca daną firmę ? model? silniki do rolet ? Edytowane 14 Lipca 2014 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 14.07.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 My mamy rolety Vegas... jak narazie sa OK. Jezeli chodzi o napedy to polecam wylacznie http://www.somfy.pl ! Zostaly mi one tez polecone od kogos, kto naprawde od lat sie wylacznie tym zajmuje. Mamy wszystko na bezprzewodowym sys RTS i jestesmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 14.07.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 A jak masz zabudowane ? Integra? wycofane nadproże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 14.07.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) jak murowali wneki na okna to powiekszyli otwory tak ze rolety sa montowane pod nadprożami na oknach.... tak to bedzie na gotowo wygladac: http://roletavegas.pl/pl/produkty/vegas_revo.html https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK#lh:null-2013_08_17A.jpg https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK#lh:null-2014_04_04_01.jpg Edytowane 14 Lipca 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 15.07.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Zna ktoś tą firmę ? i ten profil PAGEN - Firma Pagen rozpoczęła swoją działalność w 1998 roku. Od początku działalności produkuje okna i drzwi PCW na bazie profiliBrugmann, okuciach Winkhaus, i niskoemisyjnych szybach zespolonych z firmy Effect-Glass Drugie pytanie co dajecie na izolacje poziomą ? na sciany fundamentu papę folie jak tak to jakie ? Edytowane 15 Lipca 2014 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 16.07.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Witam serdecznie!To forum to istna skarbnica pożytecznych informacji.Jest mi niezmiernie miło dołączyć do grona budujących Z34.Właśnie dziś po baaardzo długich poszukiwaniach padła decyzja i zakupiliśmy ten projekt. Teraz czekamy na niego z niecierpliwością.Myślę o wydzieleniu miejsca na małą pralnię zamiast jednej garderoby, ale nie mam pewności czy to dobry pomysł?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 17.07.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam serdecznie! To forum to istna skarbnica pożytecznych informacji. Jest mi niezmiernie miło dołączyć do grona budujących Z34. Właśnie dziś po baaardzo długich poszukiwaniach padła decyzja i zakupiliśmy ten projekt. Teraz czekamy na niego z niecierpliwością. Myślę o wydzieleniu miejsca na małą pralnię zamiast jednej garderoby, ale nie mam pewności czy to dobry pomysł? pozdrawiam Witamy w naszym gronie i jakoś w miare możliwości postaramy się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 17.07.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam serdecznie! To forum to istna skarbnica pożytecznych informacji. Jest mi niezmiernie miło dołączyć do grona budujących Z34. Właśnie dziś po baaardzo długich poszukiwaniach padła decyzja i zakupiliśmy ten projekt. Teraz czekamy na niego z niecierpliwością. Myślę o wydzieleniu miejsca na małą pralnię zamiast jednej garderoby, ale nie mam pewności czy to dobry pomysł? pozdrawiam Witam i zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 17.07.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 U mnie prace elewacyjne ruszyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 18.07.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam serdecznie! To forum to istna skarbnica pożytecznych informacji. Jest mi niezmiernie miło dołączyć do grona budujących Z34. Właśnie dziś po baaardzo długich poszukiwaniach padła decyzja i zakupiliśmy ten projekt. Teraz czekamy na niego z niecierpliwością. pozdrawiam witam, Emilkę I Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 18.07.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witajcie Forumowicze! Do zakupu tego projektu przymierzaliśmy się juz dwa lata temu i oto przy dobrych wiatrach dobrnęliśmy do momentu w którym jesteśmy już jego posiadaczami Zaczęliśmy juz cała papierologie - plan jest aby miec juz PNB do września. (Trzymajcie kciuki!) I chciałabym tez abyscie pomogli mi rozwiązać kwestię która teraz nie daje nam spać. Chodzi o kotłownie a ścisłej o jej przerobienie na kotłownie na paliwo stałe. Czy mogłabym poprosic Was abyscie pokazali na zdjeciach/schematach/rysunkach jak rozwiązaliscie umiejscowienie komina dymnego, jak zmieścić w niej piec z podajnikiem oraz jakie piece macie i czy jestescie zadowoleni? Pozostajemi wierni naszej pięknej Z-etce. Przerabiamy tylko wejscie do kotłowni aby było z wiatrołapu. Bylismy, zwiedzalismy i wiemy że to jest TO! Budujemy W Obornikach Śląskich (26 km od Wrocławia) Pozdrawiamy! Dagmara i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 19.07.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) Witajcie Forumowicze! Do zakupu tego projektu przymierzaliśmy się juz dwa lata temu i oto przy dobrych wiatrach dobrnęliśmy do momentu w którym jesteśmy już jego posiadaczami Zaczęliśmy juz cała papierologie - plan jest aby miec juz PNB do września. (Trzymajcie kciuki!) I chciałabym tez abyscie pomogli mi rozwiązać kwestię która teraz nie daje nam spać. Chodzi o kotłownie a ścisłej o jej przerobienie na kotłownie na paliwo stałe. Czy mogłabym poprosic Was abyscie pokazali na zdjeciach/schematach/rysunkach jak rozwiązaliscie umiejscowienie komina dymnego, jak zmieścić w niej piec z podajnikiem oraz jakie piece macie i czy jestescie zadowoleni? Pozostajemi wierni naszej pięknej Z-etce. Przerabiamy tylko wejscie do kotłowni aby było z wiatrołapu. Bylismy, zwiedzalismy i wiemy że to jest TO! Budujemy W Obornikach Śląskich (26 km od Wrocławia) Pozdrawiamy! Dagmara i Rafał WITAJCIE. Sprawa jest dość prosta bo wystarczy przesunąć komin w stronę wiatrolapu idealnie by było wkomponować go w ścianę ale nie jestem pewien czy się da bo to nośna?Ja dostawilem i zrobiłem wejście z wiatrolapu do kotłowni,polecam takie rozwiązanie.Natomiast w łazience jest kabina która zabiera nam trochę kotłowni i jeśli komuś nie zależy na kąpieli na dole to proponuję nie robić i mamy dość dużą kotłownię wtedy.(ja musiałem mieć)Ale malutka łazienka wtedy nam zostaje:sick:.Co do pieca każdy swoje będzie chwalił ale jeśli to ma być z podajnikiem to w grę wchodzą tylko 3.skam-p 7kw lub 12kw,ogniwo biecz 10kw,rbr-ekouniwersal 12kw.Ja mam rbrka i jestem mega zadowolony Jest mały zgrabny i robi to co powinien.Teść ma ogniwo i też zadowolony:-) Nasze domki wymagają max 7kw mocy na zimę i nie dajcie sobie wciskać pieców o dużej mocy bo będzie się wedzic a nie palić z ciągłą walka o sadze:-)I co ważne splicie więcej! W mojej stopce jest link do obliczenia w przybliżeniu czego potrzebujecie na zimę. Podstawą w naszych domkach to podlogowka!!! Edytowane 19 Lipca 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 20.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 U mnie prace elewacyjne ruszyly [ATTACH=CONFIG]270516[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270518[/ATTACH] no i pięknie mroczno, ale piękanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 20.07.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Hej Ja pozbyłam się przysznica w łazience na rzecz kotłowni. ... a wygląda to tak... wejście też mam z wiatrołapu i wyjście do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 20.07.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 ..a ja narazie stoję czekam na okna (już 6 tydzień, no zamówienie przez 5 tygodni nawet na produkcje nie poszło co za historia), z tynkami mają wchodzić może w tym tygodniu, no i bez okien muszą tynkować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 21.07.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 no i pięknie mroczno, ale piękanie Pozdrawiam ... mroczno bo styropian grafitowy jeszcze tydzien i bedzie kolor elewacji piaskowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 21.07.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) epterode: Czy fundamenty zasypujecie gliną ? czy tylko i wył piasek? Z tego co czytałem i rozmawiałem z wieloma fachowcami to najlepszy piasek! Gliny nie ubijesz/zagęścisz. Tam gdzie masz grunt rodzimy nienaruszony to możesz zostawić ale tam gdzie już było coś kopane w tej glinie to musisz wybrać i uzupełnić piaskiem. Piasek musi być mokry i zagęszczaj najlepiej warstwami co 20cm! epterode: Drugie pytanie co dajecie na izolacje poziomą ? na sciany fundamentu papę folie jak tak to jakie ? U siebie kładłem papę: Icopal fundament szybki profil SBS grubość 4 mm. Zdecydowałem się na papę ponieważ potem dość dobrze można ją połączyć z izolacją podłogi. DaGGi-D1: I chciałabym tez abyscie pomogli mi rozwiązać kwestię która teraz nie daje nam spać. Chodzi o kotłownie a ścisłej o jej przerobienie na kotłownie na paliwo stałe. Czy mogłabym poprosic Was abyscie pokazali na zdjeciach/schematach/rysunkach jak rozwiązaliscie umiejscowienie komina dymnego, jak zmieścić w niej piec z podajnikiem oraz jakie piece macie i czy jestescie zadowoleni? Moim zdaniem nie pozbywaj się prysznica z parteru tak jak tu dwie osoby wspominają. Uważam, że prysznic na parterze jest potrzebny, bardziej z wanny na górze można zrezygnować ale to tylko moje zdanie. Żeby zwiększyć miejsce w kotłowni przerobiłem trochę układ pomieszczeń tj zlikwidowałem korytarzyk, z którego wchodziło się do łazienki, pokoju i kotłowni, a w zamian zrobiłem wejście do pokoju i łazienki bezpośrednio z holu, a wejście do kotłowni z wiatrołapu. Dzięki tej operacji łazienka zrobiła się długa na 3,3 m. Następnie na samym końcu łazienki zwęziłem ją do 95 cm gdzie powstała mi przestrzeń na prysznic co pozwoliło na nieznaczne powiększenie metrażu kotłowni (w orginale jest: 5,6 m kw., a ja mam 6,4 m kw.). Niby nie dużo ale spokojnie mi się zmieści na tej uzyskanej powierzchni ok. 0,5 tony ekogroszku w workach! Co do komina to mam go przyklejonego do ściany nośnej oddzielającej wiatrołap od kotłowni. Jutro zrobię i wrzucę jakieś zdjęcia oraz schemat. Pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2014 przez M^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.07.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Komin można też poprowadzić na zewnątrz budynku Tylko w takim przypadku dochodzi jeszcze kwestia estetyki ale to już indywidualna sprawa każdego inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 22.07.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Powiększona kotłownia - schemat: Edytowane 22 Lipca 2014 przez M^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts