DaGGi-D1 23.07.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dziekuje wszystkim. Myślałam nad przeróbka jak M^2. Jednak ostatecznie stwierdziłam że nie chce wejścia do sypialni i łazienki prosto z salonu a i byłby problem w wieloma drzwiami jak dodamy jeszcze drzwi do schowka pod schodami. Pozostało nam nic innego jak znalesc wąski i chudy piec co oczywiscie wiaze sie z wiekszym kosztem niż planowałam. No ale cóż zrobić Dla mnie lekka przesada jest że do pozolenia na budowe potrzebuję DTR konkretnego pieca. JAkbym to juz wiedziała co za dwa lata bedzie w promocji ^^ hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 24.07.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 ...no wiem że to styropian grafitowy, gdyby było inaczej nie skomentowałabym nawet przecież to byłoby straszne gdyby to był kolor elewacji hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 24.07.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Pytanie ten główny słup w salonie kotwiczyli w bloczkach u was? czy jak go łapali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 24.07.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 irek dom masz z solbetu budowany ,powiedz gładki czy pióro-wpust i murowany na zwykłą zaprawę piasek-cement czy klej w workach gotowy rozmieszany mieszadłem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 24.07.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Podbitka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 24.07.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Może mi ktoś z kolegów koleżanek opisać jak najlepiej ogrzewać zetkę i czym? mam już taki mętlik w głowie ,że wkońcu trafie w kaftan:)Na początku miało być tani i prosto zwykły kocioł zasypowy i tu pojawiło sięspalanie górne i dolne później zeszło an kocioł z podajnikiem bo niby lepszy do podłogówki ,później pellet bo niby drożej ale i tak się opłaca ,teraz nie wiem jak podgrzewaćwodę w lato do kąpieli czy tymi podgrzewaczami przepływowymi czy grzałką czy możę podajnik zasypać na miesiąć i spokój ehhh czasami goglowanie pomaga a czasmi ogłupia jeszcze bardziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 24.07.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Romka solbet murowany na klej gotowy w workach rozmieszany mieszadłem czy zwykła zaprawa cement-piasek -wapno-woda.pozdrawiam. Edytowane 24 Lipca 2014 przez MISIEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 26.07.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Jesli chodzi o ogrzewanie to nam projektant (zaprzyjaźniony) doradził kocioł na eko groch i pellet - to druge ze wzgeldu na jakies przepisy proEko czy cos w tym stylu. My wybraliśmy z podajnikiem, żeby nie latac zbyt czesto tylko raz a konretnie. I bedzie u nas podłogówka. Wodę w ziemie bedzie grzać piec a w lecie będzie to elektryczny bojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 27.07.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Macie już jakiś wybrany?a grzanie latem ni wyjdzie za drogo samą grzałką?bufor montujecie?Ja myśle tak - kocioł +bufor+podłogówka i nadmiary ciepła edą szły do bufora żebyu nie przegrzać podłogi,czytam jeszcze o pompach ciepła powietrznych około 10-13tys i do podłogówki ponoć eleanckie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 27.07.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Macie już jakiś wybrany?a grzanie latem ni wyjdzie za drogo samą grzałką?bufor montujecie?Ja myśle tak - kocioł +bufor+podłogówka i nadmiary ciepła edą szły do bufora żebyu nie przegrzać podłogi,czytam jeszcze o pompach ciepła powietrznych około 10-13tys i do podłogówki ponoć eleanckie:) Po co wygaszać piec na lato? Ustawiasz mu same grzanie wody CWU wsypujesz do zasobnika w miarę tani opał bo kaloryczności dużej na lato Ci nie trzeba i masz spokój na prawie 2 miechy. Pchać się w koszty nie ma sensu ale jak to mówią"kto bogatemu zabroni..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 27.07.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jesli chodzi o ogrzewanie to nam projektant (zaprzyjaźniony) doradził kocioł na eko groch i pellet - to druge ze wzgeldu na jakies przepisy proEko czy cos w tym stylu. My wybraliśmy z podajnikiem, żeby nie latac zbyt czesto tylko raz a konretnie. I bedzie u nas podłogówka. Wodę w ziemie bedzie grzać piec a w lecie będzie to elektryczny bojler. Bojler z grzałką to chyba na wszelki wypadek ? Dla pieca lepiej jak pracuje cały rok,jest w nim sucho mniej rdzewieje itp. Nim podejmiecie decyzję o zakupie poczytajcie po forach opinii użytkowników i wybierzcie co wam będzie odpowiadać a idealnie by było pojechać i z kimś się umówić aby piec obejrzeć na żywo,nie kupujcie kota w worku! Przestrzegam przed instalatorami którzy polecają swoje sprawdzone piece najczęściej mają z tego dolę a wy dostajecie byle co . Użytkownicy forum muratora chętnie pomagają z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 27.07.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Delphion masz z-34 z porotherm P-W wymiar 250-373-238 ile poszło na ściany nośne sztuk.NA działowe wymiar 465-115-238 ile sztuk.pozdrawiam. Edytowane 27 Lipca 2014 przez MISIEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.07.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Delphion masz z-34 z porotherm P-W wymiar 250-373-238 ile poszło na ściany nośne sztuk.NA działowe wymiar 465-115-238 ile sztuk.pozdrawiam. Zastrzel mnie nie pamiętam, co prawda mam gdzieś faktury ale szukać mi się nie chce. Kupowałem na kilka razy. W sklepie wyliczą z projektu bez problemu a co zostanie odbiorą,przynajmniej u mnie tak było. Edytowane 28 Lipca 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 28.07.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A ILE JEST METRÓW KW ŚCIAN ZEWNĘTRZNYCH DO OCIEPLANIA I JAKI KOSZT TEJ PRZYJEMNOŚCI MATERIAŁ I ROBOCIZNA.:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.07.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A ILE JEST METRÓW KW ŚCIAN ZEWNĘTRZNYCH DO OCIEPLANIA I JAKI KOSZT TEJ PRZYJEMNOŚCI MATERIAŁ I ROBOCIZNA.:rolleyes: w sumie zapłaciłem ok 12 tys za całość przyjemnosci Wszystko zalezy od jakosci materiału i cen fachowca,obecnych niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 29.07.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A za jakimi schodami jesteście bo w projekcie są zabiegowe zastanawiam się nad spocznikiem kto robił ? poproszę fotki schody lane bedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 29.07.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A ILE JEST METRÓW KW ŚCIAN ZEWNĘTRZNYCH DO OCIEPLANIA I JAKI KOSZT TEJ PRZYJEMNOŚCI MATERIAŁ I ROBOCIZNA.:rolleyes: U mnie jest dokladnie 173m2 (Z34 + garaz! odliczylem tylko brame garazowa i okno tarasowe w salonie). Koszt w zaleznosci od materialu i grubosci styropianu w granicach od 85 do 120zl/m2. Do tego dochodzi koszt podbitki i rynny... Pozdr. Irek / Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 29.07.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) A za jakimi schodami jesteście bo w projekcie są zabiegowe zastanawiam się nad spocznikiem kto robił ? poproszę fotki schody lane bedą. Jak kto woli, jak kto lubi... mysle ze nie sa az tak dlugie schody zeby bylo trzeba spoczywac Edytowane 29 Lipca 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 29.07.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A za jakimi schodami jesteście bo w projekcie są zabiegowe zastanawiam się nad spocznikiem kto robił ? poproszę fotki schody lane bedą. Uparłem się na spoczynek - bo jak się zestarzeję to ... a, i rozstawić drabinę do umycia okna jest łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 29.07.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Witam!Czy 18000zł. za same mury-robocizna (bez dachu) woj. mazowieckie to normalna cena?Wogóle się nie orientujemy jakie są ceny murarzy i dekarzy?Czy Ktoś może podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts