Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

3anioł jakie zmiany wprowadziłeś w projekcie?

jeżeli chodzi o okna to sprawa do przemyslenia i może racja że nie ma sensu ich likwidować.

mam pytanie do Swirka100 - z analizy Twoich postów wiem, iż masz ogrzewanie podłogowe w salonie - czy na całej podłodze czy tez tylko w miejscach gdzie nie ma mebli? I czy Twoim zdaniem grzejnik jest niezbędny?

pzdr

mam pytanie do Swirka100 - z analizy Twoich postów wiem, iż masz ogrzewanie podłogowe w salonie - czy na całej podłodze czy tez tylko w miejscach gdzie nie ma mebli? I czy Twoim zdaniem grzejnik jest niezbędny?

pzdr

witam

podłogówkę mam wszędzie w kuchni ominąłem tylko miejsce gdzie stoi lodówka i meble kuchenne.

w salonie mam awaryjny mały grzejniczek pod schodami ale od nowości jest zakręcony, w dolnym pokoju jest to nasza sypialnia tam mam grzejnik bo nie ma sensu dawać podłogówki jak na środku stoi łóżko :) na poddaszu mam podłogówkę wszędzie i dodatkowo pod oknami szczytowymi po grzejniku w łazienkach mam jeszcze drabinki do suszenia ręczników. Podsumowując warto dać podłogówkę wszędzie u mnie wyszło 500m węża, koszt zakupu podłogówka wychodzi taniej od grzejników, sama podłogówka daje spokojnie rade przy mrozach -22 jakie były zeszłej zimy i dom bez ocieplenia

Dzień dobry

Kupiliśmy z mężem projekt domu z34. Teraz chcemy troszeczkę go zmienić:

- podnieść poddasze do 1,03 m

- okno wstawić na klatce schodowej a nie w dachu

- zlikwidować podcień

- wstawić drzwi w kotłowni i zrobić wejście z korytarza

- koniecznie chcę w łazience na parterze małe okienko

Chciałabym się dowiedzieć czy może ktoś w powiecie ostródzkim buduje ten dom?

Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na podaniu kosztorysu budowy domu.

Bo w tej chwili same ceny przyłącza światła, geodeta, i naniesienie zmian w projekcie już mnie przeraziły, a gdzie budowa??? Ile to będzie kosztować

Dzień dobry

Kupiliśmy z mężem projekt domu z34. Teraz chcemy troszeczkę go zmienić:

- podnieść poddasze do 1,03 m

- okno wstawić na klatce schodowej a nie w dachu

- zlikwidować podcień

- wstawić drzwi w kotłowni i zrobić wejście z korytarza

- koniecznie chcę w łazience na parterze małe okienko

dokładnie takie zmiany wprowadziłem po za tym oknem na klatce schodowej też o tym myślałem ale wyjdzie małe :( więc zostało dachowe i nie żałuję świetnie przez nie słońce wpada :)

Chciałabym się dowiedzieć czy może ktoś w powiecie ostródzkim buduje ten dom?

Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na podaniu kosztorysu budowy domu.

Bo w tej chwili same ceny przyłącza światła, geodeta, i naniesienie zmian w projekcie już mnie przeraziły, a gdzie budowa??? Ile to będzie kosztować

poczytaj wątek od początku :) mnie z wiatą i ogrodzeniem w Lubuskim wyszło 197.000 :)

pozdrawiam

Witam wszystkich ...

A u mnie salon szlify łapie :roll: :oops: dotarła szafka tv i zasłony z firanami

http://images46.fotosik.pl/225/9188ab15b04b7471med.jpg

http://images45.fotosik.pl/227/beda13584fa5a382med.jpg

http://images49.fotosik.pl/226/b1f125327cc5caeamed.jpg

niby drobiazgi a jak cieszą :p

A z innych spraw to u nas pierwszy sezon grzewczy -walka z wiatrakami ?- trzeba bestię czyli piec poznać, zbadać coby nie żarł za dużo :-?

[/code]

Witam.wydaje mi się że zmniejszyłeś okno tarasowe jeśli tak to na jaki wymiar?

• 3 weeks później...

Witam serdecznie.

Budowa ruszyła, domek zrobiony do stropu, teraz będziemy zaczynać dach i ścianki działowe.

Budujemy systemem gospodarczym, wiec idzie troche wolniej niż przy ekipie budowlanej. Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian do projektu, ponieważ mi on w zupełności odpowiada.

Przed zimą chcemy skończyć dach a resztę prac zaczniemy na wiosne.

Niezdecydowanych namawiam do kupna projektu, bo super się patrrzy jak ten malutki domek rośnie. Przy okazji wrzucę parę fotek z przebiegu budowy.

Pozdrawiam wszystkich zetowców:):)

Witam wszystkich, jestem bardzo zainteresowana kupnem projektu z34 jednakże ciągle waham się nad wyborem technologii budowy. Czy ktoś z Państwa budował zetkę w wersji szkieletowej i jaki był koszt budowy? Wydatki na domek murowany bardzo mi sie podobają i jeszcze bardziej zachęcają do kupna tego projektu. Chętnie bym obejrzała ten domek w realu. Może ktoś z Państwa buduje sie w okolicach Torunia?

pozdrawiam

kontakt gg 4401941

Ja również witam wszystkich. My z mężem już kupiliśmy projekt Z34 i mamy pozwolenie na budowę. Może na wiosnę ruszymy, jeśli fundusze pozwolą. Już nie mogę się doczekać. Dzięki wszystkim tym, którzy już wybudowali czy budują za rady i za zdjęcia. Są bardzo pomocne. W końcu dom buduje się raz.

Witam.wydaje mi się że zmniejszyłeś okno tarasowe jeśli tak to na jaki wymiar?

Witam, dawno tu nie zaglądałam, ale owszem zmniejszyliśmy okna tarasowe,gdyż tam gdzie zamawialiśmy okna nie zgodzili się zrobić okien otwieranych w tak dużych wymiarach. Zrobiono by ale tylko i wyłącznie dzielone po długości z belką po środku a na to ja nie chciałam się zgodzić. Każde okno ma wys. jak w projekcie, a szer. 92cm

Pochwalę się jeszcze że po skończeniu domu, dobudowaliśmy jeszcze garaż, niestety nie połączony z domem.http://http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e3a8bbb743eac88.html

coś mi z tym zdięciem nie wychodzi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e3a8bbb743eac88.html

Edytowane przez krab32

witam! również zamierzamy wybrać projekt z34 :) mam w związku z tym pytania i byłabym wdzięczna za radę: czy mozna zrobic czesciowe podpiwniczenie domku? zamiast kotlowni chcielismy zrobic pralnie a wejscie do piwnicy byloby pod schodami

Marzymy o zadaszonym tarasie, wiec planujemy zrobic nad drzwiami od salonu zadaszenie, na slupkach drewnianych i pokryty dachowka. co o tym myslicie??