Delphion1 26.08.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 A to nasze małe z34 I TA RADOŚĆ MĘŻA TAK BYŁO [attach=config]276090[/attach][attach=config]276088[/attach][attach=config]276089[/attach][attach=config]276091[/attach] Założę się,że Twoja radość nie mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 26.08.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 To Ci wyjechali z ceną masakra ! za 165 tys bedziesz miał dom z instalacjami tynkami i wylewkami itd. Nie dziwne ,że ludzie boja sie budowac jak tacy naciągacze buduja im domy Ok, rozumiem, że robocizna powinna kosztować na oko 35 tyś? A materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 26.08.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam,mam wyliczenia tynkarza odnośnie tynków cementowo-wapiennych w naszym domku. Oto wyliczenia parter: ściany 222,47, sufity 68. Piętro ściany 160,09. Razem 450,56:jawdrop:. Czy komuś wyszła taka suma? W przybliżeniu chociaż? Nie mamy garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 26.08.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam, mam wyliczenia tynkarza odnośnie tynków cementowo-wapiennych w naszym domku. Oto wyliczenia parter: ściany 222,47, sufity 68. Piętro ściany 160,09. Razem 450,56:jawdrop:. Czy komuś wyszła taka suma? W przybliżeniu chociaż? Nie mamy garażu. Wygląda to na sporą sumkę.. A jaki koszt za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 26.08.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Wygląda to na sporą sumkę.. A jaki koszt za m2? Materiał z robocizna 24 zł po znajomosci i z polecenia. Kuzyn daje sobie reke uciac za dokładnośc fachowcow. 10 800 wychodzi za calosc. Tez mi jakos duzo sie wydaje. W poniedzialek sam sobie to wszystko przelicze i zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 26.08.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja zapłaciłem 9k po 24 zł więc to wychodzi jakieś 375 . Usun podwójnego posta Najlepiej razem z panem fachowcem przelicz sobie jeszcze raz a cena 24 jest ok. Szukają jeleni mi niektórzy liczyli że mam 500 Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 27.08.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) No i masz co chciałeś A no mam, kosztowalo mnie to 3 lata nerwicy, krwawicy i potu ale na koncu czlowiek jest dumny z siebie ze dopiol swojego PS: To byla dopiero 1 część trylogii Z34 juz nie dlugo część 2 "Wykonczeniowka" i czesc 3"Ogrod & Co." Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 27.08.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Puri - pięknie to wygląda U nas już szukamy wykonawcy, budowa na wiosnę. Dostałem pierwszą wycenę (szukam jednego wykonawcy do stanu SSO). Wygląda ona następująco: Robocizna wraz z materiałem to 165 tyś Robocizna to 70 tyś Materiały to 85 tyś Sprzęt (koparka, transport, rusztowania, szalunki itd) to 10 tyś. Prace obejmują: - Roboty ziemne - Fundamenty oraz ściany fundamentowe wraz z izolacją - Chudy beton na parterze - Ściany zew oraz wew kondygnacji naziemnych - Wieńce, słupy, podciągi, schody na poddasze użytkowe - Ściany działowe - Strop monolityczny - Wieńce ścian kolankowych - Konstrukcja dachu - Łacenie dachu - Obróbki dachowe wraz z ułożeniem typowej blachodachówki (max 25 netto /m2) - Wykonanie kominów z elementów betonowych systemowych wraz z wykończeniem na gotowo cegłą klinkerową ponad dachem - Montaż rynien dachowych PCV (bez rur spustowych). Robocizna - myślę, że o wiele za drogo... W tej cenie jest już kierownik budowy, który jest 2 razy w tygodniu na budowie. Dodatkowe zapewnienia to dojście do SSO w przeciągu max 3 miesięcy. Czekam jeszcze na oferty z innych firm. Co sądzicie o tej? PS. Jak już wcześniej pisałem, zmiany to doklejenie garażu z jednospadowym dachem, poszerzenie budynku (patrząc od frontu) w stronę salonu i kuchni. Lukarna w łazience. Jakoś drogo... U mnie posżło póki co 140 000 i mam: budynek stoi, prawie ocieplony (wczoraj zaczęli oklejać) dach z blachodachówką xmat rynny metalowe okna, okna dachowe,drzwi zewnętrzne, brama garażowa wiśniowskiego elektryka tynki wewnętrzne z obrobionymi oknami hydraulika częściowo: styropian główne rurki, ale rurki do podłogówki opłacone, bojler opłacony, szambo wkopane Pomyśl nad ta wyceną. Ja nawet sprzątać do tej pory nie musiałam na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 27.08.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 u mnie wyszło 490 z garażemgaraż 7,5x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 27.08.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Materiał z robocizna 24 zł po znajomosci i z polecenia. Kuzyn daje sobie reke uciac za dokładnośc fachowcow. 10 800 wychodzi za calosc. Tez mi jakos duzo sie wydaje. W poniedzialek sam sobie to wszystko przelicze i zobaczymy jak wyjdzie. 22 za metr za gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 27.08.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Jakoś drogo... U mnie posżło póki co 140 000 i mam: budynek stoi, prawie ocieplony (wczoraj zaczęli oklejać) dach z blachodachówką xmat rynny metalowe okna, okna dachowe,drzwi zewnętrzne, brama garażowa wiśniowskiego elektryka tynki wewnętrzne z obrobionymi oknami hydraulika częściowo: styropian główne rurki, ale rurki do podłogówki opłacone, bojler opłacony, szambo wkopane Pomyśl nad ta wyceną. Ja nawet sprzątać do tej pory nie musiałam na budowie. Ile kosztowała Cię robocizna? I co było w ofercie/wycenie? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 27.08.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ile kosztowała Cię robocizna? I co było w ofercie/wycenie? Pozdrawiam, Z tego co wiem po sobie i od innch to za Z34 w SSO za sama robocizne (bez koparki itd) to kosztuje w granicach 40.000 - 55.000zl. Ja zaplacilem za SSO + garaz + wszystkie zezwolenia + nadzor = 50.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 27.08.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mi takie kosmiczne kwoty podali póki co dwaj wykonawcy z oferteo. Do końca tygodnia będą gotowe kolejne 3 ale tym razem od fachowców z polecenia - kierbud dał mi kilka sprawdzonych kontaktów. Dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 27.08.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ok, będzie miło jeśli porównamy oferty Ja jutro będę miał kolejną i wtedy zobaczymy... Pytanko: Co powinna zawierać oferta za dany stan budynku? Tj. chcę SSO. Proszę o przykłady na co uważać np.: sprawdzić czy jest wliczone murowanie ścianek działowych itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaSzymon 27.08.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Założę się,że Twoja radość nie mniejsza To w takim razie nie zakładam się bo zakład przegrany RADOŚC I ŁZY SZCZĘSCIA NAPRZEMIENNIE Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Paulina&Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaSzymon 27.08.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Puri - pięknie to wygląda U nas już szukamy wykonawcy, budowa na wiosnę. Dostałem pierwszą wycenę (szukam jednego wykonawcy do stanu SSO). Wygląda ona następująco: Robocizna wraz z materiałem to 165 tyś Robocizna to 70 tyś Materiały to 85 tyś Sprzęt (koparka, transport, rusztowania, szalunki itd) to 10 tyś. Prace obejmują: - Roboty ziemne - Fundamenty oraz ściany fundamentowe wraz z izolacją - Chudy beton na parterze - Ściany zew oraz wew kondygnacji naziemnych - Wieńce, słupy, podciągi, schody na poddasze użytkowe - Ściany działowe - Strop monolityczny - Wieńce ścian kolankowych - Konstrukcja dachu - Łacenie dachu - Obróbki dachowe wraz z ułożeniem typowej blachodachówki (max 25 netto /m2) - Wykonanie kominów z elementów betonowych systemowych wraz z wykończeniem na gotowo cegłą klinkerową ponad dachem - Montaż rynien dachowych PCV (bez rur spustowych). Robocizna - myślę, że o wiele za drogo... W tej cenie jest już kierownik budowy, który jest 2 razy w tygodniu na budowie. Dodatkowe zapewnienia to dojście do SSO w przeciągu max 3 miesięcy. Czekam jeszcze na oferty z innych firm. Co sądzicie o tej? PS. Jak już wcześniej pisałem, zmiany to doklejenie garażu z jednospadowym dachem, poszerzenie budynku (patrząc od frontu) w stronę salonu i kuchni. Lukarna w łazience.[/quote Myśle że twoja oferta to troszkę wygórowana . Nasze koszty to : projekt , roboty ziemne, fundamenty - 10 tyś piwnica materiał - 27 tyś piwnica robocizna wraz z robocizna za ocieplenie - 17,5 tyś parter i poddasze materiał - 34 tyś parter i poddasze robocizna 13 tyś dach konstrukcja łacenie dachu i robocizna 12,5 tyś RAZEM - 114 tyś wszystkie prace wykonuje firma budowlana i ze nasze z34 jest całkowicie podpiwniczone . może jakoś pomoże ci nasz kosztorys . ŻYCZYMY PODJECIA WŁĄSCIWEJ DECYZJI CO DO WYBORU EKIPY BUDOWLANEJ Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Paulina&Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.08.2014 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Ok, rozumiem, że robocizna powinna kosztować na oko 35 tyś? A materiały? Materiał ,całkiem dobry zaznaczam to koszt max 70tys w tym masz praktycznie wszystko do SSO jeśli gorszy materiał to oczywiście taniej. Patrz post wyżej Pauliny i Szymona:-) i bierz przyklad SSO poczytać w necie co zawiera a pilnuj aby położyli rury kanalizacji i wyprowadzili przyłącze wody z resztą sobie poradzisz. Powodzenia i przeczytaj wszystkie posty na forum a będzie latwiej Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.08.2014 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Mi takie kosmiczne kwoty podali póki co dwaj wykonawcy z oferteo. Do końca tygodnia będą gotowe kolejne 3 ale tym razem od fachowców z polecenia - kierbud dał mi kilka sprawdzonych kontaktów. Dam znać co i jak Mieszkasz w moich okolicach i mogę Ci dac namiary na kiera za 1500 i ekipę około 30 tys zawsze można zapytać czy się podejmą?a mnie jak będziesz zadowolony na grilla zaprosisz. Jak potrzebny inspektor też mam namiar. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.08.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Mieszkasz w moich okolicach i mogę Ci dac namiary na kiera za 1500 i ekipę około 30 tys zawsze można zapytać czy się podejmą?a mnie jak będziesz zadowolony na grilla zaprosisz. Jak potrzebny inspektor też mam namiar. Dzięki wielkie i naprawdę doceniam chęć pomocy ale kierownikiem budowy będzie projektant naszego domu, który (jak już pisałem wcześniej) dał nam też namiary na kilka dobrych jego zdaniem ekip A jeśli chodzi o koszty robocizny to wczoraj dostałem pierwszą wycenę na kompletny SSO (stan zero z kanalizacją i przyłączem wody, ściany, szczyty, ścianki działowe, strop teriva, schody żelbetowe, kominy - po mojej stronie tylko zdjęcie humusu i później zasypanie fundamentów). Wszystko to zostało wyliczone na 21.600zł +6% podatku i myślę, że jeszcze coś z tego da się urwać. Dzisiaj wieczorem będę miał kolejną wycenę to też dam znać co i jak. P.S.: Delphion1 - tak czy siak na grilla zawsze możesz wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.08.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) W tej cenie jest już kierownik budowy, który jest 2 razy w tygodniu na budowie. Ale że jak - złożyłeś zapytanie o wycenę i zaproponowali Ci też kierownika budowy? W życiu się na coś takiego nie zgadzaj - to Ty masz wybrać kierownika budowy, a nie ekipa bo mogą później niezłe jaja wyjść Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts