Maroko1991 28.08.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję za wszystkie rady. Pytanie zupełnie z innej beczki, z czego murowaliście ściany? Planujemy standardową ścianę dwuwarstwową. Oczywiście chcemy zaoszczędzić, ale też nie chcemy strzelić sobie w kolano.. W projekcie jest porotherm jednak nie wiem czy to dobry pomysł. Pytanie to często pada podczas pierwszych spotkań z ewentualnymi wykonawcami. Tak więc prośba. Z czego murowaliście, dlaczego i koszt 1 sztuki bądź m2 za sam materiał Pozdrawiam, Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.08.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 U nas na 90% będzie ceramika - MEGA-MAX 250/238 P+W z Cerpolu http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.phpCena pustaka coś koło 4,30 ale to wstępnie...Na to 20cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.08.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ok, mam już kolejną wycenę. Tym razem robocizna za SSO została wyceniona na 23.500zł. Dodatkowo ten majster wyliczył mi też całe zapotrzebowanie na materiały (w projekcie o dziwo tego nie mam - dostanę na dniach) oraz wstępnie wszystko wycenił. Całość powinna zamknąć się w 45.000zł. Do tego trzeba jeszcze doliczyć dach (materiały i robociznę) ale to temat na przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 29.08.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 jak zrobi Ci za 45 tyś. całość (robocizna + materiał - kwestia jaki) oprócz dachu to bierz go. Tylko kwestia co to za spec jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 29.08.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 jak zrobi Ci za 45 tyś. całość (robocizna + materiał - kwestia jaki) oprócz dachu to bierz go. Tylko kwestia co to za spec jest. 45.000zł to szacunkowa cena za same materiały (oczywiście bez dachu) i nie wydaje mi się ona wygórowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 29.08.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) 45.000zł to szacunkowa cena za same materiały (oczywiście bez dachu) i nie wydaje mi się ona wygórowana... Jak dla mnie cena ok. Ja budowałem z porothermu i nie narzekam jak na razie wszystko ok ,nie mam żadnych problemów z tym materiałem Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 29.08.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 45.000zł to szacunkowa cena za same materiały (oczywiście bez dachu) i nie wydaje mi się ona wygórowana... kwestia, co się zastosuje, ceny materiałów są różne, myslę, że to b.dobra cena. Ja mam z Ytonga, strop Teriva - wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 29.08.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 kwestia, co się zastosuje, ceny materiałów są różne, myslę, że to b.dobra cena. Ja mam z Ytonga, strop Teriva - wszystko ok Pustaki z Cerpolu, kominy Plewa, strop teriva Betard Wieruszów, beton Hoger, a reszta to nawet nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 30.08.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Dziękuję za wszystkie rady. Pytanie zupełnie z innej beczki, z czego murowaliście ściany? Pozdrawiam, Marek. witam ściany solbet 24 cm - jestem zadowolony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaSzymon 31.08.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Witamy piwnica - bloczki betonowe 24 cm cena 2,8 szt. plus docieplenie styropian 12 cm. cena za materiał 2400 zł na 111metrów czyli 21,62 zł/ m robocizna ocieplenia 3663zł - 111 m x 33 zł pustak ceramiczny Roben wymiar 248x300x249mm , cena za pustak 5.40 zł . styropian 12 cm. strop teriva na dom 11 x 8m cena 3000 zł plus beton starym oznaczeniem b20 - 2250 zł . Razem 5225 zł kominy murowane z cegły cena za cegłę 0,80 gr pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mell_on 31.08.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, czy ktoś mi pomoże i odp ile kosztuje stan deweloperski takiego domku?? mam okazje kupić i nie chce dać się nabić w butelkę. Proszę o pomoc. czy 150 tys wystarczy? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez mell_on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 01.09.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam, czy ktoś mi pomoże i odp ile kosztuje stan deweloperski takiego domku?? mam okazje kupić i nie chce dać się nabić w butelkę. Proszę o pomoc. czy 150 tys wystarczy? Jak sporo będzie robione samemu to tak. Akurat będę budował ten dom, ale w wersji drewnianego szkieletu i rozsztrzał cen w zależności od wykonawcy sięga 50%. Generalnie za stan deweloperski oczekują od 180 do nawet 240 tysięcy. Wszystko zależy od firmy i od technologii z jakiej korzystają. Przy dużej ilości wygibasów to nawet i 290 się trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 01.09.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam!Kolejna wycena (sama robocizna): 1. Fundamenty:- szalowania- zbrojenie- zalanie - izolacje poziome- wymurowanie z bloczka do poziomu 0- kominy 2. Poziom 0:- ściany zewnętrzne- ściany wewnętrzne - działowe murowane- strop monolityczny- kominy- schody wylewane między poziomem 0 a 1 3. Poziom 1:- ściany kolankowe- ściany szczytowe- ściany działowe murowane 4 Dach:- więźba dachowa- foliowanie- łacenie- pokrycie blachodachówką- obróbki dekarskie wraz z orynnowaniem- kominy Robocizna za powyższe to 33 tysiące. Czy według Was jest tu wszystko co ma zostać wykonane do SSO? Co sądzicie o tej cenie? PS. Projekt z doklejonym garażem (jednospad) i wydłużeniem budynku od strony salonu i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 01.09.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Robocizna za powyższe to 33 tysiące. Czy według Was jest tu wszystko co ma zostać wykonane do SSO? Co sądzicie o tej cenie? A roboty ziemne (usunięcie humusu, wykopy pod ławy fundamentowe, zasypanie)? A ułożenie kanalizacji? Co do ceny jeszcze się nie wypowiem bo nie wiem póki co ile powinny mniej więcej kosztować roboty dachowe... Edytowane 1 Września 2014 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 01.09.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam!Wybrałem już wykonawcę. Udało się wynegocjować ciekawe warunki. Wykonawca jest polecany przez znajomych. Bylem na 2 jego budowach - wszystko w najlepszym porządku..A więc wycenę do SSO mam 28 tysięcy. Z mojej strony jest usunięcie humusu i wykop pod ławy fundamentowe. Ułożenie kanalizacji po jego stronie. Dodatkowo udało mi się wynegocjować w tej cenie ocieplenie fundamentów więc myślę, że jest ok. Pytanie, czy mógłby ktoś wycenić jaki koszt materiałów do stanu zero? Mocno zastanawiam się, czy nie zrobić go przed zimą.. Pozdrawiam,Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbdemsej 01.09.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Lecimy z murami od środy do soboty po 10godzin 2 osoby nadproża osadzone w nastepny poniedziałek układamy strop teriva coś już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbdemsej 01.09.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 01.09.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A więc wycenę do SSO mam 28 tysięcy. Czy ta wycena zawiera wszytsko z poniższej listy? W szczególności chodzi mi o punkt 4... 1. Fundamenty: - szalowania - zbrojenie - zalanie - izolacje poziome - wymurowanie z bloczka do poziomu 0 - kominy 2. Poziom 0: - ściany zewnętrzne - ściany wewnętrzne - działowe murowane - strop monolityczny - kominy - schody wylewane między poziomem 0 a 1 3. Poziom 1: - ściany kolankowe - ściany szczytowe - ściany działowe murowane 4 Dach: - więźba dachowa - foliowanie - łacenie - pokrycie blachodachówką - obróbki dekarskie wraz z orynnowaniem - kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbdemsej 01.09.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 witaj kiedys dałem ogłoszenie o wybudowanie domu z34 na moim terenie dolnoślaskie za postawienie stan surowy otwarty ceny były od 45-55tys jak dlamnie masakra stan zero kosztował mnie koło 17tys ale robiłem wiekszość sam ale za stan zero pewnie firma by wzieła napewno z 8tys to napewno mój znajomy okolice wrocławia podobny dom stawia to za stan zero za materiał wydał 17tys i 17tys robota wiec pytaj ludzi wycieczke sobie zrób po budowach w twoich okolicach to moze coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 02.09.2014 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Czy ta wycena zawiera wszytsko z poniższej listy? W szczególności chodzi mi o punkt 4... Witam! Tak, punkt 4 także jest w tej cenie. Mogłem bardzo mocno negocjować. Brat chce budować dom na działce obok (Bławatek III) i wzięliśmy tego samego wykonawcę (ten sam termin), więc cena poszła sporo w dół Znalazłem jeszcze dwie wyceny (koszt około 31-33 tysiące), ale ten wykonawca jest polecany i widziałem jego prace. Edytowane 2 Września 2014 przez Maroko1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts