Delphion1 13.09.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Ja mam fakro i są ok.Tam gdzie wilgoć to plastik a gdzie nie to drewno. Płacić za klapowe moim zdaniem nie ma potrzeby ,zbędny bajer. Edytowane 13 Września 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość z101_ZST 13.09.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam Serdecznie wszystkich budujących i mieszkających:)Ja co prawda będe budował z101 ale ten domek od z34 oprócz wykuszu zbytnio sięnie różni więc pozwoliłem sobie na dołącznie do tego zacnego forum:)A przeczytałem temat z 4 razy:)Czekma na PnB i szuakm ekipy może ktoś z Was ma kogoś godnego do polecenia z rejonów Stargardu (zachodniopomorskie)??Moje wyceny jak narazie to 40-55 tys za SSO lub z matriałem 110-170tys ,a nie ukrywam ,że chciał bym taniej:PPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 13.09.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Okna dachowe drewniane czy plastikowe macie ? Zawsze myślałem że plastik taniej ale w tym wypadku odwrotnie jeżeli chodzi o dachowe. Ktoś ma OBROTOWO-KLAPOWE jak tak to jak się spisują? Fakro czy inne ? witam w łazience PCV skylight , w pokojach drewniane OptiLight -i pcv i drewniane sprawują się już prawie 5 lat bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 13.09.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam Serdecznie wszystkich budujących i mieszkających:) Ja co prawda będe budował z101 ale ten domek od z34 oprócz wykuszu zbytnio sięnie różni więc pozwoliłem sobie na dołącznie do tego zacnego forum:) A przeczytałem temat z 4 razy:) Czekma na PnB i szuakm ekipy może ktoś z Was ma kogoś godnego do polecenia z rejonów Stargardu (zachodniopomorskie)??Moje wyceny jak narazie to 40-55 tys za SSO lub z matriałem 110-170tys ,a nie ukrywam ,że chciał bym taniej:P Pozdrawiam. Kwoty, które dostałeś to standardzik w naszej okolicy. Buduję kubaturowo podobną chałupkę (projekt własny, konstrukcyjnie prosta do bólu) i wyceny za robociznę miałem zbliżone do Twoich. Podeślij na PW jakiegoś maila do siebie, to podzielę się paroma kontaktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 17.09.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Kolejne pytanie czym obkładaliście kominy? Klinkier pełny lub połówka Marmolit ? pod spodem styropian? Płytka klinkier Lub płytka kręcona chyba na stelażu ? jak one się nazywają? fotka poniżej. Mam komin rondo plus plus 2 wentylacje czapa oryginalna za wąska murarze robili własną ? na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 18.09.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Kolejne pytanie czym obkładaliście kominy? Lub płytka kręcona chyba na stelażu ? jak one się nazywają? fotka poniżej. [ATTACH=CONFIG]280386[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]280387[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280388[/ATTACH] Płytka podobna do naszej. Znam ją pod nazwą " struktonit". Montują na komin płytę osb i na to idzie struktonit. Czapy nie potrzebowałem, poszła obróbka blacharska. Wygląda to praktyczni identycznie jak na zdjęciu nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 19.09.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 w tej chwili właśnie zalewamy,wyjdzie około 13kubików ze schodami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 29.09.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A ktoś montował Fakro plus tzw ciepły montaż? Kołnierz z wełny owczej ma to sens i brać to ? ktoś to dawał?http://zawod-architekt.pl/artykuly/za1301_montaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 29.09.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A ktoś montował Fakro plus tzw ciepły montaż? Kołnierz z wełny owczej ma to sens i brać to ? ktoś to dawał? http://zawod-architekt.pl/artykuly/za1301_montaz.html Zakładałem ten kołnierz, czy ma sens to teoretycznie tak i liczę, że się sprawdzi. Cenowo też nie jakiś kosmos więc chyba warto tylko musisz przypilnować ekipę żeby to dobrze założyła. U mnie niby sprawdzona ekipa ale spieprzyli ten ciepły montaż, musiałem po nich poprawiać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 30.09.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 a można to potem założyć od spodu samemu czy trzeba przed dachówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 30.09.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) A ktoś montował Fakro plus tzw ciepły montaż? Kołnierz z wełny owczej ma to sens i brać to ? ktoś to dawał? http://zawod-architekt.pl/artykuly/za1301_montaz.html Ja rowniez zakładałem ten kołnierz. U mnie tez spieprzyli ten ciepły montaż, ze kazalem im zdemontowac wszystkie okna i na nowo zalozy! Z tego co pamietam to na youtube sa rozne filmy montazowe od fakro, moze przyda ci sie.... Pozdrawiam PS: Z tego co pamietam to njapierw kladzie sie caly dach a puzniej wstawia okna odrazu z kolnierzami np tu: Edytowane 30 Września 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 30.09.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Fajnie ale nie ma szans żeby oni to tak wstawili za dużo zachodu znając życie musiałbym przy tym być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 01.10.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Fajnie ale nie ma szans żeby oni to tak wstawili za dużo zachodu znając życie musiałbym przy tym być. Tak! A jak czlowiek sie zapyta: "Panie! Co tak drogo?!" to odpowiadaja: "Panie! Bo my w Uni jestesmy!" - OK, ale to niech tez standard uni robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 06.10.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Gdzie kupowaliście kratki wentylacyjne na komin i z jakich materiałów żeby na kominie długo wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość z101_ZST 14.10.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam Wszystkich ,pytanie do tych co lali strop..ile poszło Wam stali i betonou łacznie na lanie stropu fundamentów wieńców itp?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 14.10.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam Wszystkich ,pytanie do tych co lali strop..ile poszło Wam stali i betonou łacznie na lanie stropu fundamentów wieńców itp?pozdrawiam 2,2 T żebro fi 12 0,5 T walcówki fi 6 betonu nie pamiętam, ale wszystko powinien ci policzyć budowlaniec. z tym, że my mamy jeszcze garaż Swoją drogą to co tu taka cisza. Wszyscy już wybudowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość z101_ZST 15.10.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 stali wyliczył łacznie ok 2,5tony więc dobrze,dzięki za pomoc:) wszyscy zajęci na budowach pogoda dopisuje to chyba budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 16.10.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 wszyscy zajęci na budowach pogoda dopisuje to chyba budują ...albo walczą z papierologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość z101_ZST 18.10.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 nie przesadzajmy ,aż takich kłopotów nasze urzędy nie sprawiają..przynajmniej u mnie w mieście:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 21.10.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) nie przesadzajmy ,aż takich kłopotów nasze urzędy nie sprawiają..przynajmniej u mnie w mieście:P Urzędy nie ale zwykle jest po drodze pod górkę Okres budowy się kończy w tym roku to może ktoś dorzuci parę fotek ze swoich postepów? Jakoś tak sucho się na forum zrobiło Ja ciągle czekam na przęsła ,będą za miesiąc (wtedy dopiero obiecane foty wrzucę jak będzie gotowe) Acha no i poradziłem sobie całkiem sprytnie ze składzikiem opału na zimę,kupiłem i zmontowałem domek narzędziowy w promocji leroy merlin i poza narzedziami taczką itp.znalazło się miejsce na opał zworkowany. Pomysł żony Edytowane 21 Października 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts