Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas przygotowania do budowy..

Pnb już jest, ekipa jest, nawet wynegocjowane ceny w hurtowni są :)

Czekamy jeszcze na najważniejsze - kasę.. Przedłuża się nieco w banku i nie wiem czy uda się zrobić stan zero przed zimą.

Czy ktoś z Was rozpoczynał zabawę z fundamentami w listopadzie?

Ok, czyli rozumiem, że zakres prac przed zimą musiałby wyglądać tak:

Wykop, ławy, bloczki, dysperbit, styropian na fundamenty (zewnętrzna strona), folia kubełkowa i zasypać wewnątrz + obsypanie na zewnątrz ?

Jeśli o czymś zapomniałem to proszę o poprawienie - muszę dopracować to jak najlepiej żebym nie miał problemów już w czasie prac ..

Pozdrawaim

ING 0% prowizji i 1,65 marża. Najlepsza oferta jaką dostaliśmy.

PS. Dodaję pytanie z poprzedniego posta - co by się nie zakopało..

Chociaż lubię ryzyko to z tym chyba bym sobie odpuścił do wiosny. Jeszcze jest taka sprawa jaki masz teren na działce bo jeśli glinę i wysoki poziom wód gruntowych to moim zdaniem to jest kolejny argument poczekania do przyszłego roku. Njalepiej porozmawiaj z KB, on teoretycznie ma większe doświadczenie niż my tutaj na forum.

Jakie tynki polecacie, gipsowe czy cementowo wapienne. Bardziej jestem za cementowo-wapiennymi ale jeszcze się waham. Każdy fachowiec doradza co innego, na forum również są dość mocno podzielone zdania.

Pozdrawiam

Edytowane przez M^2

Trudno doradzić jak się wybrało cementowy i nie ma porównania z gipsowym.Cementowy podobno zdrowszy,ale czy na pewno tego nie wiem :)

Obejrzyj i porównaj , sam zdecyduj a nie słuchaj porad bo każda sroka swój ogon chwali :D

Edytowane przez Delphion1
dopisek

ING 0% prowizji i 1,65 marża. Najlepsza oferta jaką dostaliśmy.

PS. Dodaję pytanie z poprzedniego posta - co by się nie zakopało..

W zasadzie można, tylko po co się śpieszyć 2 tygodnie nie robią przecież różnicy a odejdzie problem z zasypywaniem i odkopywaniem ;)

Gość z101_ZST
w Credit Agricole 3,9% 0%prowizji 0% za wycene 0% za przedwczesna splate 200k na 30 lat z ubezpieczeniem na zycie i nieruchomisci od wszystkiego w tym kradziezy 1030zł i jak narazie to moj numer 1 PKO Milenium PKO BP wszedzie srednio 100zł wiecej rata i prowizje wolaja 2%..u Was jak to wygląda? niby tak te kredyty potaniały a jednak ciągle drogo ;/

Witam,

Czy w okolicach Łodzi/Płocka/Sochaczewa jest ktoś kto pobudował domek Z34 i zgodziłby się na wizytę w celu obejrzenia jak domek wygląda :na żywo: co pozwoli nam już na 100% zdecydować się czy jest to projekt na Nasze potrzeby?

Będziemy bardzo wdzięczni jeśli ktoś się zgłosi :)

Ja mam takie z firmy Drutex po namowie Świrka i jestem zadowolony.Było już o tym pisane w wątku więc nie ma potrzeby powtarzać ;)

My też mamy takie okno, (po tym jak obejrzeliśmy je u Delphiona) tylko teraz pojawił się mały problem. Mamy kłopot z dopasowaniem rolety do części stałej okna. Za mała szczelina przy otwarciu i nie mieści się tak długa roleta z materiałem. Może ma ktoś już jakieś rozwiązanie ??