Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, obiecłam zdjęcia z przebiegu budowy.

Aktualnie robimy dach , ostatnie zdjecie jest robione dzisiaj, jak już dach bedzie skonczony to dorzuce zdjecia.

Zrezygnowalismy z okien dachowych w pokojach a w lazience robimy jedno a nie dwa i mamy zamiar zmniejszyc okno tarasowe na dwu-skrzydlowe. W trakcie wychodza rzeczy, ktore chcemy zmienic.

Pozdrawiam forumowiczów:)

Zdj?cie0089 (640x480).jpg

Zdj?cie0105 (640x480).jpg

Zdj?cie0145 (640x480).jpg

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hejka!

Monaliza ślicznie to wygląda!aż zazdroszczę,oczywiście bardzo pozytywnie!ile Cie na obecny stan kosztuje budowa,jeśli można spytać?

Sylwia odnośnie podpiwniczenia nie mam pojęcia,ale warto napisać do studia 500 i zapytać!

też myślimy o zadaszonym tarasie,hm,m myśli,i choć mi też się podoba to raczej zrezygnujemy ze względu na światło:przy zadaszonym tarasie będzie "mroczno" w salonie,myślę że pójdziemy na kompromis i zamontujemy w przyszłości markizę:ochroni latem przed słońcem,a zimą jak słońce jest nisko pozwoli doświetlić i ogrzać salon,ale to takie moje pomysły!

my niestety jesteśmy jeszcze w fazie planów,w połowie grudnia będzie sfinalizowany zakup działki,do końca grudnia sprzedaż mieszkania i mamy nadzieję z wiosną ruszyć pełną parą:yes:

Hey yulkana my budujemy systemem gospodarczym i nie najmujemy ludzi tylko sami. Na stan surowy bez dachu 20 tyś to właściwie sam material, a dach, ścianki dzialowe, kominy i okna dachowe to mysle ze zmiescimy sie w 30 tyś, to jest bez robocizny, czasami mamy kilku ludzi do oplacenia, ale tego nawet nie licze.

Dzis zmniejszaja nam okno tarasowe, po skonczeniu wrzuce jakies zdjecie. Praca nad dachem na razie stanela z powodu pogody, ale mam nadzieje, ze sie poprawi.

Pozdrawiam:)

Witam, obiecłam zdjęcia z przebiegu budowy.

Aktualnie robimy dach , ostatnie zdjecie jest robione dzisiaj, jak już dach bedzie skonczony to dorzuce zdjecia.

Zrezygnowalismy z okien dachowych w pokojach a w lazience robimy jedno a nie dwa i mamy zamiar zmniejszyc okno tarasowe na dwu-skrzydlowe. W trakcie wychodza rzeczy, ktore chcemy zmienic.

Pozdrawiam forumowiczów:)

witam

już 10 miesięcy mieszkamy w naszym z34 i powiem Ci szczerze że nie wyobrażam sobie naszego domku bez okien dachowych, dają tyle światła w pokojach za tak nie wielkie pieniądze (za jedno okienko płaciłem 700 złoty to przy całej inwestycji kropla w morzu ):) a co do okien balkonowych to te 3,60 pięknie doświetla salon.

pozdrawiam

• 2 weeks później...
witam!

Mam pytanie do wszystkich osób, które podnosiły ściankę kolankową (czyli właściwie do wszystkich) - jak przedstawia się sytuacja z dachem tzn. o ile (i czy jest to konieczne) został wydłużony?

witam

po podniesieniu ścianki kolankowej trzeba dać dłuższe jętki po za tym nic sie nie zmienia :)

Mona to super:)

odnośnie okna to my będziemy musieli zrezygnować z jednego bocznego na piętrze,bo mamy za małą działkę,w sumie jeszcze nie wiem co na to geodeta!

a pytania mam jeszcze odnośnie przyłączy:ile(mniej więcej) kosztowało Was wod-kan i prąd?

energetyka 3700

wod kan + 2 studzienki - wodomierzowa i kanalizacyjna 3100 :((

Witam serdecznie,

W lutym 2011 rozpoczynamy budowę projekty Z34 mamy takie założenia:

1. Mury - gazobeton ( SOlBet lub inny tańszy a porównywalny )

2. Dach - Blachodachówka

3. Ogrzewanie kocioł na ekogroszek instalacje kaloryfery

4. Schody lane

Czy obecnie ktoś może podpowiedzieć jakich kostów należy się spodziwać do stanu SSO i SSZ. Zakładam, że całość robi firma i to ona dostarcza materiały. Nie mam jeszcze wycen wieć pytam tych, którzy się wybudowali.

Miesce budowy Lubin woj Dolnośląskie

Dodam, że działkę już mamy, media na działce.

Pozdrawiam

Bartek

Mona to super:)

odnośnie okna to my będziemy musieli zrezygnować z jednego bocznego na piętrze,bo mamy za małą działkę,w sumie jeszcze nie wiem co na to geodeta!

a pytania mam jeszcze odnośnie przyłączy:ile(mniej więcej) kosztowało Was wod-kan i prąd?

Hey:)

NIe mamy jeszcze przyłączy, będziemy je robic na wiosne.

Praca nad dachem prawie zakonczona, kominy juz są,dach pokryty papą, dzis kończa łaty i kontrłaty a w czwartek przychodzą zakładać blachę, może dziś zrobię jakieś zdjęcia to wrzucę.

Pisalam, że zmieniamy okno tarasowe na dwu skrzydłowe i już nawet zmniejszyli do polowy, ale jednak lekko je powiększymy, jakie będą wymiary jeszcze nie wiem, trzeba kuć. Zastanawiamy się też nad dodatkowymi drzwiamy z kotłowni na podworko.

Zmniejszylismy tez troche łazienke na dole.

Wytrwałości budującym i cierpliwości (również samej sobie)- nie mogę się doczekać efektu końcowego.

Pozdrawiam wszystkich zetowców!!!!

Witam serdecznie,

W lutym 2011 rozpoczynamy budowę projekty Z34 mamy takie założenia:

1. Mury - gazobeton ( SOlBet lub inny tańszy a porównywalny )

2. Dach - Blachodachówka

3. Ogrzewanie kocioł na ekogroszek instalacje kaloryfery

4. Schody lane

Pozdrawiam

Bartek

a dlaczego że tak zapytam blachodachówka a nie np dachówka ?

Bo wydaje się tańszą alternatywą do dachówki ... ale jesteśmy otwarci na propozycję....

ja nie proponuję bo nie sprzedaję :)

jedynie sugeruję - jak to mawiał mój dziadek "jesteś biedny kupuj dobre rzeczy " za dachówkę ceramiczną Robena na cały dach z wiatą, membrana, spinki, opierzenie, pas nadrynnowy, komplet rynien - dałem 11.000 i sądzę że warto było :) zimą z naszego dachu świetnie ślizga się śnieg a latem deszcz nie stuka w dach :) i my i nasze dzieci i ich dzieci pod tym dachem mogą spać spokojnie

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

Zadałem jakiś czas temu pytanko i nie dostałem od nikogo odpowiedzi więc zadam je jeszcze raz inaczej czy realne jest bez wiekszych kombinacji wybudowanie domu o powierzchni netto 116m2 użytkowej 96 z prostym dachem dwuspadowym ze stropem terriva, blachodachówką za kwotę 2500zł m2 powierzchni netto? Tyle zakłądam za stan pod klucz ale nie wiem czy przypadkiem nie powinienem znacznie więcej.....

Zadałem jakiś czas temu pytanko i nie dostałem od nikogo odpowiedzi więc zadam je jeszcze raz inaczej czy realne jest bez wiekszych kombinacji wybudowanie domu o powierzchni netto 116m2 użytkowej 96 z prostym dachem dwuspadowym ze stropem terriva, blachodachówką za kwotę 2500zł m2 powierzchni netto? Tyle zakłądam za stan pod klucz ale nie wiem czy przypadkiem nie powinienem znacznie więcej.....

witam

to może ja dopowiem inaczej :)

za z34 z dachówka ceramiczną, stropem żelbetowym, wykończeniem (płytki,sedesy, karnisze, firanki, troszke mebli, oczywiście TV :D ) wiatą, ogrodzeniem, zapisując wszystko co do śrubki dałem 197.000 zł z tym że wykończenie robiłem sam.

pozdrawiam

swirek100 może masz rację. Muszę to przemyśleć i przekalkulować.

mnie przeraża stukanie deszczu, gradu o blachę i widziałem kilka dachów z blachą z których płatami schodzi farba lub poszczególne płyty różnią się odcieniem po latach (choć są i dachy na których blacha wygląda ok nawet po kilku latach) i dlatego nasza decyzja padła na dachówkę ceramiczną błyszczącą.

pozdrawiam