monaliza99 03.11.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam, obiecłam zdjęcia z przebiegu budowy. Aktualnie robimy dach , ostatnie zdjecie jest robione dzisiaj, jak już dach bedzie skonczony to dorzuce zdjecia. Zrezygnowalismy z okien dachowych w pokojach a w lazience robimy jedno a nie dwa i mamy zamiar zmniejszyc okno tarasowe na dwu-skrzydlowe. W trakcie wychodza rzeczy, ktore chcemy zmienic. Pozdrawiam forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 03.11.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 hejka! Monaliza ślicznie to wygląda!aż zazdroszczę,oczywiście bardzo pozytywnie!ile Cie na obecny stan kosztuje budowa,jeśli można spytać? Sylwia odnośnie podpiwniczenia nie mam pojęcia,ale warto napisać do studia 500 i zapytać! też myślimy o zadaszonym tarasie,hm,m myśli,i choć mi też się podoba to raczej zrezygnujemy ze względu na światło:przy zadaszonym tarasie będzie "mroczno" w salonie,myślę że pójdziemy na kompromis i zamontujemy w przyszłości markizę:ochroni latem przed słońcem,a zimą jak słońce jest nisko pozwoli doświetlić i ogrzać salon,ale to takie moje pomysły! my niestety jesteśmy jeszcze w fazie planów,w połowie grudnia będzie sfinalizowany zakup działki,do końca grudnia sprzedaż mieszkania i mamy nadzieję z wiosną ruszyć pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 04.11.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hey yulkana my budujemy systemem gospodarczym i nie najmujemy ludzi tylko sami. Na stan surowy bez dachu 20 tyś to właściwie sam material, a dach, ścianki dzialowe, kominy i okna dachowe to mysle ze zmiescimy sie w 30 tyś, to jest bez robocizny, czasami mamy kilku ludzi do oplacenia, ale tego nawet nie licze.Dzis zmniejszaja nam okno tarasowe, po skonczeniu wrzuce jakies zdjecie. Praca nad dachem na razie stanela z powodu pogody, ale mam nadzieje, ze sie poprawi.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 05.11.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam, obiecłam zdjęcia z przebiegu budowy. Aktualnie robimy dach , ostatnie zdjecie jest robione dzisiaj, jak już dach bedzie skonczony to dorzuce zdjecia. Zrezygnowalismy z okien dachowych w pokojach a w lazience robimy jedno a nie dwa i mamy zamiar zmniejszyc okno tarasowe na dwu-skrzydlowe. W trakcie wychodza rzeczy, ktore chcemy zmienic. Pozdrawiam forumowiczów:) witam już 10 miesięcy mieszkamy w naszym z34 i powiem Ci szczerze że nie wyobrażam sobie naszego domku bez okien dachowych, dają tyle światła w pokojach za tak nie wielkie pieniądze (za jedno okienko płaciłem 700 złoty to przy całej inwestycji kropla w morzu ) a co do okien balkonowych to te 3,60 pięknie doświetla salon. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 14.11.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 witam!Mam pytanie do wszystkich osób, które podnosiły ściankę kolankową (czyli właściwie do wszystkich) - jak przedstawia się sytuacja z dachem tzn. o ile (i czy jest to konieczne) został wydłużony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 14.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Mona to super:)odnośnie okna to my będziemy musieli zrezygnować z jednego bocznego na piętrze,bo mamy za małą działkę,w sumie jeszcze nie wiem co na to geodeta!a pytania mam jeszcze odnośnie przyłączy:ile(mniej więcej) kosztowało Was wod-kan i prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 15.11.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 witam! Mam pytanie do wszystkich osób, które podnosiły ściankę kolankową (czyli właściwie do wszystkich) - jak przedstawia się sytuacja z dachem tzn. o ile (i czy jest to konieczne) został wydłużony? witam po podniesieniu ścianki kolankowej trzeba dać dłuższe jętki po za tym nic sie nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 15.11.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Mona to super:) odnośnie okna to my będziemy musieli zrezygnować z jednego bocznego na piętrze,bo mamy za małą działkę,w sumie jeszcze nie wiem co na to geodeta! a pytania mam jeszcze odnośnie przyłączy:ile(mniej więcej) kosztowało Was wod-kan i prąd? energetyka 3700 wod kan + 2 studzienki - wodomierzowa i kanalizacyjna 3100 ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 15.11.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam serdecznie, W lutym 2011 rozpoczynamy budowę projekty Z34 mamy takie założenia: 1. Mury - gazobeton ( SOlBet lub inny tańszy a porównywalny ) 2. Dach - Blachodachówka3. Ogrzewanie kocioł na ekogroszek instalacje kaloryfery4. Schody lane Czy obecnie ktoś może podpowiedzieć jakich kostów należy się spodziwać do stanu SSO i SSZ. Zakładam, że całość robi firma i to ona dostarcza materiały. Nie mam jeszcze wycen wieć pytam tych, którzy się wybudowali.Miesce budowy Lubin woj Dolnośląskie Dodam, że działkę już mamy, media na działce. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 16.11.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Mona to super:) odnośnie okna to my będziemy musieli zrezygnować z jednego bocznego na piętrze,bo mamy za małą działkę,w sumie jeszcze nie wiem co na to geodeta! a pytania mam jeszcze odnośnie przyłączy:ile(mniej więcej) kosztowało Was wod-kan i prąd? Hey:) NIe mamy jeszcze przyłączy, będziemy je robic na wiosne. Praca nad dachem prawie zakonczona, kominy juz są,dach pokryty papą, dzis kończa łaty i kontrłaty a w czwartek przychodzą zakładać blachę, może dziś zrobię jakieś zdjęcia to wrzucę. Pisalam, że zmieniamy okno tarasowe na dwu skrzydłowe i już nawet zmniejszyli do polowy, ale jednak lekko je powiększymy, jakie będą wymiary jeszcze nie wiem, trzeba kuć. Zastanawiamy się też nad dodatkowymi drzwiamy z kotłowni na podworko. Zmniejszylismy tez troche łazienke na dole. Wytrwałości budującym i cierpliwości (również samej sobie)- nie mogę się doczekać efektu końcowego. Pozdrawiam wszystkich zetowców!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.11.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam serdecznie, W lutym 2011 rozpoczynamy budowę projekty Z34 mamy takie założenia: 1. Mury - gazobeton ( SOlBet lub inny tańszy a porównywalny ) 2. Dach - Blachodachówka 3. Ogrzewanie kocioł na ekogroszek instalacje kaloryfery 4. Schody lane Pozdrawiam Bartek a dlaczego że tak zapytam blachodachówka a nie np dachówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Zastanawiamy się też nad dodatkowymi drzwiamy z kotłowni na podworko. Pozdrawiam wszystkich zetowców!!!! witam a nie szkoda miejsca na drzwi ? kotłownia do za wielkich nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 17.11.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Bo wydaje się tańszą alternatywą do dachówki ... ale jesteśmy otwarci na propozycję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Bo wydaje się tańszą alternatywą do dachówki ... ale jesteśmy otwarci na propozycję.... ja nie proponuję bo nie sprzedaję jedynie sugeruję - jak to mawiał mój dziadek "jesteś biedny kupuj dobre rzeczy " za dachówkę ceramiczną Robena na cały dach z wiatą, membrana, spinki, opierzenie, pas nadrynnowy, komplet rynien - dałem 11.000 i sądzę że warto było zimą z naszego dachu świetnie ślizga się śnieg a latem deszcz nie stuka w dach i my i nasze dzieci i ich dzieci pod tym dachem mogą spać spokojnie pozdrawiam Edytowane 17 Listopada 2010 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 18.11.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 swirek100 może masz rację. Muszę to przemyśleć i przekalkulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 18.11.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zadałem jakiś czas temu pytanko i nie dostałem od nikogo odpowiedzi więc zadam je jeszcze raz inaczej czy realne jest bez wiekszych kombinacji wybudowanie domu o powierzchni netto 116m2 użytkowej 96 z prostym dachem dwuspadowym ze stropem terriva, blachodachówką za kwotę 2500zł m2 powierzchni netto? Tyle zakłądam za stan pod klucz ale nie wiem czy przypadkiem nie powinienem znacznie więcej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 18.11.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zadałem jakiś czas temu pytanko i nie dostałem od nikogo odpowiedzi więc zadam je jeszcze raz inaczej czy realne jest bez wiekszych kombinacji wybudowanie domu o powierzchni netto 116m2 użytkowej 96 z prostym dachem dwuspadowym ze stropem terriva, blachodachówką za kwotę 2500zł m2 powierzchni netto? Tyle zakłądam za stan pod klucz ale nie wiem czy przypadkiem nie powinienem znacznie więcej..... witam to może ja dopowiem inaczej za z34 z dachówka ceramiczną, stropem żelbetowym, wykończeniem (płytki,sedesy, karnisze, firanki, troszke mebli, oczywiście TV ) wiatą, ogrodzeniem, zapisując wszystko co do śrubki dałem 197.000 zł z tym że wykończenie robiłem sam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 18.11.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 swirek100 może masz rację. Muszę to przemyśleć i przekalkulować. mnie przeraża stukanie deszczu, gradu o blachę i widziałem kilka dachów z blachą z których płatami schodzi farba lub poszczególne płyty różnią się odcieniem po latach (choć są i dachy na których blacha wygląda ok nawet po kilku latach) i dlatego nasza decyzja padła na dachówkę ceramiczną błyszczącą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_dj 22.11.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam. Czy ktoś buduje ten domek w okolicach Wrocławia? Planujemy w najbliższym czasie również rozpocząć budowę z34 i jesteśmy zainteresowani obejrzeniem już wybudowanego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 23.11.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Widziałem przed Leśnicą na trasie do Środy Ślaskiej dwa takie domy obok siebie stoją ale nie zajechałem sprawdzić. My rozpoczynamy budwę na wiosnę jak tylko pogoda pozwoli. Pozwolenie na budowę i formalności mamy już załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts