kasiaba 05.02.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 My z mężem nie powiększaliśmy Z34 czego osobiście bardzo żałuję. Bo o ile wielkość salonu jakoś da się wytrzymać to wnęka kuchenna dla mnie zdecydowanie za mała - mało szafek się tak naprawdę mieści, więc jeśli macie możliwość to przemyślcie temat. Nasze życie toczy się głównie w salonie i w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 05.02.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witaj,Ja buduję ten domekhttp://z500.pl/projekt/94/Z101,maly-dom-z-pokojem-na-parterze-duzym-pg-i-wykuszem-w-jadalni.htmlmiał być z 34 ,ale zeszło na z101 własnie przez ten wykusz.Salon wtedy wydaje siędużo większy jest więcej światła.Pomniejszylem ten pokoiki na dole plus 20cm na ścianke kolankową wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 05.02.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Czy ktoś z Was wydłużał może Z34 z 7,38 m do 8,38m lub innych wymiarów? Jak zwiększyły się koszty budowy, ewentualnie ile wyszły łącznie? Zastanawiam się czy w standardowej wersji salon nie będzie ciut przymały, więc kombinuje nad jego powiększeniem. Myślałem też aby ewentualnie zamiast powiększenia to w miejsce gdzie stoi na projekcie stół zrobić wykusz, może ktoś realizował też i taki projekt? Witam, Taka zmiana to zmiana całego budynku.. Całkowicie inna bryła, wysokość lub kąt nachylenia dachu itd itp. Co innego zmiana drugiego wymiaru.. Ja poszerzyłem budynek (dodałem 1 metr) do ściany salon-kuchnia (10,38->11,38 ). Jak się mieszka to Ci nie powiem bo jestem na etapie stropu My z mężem nie powiększaliśmy Z34 czego osobiście bardzo żałuję. Bo o ile wielkość salonu jakoś da się wytrzymać to wnęka kuchenna dla mnie zdecydowanie za mała - mało szafek się tak naprawdę mieści, więc jeśli macie możliwość to przemyślcie temat. Nasze życie toczy się głównie w salonie i w kuchni Kasiu - rozumiem, że powiększyłabyś budynek tak jak to ja opisałem, a nie jak kolega Michał?? Pozdrawiam, Marek. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Maroko1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 07.02.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ja powiększyłem z 10,50 na 12m budynek a kuchnie dałem w miejsce dolnego pokoju i salon jest teraz spory.U góry zrobiłem z 1 pokoju 2 mniejsze i tak są spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 09.02.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Hej, a jakiej wysokości macie pokoje na parterze? jak jest w oryginalnym projekcie z34 bez przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 10.02.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Hej, a jakiej wysokości macie pokoje na parterze? jak jest w oryginalnym projekcie z34 bez przeróbek? Nie pamiętam, jaka jest wysokość oryginalnie, ale my podwyższyliśmy (chyba?) na 2,94 na surowo. Posadzka około 20-22 cm więc 2,72-2,74 powinno wyjść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 10.02.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Hej, a jakiej wysokości macie pokoje na parterze? jak jest w oryginalnym projekcie z34 bez przeróbek? W oryginale jest 2,65. My mamy 2,68.Jeśli masz schody lane na mokro i tak jak w projekcie to musisz się trzymać oryginału ,bo stopnie będą różnej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaba 12.02.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 No w zasadzie to tak. Takie powiększenie byłoby najbardziej korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaba 12.02.2015 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witam, Taka zmiana to zmiana całego budynku.. Całkowicie inna bryła, wysokość lub kąt nachylenia dachu itd itp. Co innego zmiana drugiego wymiaru.. Ja poszerzyłem budynek (dodałem 1 metr) do ściany salon-kuchnia (10,38->11,38 ). Jak się mieszka to Ci nie powiem bo jestem na etapie stropu Kasiu - rozumiem, że powiększyłabyś budynek tak jak to ja opisałem, a nie jak kolega Michał?? Pozdrawiam, Marek. No w zasadzie to tak. Takie powiększenie byłoby najbardziej korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 14.02.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 W sumie pójście w szerz też byłoby ciekawym pomysłem. Czy ktoś może zamontował w swojej zetce Pompę Ciepła zamiast kotła na eko groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 15.02.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Wylewka anhydrytowa kto wylewał ? Wszędzie mam podłogówkę i myślę nad nią. Jak wiadomo 2 razy szybciej nagrzewa ale też chyba nie trzyma tak długo ciepła jak cementowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 15.02.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 W sumie pójście w szerz też byłoby ciekawym pomysłem. Czy ktoś może zamontował w swojej zetce Pompę Ciepła zamiast kotła na eko groszek? ja planuje zamontować ale ogrzewanie to temat w moim przypadku na koniec roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 15.02.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ja planuje zamontować ale ogrzewanie to temat w moim przypadku na koniec roku:) Robiłeś jakieś wstępne kosztorysy jak wyjdzie pompa ciepła, a jak ekogroch + komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 15.02.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ja też stoję przed wyborem serca grzewczego. Jestem najbliżej kotla Delphiona ale cały czas w mojej głowie siedzi piec na zgazowywanie drewna (ostatnio byłem u osoby, która używa takowego pieca i jest wniebowzięta, bedzie montował w innym domu i firmie- to już kolejna osoba, którą znam i która jest zachwycona kosztami i piecem), no i chodzi mi po głowie również pompa ciepła ale tylko ze względu na program PROSUMENT i dofinansowanie. Może nie dużo ale fotowoltaika i pompa ponoć fajna sprawa tylko te koszty startowe (Koszt zakupu-kredytu) :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 15.02.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 w PROSUMENT'cie musisz inwestować w ogrzewanie i zasilanie(wytwarzanie prądu) jednocześnie.Co do kosztów mam kilka wycen oscylują w okolicach 19-28tys zł za PC z buforem i wszystkimi duperelami w kotłowni łacznie z uruchomieniem i montażem,oczywiście bez podłogówki czy kaloryferów.Taka dobra instalacja na która się raczej zdecyduje PC Panasonic 23tys na gotowo.Wstępnie liczono mi koszt kotłowni na ekogroszek z podajnikiem koło10-11tys na gotowo też bez podłogówki czy kaloryferów.Oczywiście komina nie liczę bo i tak będę miał kominek w salonie(chce bo zawszę chciałem)a po za tym to alternatywne źródło ogrzewania gdyby np.prądu zabrakło.Fakt jest drożej ,ale później jest bez obsługowo i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 16.02.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Dzień dobry w poniedziałek Do przodu, do przodu i cały czas do przodu - działka: jest - projekt: jest - PnB: jest - umowa na SSO: jest - umowa na dach: jest - umowa z geodetą: jest - koparka: zaklepana - okna: są Do zrobienia: - prąd: czekamy aż Tauron obudzi się z zimowego snu :/ (RB-tka już czeka ) - woda i kanalizacja: czekamy aż zrealizuje się "nitka", do której się podłączymy - studnia: czekamy na wiosnę - materiały budowlane: ceny w trakcie negocjacji Ufff... A jeszcze tyle do zrobienia. Masakra. Cyborg mode: ON Edytowane 16 Lutego 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 16.02.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Trochę z innej beczki,czy ktoś z budujących z 34 adaptował stryszek na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Trochę z innej beczki, czy ktoś z budujących z 34 adaptował stryszek na poddaszu ? witam żona ma ochotę na stryszek i już wiem jak to zrobić w moim przypadku wejście od strony schowka - schody wyciągane z sufitu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaba 17.02.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 My mamy stryszek i schody na stryszek wyciągane z sufitu, może odrobinę niewygodne przy rozkładaniu bo mieszczą się na milimetry ale dajemy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 17.02.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 My mamy stryszek i schody na stryszek wyciągane z sufitu, może odrobinę niewygodne przy rozkładaniu bo mieszczą się na milimetry ale dajemy radę. Z czego zrobiliście podłogę , ocieplaliście szczyty wełną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts