titka 17.02.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Z czego zrobiliście podłogę , ocieplaliście szczyty wełną ? A my po małych zmianach mamy taki "malutki" stryszek Sorki za jakość fotki ale ciemnawo było. Edytowane 17 Lutego 2015 przez titka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 17.02.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dzień dobry w poniedziałek Do przodu, do przodu i cały czas do przodu - działka: jest - projekt: jest - PnB: jest - umowa na SSO: jest - umowa na dach: jest - umowa z geodetą: jest - koparka: zaklepana - okna: są Do zrobienia: - prąd: czekamy aż Tauron obudzi się z zimowego snu :/ (RB-tka już czeka ) - woda i kanalizacja: czekamy aż zrealizuje się "nitka", do której się podłączymy - studnia: czekamy na wiosnę - materiały budowlane: ceny w trakcie negocjacji Ufff... A jeszcze tyle do zrobienia. Masakra. Cyborg mode: ON To super Wiosna już blisko, więc tylko patrzeć jak zaczniecie. Czekamy z niecierpliwością na pierwsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.02.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]304875[/ATTACH] A my po małych zmianach mamy taki "malutki" stryszek Sorki za jakość fotki ale ciemnawo było. Witam Jak dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 17.02.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]304875[/ATTACH] A my po małych zmianach mamy taki "malutki" stryszek Sorki za jakość fotki ale ciemnawo było. Ładniutki, sporo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 17.02.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Ładniutki, sporo miejsca. Dzięki, potańczyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 17.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Cześć wszystkim, skoro tak to i ja się pochwalę. W związku ze słabą zimą i codziennym sprawdzaniem prognozy lecimy z budową już od jakiegoś czasu. W sobotę zalewamy strop Dla uprzedzenia ewentualnych pytań przypominam, buduję Z34 poszerzony o 1 metr od strony salonu + garaż z dachem jednospadowym.. Fotki dla potomnych: http://images70.fotosik.pl/624/92a5f67caa55e4d6med.jpg http://images69.fotosik.pl/624/7a26423507920b60med.jpg Pozdrawiam, Marek Edytowane 17 Lutego 2015 przez Maroko1991 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 18.02.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]304875[/ATTACH] A my po małych zmianach mamy taki "malutki" stryszek Sorki za jakość fotki ale ciemnawo było. Kurde - mam dziwne przeczucie że u nas będzie taki sam stryszek... Wg naszego projektu na środku powinno być coś koło 2m - całkiem spora graciarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 18.02.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 To super Wiosna już blisko, więc tylko patrzeć jak zaczniecie. Czekamy z niecierpliwością na pierwsze foty Planowane rozpoczęcie robót to przełom marca i kwietnia - mamy nadzieję, że pogoda dopisze... Fotki oczywiście będą na bieżąco wrzucane na dropbox'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 19.02.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Jakim systemem robiliście instalację wodno-kanalizacyjną? PP czy jakąś zaciskową? Dodam, że instalator zaproponował mi system Herz System polega na zaprasowaniu mosiężnych kształtek z rurą z wkładką aluminiową. http://www.herz.com.pl/produkt.php?id=126 Ma być cyrkulacja (cały czas ciepła woda) Czy to jest dobre rozwiązanie? I instalacja niskoszumowa. Edytowane 19 Lutego 2015 przez kloczkowski84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinww 19.02.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, mam watpliwosci co do wienca na gorze fundamentow na bloczku betonowym, co sadzicie o jego koniecznosci? Robic czy nie? Biorac pod uwage"ze wezej bedzie plyta i wieniec pod mur belka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinww 19.02.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, mam watpliwosci co"do wiencA na gorze fundamentow na bloczkach betonowych, robic czy nie? Jak jest u tych co budowali z bloczkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 19.02.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Witam, mam watpliwosci co"do wiencA na gorze fundamentow na bloczkach betonowych, robic czy nie? Jak jest u tych co budowali z bloczkow Najlepiej rób tak jak masz w projekcie! Jak już coś chcesz zmieniać w tak poważnej sprawie to lepiej spytaj KB! Jeśli chodzi o moje zdanie to ja bym robił nawet jakbym nie miał w projekcie ponieważ monolit więcej wytrzyma Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2015 przez M^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 20.02.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam, mam watpliwosci co do wienca na gorze fundamentow na bloczku betonowym, co sadzicie o jego koniecznosci? Robic czy nie? Biorac pod uwage"ze wezej bedzie plyta i wieniec pod mur belka U mnie w projekcie wieńca na fundamentach nie było, ale po rozmowach z kierownikiem i wykonawcą zdecydowałem się go zrobić.. Fundament mam na 1,5 m do ław więc był to pewien argument. Całkowity koszt nie był duży (wykonawca dodatkowo 1300 zł, trochę stali i kilka metrów betonu). Wyszedłem z założenia, że lepiej mieć niż nie mieć i potem żałować.. Pozdrawiam, Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 20.02.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Jeszcze jedno pytanie:co dać na chudziaka a pod styropian na parterze?Puri dawałeś ICOPALA TERMIK ale nigdzie nie moge znaleźć tego SNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 20.02.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja też mam pytanko, jak załatwialiście wylewkę na poddaszu? Jak wyglądają warstwy podłogi na stropie? Myślę nad ogrzewaniem podłogowym w łazience na górze, ale nie mam pojęcia jak rozwiązać różnicę poziomów ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 20.02.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja będę dawał podłogówkę na całym poddaszu, więc niestety nie pomogę bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 20.02.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja będę dawał podłogówkę na całym poddaszu, więc niestety nie pomogę bo nie wiem Dlaczego wybrałeś takie rozwiązanie? Wydawało mi się, że na poddaszu lepiej spisuje się ogrzewanie tradycyjne (grzejniki). Słyszałem, że w sypialniach jest to lepsze dla zdrowia... Podkreślam - słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 20.02.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Po przerzuceniu naszego forum w każdą stronę, po przeczytaniu wielu artykułów, i po wielu rozmowach z ludźmi, którzy zakładają instalacje i którzy użytkują takowe instalacje doszedłem do wniosku, że po co sie pchać w koszta i kombinować system mieszany (lepiej za te pieniądze kupić automatykę do sterowania podłogówką - jeśli ktoś chce), - troszeczkę można zainwestować w wylewkę anhydrytową (ponoć idealna wylewka do podłogówki) i mieć szybciej nagrzewającą się podłogę (szybciej też traci temp. ale można przez to mieć większy wpływ na regulację temp. w domu). - poprzez zrobienie stref podłogówki w pokojach można uniknąć tego, ze podczas snu będzie nam waliło ciepło od podłogi prosto w głowę- Jeśli chodzi o kurz to zjawisko unoszenia się jest spowodowane wyższą temp. podłogówki (pow.30st.). więc można tego uniknąć.To są moje takie spostrzeżenia odnośnie podłogówki, czy to co napisałem jest prawdą okaże sie jak bede z tego korzystał.Zastanawiałem sie długo nad podłogówką + dodatkowe podejscia pod grzejniki ale to tak jak wcześniej pisałem dodatkowe koszta, nie wiem czy z tego kiedyś skorzystam (99% osób, z którymi rozmawiałem i które mają podłogówkę mówiły, że jeśli by mieli jeszcze raz zrobić ogrzewanie w domu to tylko z podłogówką w całym domu i tyle).Ja się zastanawiam nad sercem grzewczym ale nadal nie wiem co wybrać :/czy piec na ekogr., czy zgazowywanie drewna czy pompę ciepła (pow-woda). Wszystko tak naprawdę w podobnych kwotach, pompa -zakup jej wyjdzie ok. 6 tyś drożej ale nic nie robi człowiek, piec na zgaz. drewna drogi a kotłownia do niego bardzo droga ale nadal taniej od pompy ciepła - tylko to przygotowywanie drewna do palenia (dodam, że do samego drzewa mam tani dostęp), ekogroszek - to zawsze wegiel a dobry piec nie kosztuje mało.Muszą się wypowiedzieć Ci którzy z tych źródeł ciepła korzystają.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 20.02.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedź,A planujesz drabinki w łazienkach? Co do serca grzewczego będę robił ekogroszek, ale z informacji od Ciebie wyczytałem, że 6 tyś drożej i PC? Wliczyłeś w to mniejszy koszt ze względu na komin, czy po prostu taka różnica w zakupie i instalacji? O jakiej PC myślisz? Czy masz zamiar używać PC tylko do ogrzewania czy też do wody?? Pozdrawiam,Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 20.02.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 PC do domków z tym metrażem kosztuje około 14-15tys ale to sama pompa do tego podłaczenie zbiornik na cwu,jakies sterowniki itp i na Panasonica na gotowo mama za 22tys oferta z przed paru dni.A jak wychodzi Wam koszt kotłowni na eko?ale proszę podać kompletny koszt czyli pompki zbiorniki rurki kociol itp itd wszystko co wchodzi w uklad ogrzewania oprócz kaloryferów czy też podłogówki.Mi wyliczono na 11tys ale nei wiem czy słusznie z tego kocioł z podjanikiem kosztował 7000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts