kloczkowski84 20.02.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 drabinki w łazienkach będą. Ja liczyłem koszt pieca takiego jak mają chłopaki z forum ok 9000zł + kotłownia w granicach 8500zł wraz z robocizną.Piszę w granicach 8500 bo mam 4 wyceny i różnica to ok 200-300zł.Nie wiem skąd takie ceny u nas w okolicach ale po prostu są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 20.02.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 8500 czyli wszystkie rurki zbiorniki itp? no to 17500 jak by mi tyle powiedziano to już na pewno bym pchał się w PC ,ale wiadomo to każdego osobny wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinww 20.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzieki za odpowiedzi, koszt betonu bedzie znikomy, zastapie nim ostatnia warstwe bloczkow, wiec dojdzie tylko koszt stali, murarz doliczy niewiele.koszt robocizny 16,000. do tego pomocnik na mojej glowie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.02.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) drabinki w łazienkach będą. Ja liczyłem koszt pieca takiego jak mają chłopaki z forum ok 9000zł + kotłownia w granicach 8500zł wraz z robocizną. Piszę w granicach 8500 bo mam 4 wyceny i różnica to ok 200-300zł. Nie wiem skąd takie ceny u nas w okolicach ale po prostu są. Co wchodzi w te ceny dokładnie? Piec z dobrym sterem koszt ok 7000. Kiedyś liczyłem koszty kotłowni i muszę poszukać ile wyszło. Edytowane 22 Lutego 2015 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 22.02.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam w niedzielny poranek Zastanawiam się co położyć na dach.. Dachówka betonowa czy ceramiczna? Wujka google obskoczyłem już chyba dookoła. Są plusy i minusy jednej i drugiej. A więc tak: Mam wyceny na: Betonowa Braas Celtycka Grafit - 12000 Betonowa Braas Bałtycka Grafit - 13500 Ceramiczna Roben MonzaPlus Antracyt - 15300 W cenach są rynny PVC, okno dachowe szt. 1, wyłaz dachowy i wszystkie akcesoria. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 22.02.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ja mam betonową podwójną rzymską i jak na razie nie moge narzekać, różnica nie wielka ale kwestia co kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 22.02.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Co wchodzi w te ceny dokładnie? Piec z dobrym sterem koszt ok 7000. Kiedyś liczyłem koszty kotłowni i muszę poszukać ile wyszło. Koszt pieca takiego jak masz to właśnie prawie 9000zł, nie znalazłem nigdzie taniej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.02.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Przecież nie musisz tego samego dobry kupisz za tyle co napisałem ale Rbr też da si taniej np.http://www.allegro.pl/kociol-piec-rbr-12-kw-montaz-wroclaw-olawa-jelcz-i5089261035.html Co do dachówki obie dobre i obie nas przeżyją Edytowane 22 Lutego 2015 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.02.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ja na dach będę kładł Braas'a Romańską czarną. Cały dach od A do Z (z rynnami w ocynku, wyłazami dachowymi, ławami kominiarskimi, nadbitką, obróbkami kominów struktonitem, dwoma oknami Velux) będzie mnie kosztował 47.500zł. Z tym, że ja mam jeszcze zadaszony taras oraz garaż, na którym będzie papa Icopal 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 23.02.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Hejka, czy ktoś z forumowiczów ma pompę ciepła pow-woda zamontowaną w z34??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 24.02.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Hejka, czy ktoś z forumowiczów ma pompę ciepła pow-woda zamontowaną w z34??? Coś mi się wydaje, że będziesz piewszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.02.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Coś mi się wydaje, że będziesz piewszy Pozostaje nam kibicować. Mogę dac namiary na nawiedzonego pompiarza z forum muratora.Poszukaj arturo72 lub liwko na 100%coś polecą.Lub poszukaj w dziale ogrzewanie wątku pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 24.02.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Pozostaje nam kibicować. Mogę dac namiary na nawiedzonego pompiarza z forum muratora.Poszukaj arturo72 lub liwko na 100%coś polecą.Lub poszukaj w dziale ogrzewanie wątku pompy ciepła. Nie wymieniaj tych imion bo jeszcze tylko brakuje żeby to forum zaczęli nawracać na "jedyne słuszne" sposoby ogrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 24.02.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Pigmeydobrze mówi:P nie wchodźcie na tamte forum to co tam się dzieje to patologia a w dodatku będziecie wiedzieć mniej niż wiecie teraz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 24.02.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 hmm, wszedłem na forum dla nawiedzonych, nie warto, no chyba, że ktoś chce nabawić się bólu głowy Jeszcze nie wybrałem serca paleniskowego domu (cały czas meczy zgazowywanie drewna, eko z dodatkowym rusztem i ta pompa do której mi najdalej), czy przy ekogroszku montowaliście bufor jakiś? czy układ był otwarty czy zamknięty? czy ktoś z forumowiczów ma tylko podłogówkę plus drabinki w łazienkach? i teraz ważne- czy ktoś z Was ma sterowanie podłogówką z termostatami w pokojach? czy ktoś z Was ma wylewkę z anhydrytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.02.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Pigmey dobrze mówi:P nie wchodźcie na tamte forum to co tam się dzieje to patologia a w dodatku będziecie wiedzieć mniej niż wiecie teraz:P witam tak się złożyło że mieszkam już .... o matko ... przeszło 5 lat w z34 znając jego zapotrzebowanie na ciepło NIGDY nie zdecydował bym się na pompę ciepła i solary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.02.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) hmm, wszedłem na forum dla nawiedzonych, nie warto, no chyba, że ktoś chce nabawić się bólu głowy Jeszcze nie wybrałem serca paleniskowego domu (cały czas meczy zgazowywanie drewna, eko z dodatkowym rusztem i ta pompa do której mi najdalej), czy przy ekogroszku montowaliście bufor jakiś? czy układ był otwarty czy zamknięty? czy ktoś z forumowiczów ma tylko podłogówkę plus drabinki w łazienkach? i teraz ważne- czy ktoś z Was ma sterowanie podłogówką z termostatami w pokojach? czy ktoś z Was ma wylewkę z anhydrytu? 1.tak 2.otwarty 3.np.ja 4.mam ale zrezygnowałem przy sterowniku moim zbytek,przewody zostały zamaskowane . 5.nie widziałem potrzeby, obecna grzeje Ps.Dodatkowy ruszt kompletnie zbędny bajer.(raz skorzystasz i zapomnisz) Ja mam do obu panów uprzedzenie ale może ktoś myśli podobnie,dlatego warto się zapoznać i zdanie wyrobić. 2 rok w zetce leci Edytowane 25 Lutego 2015 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 27.02.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Hejka, mam do Was pytanie, drzwi tarasowe(werandowe/balkonowe) macie zwykłe czy BEZPROGOWE (niskoprogowe)? Jutro przyjeżdża do mnie facet żeby wziąć wymiar i nie wiem jakie wybrać :/ PS. Ile macie styropianu na parterze w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 27.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 20 tysi bez kotła. Czy te 20 tyś na instalację CO było: podłogówka, grzejniki, kotłownia i jeszcze cosik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 28.02.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Czy te 20 tyś na instalację CO było: podłogówka, grzejniki, kotłownia i jeszcze cosik? Wszystko co z wodą związane czyli : połogówka, kotłownia, grzejniki, rozprowadzenie ciepłej i zimnej wody i odpływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts