Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Pytanko do krssli, bardzo ładnie się prezentuje ten Wasz domek. Jeżeli to nie tajemnica, jakie koszty ponieśliście za całość? Bo wnioskuje, że góra też już na gotowo zrobiona?

A wiec nas całosc tak jak na zdjeciach wyniosła 190tys stan do wprowadzenia bez mebli:) mielismy 200tys i starczyło razem z papierami pozwoleniemi itd i jeszcze na kuchnie strarczyło.

Edytowane przez krssli

20150301_213513.jpg20150301_213513.jpg20150301_213619.jpgW tym robocizna 21tys stan surowy otwarty .

Elewacja 3.5tys całosc styropian siatka klej struktura.

Centralne plus woda i kanaliza 2.5 tys.

Góra stelaz plus regipsy 2.5tys

Łazienki 1.5tys za dwie

Szpachlowanie plus malowanie gora i dół 1.5tys

Elektryk 1.5tys

Reszta drzwi podłogi itd sam:)

Ceny moze niskie ale mieszkam i jestem zadowolony są tam jakies niedociagniecia ale nawet firma cos potrafi nieraz spierdzielic.

Edytowane przez krssli

To co notowałem w zeszycie

projekt -2.070

adaptacja-3.000

geodeta-400

kierownik-1.500

bloczki betonowe+suporeks 24 i 12 na cały dom-12.000

deski prety zbr.-1.700

beton ławy 2.300

kleje,cement,rury kanaliza,styropian na zero-2.200

piasek zwir -1.000

nadproza komin-3.800

beton zero-1.100

strop płyta zeranska-4.800

prety zbrojeniowe-700

wiezba-4.800

beton na wience 2.000

sruby gwozdzie szpilki klej na komin plytki -900

dachówka rynny okna dach 14.000

castorama kleje itd 1.100

okna aluplast złoty dab 3szyby 7.600

elertryk robota i materiał3.500

wełna regipsy profie itd -5.000

tynki 6.700

przyłacze wody studnia plus zasuwa i 50metrow rury pe plus odbior 700zł

Ogrzewanie woda sanitarne z robota 15.000

styropian 1.500

posadzki robota piasek cement 2.500

styropian na elewcje siatka regipsy profile 5.000

wc geberyt x2 -900

wełna folia1.500

prad przyłacze2.200

płytki łazienki 3.300

farby 1.000

schody stryszek 200

rury fi160 do szamba 500

panele góra 1000

płytki salon 1.700

kleje siatki narozniki struktura kołki 4.000

parapety płytki zewnetrzne 300

parapety wenetrzne 300

drzwi zewnetrzne -2.000

drzwi wewnetrzne i oscieznice klamki 4.700

schody 10.000

szambo wylałem trzy kergi wyszło 5kubików koszt- 500

kabina plus panel prysznicowy zabudowa wany 2.500

I to wszystko co zapisywałem szczegółw juz nie pamietam pewnie czegos brakuje ale daje to jakis zarys. Roboty ziemne wykonywałem sam. Pozdrawiam :cool:

Edytowane przez krssli

Szukałem jak najtaniej troche po znajomosci , troche targowałem sie, część fachowców z nałogiem alk troszke sie nawkur.... troche własnej inicjatywy ale liczy sie efekt koncowy i kwota której nie mogłem przekroczyc bo mnie nie stac na firmy z prawdziwego zdarzenia:-x:-x a pracuje po 230godzin miesiecznie wiec czasu tez mało zeby samemu cos zrobic Edytowane przez krssli

Dlatego tylko pogratulowac, efekt super, a pieniedzy ogrom zaoszczedzonych:) My z zona zastanawiamy sie tez nad tym projektem, z tym, ze w wersji poszerzonej i z garazem, ale bierzemy tez pod uwage Dom przy Alabastrowej 33 - http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-33.html i o ile o z34 cale forum juz przeczytane i milion podpowiedzi i sugesti mamy, jak i jakies szacunkowe koszty potwierdzone przez budujacych, o tyle w kwestii Alabastra nikt nic sie nie udziela i ciezko o jakies informacje:)

Dlatego tylko pogratulowac, efekt super, a pieniedzy ogrom zaoszczedzonych:) My z zona zastanawiamy sie tez nad tym projektem, z tym, ze w wersji poszerzonej i z garazem, ale bierzemy tez pod uwage Dom przy Alabastrowej 33 - http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-33.html i o ile o z34 cale forum juz przeczytane i milion podpowiedzi i sugesti mamy, jak i jakies szacunkowe koszty potwierdzone przez budujacych, o tyle w kwestii Alabastra nikt nic sie nie udziela i ciezko o jakies informacje:)

Ja buduję Z34 poszerzony o metr oraz "doklejony" garaż + lukarna na dachu w miejscu łazienki. Jestem na etapie murowania poddasza.

Ekipa budowlana na SSO 29.300

Okna zamówione - (3 szyby)

Więźba - 5.500

Dachówka betonowa Braas z wszystkimi akcesoriami i 1 szt okna dachowego to 13.300

Gdy będzie skończone SSO podzielę się informacją o dokładnych kosztach. Spisuję każdy nawet najmniejszy paragon itd :) - da to duży pogląd na koszt Z34.

Pozdrawiam,

Marek.

PS. Krssli - dobra robota ! :D Oby dobrze się mieszkało.

Edytowane przez Maroko1991