titka 30.03.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Działka praktycznie kupiona, projekt właśnie się tworzy. Dziś otrzymałem pierwsze koncepcje od projektanta. Co do zmian: - doklejony garaż - kotłownia w garażu - Powiększenie z 10,38 do 11,38 - Na dole przez powiększenie powstała spiżarnia - brak podcienia - na górze schowek - 1 pokój podzielony na dwa małe Trwają jeszcze koncepcje nad łazienką na górze, w załączniku propozycje od projektanta. Proszę o uwagi gdyby ktoś jeszcze coś zmienił. poddasze W3.pdf poddasze W2.pdf poddasze W1.pdf PARTER.pdf Prawie tak jak u nas mówię tu o parterze. przypomina mi to masz jeden z pierwszych projekcikow. wyszło podobnie. Też tak chciałem wysunąć garaż do przodu, ale mój projektant się zaparł i wyszło trochę inaczej. Nie mamy pomieszczenia gospodarczego tylko większą kotłownie. Jeśli będziesz mieć kocioł na gaz to OK, a jak groch to trochę za mała kotłownia. W kotłowni wsadziłem RBR`a i zmiękczacz wody -zostało trochę miejsca na worki z ekogrochem. Co do pralni też tak chciałem zrobić, ale gdzieś mi nie siadło w przejściu do garażu. Dzięki temu że mam pralnię pod górną łazienką to wymyśliłem zsyp na bieliznę - działa idealnie Spiżarnia - super i schowek pod schodami i na górze - przydają się. Jak jesteś na etapie projektu to powiem, że dach z nachyleniem 45 st i podniesiona ścianka kolankowa o jednego pustaka i strych wychodzi idealny. Co prawda trochę więcej pochłonie kasy, ale warto było. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 30.03.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Działka praktycznie kupiona, projekt właśnie się tworzy. Dziś otrzymałem pierwsze koncepcje od projektanta. Co do zmian: - doklejony garaż - kotłownia w garażu - Powiększenie z 10,38 do 11,38 - Na dole przez powiększenie powstała spiżarnia - brak podcienia - na górze schowek - 1 pokój podzielony na dwa małe Trwają jeszcze koncepcje nad łazienką na górze, w załączniku propozycje od projektanta. Proszę o uwagi gdyby ktoś jeszcze coś zmienił. poddasze W3.pdf poddasze W2.pdf poddasze W1.pdf PARTER.pdf Witam, mam prośbę czy mógłby Pan wysłać swoje zdjęcia w innym formacie, ponieważ otwiera mi się jakaś strona bez zdjęć... Ślicznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 30.03.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Witam, mam prośbę czy mógłby Pan wysłać swoje zdjęcia w innym formacie, ponieważ otwiera mi się jakaś strona bez zdjęć... Ślicznie dziękuje Ne powinno być problemów. Klikasz w link z dropboxem z mojej stopki otwiera się strona, że opuszczasz forum. Klikasz następny właściwy link i ładuje się dropbox. Aha. Proszę pisać po imieniu bo jakoś na Pan czuję się jakoś stary. Krzysiek jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 30.03.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Krzysiek jestem. Cześć Krzysiek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 30.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Titka: Ściankę kolankową podnosimy do 1,2m, na dole kotłownie łączymy z pomieszczeniem gospodarczym - tak stwierdziłem, że będzie wygodniej. Co do wysuniętego garażu tak zaproponował mi projektant, twierdzi, że będzie to ciekawiej wyglądało i zmieni trochę prostą bryłę budynku. Zastanawialiśmy się jeszcze czy nad garażem zrobić taras czy garaż z dachem jednospadowym i chyba zostanie na tym drugim. Sylwia proszę zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 31.03.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 My mamy projekt "zgapiony" od Krzyśka (Titka) W zasadzie jedyną istotną chyba zmianą było obniżenie podłogi w schowku pod schodami na parterze o 3 schodki dzięki czemu powstanie całkiem funkcjonalny schowek o wysokości 1,89m (ten centymetr mniej niż 1,9 żeby obniżyć liczbę użytkowych m2 ) Ale powiem, że opcja z garażem wysuniętym do przodu jest bardzo ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 31.03.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Informacja Dla nowych forumowiczów: Tutaj znajdziecie galerie zdjęć naszych Z34 --> https://www.dropbox.com/sh/t7wyyifojdowcnd/cK18eGVeEK Galeria budowy "Puri" --> https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK Galeria budowy "Titka" --> https://www.dropbox.com/sh/ye9obal8z276jqq/iQHP5XHvvM PS: DRopbox czasami tak ma ze nie poaze zdjec, w tedy po prostu odśwież stronę w przeglądarce i za chwile pojawia sie zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieka23 31.03.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Czy ktoś z Was ma dachówkę ale bez krańcowych, czyli obróbka blacharska szczytów,pas rynnowy. Jak myślicie jaki byłby efekt takiego połączenia?? A jeśli o galerię to zaglądam od dłuższego czasu i obserwuje Wasze piękne ZETKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 01.04.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Pierwsze zdjęcia tynków Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez kloczkowski84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 01.04.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Konstrukcja przeszła test w postaci wichur - w domu nawet nie zatrzeszczało . (szkielet drewniany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 01.04.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 01.04.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ładne, ile m2 tynków Ci wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 01.04.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam Chciałam się zapytać czy w naszej kotłowni(tak jak jest w projekcie) , nie zmieniając jej wielkości zmieści się piec na ekogroszek z podajnikiem ? Czy trzeba zmienić ustawienie pieca i całego komina w kotłowni? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby zmieściło się parę worków ekogroszku? Z góry dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 01.04.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam Chciałam się zapytać czy w naszej kotłowni(tak jak jest w projekcie) , nie zmieniając jej wielkości zmieści się piec na ekogroszek z podajnikiem ? Czy trzeba zmienić ustawienie pieca i całego komina w kotłowni? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby zmieściło się parę worków ekogroszku? Z góry dziękuje i Pozdrawiam Zalecam przestawienie komina na 2 stronę kotłowni i wtedy jest ok.Widziałem na forum piec ustawiony bez przeróbek i mam wątpliwości czy to dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 01.04.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Zalecam przestawienie komina na 2 stronę kotłowni i wtedy jest ok.Widziałem na forum piec ustawiony bez przeróbek i mam wątpliwości czy to dobre. Z drugiej strony, ma Pan na myśli tam gdzie teraz sa drzwi do kotłowni, a te po przeróbce zrobić od strony wiatrołapu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 01.04.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Z drugiej strony, ma Pan na myśli tam gdzie teraz sa drzwi do kotłowni, a te po przeróbce zrobić od strony wiatrołapu ? Nie Pan tylko Grzegorz i tak dokładnie jest najlepiej a przynajmniej u mnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 02.04.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam Czy ktoś byłby tak uprzejmy i napisał mi, czy byłaby możliwość poszerzenia domu do 8 metrów i wydłużenie go do 11m. Czy będą wtedy jakieś problemy techniczne i jak z samymi kosztami budowy domu czy o dużo zwiększą się ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 02.04.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam Czy ktoś byłby tak uprzejmy i napisał mi, czy byłaby możliwość poszerzenia domu do 8 metrów i wydłużenie go do 11m. Czy będą wtedy jakieś problemy techniczne i jak z samymi kosztami budowy domu czy o dużo zwiększą się ? Pozdrawiam Możliwość zawsze jest tylko, że przy takich proporcjach to już będzie całkiem inna bryła budynku, a co za tym idzie - trzeba będzie od nowa narysować konstrukcję dachu. W takim wypadku zastanowił bym się czy nie lepiej narysować projekt indywidualny bo może okazać się, że tego typu zmiany na gotowym projekcie będą kosztowały sporo więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 04.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Takie małe wariacje nt. projektu http://plan.kazaplan.com/5/external/wanaplans/54482/show Zastanawiam się czy poszerzenie budynku o metr wykorzystać na małą spiżarnię obok kuchni, czy na powiększenie kuchni. Zdrowych i pogodnych Świąt życzę Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Michał Kowalczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 05.04.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Postanowiliśmy zrobić sobie garderobę w sypialni oj sporo tam teraz wejdzie Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts