Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Działka praktycznie kupiona, projekt właśnie się tworzy. Dziś otrzymałem pierwsze koncepcje od projektanta. Co do zmian:

- doklejony garaż

- kotłownia w garażu

- Powiększenie z 10,38 do 11,38

- Na dole przez powiększenie powstała spiżarnia

- brak podcienia

- na górze schowek

- 1 pokój podzielony na dwa małe

Trwają jeszcze koncepcje nad łazienką na górze, w załączniku propozycje od projektanta. Proszę o uwagi gdyby ktoś jeszcze coś zmienił.

poddasze W3.pdf

poddasze W2.pdf

poddasze W1.pdf

PARTER.pdf

Prawie tak jak u nas :-) mówię tu o parterze.

przypomina mi to masz jeden z pierwszych projekcikow. wyszło podobnie.

Też tak chciałem wysunąć garaż do przodu, ale mój projektant się zaparł i wyszło trochę inaczej.

Nie mamy pomieszczenia gospodarczego tylko większą kotłownie. Jeśli będziesz mieć kocioł na gaz to OK, a jak groch to trochę za mała kotłownia.

W kotłowni wsadziłem RBR`a i zmiękczacz wody -zostało trochę miejsca na worki z ekogrochem.

Co do pralni też tak chciałem zrobić, ale gdzieś mi nie siadło w przejściu do garażu.

Dzięki temu że mam pralnię pod górną łazienką to wymyśliłem zsyp na bieliznę - działa idealnie

Spiżarnia - super :-) i schowek pod schodami i na górze - przydają się.

Jak jesteś na etapie projektu to powiem, że dach z nachyleniem 45 st i podniesiona ścianka kolankowa o jednego pustaka i strych wychodzi idealny. Co prawda trochę więcej pochłonie kasy, ale warto było.

3.jpg

Powodzenia

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Działka praktycznie kupiona, projekt właśnie się tworzy. Dziś otrzymałem pierwsze koncepcje od projektanta. Co do zmian:

- doklejony garaż

- kotłownia w garażu

- Powiększenie z 10,38 do 11,38

- Na dole przez powiększenie powstała spiżarnia

- brak podcienia

- na górze schowek

- 1 pokój podzielony na dwa małe

Trwają jeszcze koncepcje nad łazienką na górze, w załączniku propozycje od projektanta. Proszę o uwagi gdyby ktoś jeszcze coś zmienił.

poddasze W3.pdf

poddasze W2.pdf

poddasze W1.pdf

PARTER.pdf

Witam, mam prośbę czy mógłby Pan wysłać swoje zdjęcia w innym formacie, ponieważ otwiera mi się jakaś strona bez zdjęć... Ślicznie dziękuje

Witam, mam prośbę czy mógłby Pan wysłać swoje zdjęcia w innym formacie, ponieważ otwiera mi się jakaś strona bez zdjęć... Ślicznie dziękuje

Ne powinno być problemów. Klikasz w link z dropboxem z mojej stopki otwiera się strona, że opuszczasz forum. Klikasz następny właściwy link i ładuje się dropbox.

Aha.

Proszę pisać po imieniu bo jakoś na Pan czuję się jakoś stary.

Krzysiek jestem.

Titka:

Ściankę kolankową podnosimy do 1,2m, na dole kotłownie łączymy z pomieszczeniem gospodarczym - tak stwierdziłem, że będzie wygodniej.

Co do wysuniętego garażu tak zaproponował mi projektant, twierdzi, że będzie to ciekawiej wyglądało i zmieni trochę prostą bryłę budynku.

Zastanawialiśmy się jeszcze czy nad garażem zrobić taras czy garaż z dachem jednospadowym i chyba zostanie na tym drugim.

Sylwia proszę zdjęcia:

parter.jpgPoddasze 1.jpgpoddasze 2.jpgpoddasze 3.jpg

My mamy projekt "zgapiony" od Krzyśka (Titka) :p

W zasadzie jedyną istotną chyba zmianą było obniżenie podłogi w schowku pod schodami na parterze o 3 schodki dzięki czemu powstanie całkiem funkcjonalny schowek o wysokości 1,89m (ten centymetr mniej niż 1,9 żeby obniżyć liczbę użytkowych m2 ;) )

Ale powiem, że opcja z garażem wysuniętym do przodu jest bardzo ciekawa.

Gość Puri

Informacja Dla nowych forumowiczów:

Tutaj znajdziecie galerie zdjęć naszych Z34 --> https://www.dropbox.com/sh/t7wyyifojdowcnd/cK18eGVeEK

Galeria budowy "Puri" --> https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK

Galeria budowy "Titka" --> https://www.dropbox.com/sh/ye9obal8z276jqq/iQHP5XHvvM

PS: DRopbox czasami tak ma ze nie poaze zdjec, w tedy po prostu odśwież stronę w przeglądarce i za chwile pojawia sie zdjecia...

0i.jpg

Witam

Chciałam się zapytać czy w naszej kotłowni(tak jak jest w projekcie) , nie zmieniając jej wielkości zmieści się piec na ekogroszek z podajnikiem ? Czy trzeba zmienić ustawienie pieca i całego komina w kotłowni? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby zmieściło się parę worków ekogroszku?

Z góry dziękuje i Pozdrawiam

Witam

Chciałam się zapytać czy w naszej kotłowni(tak jak jest w projekcie) , nie zmieniając jej wielkości zmieści się piec na ekogroszek z podajnikiem ? Czy trzeba zmienić ustawienie pieca i całego komina w kotłowni? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby zmieściło się parę worków ekogroszku?

Z góry dziękuje i Pozdrawiam

Zalecam przestawienie komina na 2 stronę kotłowni i wtedy jest ok.Widziałem na forum piec ustawiony bez przeróbek i mam wątpliwości czy to dobre.

Witam

Czy ktoś byłby tak uprzejmy i napisał mi, czy byłaby możliwość poszerzenia domu do 8 metrów i wydłużenie go do 11m. Czy będą wtedy jakieś problemy techniczne i jak z samymi kosztami budowy domu czy o dużo zwiększą się ? Pozdrawiam :)

Możliwość zawsze jest tylko, że przy takich proporcjach to już będzie całkiem inna bryła budynku, a co za tym idzie - trzeba będzie od nowa narysować konstrukcję dachu.

W takim wypadku zastanowił bym się czy nie lepiej narysować projekt indywidualny bo może okazać się, że tego typu zmiany na gotowym projekcie będą kosztowały sporo więcej...

Takie małe wariacje nt. projektu :)

http://plan.kazaplan.com/5/external/wanaplans/54482/show

Zastanawiam się czy poszerzenie budynku o metr wykorzystać na małą spiżarnię obok kuchni, czy na powiększenie kuchni.

Zdrowych i pogodnych Świąt życzę :)

Edytowane przez Michał Kowalczyk