Pigmey 14.04.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dokładnie rok temu poddawałem temat na forum, aby rozważyć wykonanie projektu na bazie Z34 przez lokalnego projektanta razem z wszelkimi przeróbkami i adaptacją jak i usytuowaniem oczyszczalni itd... itd... założę się, że będzie taniej. W końcu projekt nie musi być na bogato. Wszystko fachowcy podpowiedzą. No i oczywiście dobry kierbud. Popieram w całej rozciągłości gdyż sami skorzystaliśmy z tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 14.04.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Projekt mam nadzieję, że już ostateczny...zamiast schowka jednak powiększona kuchnia i trochę pokombinowane w schodach co pozwoliło na powiększenie łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 15.04.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Projekt z 34 już kupiłam, więc tylko pozostaje mi adaptacja( chyba taka jak wszyscy , likwidacja podcienia, podniesienie ścianki kolankowej i daszek nad wejściem + doprojektowanie garażu. Mam już architekta , który to wykona i będzie też kierownikiem budowy. Projekt wybierany był tak aby zarówno odpowiadał nam pod względem rozmieszczenia pomieszczeń jak i był niedrogim w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 15.04.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Puri dzięki:)a pytanie do wszystkich po wylaniu stropu mieliście problem z łuszczeniem się betonu?? dodam ,że po wylaniu zaczoł padać deszcz po 3-4 godzinach,łuszczy sie i odpada taka cieniutka warstwa 2-3mm nie wiem czy to naturalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 15.04.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Puri dzięki:) a pytanie do wszystkich po wylaniu stropu mieliście problem z łuszczeniem się betonu?? dodam ,że po wylaniu zaczoł padać deszcz po 3-4 godzinach,łuszczy sie i odpada taka cieniutka warstwa 2-3mm nie wiem czy to naturalne? Nie przejmuj się to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 16.04.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Puri dzięki:) a pytanie do wszystkich po wylaniu stropu mieliście problem z łuszczeniem się betonu?? dodam ,że po wylaniu zaczoł padać deszcz po 3-4 godzinach,łuszczy sie i odpada taka cieniutka warstwa 2-3mm nie wiem czy to naturalne? Wszystko zależy od jakości betonu i chemii jakiej dodano. W ten sam dzień zalewano u mnie 2 stropy (mój i 15 metrów dalej dla brata). Wiadome, że przy takiej ilości betonu przyjeżdża więcej niż jedna grucha. Z pierwszej partii wylano mój strop, z kolejnej brata. Deszcz padał przez 3 kolejne dni. U mnie wszystko spoko, u brata część stropu łuszczy się tak jak opisujesz. Jeśli to 2-3 mm to nic złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzychu85 16.04.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 dzięki Panowie,kierownik mówi ,że to normalne czasami tak się robi i żeby się nie przejmować.Dostawca betonu to samo i twierdzi ,że po prostu ekipa zaczeła późno pielęgnacje stropu czyli polewanie i to tzw "mleczko" wyszło na wierzch witr to podsuszył i teraz sie odrywa ,ale tak jak mówie 2-3 mm chociaż nie ukrywam ,że spać ni mogłem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.04.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Projekt mam nadzieję, że już ostateczny...zamiast schowka jednak powiększona kuchnia i trochę pokombinowane w schodach co pozwoliło na powiększenie łazienki.[ATTACH=CONFIG]313115[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313116[/ATTACH] witam jeśli mogę - to drzwi do kotłowni i do górnego schowka zrobił bym otwierane w drugą stronę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 16.04.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 witam jeśli mogę - to drzwi do kotłowni i do górnego schowka zrobił bym otwierane w drugą stronę pozdrawiam[/QUOTe] Czy kotłownia to to pomieszczenie za garażem? Jeśli tak to drzwi otwierają się w odpowiednim kierunku - na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 17.04.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Czy kotłownia to to pomieszczenie za garażem? Jeśli tak to drzwi otwierają się w odpowiednim kierunku - na zewnątrz. Faktycznie, przepisy tak mówią, ale to nie obiekt użyteczności publicznej. Natomiast osobiście wyszedłem z założenia, że i tak drzwi zewnętrzne otwierają się na zewnątrz (już jest dobrze ) to wewnętrzne zamontowałem odwrotnie i powiem, że tak jest lepiej. Nikt w czasie odbioru nie doczepił się. Co do schowka na górze -faktycznie mamy zamontowane tak jak sugeruje Irek. W sumie to tylko projekt, a montaż drzwi zawsze można zmienić. Wszystko wychodzi w "praniu' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 17.04.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam a co Państwo sądzą o wejściu do kotłowni z przylegającego garażu zamiast z wiatrołapu? tak zasugerował architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.04.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Czy kotłownia to to pomieszczenie za garażem? Jeśli tak to drzwi otwierają się w odpowiednim kierunku - na zewnątrz. witam chodzi mi o "kotłownię" która jest obok wiatrołapu moim zdaniem lepiej jak drzwi otwierają się do wiatrołapu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 17.04.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ściany fundamentowe trochę podeschły więc przyszedł czas na izolację. Ze względu na sporą wilgotność gleby zdecydowaliśmy się na położenie czegoś lepszego więc padło na dwuskładnikowy Mapei Plastimul 2K Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 18.04.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Tempo takie, że prawie na zakrętach człowiek nie wyrabia. Początek wykładania G-K, paroizolacje i kontynuacja elektryki. Rozmowa na budowie: Więc kiedy instalacja grzewcza? A to długo jeszcze - koniec przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 20.04.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 U nas w końcu dalszy etap ruszył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 20.04.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 U nas w końcu dalszy etap ruszył... [ATTACH=CONFIG]313812[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313813[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313814[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313815[/ATTACH] A u nas poo tygodniu wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 20.04.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Instalacje wodna i grzewcza rozprowadzone i przetestowane. Zdjęcia patrz stopka. Czas od rozpoczęcia budowy: 43 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 20.04.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Jak rozwiązaliście kwestię wentylacji? Titka,Jak to było u Was bo też podobnie jak my macie projekt mniej standardowy? Macie wentylację w każdym pokoju i łazienkach? Nam tak właśnie proponuje architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 20.04.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Co myślicie o takim układzie ? w kuchni? u mnie kuchnia wyląduje w dolnym pokoiku. Jak rozwiązaliście kwestie szafek rogowych w kuchni ? Te na zdjęciu to szafki ikea. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 20.04.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 A u nas poo tygodniu wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]313860[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313861[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313862[/ATTACH] Super U nas jutro zasypują fundamenty i wylewają chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts