Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluje yulkana!

Jeżeli masz warunki zabudowy to do wodociągów, energetyki o warunki przyłącza bo na to czeka się najdłużej i no i mapkę do celów projektowych bo bez tego ani rusz (mapka ok. 500 zł, warunki przyłącza - bezpłatne). Ale to dopiero jeżeli masz wydane warunki zabudowy terenu - my z mężem kupiliśmy działkę z wydanymi WZB więc nasza droga po urzędach zmierza już do pozwolenia na budowę. Jak już wspomniałam warunki przyłącza są ,,gratis", ale już sam przyłącz np. prądu to wydatek 3 000 zł ( 2300 zł przyłącz przez urząd energetyczny + 700 zł elektryk), kanalizacji i wody 1600 zł z tym, że robocizna i materiały we własnym zakresie. No i najważniejsze - adaptacja planu - w naszym przypadku to suma 2 800 zł.

Gratuluje yulkana!

Jeżeli masz warunki zabudowy to do wodociągów, energetyki o warunki przyłącza bo na to czeka się najdłużej i no i mapkę do celów projektowych bo bez tego ani rusz (mapka ok. 500 zł, warunki przyłącza - bezpłatne). Ale to dopiero jeżeli masz wydane warunki zabudowy terenu - my z mężem kupiliśmy działkę z wydanymi WZB więc nasza droga po urzędach zmierza już do pozwolenia na budowę. Jak już wspomniałam warunki przyłącza są ,,gratis", ale już sam przyłącz np. prądu to wydatek 3 000 zł ( 2300 zł przyłącz przez urząd energetyczny + 700 zł elektryk), kanalizacji i wody 1600 zł z tym, że robocizna i materiały we własnym zakresie. No i najważniejsze - adaptacja planu - w naszym przypadku to suma 2 800 zł.

witam

ja za przyłącze wod/kan dałem 3700 , bo kierownik wodociągów sobie wymyślił 2 studzienki - wodomierzowa i kanalizacyjną - ale za adaptację i zmiany w projekcie dałem 1500 . :)

ps: co do energetyki to radzę jeszcze w tym roku podpisać umowę bo w przyszłym będzie drożej :(

ps2: i projekt też lepiej kupić w tym roku :D

Witam Forumowiczów!

czy ktoś budował Z34 z garażem oraz z kotłem na ekogroszek? Pytam, gdyż wydaje mi się że kotłownia jest zbyt mała na kocioł + paliwo. Proszę o podpowiedzi rozwiązania problemu składowana paliwa.

Może ktoś buduje / wybudował Z34 na śląsku z kotłem na ekogroszek i mógłby się pochwalić ??

Witam serdecznie!!!

Ach ta zima dopiero co się zaczęła, a już daje w kość, wrr!!

Mam pytanie-czy ktoś z was planuje robić schody betonowe i obłożyć je terakotą, czy wszyscy piszą się na drewniane???

ja planuje lane a potem obkleję Flex c mentem

Hej:)

Rzeczywiście fajnie to wygląda, bardzo oryginalnie.Tylko jak z praktycznością, czy sie nie wyciera, nie jest zimne, no i jak wyglądają koszty???

nie wyciera sie ponieważ masa jest wcześniej barwiona a po nałożenniu ,odbiciu faktury i wykonaniu fug dwukrotnie lakierowana

http://img638.imageshack.us/img638/3840/schodym.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://flexible.comoj.com/

3anioł mam prośbe czy mógłbyś udostepnic więcej zdjęć schodów - chodzi mi o to, aby zobaczyć jak wygladaja schody lane tj. ile miejsca zajmują i czy nie są mniej funkcjonalne niż schody gotowe bo nie moge się zdecydować, które schody zamontowac u siebie.

z góry dziekuję

schody które widać na zdjęciu nie są z projektu z34, są to schody które wykonaliśmy (flexible.comoj.com/) u naszego sąsiada z zupełnie innego projektu

Witam!

mam pytanie dotyczące urządzenia kuchni.czy ktoś zastanawiał się nad zlew pod oknem, a może ktoś tak zrobił? Kuchnia jest mała więc urządzenie jej wymaga sporo zachodu i przemyśleń. Początkowo miałam zamiar żeby zlew ustawić pod oknem, ale ponoć utrudnia to korzystanie z okna. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

pzdr

Witam!

mam pytanie dotyczące urządzenia kuchni.czy ktoś zastanawiał się nad zlew pod oknem, a może ktoś tak zrobił? Kuchnia jest mała więc urządzenie jej wymaga sporo zachodu i przemyśleń. Początkowo miałam zamiar żeby zlew ustawić pod oknem, ale ponoć utrudnia to korzystanie z okna. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

pzdr

witam

mam zlew pod oknem :)

- można zamontować wyjmowaną baterię

- po co otwierać te okno ? ja je tylko uchylam

fotka

http://images47.fotosik.pl/503/8dbf7bb11437ad42med.jpg

Edytowane przez swirek100