agrafffka 12.07.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.07.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Mam prośbę. Czy budował ktoś z34 w okolicach kotliny kłodzkiej i umożliwiłby nam zobaczenie domku na żywo? Przeczytałem cały temat i dużo wiem o projekcie, ale brakuje mi jeszcze tej "kropki nad i":) Szczególnie zależy mi na tym żeby zobaczyć wielkość salonu w realu. Wyslalem wiadomosc na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 13.07.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Dzięki Irek, już odpisałem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.07.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Moze mi ktos prosze przeslac rysunek szczegolowy Z34 w pdf na email: [email protected] ? Nie moge go pobrac ze strony Z500.pl Dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 13.07.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Moze mi ktos prosze przeslac rysunek szczegolowy Z34 w pdf na email: [email protected] ? Nie moge go pobrac ze strony Z500.pl Dziekuje z gory. poszło. żeby cię nie zasypali mailami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 14.07.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 poszło. żeby cię nie zasypali mailami. Mam. Dziekuje "Krzycho B" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 14.07.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam już niedługo zaczynamy budowę nurtuje mnie jednak jedna sprawa mianowicie jak państwo rozwiązali problem z ogrzewaniem wody latem kiedy nie pali się w piecu c.o. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 14.07.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam już niedługo zaczynamy budowę nurtuje mnie jednak jedna sprawa mianowicie jak państwo rozwiązali problem z ogrzewaniem wody latem kiedy nie pali się w piecu c.o. Pozdrwiam Bardzo prosto: zamierzamy palić cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 15.07.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 jak państwo rozwiązali problem z ogrzewaniem wody latem kiedy nie pali się w piecu c.o. Pozdrwiam Właśnie, że się pali co widać na załączonym linku. https://device.esterownik.pl/device/3838/ Pozdrawiam Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 15.07.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 A kwestia dotycząca - solarów - była przez Państwa rozpatrywana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 15.07.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 A kwestia dotycząca - solarów - była przez Państwa rozpatrywana ? Początkowo braliśmy solary pod uwagę, ale z braku dofinansowania w naszej gminie nic z tego nie wyszło. Dodatkowo trzeba przerobić temat za i przeciw. ile mamy dni słonecznych w roku, co z kwestią braku zasilania, czym grzać w pochmurne dni? to tylko niektóre tematy. Wybraliśmy eko groch przez cały rok. Jak na razie 120 kg/ 1,5 mieś. w grzaniu tylko CWU. Pozdrawiam Krzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 15.07.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Witam już niedługo zaczynamy budowę nurtuje mnie jednak jedna sprawa mianowicie jak państwo rozwiązali problem z ogrzewaniem wody latem kiedy nie pali się w piecu c.o. Pozdrwiam Ja mam Ogrzewacze wody Neptun 160l w lato na prad a w jesien / zima jest zasilany po przez plaszcz wodny kominka http://galmet.com.pl/pl/products/1-ogrzewacze_wody?Products_page=1&pageSize=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 16.07.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Tadammm W przyszłym tygodniu montaż okien oraz bramy garażowej i tymczasowych drzwi czyli zamykamy budynek Oczywiście znacznie więcej fotek na Dropbox Edytowane 16 Lipca 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 20.07.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Pigmey, super, oby tak dalej ;] U nas wstawiono już drzwi garażowe, hydraulik skończył zabawę z ogrzewaniem podłogowym. Teraz czas na wylewki. Po tym etapie będzie etap ocieplenia i zabudowy poddasza. Stąd moje pytanie. Ile płaciliście i jak wyglądało ocieplenie poddasza? Grubość wełny, rodzaj itd. ?Interesuje mnie wszystko na ten temat, braliście samą robociznę, czy robociznę + materiał? I jak wychodziło cenowo? Pozdrawiam,Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 20.07.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Pigmey, super, oby tak dalej ;] Ile płaciliście i jak wyglądało ocieplenie poddasza? Grubość wełny, rodzaj itd. ? Interesuje mnie wszystko na ten temat, braliście samą robociznę, czy robociznę + materiał? I jak wychodziło cenowo? Pozdrawiam, Marek. 20 cm, wełna płytowa rockwool, na nią ruszt drewniany ok 50 mm, następnie płyta MFP, paroizolacja parotec 110, następnie G-K.. Co do ceny nie mam pojęcia - cała budowa była w ramach jednej umowy na konkretną kwotę do stanu deweloperskiego z fundamentem włącznie. Obecny stan zaawansowania - panele podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbdemsej 20.07.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Dawno nic nie wrzucałem z moich prac 1)elektryka skończona 3 osoby niecały tydzień czasu po pracy i gotowe 2)tynki to już firma robiła tynk cementowo-wapienny zacierany na gładko na sufit poszła gładź 3)ocieplenie poddasza wełną ursa 15cm a następnie płytowa wełna 2 x 5cm na przekładke 4)podłoga na poddaszu z płyty osb 5)montaż płyt gk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.07.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 To i ja coś wrzucę Majstry wpadły na dwa dni i wszystkie ścianki działowe gotowe - w końcu całość nabrała właściwej formy Poniżej kilka fotek - jak zwykle znakomita większość poleciała na Dropbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.07.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 I jeszcze kilka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 23.07.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 W koncu przyszly moje glosniki do sufitu 4x180 Watt.... obawiam sie czy stelaz sufitu i bedzie wibrowal W niedziele montaz to sie przekonam Moze juz ktos montowal glosniki w suficie z płyt gipsowo-kartonowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 23.07.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 W koncu przyszly moje glosniki do sufitu 4x180 Watt.... obawiam sie czy stelaz sufitu i bedzie wibrowal W niedziele montaz to sie przekonam Moze juz ktos montowal glosniki w suficie z płyt gipsowo-kartonowych ? [ATTACH=CONFIG]325190[/ATTACH] Co prawda nie montowałem jeszcze głośników w suficie ale na pewno najważniejszą sprawą będzie jak najdokładniejsze ich wytłumienie. Inna sprawa, że tego typu rozwiązania nadają się raczej do marketów i innych pomieszczeń użyteczności publicznej gdzie nie potrzeba dobrej jakości dźwięku... Dlatego tutaj raczej nie spodziewałbym się jakiegoś super efektu tym bardziej, że głośniki też nie są "wysokich lotów" Jako ciekawostkę dodam, że nawet budowa najzwyklejszej kolumny głośnikowej nie polega tylko na zbiciu oraz wytłumieniu pudła i zamontowaniu w nim głośników - wszystko jest wcześniej poprzedzone obliczeniami dokonywanymi dla poszczególnych głośników Ja osobiście raczej nigdy bym się nie zdecydował na takie rozwiązanie, a audiofilem nie jestem - co kolumna to kolumna. Koniec off-topu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts