Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas wyszły dwa schodki przed drzwiami wejściowymi.:D

Pytanie do mieszkających, czy w salonie jest bardzo ciasno, jak patrzę u mnie , to wydaje mi się ,bardzo mały

i brakuje przestrzeni:rotfl:, mam stan surowy więc mam nadzieję ,że to tylko wrażenie:o

witam

a fundamenty nie wydawały Ci się małe ? :D ale to tyko tak się wydaje :)

pozdrawiam

Witam. Salon chyba nie będzie taki mały ale żeby go powiększyć dokleiliśmy ten wykusz w którym będzie stał stół z 8 krzesłami oraz zlikwidowaliśmy filar w salonie plus zamiana biegu schodów co pozwala wypoczynek wsunąć nieco pod schody. Jest to możliwe chyba tylko przy schodach zabiegowych bo przy dwubiegowych ze spoczynkiem wypoczynek raczej się nie zmieści.Pozdrawiam

Witam,

wykusz to bardzo dobry pomysł, będzie więcej przestrzeni. :D U nas również jest zmiana biegu schodów , ale będą ze spocznikiem- ażurowe, zawsze mi się takie podobały w salonie, ale w tak małym salonie jednak zajmują sporo miejsca:o , Jak nasze nastolatki wyfruną z gniazdka to planujemy przenieść kuchnię w miejsce dolnej sypialni, więc salon się powiększy.:wiggle: i w zupełności wystarczy na stare lata taki metraż.:hug:

pozdrawiam

1. Nam wyszły przed wejściem 3 schodki - jeden będziemy przysypywać aby wyrównać ziemię dookola. Same wyszły bo musieliśmy wyrównać się do poziomu drogi.

2. Ja uważam że salon jest spory - wszystko zależy od aranżacji i co docelowo w nim chcecie.

Jeśli postawicie na masywne wielkie meble + fotele + dywany + lampy stojące+ wielką ławę, to faktycznie miejsca będzie za mało.

My wszystko braliśmy pod uwagę i rożne opcje przemyśleliśmy zanim ostatecznie wybraliśmy. A zwracalismy uwagę na wszystkie wymiary i jak gdzieś można było zaoszczędzić 3-4 cm to wybieraliśmy tą opcję.

Mamy stół z krzesłami, wygodną kanapę narożną z opcją rozkładania do spania( spokojnie 5 osób wysiedzi i 2 się wyśpią), zestaw rtv, i docelowo ławę na która jest sporo miejsca a i miejsca zostało tyle że potańczyć idzie :)

Mi polecony człowiek od okien ogólnie zdecydowanie odradził okna z drutexu twierdząc, że ich jakość pozostawia wiele do życzenia.

U mnie stanęło na profilu 7-komorowym Veki od producenta Witraż spod Białegostoku. Z okien jestem zadowolony, solidnie i estetycznie wykonane, duża suwanka chodzi za pociągnięciem palca.

Witam! My za okna z Aluplastu zapłaciliśmy 7700zł. z montażem. Kolor orzech po obu stronach.Miło nam się pochwalić, ale mamy stan surowy zamknięty.

Zmiany to standard: podniesiona ścianka, dodatkowe okno w salonie, okienko w łazience, likwidacja kominka, drzwi do kotłowni od wiatrołapu, powiększenie korytarzyka do łazienki i pokoju na dole, wydzielenie z jednego dwóch pokoi na poddaszu.:)

Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów.