swirek100 09.01.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Świrek zaglądasz?mam pytanie jak sobie radzicie w kotłowni? chodzi mi o miejsce na opał,kupujecie węgiel w workach czy w tonach i składujecie,gdzie? generalnie myślę o wygospodarowaniu miejsca na luźny opał,ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie?! ponadto jak wygląda spalanie,Twoje,bo masz zdaje się kocioł zwykły? i jak ktoś ma doświadczenie na ekogroszek? dzięki wielkie za odpowiedź zaglądam zaglądam na całą zimę jak pisałem wyżej zużywam 700 kilo miału taką ilość kupuję w workach (co daje 18 worków 40 kilowych) które składuje przy domu pod wiatą i rano przynoszę jak są mrozy do kotłowni - dodatkowo na wodę na palenie latem i na lekkie mrozy mam przyczepę drzewa też poukładaną pod wiatą. Piec mam na miał jak pisałem w mrozy -20 palę miałem prze z4 godzinki. p.s gdzie mieszkasz może masz nie daleko to zapraszam na zwiedzanie z przewodnikiem pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.01.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Myślałam żeby zrobić małe okienko nad prysznicem bo chodzi o wentylacje tylko, ale jak sobie przemyślałam to wiadomo że te głupi pomysł hehe:)... witam mam okienko w łazience 60x105 i chwalę sobie, w łazience jasno i można uchylić mając świeże powietrze . pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 10.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) dzięki:) a jakbyś tę łazienkę zaprojektował? ciągle mnie męczy brak okna właśnie,teraz mamy bez okna i jest miejscami"sauna" w kuchni celowo mam tę ściankę,bo tam będzie lodówka. co do schodów to jak myślisz,betonowe dookoła (nie pamiętam jak się takie nazywają)się zmieszczą?fotkę mam Twoją więc schody ze spoczynkiem zostały takie już jak narysowałeś byliśmy oglądać domek,więc wiemy co i jak:) a spalanie wow,super! Edytowane 10 Stycznia 2011 przez yulkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 10.01.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) dzięki:) a jakbyś tę łazienkę zaprojektował? ciągle mnie męczy brak okna właśnie,teraz mamy bez okna i jest miejscami"sauna" w kuchni celowo mam tę ściankę,bo tam będzie lodówka. co do schodów to jak myślisz,betonowe dookoła (nie pamiętam jak się takie nazywają)się zmieszczą?fotkę mam Twoją więc schody ze spoczynkiem zostały takie już jak narysowałeś byliśmy oglądać domek,więc wiemy co i jak:) a spalanie wow,super! witam co do łazienki to strona 3 post #57 z tą lodówką taż tak myślałem ale poszła na drugą stronę i optycznie bez tej ścianki kuchnia wygląda na większą schody "dookoła" to zabiegowe można je zrobić i betonowe i obłożyć drewnem i drewniane i te wyjdą taniej i ładniej zwłaszcza zostawiając nad nimi okno dachowe co do spalania to sam jestem w szoku 10 cm styropianu na fundamentach,15 cm styropianu na posadce, 15 cm styropianu na ścianie i ciepło - na ścisłość przy mrozie -20 mogę palić co drugi dzień moja lodówka połączona z meblami z salonu (sorry trochę krzywa fotka ) http://images49.fotosik.pl/520/81458afe6a07410d.jpg pozdrawiam Edytowane 10 Stycznia 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 11.01.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam!swirek100 mam pytanie - jak przedstawia się sytuacja ze strychem, a właściwie ze stryszkiem- jest tam jakieś miejsce do rozprowadzenia rur od kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam! swirek100 mam pytanie - jak przedstawia się sytuacja ze strychem, a właściwie ze stryszkiem- jest tam jakieś miejsce do rozprowadzenia rur od kominka? witam jeśli chodzi o górne pokoje to nie ma najmniejszego problemu, jak dobrze pamiętam to mamy tam szerokości około 1.8 m i wysokości około 1,5 m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patol 12.01.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 WitamBudował ktoś może Z'eta z garażem? Jak to wygląda? Chcielibyśmy nawet z podwójnym, ale działkę mamy za wąską no i domek by chyba dość śmiesznie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 13.01.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Patol moim zdaniem z34 z podwójnym garażem, mogłby śmiesznie wygądać. Studio posiada z34 z garażem, wejdz w inne wersje projektu.U nas dzis chłopaki zaczynaja schody, bedą betonowe, narazie robią szalunki, ale i tak cieszy mnie to, że coś się dzieje mimo zimy. Zamówilismy już okna i drzwi zewnętrzne, teraz trzeba czekać, aż przyjada. Zamontują jak pogoda pozwoli. Przyłącze prądu też już załatwione, czekamy na realizacje projektu przez elektrownie.Pozdrawiam zetowcy!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 13.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Monaliza mogłabyś wrzucić swój projekt? Patol na stronie z500/z34/komentarze są fotki domu z garażem,nawiasem u tej babeczki właśnie oglądałam dom na lajfa:) Świrek lodówa pierwsza liga:D,my jednak w tym miejscu planujemy jadalnię,o ile można to tak szumnie nazwać jesteśmy raczej minimalistami,mało mebli-dużo przestrzeni!teraz mamy 78 m.kw. i się udaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 14.01.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 świrek prosimy więcej takich cudnych fotek... aż serce rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 świrek prosimy więcej takich cudnych fotek... aż serce rośnie wstydliwy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 15.01.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 wstydliwy jestem prosimy... plisss, plissss, plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 15.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Świrek!dawaj fotki:yes::yes: nawet nie wiesz jak miło się ogląda! innych tez proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.01.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Świrek!dawaj fotki:yes::yes: nawet nie wiesz jak miło się ogląda! innych tez proszę! tu jeszcze z starą lodówką i mikrofalą http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_114.jpg http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_115.jpg http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_119.jpg http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_117.jpg http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_118.jpg kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 16.01.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Apetyt rośnie w miarę jedzenia więc prosimy o więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 17.01.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Yulkana, oto zmiany w moim projekcie, nie są dobrze naszkicowane, ale mam nadzieje ze zobrazują ci wszystko. Na parterze jest tylko zmniejszona łazienka i okno tarasowe. Poddasze natomiast ma mniejsze garderoby, co dało w efekcie duża łazienke. Nie znam nowych wymiarów, bo musialabym isc pomierzyc. Schody już gotowe, wyszly takie jakie chcialam:) Irek super ta twoja kuchnia, ja też czekam na więcej zdjęc, bo bardzo miło sie na twoj domek patrzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 17.01.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Irek jak byś mógł to wrzuć zdjęcie salonu(widok z kuchni), interesuje mnie ustawienie stołu (jadalni). Kiedy wchodzę do pustych murów, to jakoś ciężko mi jest wyobrazić sobie jak dużo może się w tym salonie zmieścic. Kuchnia na obecnym etapie wydaje sie malutka, ale na twoich zdjęciach z meblami wygląda na super pakowną. Na przygotowanie posiłków w zupelnosci wystarczy a i prezentuje sie bardzo wytwornie:) Bardzo byśmy chciele z mężem jeszcze w tym roku skonczyc budowe i móc sie wprowadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Irek jak byś mógł to wrzuć zdjęcie salonu(widok z kuchni), interesuje mnie ustawienie stołu (jadalni). Kiedy wchodzę do pustych murów, to jakoś ciężko mi jest wyobrazić sobie jak dużo może się w tym salonie zmieścic. Kuchnia na obecnym etapie wydaje sie malutka, ale na twoich zdjęciach z meblami wygląda na super pakowną. Na przygotowanie posiłków w zupelnosci wystarczy a i prezentuje sie bardzo wytwornie:) Bardzo byśmy chciele z mężem jeszcze w tym roku skonczyc budowe i móc sie wprowadzic. witam stół + 6 krzeseł mam tam gdzie w projekcie a sofę mam tam gdzie w projekcie jest telewizor a telewizor pod schodami pozdrawiam i życzę szybkiego oddania budynku do zamieszkania (nam cała budowa zajęła 9 miesięcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.01.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Irek super ta twoja kuchnia, ja też czekam na więcej zdjęc, bo bardzo miło sie na twoj domek patrzy:) co do kuchni to faktycznie, można w niej zmieścić jak to mawiał mój dziadek konia z kopytami ) co do zdjęć to już wszystkie skrobnij na mojego maila [email protected] pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 17.01.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Monaliza no fajnie:) a w łazience zrezygnowaliście z kabiny prysznicowej,chyba by się już nie zmieściła co? kuchnia faktycznie wygląda na pojemną, my na razie i tak chyba wstawimy aktualne meble i na pewno się zmieszczą dzięki za fotki Świrek!szanując Twoją prywatność nie śmiem prosić o więcej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts