Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Świrek zaglądasz?mam pytanie jak sobie radzicie w kotłowni?:) chodzi mi o miejsce na opał,kupujecie węgiel w workach czy w tonach i składujecie,gdzie? generalnie myślę o wygospodarowaniu miejsca na luźny opał,ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie?! ponadto jak wygląda spalanie,Twoje,bo masz zdaje się kocioł zwykły? i jak ktoś ma doświadczenie na ekogroszek?

dzięki wielkie za odpowiedź:D

zaglądam :) zaglądam :)

na całą zimę jak pisałem wyżej zużywam 700 kilo miału taką ilość kupuję w workach (co daje 18 worków 40 kilowych) które składuje przy domu pod wiatą i rano przynoszę jak są mrozy do kotłowni - dodatkowo na wodę na palenie latem i na lekkie mrozy mam przyczepę drzewa też poukładaną pod wiatą. Piec mam na miał jak pisałem w mrozy -20 palę miałem prze z4 godzinki.

p.s gdzie mieszkasz może masz nie daleko to zapraszam na zwiedzanie z przewodnikiem :)

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślałam żeby zrobić małe okienko nad prysznicem bo chodzi o wentylacje tylko, ale jak sobie przemyślałam to wiadomo że te głupi pomysł hehe:)...

witam

mam okienko w łazience 60x105 i chwalę sobie, w łazience jasno i można uchylić mając świeże powietrze .

pozdrawiam

dzięki:)

a jakbyś tę łazienkę zaprojektował?

ciągle mnie męczy brak okna właśnie,teraz mamy bez okna i jest miejscami"sauna"

w kuchni celowo mam tę ściankę,bo tam będzie lodówka.

co do schodów to jak myślisz,betonowe dookoła (nie pamiętam jak się takie nazywają)się zmieszczą?fotkę mam Twoją:) więc schody ze spoczynkiem zostały takie już jak narysowałeś:)

byliśmy oglądać domek,więc wiemy co i jak:)

a spalanie wow,super!

Edytowane przez yulkana

dzięki:)

a jakbyś tę łazienkę zaprojektował?

ciągle mnie męczy brak okna właśnie,teraz mamy bez okna i jest miejscami"sauna"

w kuchni celowo mam tę ściankę,bo tam będzie lodówka.

co do schodów to jak myślisz,betonowe dookoła (nie pamiętam jak się takie nazywają)się zmieszczą?fotkę mam Twoją:) więc schody ze spoczynkiem zostały takie już jak narysowałeś:)

byliśmy oglądać domek,więc wiemy co i jak:)

a spalanie wow,super!

witam

co do łazienki to strona 3 post #57

z tą lodówką taż tak myślałem ale poszła na drugą stronę i optycznie bez tej ścianki kuchnia wygląda na większą

schody "dookoła" to zabiegowe można je zrobić i betonowe i obłożyć drewnem i drewniane i te wyjdą taniej i ładniej zwłaszcza zostawiając nad nimi okno dachowe :)

co do spalania to sam jestem w szoku :) 10 cm styropianu na fundamentach,15 cm styropianu na posadce, 15 cm styropianu na ścianie i ciepło - na ścisłość przy mrozie -20 mogę palić co drugi dzień :)

moja lodówka połączona z meblami z salonu (sorry trochę krzywa fotka :) )

http://images49.fotosik.pl/520/81458afe6a07410d.jpg

pozdrawiam

Witam!

swirek100 mam pytanie - jak przedstawia się sytuacja ze strychem, a właściwie ze stryszkiem- jest tam jakieś miejsce do rozprowadzenia rur od kominka?

witam

jeśli chodzi o górne pokoje to nie ma najmniejszego problemu, jak dobrze pamiętam to mamy tam szerokości około 1.8 m i wysokości około 1,5 m.

pozdrawiam

Patol moim zdaniem z34 z podwójnym garażem, mogłby śmiesznie wygądać. Studio posiada z34 z garażem, wejdz w inne wersje projektu.

U nas dzis chłopaki zaczynaja schody, bedą betonowe, narazie robią szalunki, ale i tak cieszy mnie to, że coś się dzieje mimo zimy. Zamówilismy już okna i drzwi zewnętrzne, teraz trzeba czekać, aż przyjada. Zamontują jak pogoda pozwoli. Przyłącze prądu też już załatwione, czekamy na realizacje projektu przez elektrownie.

Pozdrawiam zetowcy!!!!!!!

Monaliza mogłabyś wrzucić swój projekt?

Patol na stronie z500/z34/komentarze są fotki domu z garażem,nawiasem u tej babeczki właśnie oglądałam dom na lajfa:)

Świrek lodówa pierwsza liga:D,my jednak w tym miejscu planujemy jadalnię,o ile można to tak szumnie nazwać:D jesteśmy raczej minimalistami,mało mebli-dużo przestrzeni!teraz mamy 78 m.kw. i się udaje:)

Świrek!dawaj fotki:yes::yes::yes:

nawet nie wiesz jak miło się ogląda!

innych tez proszę!

tu jeszcze z starą lodówką i mikrofalą :(

http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_114.jpg

http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_115.jpg

http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_119.jpg

http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_117.jpg

http://www.meblejaniak.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_118.jpg

kuchnia :)

Yulkana, oto zmiany w moim projekcie, nie są dobrze naszkicowane, ale mam nadzieje ze zobrazują ci wszystko.

Na parterze jest tylko zmniejszona łazienka i okno tarasowe. Poddasze natomiast ma mniejsze garderoby, co dało w efekcie duża łazienke. Nie znam nowych wymiarów, bo musialabym isc pomierzyc.

Schody już gotowe, wyszly takie jakie chcialam:)

Irek super ta twoja kuchnia, ja też czekam na więcej zdjęc, bo bardzo miło sie na twoj domek patrzy:)

z34_rzut1_0.jpg

z34_rzut2_0.jpg

Irek jak byś mógł to wrzuć zdjęcie salonu(widok z kuchni), interesuje mnie ustawienie stołu (jadalni).

Kiedy wchodzę do pustych murów, to jakoś ciężko mi jest wyobrazić sobie jak dużo może się w tym salonie zmieścic. Kuchnia na obecnym etapie wydaje sie malutka, ale na twoich zdjęciach z meblami wygląda na super pakowną. Na przygotowanie posiłków w zupelnosci wystarczy a i prezentuje sie bardzo wytwornie:):) Bardzo byśmy chciele z mężem jeszcze w tym roku skonczyc budowe i móc sie wprowadzic.

Irek jak byś mógł to wrzuć zdjęcie salonu(widok z kuchni), interesuje mnie ustawienie stołu (jadalni).

Kiedy wchodzę do pustych murów, to jakoś ciężko mi jest wyobrazić sobie jak dużo może się w tym salonie zmieścic. Kuchnia na obecnym etapie wydaje sie malutka, ale na twoich zdjęciach z meblami wygląda na super pakowną. Na przygotowanie posiłków w zupelnosci wystarczy a i prezentuje sie bardzo wytwornie:):) Bardzo byśmy chciele z mężem jeszcze w tym roku skonczyc budowe i móc sie wprowadzic.

witam

stół + 6 krzeseł mam tam gdzie w projekcie a sofę mam tam gdzie w projekcie jest telewizor a telewizor pod schodami :)

pozdrawiam i życzę szybkiego oddania budynku do zamieszkania (nam cała budowa zajęła 9 miesięcy) :D

Irek super ta twoja kuchnia, ja też czekam na więcej zdjęc, bo bardzo miło sie na twoj domek patrzy:)

co do kuchni to faktycznie, można w niej zmieścić jak to mawiał mój dziadek konia z kopytami :))

co do zdjęć to już wszystkie :)

skrobnij na mojego maila [email protected]

pozdrawiam

Monaliza no fajnie:) a w łazience zrezygnowaliście z kabiny prysznicowej,chyba by się już nie zmieściła co?

kuchnia faktycznie wygląda na pojemną, my na razie i tak chyba wstawimy aktualne meble i na pewno się zmieszczą:)

dzięki za fotki Świrek!szanując Twoją prywatność nie śmiem prosić o więcej:D