krzychu85PL 04.03.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam,ile m2 wyszło Państwu tynków ?? robiliście gipsowe czy cementowe? schody też Wam tynkowali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 06.03.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Witam! U nas dokładnie tyle samo i też liczyliśmy, że będzie mnniej woj.maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 07.03.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam , Czekam na wyceny od jeszcze dwóch hydraulików, zobaczymy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 07.03.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Mamy problem, bo okazało się, że piec nam nie wchodzi. Mieliśmy w planach piec na eko-groszek firmy Defro 15Kw. Czy może ktoś ma podobny, lub innej firmy na taki opał, który mogłby polecić do Zetowskiej kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 07.03.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam! Jaki piec Macie w planach? Czy kabinę macie jak w projekcie, czyli kosztem kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 07.03.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Po co 15 kw??? Na ten domek 12 kw to max, a i 9 by spokojnie pociągnęła. Nie dajcie się namówić sprzedawcom na większy piec bo tylko się będzie dusił.Z forum kilka osób używa rbr ekouniversal 12 kw i są zadowoleni. U mnie w okolicach nikt nie prowadzi sprzedaży tych kotłów, więc wybrałem semrau 12 kW polecony przez mojego dobrego znajomego hydraulika, który już kilka takich kotłów montował. Co prawda sterownika do internetu się nie podłączy, ale jak to on mi tłumaczy - czym więcej elektroniki w autach tym więcej ma się co popsuć - w kotłach może być to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 07.03.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Mamy problem, bo okazało się, że piec nam nie wchodzi. Mieliśmy w planach piec na eko-groszek firmy Defro 15Kw. Czy może ktoś ma podobny, lub innej firmy na taki opał, który mogłby polecić do Zetowskiej kotłowni?? 9kW to max przy tak małym domku większe kotły tylko będą się męczyć i kominem wypuszczać opał...na prawdę nie popełniajcie takiego błędu.Moim zdaniem i 7 kW by starczył przy standardowym ociepleniu i oknach i te 7 kW będzie potrzebne przy - 15 stopniach w większości sezonu grzewczego tak kocioł będzie tylko się męczył. http://cieplowlasciwie.pl/ proszę tu link gdzie w bardzo bliskim stopniu określicie swoje zapotrzebowanie na moc kotła. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 07.03.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Nic dodać,chłopaki dobrze piszą! A co do elektroniki to jak bez niej żyć,skoro taka pomocna? Edytowane 7 Marca 2016 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariada 08.03.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Czy możecie mi podać, ile Was kosztowała hydraulika, piec, materiały, podłogówka, robocizna , hydraulik wstępnie wycenił na 26 000 wydaje mi się dosyć drogo:( , jak z cenami u Was? pozdrawiam Pewnie wszystko zależy od wyboru pieca i systemu ogrzewania. Proponuje zrobić kilka wycen. U nas do tego etapu jeszcze daleko, choć wstępnie znajomy mówił o kwocie rzędu 20 tys. Dla porównania znajomi w z12 za system mieszany zapłacili niecałe 17 tys. A ja mam pytanie o komin. W hurtowni polecili dwa LZMO plastyczny za 1964 zł i izostatyczny tez tej firmy za 2750 zł. Czytając forum odnotowałam schiedla i plewa. A ktoś by mógł się odnieść do tych podanych przeze mnie? Mąż sugeruje wziąć ten nieco droższy. Pozdrawiam:) ps. u nas mury parteru wyciągnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.03.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) http:// allegro.pl/schiedel-rondo-fi-200-8m-komin-systemowy-i6009819453.htmlTak na szybko poszukalem i chyba taniej? Można znaleźć tańsze na alledrogo i niekoniecznie gorsze. Z mojego doświadczenia to najwazniejszy wkład ceramiczny i izolacja zastosowana reszta to pustak ,czy tam będzie pisało to czy owo miałbym w du...Porozmawiajcie z wykonawcą/kierem najlepiej i niech doradzi.Pozdrawiam Edytowane 8 Marca 2016 przez Delphion1 Literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariada 08.03.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 http:// allegro.pl/schiedel-rondo-fi-200-8m-komin-systemowy-i6009819453.html Tak na szybko poszukalem i chyba taniej? Można znaleźć tańsze na alledrogo i niekoniecznie gorsze. Z mojego doświadczenia to najwazniejszy wkład ceramiczny i izolacja zastosowana reszta to pustak ,czy tam będzie pisało to czy owo miałbym w du... Porozmawiajcie z wykonawcą/kierem najlepiej i niech doradzi. Pozdrawiam Dziękuję za szybką odpowiedź. Wykonawcą jest mąż Wieczorem dokładnie przejrzymy oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 08.03.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź. Wykonawcą jest mąż Wieczorem dokładnie przejrzymy oferty U nas jest Plewa bo... w hurtowni akurat to mieli Od innych różni się tym, że jest w przekroju kwadratowa. Dlaczego? Nie wiem Dym leci, chyba leci... Bo w zasadzie to go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariada 09.03.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Delphion komin systemowy przez Ciebie zalinkowany owszem tańszy, ale jest jedno-wentylacyjny. Dwu-wentylacyjne są znacznie drooooższe. A mąż mówi, że my w kotłowni mamy 2 wentylacyjny. Pigmey to Twoją Plewę odnotowałam Wczoraj cały wieczór romansowałam z "kominami". I wiem, że nic nie wiem. Mogłabym przystać na propozycję męża znajomego i wziąć droższy lzmo ...ale nie wiem czy mnie nie naciąga ( czasami mam wrażenie że ma zaburzenia na tle cena=jakość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 09.03.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 U nas są kominy HOCH, takie polecili w hurtowni i takie kupiliśmy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 09.03.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Delphion komin systemowy przez Ciebie zalinkowany owszem tańszy, ale jest jedno-wentylacyjny. Dwu-wentylacyjne są znacznie drooooższe. A mąż mówi, że my w kotłowni mamy 2 wentylacyjny. Pigmey to Twoją Plewę odnotowałam Wczoraj cały wieczór romansowałam z "kominami". I wiem, że nic nie wiem. Mogłabym przystać na propozycję męża znajomego i wziąć droższy lzmo ...ale nie wiem czy mnie nie naciąga ( czasami mam wrażenie że ma zaburzenia na tle cena=jakość). Powiem tak: nie ma co cudować i przepłacać byleby tylko nie wziąć jakiegoś byle czego. W miarę uznany producent + jakaś promocja i brać Komi to komin. Nasza Plewa nie miała nawet wentylacji - dostaliśmy osobno pustaki wentylacyjne i wio. A jak na etapie budowy stwierdziłem, że przydadzą nam się jednak 2 dodatkowe kanały wentylacyjne to tylko dokupiliśmy tych pustaków i po problemie Jedyne na co zwróciłbym teraz uwagę to przekrój kanału dymowego. U nas jest fi200 i spokojnie mógłby być mniejszy - np. 180. Zawsze to parę złotówek na inne fanaberie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 09.03.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dlatego napisałem,że na szybko i nie zaglebialem się w temat.Popieram Pigmeya, czasem nie warto płacić tyle kasy za coś co można mieć taniej i niekoniecznie gorzej.Oczywiście Wy placicie i decyzja Wasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 14.03.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Po wielu sugestiach zastanawiam się nad zrobieniem okna koło stołu:confused:. Widzę ,że wiele osób ma okno, może doradzicie. Co do wyceny hydraulika mam następną za 22 000 , już lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 14.03.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Po wielu sugestiach zastanawiam się nad zrobieniem okna koło stołu:confused:. Widzę ,że wiele osób ma okno, może doradzicie. Co do wyceny hydraulika mam następną za 22 000 , już lepiej.... U nas jest. Dlaczego? Bo jest od wschodu więc od rana będzie jasno w salonie. Bo jest od strony, z której nigdy nikt nic nie wybuduje. Bo w tym miejscu miały być dodatkowe drzwi balkonowe ale stwierdziliśmy, że to bez sensu i wstawiliśmy okno Co do hydraulika nie doradzę bo u nas była w większości robocizna własna, a kotłownię uzbroił wujek hydraulik Ale wszystkie materiały plus kocioł, grzejniki Purmo (4szt.), drabinki łazienkowe (2szt.), podłogówka (prawie cały parter) i gratyfikacja dla wujka kosztowały nas jakieś 23.000zł. Piec RBR Ekouniwersal 12kW, cała kotłownia w miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 16.03.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Pigmey dzięki za odpowiedź , już postanowione wybijamy okno, u nas od tej strony do sąsiada jest około 15m, i słońce będzie przez cały prawie dzień. Okna mamy już wstawione , więc dodatkowe muszę domówić , na pewno będzie lepiej i słoneczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratciszek 20.03.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 mam pytanie odnośnie ins. elektrycznej , jaki jest koszt projektu takiej instalacji i kto ja robi? Jakie mieliście ceny oraz cene zalożenia całej instalacji łacznie z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts