anika001 28.11.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Nareszcie mogę to napisać - mieszkamy. Jeszcze bałagan , układamy, kończymy górną łazienkę ale mieszkamy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.11.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Nareszcie mogę to napisać - mieszkamy. Jeszcze bałagan , układamy, kończymy górną łazienkę ale mieszkamy:lol2: Gratulacje! Wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 29.11.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dziękuję bardzo:)Poproszę o instrukcję wklejania zdjęć , jakoś nie mogę sobie poradzić. Jak ogarnę bałagan to pokażę moją zetkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 04.12.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Oczywiście zdjęcie na komp .Wciskasz dodaj zdjęcie(Rozmiar nie może być za duży jest tam jakiś limit) No i chyba zapisz i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 09.12.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Witam po bardzo długiej przerwie, my też już mieszkamy Czym palicie w swoich piecach? Ja paliłem ekomiałem rokitą ale ostatnia dostawa była "słaba" tzn. jest bardzo dużo pyłu nie ziarenek. Poprzednią dostawę jak miałem było tak jak jeszcze w poprzedniej (zeszłej zimy), czyli było dużo ziaren min.3mm, teraz jest bardzo dużo "piachu" (drobnego pyłu miałowego). Zastanawiam sie nad zmianą, czy ktoś z Was miał doczynienia z ekomiałem : Miał węglowy kl. 24-26 (kruszony węgiel) PRESTIGE Ekomiał Sztajger KL.25-27 Z kUP pAN wYNGIEL MyksEkomiał 25-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 11.12.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ja w tym roku też jestem średnio z niego zadowolony a tym o który pytasz paliłem 3 sezony temu i poza tym że było sporo popiołu problemów nie miałem.Jednak za czesto musiałem popielnik opróżniać i dlatego przeszedłem na coś innego.Trzeba próbować,kup 4 worki na próbę i zobacz a nuz bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 18.12.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 czyli cały czas palisz rokitą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 20.12.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Chciałabym życzyć Wszystkim na forum ,Serdecznych Świąt ,otulonych śniegiem i ciepłem rodzinnym, w każdej "Zetce"oraz wiele szczęścia w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 21.12.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Jak przeliczycie ten wasz opał to ile wam wychodzi gotówkowo na miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 21.12.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 czyli cały czas palisz rokitą? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.12.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Zdrowych i Wesołych Świat wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 26.12.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witamy. Wesołych Świąt ! My od marca mieszkamy w naszej Z-etce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 26.12.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Co prawda już w zasadzie po świętach ale także chciałbym życzyć wszystkim forumowiczom Zdrowych i Wesołych świąt Bożego Narodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 26.12.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam wszystkich budowniczych z34. Kupiłem projekt, mam kierownika budowy, działkę zakupiłem w tym roku(niemal 15 arów) i rozpoczynam przygodę z z34d czyli w wersji szkieletowej drewnianej. Dom ma być docelowo bardzo ekonomiczny, rezygnuję ze standardowego ogrzewania na poczet pompy ciepła oraz mam zamiar instalować system wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła.Rezygnuję też z kominów i kominka. W miarę postępu prac będę wrzucał informacje. Na pewno podniesiemy ścianę kolankową, usuwamy podcień, powiększamy hol, robimy w nim wejście do kotłowni a z kotłowni wyjście na zewnątrz do drewnianej wiaty garażowej. W planach dodanie okna w salonie. Dom ma być z założenia ekonomiczny w użytkowaniu i wybudowany w rozsądnej cenie. Na dole podłogówka, u góry 2 grzejniki. Do tego system odzyskiwania wody opadowej do celów sanitarnych tj. WC i pranie. Chętnych zapraszam do kontaktu, mogę wyjaśnić każdy etap krok po kroku. Będę również linkował do dziennika budowy na z500. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 27.12.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 grzejniki przy pompie ciepła to nie zbyt ekonomiczne rozwiązanie daj wszędzie podłogówke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariada 27.12.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Dziękuję za życzenia, fajnie że jesteście:) Pięknie u Was i świątecznie, chętnie zobaczę więcej U nas kończą tynki, zimy nie ma więc działamy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 27.12.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Z kolei podłogówka przy podłodze z płyty OSB nie zda podobno egzaminu. Chyba że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 28.12.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Jestem po rozmowie z projektantem instalacji do mojego domku. Wstępnie ustaliliśmy, że zamiast standardowych grzejników użyjemy na poddaszu klimakonwektorów-zimą grzeją a latem chłodzą. Może inwestycja większa ale za to mamy 2 w 1 Z pompą ciepła dadzą radę tym bardziej, że domek drewniany szybko się nagrzeje nawet ciepłem z podłogówki, które przecież "idzie" do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 28.12.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 no właśnie miałem Ci to zaproponować kaloryfery też by dały radę ,ale żeby nagrzać znacząco pomieszczenie musiał byś podnosić temperaturę wody grzewczej i tak jak przy podłogówce jest to 25-30 stopni to przy kaloryferach żeby grzały z 60 stopni a to już dla pompy bardzo duże obciążenie co przekłada się na duży pobór prądu i wyzsze rachunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 28.12.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 A montował ktoś z Was pompę ciepła powietrze-woda w z34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts