krzychu85PL 29.12.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 ja mam w blizniaczo podobnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 29.12.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 ja mam w blizniaczo podobnym domku Mógłbyś przedstawić jak wyglądały koszty inwestycji i jak rozkładają się koszty użytkowania PC? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 29.12.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 co do kosztów to ciężko bo grzeję od paru dni i to na razie wygrzewanie posadzki więc temperatury dużo wyższe niż potrzebujemy na codzień, koszt inwestycji na czyli panasonic all in one plus podłogówka z hydrauliką w dwóch łazienkach na łacznej powierzchni domu 118m2 podłóg 35 tys z czego pompa 20 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 29.12.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 co do kosztów to ciężko bo grzeję od paru dni i to na razie wygrzewanie posadzki więc temperatury dużo wyższe niż potrzebujemy na codzień, koszt inwestycji na czyli panasonic all in one plus podłogówka z hydrauliką w dwóch łazienkach na łacznej powierzchni domu 118m2 podłóg 35 tys z czego pompa 20 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 29.12.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 liczono mi koszty grzania wody i domu rocznie na poziomie 2200-2500zł przy temp domu 22-23 stopnie, dom mam przeciętnie ocieplony podłoga 18 cm ściany 20 skosy 25-30 cm wełny o średnim wspólczynniku 0.040 okna średnio 0.080 dość dużo przeszkleń bo łącznie wyjdzie około 30m2 na całej powierzchni domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 29.12.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Planujesz wentylacje mechaniczną to na pewno pozwoli zaoszczędzić parę złotych chociaż po moich kalkulacjach szału niema, przy zapotrzebowaniu na ciepło najwięcej strat mam przy właśnie wentylacji grawitacyjnej bo ,aż ok 40% ale jak szybko policzysz to około 1000zł rocznie do tego trzeba odjąć koszt eksploatacji wentylacji mechanicznej ( filtry,prąd) nie mówiąc o potężnych nakładach na samo zamontowanie tego systemu w domu u mnie ok 15tys zł na gotowo.Nie mówię ,że jest to złe rozwiązanie bo ma generalnie same zalety to dla mnie jednak trochę za drogie to wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 30.12.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam wszystkich chciałbym się przedstawić i pochwalić że dołączam do wszystkich budujących Z34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 30.12.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jestem w trakcie zmiam w projekcie i jak każdy proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 30.12.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Co myślicie o salonie czy jest wystarczający dla rodziny 4 osobowej bo mysle o przedłużeniu domu o 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariada 30.12.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Co myślicie o salonie czy jest wystarczający dla rodziny 4 osobowej bo mysle o przedłużeniu domu o 1m Witaj wśród fanów z34 Dobry wybór! Dobrze jest przeczytać całe forum, bo to kopalnia wiedzy. Ja czytałam dwukrotnie, skrenując co ciekawsze Miałam też możliwość obejrzenia na żywo u dobrych ludzi z forum Dziś sama chętnie pokazuje zainteresowanym Czytanie trochę zajmie, więc podpowiem że są tu rodziny które zdecydowały się na przedłuzenie domku. Salon nie jest wielki, ale w zupełności spełni swoją funkcję. Przy tej powierzchni jest moim zdaniem optymalnie przestronnie. Na pierwszych stronach są sugestie co do zmian ( dostawienie okna w łazience, likwidacja podcienia, przeniesienie drzwi od kotłowni do wiatrołapu, dodatkowe okno w salonie, podzielenie pokoi na górze, dorobienie schowku, likwidacja kominka). Co komu pasuje My wprowadzaliśmy bardzo mało zmian. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 30.12.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Wiem ale mimo wszystko już postanowione że rekuperator będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 30.12.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Drogie ale już postanowione że rekuperator będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saddamo 30.12.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Sorry za dubel ale coś świruje forum na smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 31.12.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Maziolo my o metr poszerzylismy i wg mnie i żony to była bardzo dobra decyzja, a nawet teraz już sobie tak na luźno myślimy że i o metr w jedna jak i druga dodatkowo jeszcze by nie zaszkodził. Ten metr to wg nas minimum dla rodziny 4-osobowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 01.01.2017 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Dziękuję Michał to wielka pomoc dla mnie mam taki problem bo nigdy nie byłem w środku domu a napewno wiesz że na żywo dopiero mozna określić czy salon spelnia własne wymogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 01.01.2017 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Juz postanowiłem zrobić zmianę z dwóch stron 1 metr salon sie powiększy pokój i pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziolo 01.01.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Moge sie podzielić z wszystkimi zmianami jakie podjęłam zrobić -rezygnacja z dwóch okien dachowych w pokojach-w łazience na górze bedzie tylko jedno okno-powiekszenie okien bocznych w pokojach na górze -dodatkowy schowek obok schodów na górze -likwidacja podciecia -poszerzenie z dwóch stron o metr całego domu I to na tyle ☺Co myślicie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturkrzywy 02.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Witam Ja nie będę likwidował podcienia ,uważam że dodaje uroku bryle budynku ,poszerzenie budynku nie bardzo u mnie wchodzi w grę ponieważ jestem posiadaczem wąskiej działki i tu rodzi się u mnie pytanie czy salon będzienie za mały , stąd moja prośba ,czy mógłbym obejrzeć czyjąś z-etkę najlepiej w Wielkopolsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturkrzywy 02.01.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Czy ktoś kto nie powiększał swojego projektu a już mieszka mógłby się wypowiedzieć na temat salonu z34, ewentualnie dodać kilka fotek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 02.01.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Witajcie po nowym roku! U nas podsumowanie: start - kwiecień, zaraz po Wielkiej Nocy 2015 koniec - poniedziałek przed Bożym Narodzeniem 2015 (po 3 ekipy an budowie działaliśmy) Wnętrze wykończone w 100%, z zewnątrz nie mamy struktury i podbitki. [ATTACH=CONFIG]342028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342031[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342032[/ATTACH] Hej, tak wygląda nasz salon. Identyczny jak w projekcie. Na 4 osoby jest idealny, nic bym w nim nie zmieniła. Większa powierzchnia byłaby zbędna, ten jest przestronny i przytulny, no ale wiadomo każdy woli cos innego. P.s Nawet na imprezę na 20 osob tez się sprawdził i nawet dało się potańczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts