monaliza99 19.01.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam wszystkich!!! Yulkana coś mi źle wyszła ta moja łazienka na gorze w rzeczywistosci jest dluższa a węższa, taki ze mnie dobry architekt, haha:) Co do łazienki na dole, to według moich wyliczen, mała kabina by weszla ale wtedy moze byc bardzo ciasno.Decyzje podejmiemy kiedy przyjdzie na to czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 23.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 jak myślicie czy byłby problem z doprojetowaniem garażu od frontu odnośnie wymiarów,przed pomieszczeniem gospodarczym,mamy dość wąską dzialkę i tak się zastanawiamy z m czy pozostać przy "blaszaku" czy coś kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 24.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam:)Mam pytanie do osób, które już mieszkają w z34. Czy z perspektywy czasu doświetlili byście jakiekolwiek pomieszczenie??Chodzi mi o światło(lampy, kinkiety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 24.01.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My startujemy jak tylko pogoda pozwoli. Do oryginalnego projektu dodaliśmy kilka elementów. Poszerzyliśmy dom o jeden metr przez co salon zyskał sporo powierzchni. Likwidacja podcieni na rzez daszku i dzięki temu wiatrołap zyskał miejsce na dwie duże szafy wnękowe. Dodatkowo poprzez zmianę technologii stropu na monolit zlikwidowaliśmy słup w salonie. Dodatkowo kotłownia jest większa bo nie będzie prysznica na parterze. Okna na taras zmniejszone do dużego dwuskrzydłowego i dodatkowe okno przy stole w jadalni na ścianie bocznej budynku.dodatkowo planujemy wiatę przy domu od strony łazienki i kotłowni. oraz dodatkowe okna połaciowe w pomieszczeniach na poddaszu. Generalnie wszystko wygląda ok zobaczymy jak się budow rozpocznie. Jest jeszcze plan aby ten wielki pokój jaki powstał przez poszerzenie domu o jeden metr na poddaszu podzielić na dwa mniejsze ale to zobaczymy na etapie jak będziemy stawiać ścianki działowe. Poprzez zastosowanie stropu lanego mamy możliwość samodzielnego stawiania ścianek gdzie będziemy chcieli.Pozdrawiam,Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.01.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam:) Mam pytanie do osób, które już mieszkają w z34. Czy z perspektywy czasu doświetlili byście jakiekolwiek pomieszczenie??Chodzi mi o światło(lampy, kinkiety). witam światła , lampy , kinkiety to każdy sam osobicie dobiera - jeśli chodzi o okna to teraz dodatkowo dał bym po jeszcze jednym oknie dachowym po przeciwnej stronie tych które są w projekcie lub za miast nich zrobił bym małe lukarnie od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My startujemy jak tylko pogoda pozwoli. Do oryginalnego projektu dodaliśmy kilka elementów. Poszerzyliśmy dom o jeden metr przez co salon zyskał sporo powierzchni. Likwidacja podcieni na rzez daszku i dzięki temu wiatrołap zyskał miejsce na dwie duże szafy wnękowe. Dodatkowo poprzez zmianę technologii stropu na monolit zlikwidowaliśmy słup w salonie. Dodatkowo kotłownia jest większa bo nie będzie prysznica na parterze. Okna na taras zmniejszone do dużego dwuskrzydłowego i dodatkowe okno przy stole w jadalni na ścianie bocznej budynku. dodatkowo planujemy wiatę przy domu od strony łazienki i kotłowni. oraz dodatkowe okna połaciowe w pomieszczeniach na poddaszu. Generalnie wszystko wygląda ok zobaczymy jak się budow rozpocznie. Jest jeszcze plan aby ten wielki pokój jaki powstał przez poszerzenie domu o jeden metr na poddaszu podzielić na dwa mniejsze ale to zobaczymy na etapie jak będziemy stawiać ścianki działowe. Poprzez zastosowanie stropu lanego mamy możliwość samodzielnego stawiania ścianek gdzie będziemy chcieli. Pozdrawiam, Bartek witam świetne zmiany ja mam wiatę od strony salonu bo nie mam okna nad stołem w salonie tylko po przeciwnej stronie w łazience . - długość pokoju na poddaszu będziesz miał około 7,66 - nic tylko na środku zamontować siatkę i grać w siatę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.01.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 jak myślicie czy byłby problem z doprojetowaniem garażu od frontu odnośnie wymiarów,przed pomieszczeniem gospodarczym,mamy dość wąską dzialkę i tak się zastanawiamy z m czy pozostać przy "blaszaku" czy coś kombinować? witam pozostał bym przy blaszaku, obkleił go ładnie styropianem i położył strukturę taką jak na domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 24.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam:) Mam pytanie do osób, które już mieszkają w z34. Czy z perspektywy czasu doświetlili byście jakiekolwiek pomieszczenie??Chodzi mi o światło(lampy, kinkiety). ????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 25.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Swirek100 dlatego tez zastanawiamy sie nad podzieleniem tego pokoju na dwa poniewaz bedzie mial rozmiary raczej ekstremalne jak na pokoj dla dziecka. zobaczymy jak to wyjdzie. zaplanowane mamy okno tak aby mozna bylo je podzielic na dwa mniejsze i okna polaciowe po obu stronach wiec kwestia tylko scianki dzialowej bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.01.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Swirek100 dlatego tez zastanawiamy sie nad podzieleniem tego pokoju na dwa poniewaz bedzie mial rozmiary raczej ekstremalne jak na pokoj dla dziecka. zobaczymy jak to wyjdzie. zaplanowane mamy okno tak aby mozna bylo je podzielic na dwa mniejsze i okna polaciowe po obu stronach wiec kwestia tylko scianki dzialowej bedzie... witam mi marzyły by się 2 małe lukarnie od strony frontu ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 25.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 witam pozostał bym przy blaszaku, obkleił go ładnie styropianem i położył strukturę taką jak na domu pozdrawiam tak też pewnie zrobimy:) mamy dobry dzień,bo po wielu problemach w końcu ustalony jest plan działania odnośnie naszych mieszkań(po powodzi) i jak biurokracje szybko załatwimy to około kwietnia,maja będziemy mieć kasę na domek,liczyliśmy na wcześniejszy termin,ale co tam!ciężki temat,ale już na finiszu,hurra! mam znajomych geodetów,tylko pewien kłopot,oni mają swój techniczny język,a mi ciężko z tego coś zrozumieć,nie znam się na tym więc może moglibyście mi pomóc?! otóż chodzi o to wszystko co załatwia geodeta i w jakiej kolejności:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 26.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Cały czas tylko zastanawiam się ile kasy pójdzie. Na ile oceniacie stan surowy zamknięty tego domu ? 150 000 wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.01.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Cały czas tylko zastanawiam się ile kasy pójdzie. Na ile oceniacie stan surowy zamknięty tego domu ? 150 000 wystarczy ? witam ja nie przekroczyłem 100.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 26.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Albama my dziś rozmawialiśmy z wykonawcą,wstępnie powiedział 140 tyś,zaznaczając,że powiedział nieco więcej:) myślę,że w 120 tyś powinniśmy się zmieścić! ile kosztowała Was adaptacja architekta? Edytowane 26 Stycznia 2011 przez yulkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.01.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ile kosztowała Was adaptacja architekta? adaptacja projektu i zmiany w projekcie 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 26.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam jestem tutaj po raz pierwszy. Mam w planach budowę Z34 i chciałbym się dowiedzieć czy jest ktoś kto buduję ten dom w woj. warmińsko mazurskim? Ponadto wszelkie informacje o kosztach budowy jakie widziałem na tym form były mało aktualne. Czy ktos kto buduje bądź budował ten dom pod koniec 2010r. mógłby podac przyblizony kosztorys. dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 26.01.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 tak też pewnie zrobimy:) mam znajomych geodetów,tylko pewien kłopot,oni mają swój techniczny język,a mi ciężko z tego coś zrozumieć,nie znam się na tym więc może moglibyście mi pomóc?! otóż chodzi o to wszystko co załatwia geodeta i w jakiej kolejności:eek: Witam Co do problemu ze zrozumieniem geodety to proszę o konkretne pytania napewno pomogę, a jeśli nie ja to mój ojciec Geodeta z wieloletnim stażem napewno wszytko pomoże wyjaśnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 26.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Adrian dzięki:) na dziś dzień wiem już,że geodeta przygotowuje mapę dla architekta,a potem wytycza dom na działce?! jak się mylę to mnie popraw,na razie powiedzieli mi 800 zł ale właściwie nie wiem czy to za całość czy tylko za mapę?!muszę to wyjaśnić,chętnie się dowiem czy dobrze myślę i czy to dużo (śląskie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 26.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Sądzę że to za całość, aczkolwiek z tego co pamietam to mój tata za samo tyczenie liczy sobie przy tak prostym projekcie okolo 500 zł. mapka do celów projektowych to różnie. Najczęściej to załatwia wszystko razem wiec taniej. Ale z tego co pamietam to czesto za samą mapke cena wynosi 300-500 zł.Proponuje negocjując z geodetą ustalic odrazu zlecenie pomiaru powykonawczego napewno kompleksowo za wszystko policzy taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 26.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja na szczęście za zmiany architektoniczne nie płaciłem nic bo mamy architektów w rodzinie tylko jakoś nie mieli projektów małych domów tylko zajmują się dużymi projektami więc kupiliśmy projekt i adaptacja i wszelkie zmiany były już gratis. Ja realnie także po powiększeniu domu myślę, że za stan zamknięty zapłącę nie więcej niż 150 000 ale ja w to wliczam już wykonanie ścianek działowych, podbitkę, ocieplenie domu tynki zewnetrzne. Okna z roletami antywłamaniowymi stąd też kalkuluję, że będzie to maks 150 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts