bratciszek 18.06.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 mam pytanko , odnośnie okna w kuchniczy tez mieliscie problem bo jeżeli wstawia mi okno to wychodzi ,że meble wys. 86cm będą wystawac na okno i je nie otworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 19.06.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 my za schody płaciliśmy 10 tys. natomiast z oknem w kuchni to mamy bloczek wyżej niż w projekcie , trochę jest mniejsze okno -ale plusy są takie,że nikt z ulicy nie widzi wnętrza domu (jeszcze nie kupiliśmy karniszy:D) nie będę miała nigdy ochlapanego okna między parapetem a meblami będzie szkło. wygląda to też dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 19.06.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 mam pytanko , odnośnie okna w kuchniczy tez mieliscie problem bo jeżeli wstawia mi okno to wychodzi ,że meble wys. 86cm będą wystawac na okno i je nie otworze. U mnie podobnie jak u "anika001" tzn parapet okna wyżej od blatu o jakieś 7 cm. Pod parapetem, a nad blatem pasek lakierowanego szkła. Planowałem tak aby blat wchodził pod okno jak parapet. Moim zdaniem najefektowniej to wygląda. Niestety w trakcie realizacji poszczególnych etapów budowy gdzieś wkradł się 7 centymetrowy błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 21.06.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 w koncu jest kuchnia [ATTACH=CONFIG]391557[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]391558[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]391559[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]391560[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]391561[/ATTACH] Bardzo ładnie. Właśnie o taki montaż blatu pod oknem mi chodziło, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 02.07.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 prosze podajcie ile was kosztowały schody drewniane witam 12000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp3cjal 06.07.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Witam. Czy ktoś używa do ogrzewania domu gazu? Pani architekt bardzo mnie do gazu namawia ale ja nie jestem do niego nie przekonany. Czy czasami nie będzie za zimno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 08.07.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam. Czy ktoś używa do ogrzewania domu gazu? Pani architekt bardzo mnie do gazu namawia ale ja nie jestem do niego nie przekonany. Czy czasami nie będzie za zimno. Pozdrawiam Zdecydowałem się na gaz. Generalnie uważam, że gaz to wygoda, raz ustawisz i masz spokój oraz masz dodatkowe, czyste pomieszczenie. Niestety wprowadziłem się w kwietniu tego roku to nie powiem Ci o kosztach w sezonie (utrzymywałem tylko 16 *C). Za zimno na pewno nie będzie ponieważ ustawiasz sobie temperaturę jaką chcesz pytanie tylko czy rachunki Ci będą odpowiadać Musisz sobie odpowiedzieć czy chcesz wygody ale wyższych rachunków czy dodatkowej pracy i brudnej kotłowni (kocioł węglowy) ale mniejsze rachunki za sezon grzewczy. Jeżeli się zdecydujesz na gaz to zrób wszędzie ogrzewanie podłogowe (przy ogrzewaniu podłogowym jest niższa temperatura czynnika grzewczego tak max do 38*C, a im niższa ta temperatura to niższe rachunki). Co do zużycia to mogę się tylko na razie wypowiedzieć o wodzie użytkowej. Mam bojler poziomy Kospela 150 l płaszczowy. Podgrzewam w nim wodę do temperatury 60 *C (to nam wystarcza na cały dzień rodzina 3 osobowa) i kocioł na ten cel zużywa prawie 1 kubik gazu. Ważne jest też jak zamierzasz "ocieplić" dom bo to będzie miało wpływ na późniejsze rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 13.07.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Czemu miało by być zimno?Trochę więcej zapłacisz za wyższą temp i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 28.07.2017 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 gdzie dokladnie w Pomorskim sie chcecie budowac?My 9 km od Łeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp3cjal 31.07.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 gdzie dokladnie w Pomorskim sie chcecie budowac? My 9 km od Łeby Nowy Dwór Gdański i chyba jeszcze ktoś drewniany w Malborku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratciszek 01.08.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 cześć, co sądzicie o tym, żeby w całym domu był apodłogówka, tak zaleca hydraulik , żeby nie dawac dodotkowych pomp. czy to ogrzeje pomieszczenia czy jest wytarczajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 03.08.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Kto ma najswiezsze dane na temat kosztu pod klucz?W projekcie rezygnujemy z kominka ale doklejony wykusz w salonie co za tym idzie dodatkwe okna i balkon jak myslicie w 250 tys starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 05.08.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Cześć.Tak się przedstawia nasz domek na dzień dzisiejszy, zostało malowanie płytki podłoga no i cała reszta ale to już z górki he he Piękny! Jaki koszt do takiego stanu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 06.08.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 bratciszek cześć, co sądzicie o tym, żeby w całym domu był apodłogówka, tak zaleca hydraulik , żeby nie dawac dodotkowych pomp. czy to ogrzeje pomieszczenia czy jest wytarczajace? Moim zdaniem tak. Wprowadziłem się dopiero w kwietniu (jeszcze było chłodno) i system spokojnie dawał rade żeby było wszędzie ciepło. Pompa też dawała rade przy ok. 750 metrach rur. Zaufaj hydraulikowi kasinta123 Kto ma najswiezsze dane na temat kosztu pod klucz? W projekcie rezygnujemy z kominka ale doklejony wykusz w salonie co za tym idzie dodatkwe okna i balkon jak myslicie w 250 tys starczy? Trudne pytanie ponieważ czy ta kwota wystarczy zależy od wielu czynników np. jakie materiały kupisz do budowy i wykończenia domu. Moim zdaniem nie wystarczy ale pewnie wiele osób na forum powie, że tak. Jeżeli trzyma Cię jakiś limit to zrób kosztorys i trzymaj się materiałów, które były w nim ujęte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 10.08.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 M^2 dobrze prawi Jeśli to Ci coś pomoże to ja przy poprzedniej zimie ani razu nie włączałem kaloryferów tam gzie mam i podłogówkę i kaloryfery to podłoga dawała radę sama. Nasłuchałem się głupot o szkodliwości podłogówki w sypialniach i zrobiłem mieszane ogrzewanie w razie czego. Co do budowy domu za 250 tys uważam jak kolega .Wszystko zalezy od inwestora ,można za 200 a można i za 500 tys. Moim zdaniem wystarczy i troszkę na bajery zostanie o ile się pracy nie boicie i coś tam sami porobicie Powodzenia i nie ma się co bać tylko do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratciszek 13.08.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 dziekuje bardzo za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 17.08.2017 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Moim zdaniem tak. Wprowadziłem się dopiero w kwietniu (jeszcze było chłodno) i system spokojnie dawał rade żeby było wszędzie ciepło. Pompa też dawała rade przy ok. 750 metrach rur. Zaufaj hydraulikowi Trudne pytanie ponieważ czy ta kwota wystarczy zależy od wielu czynników np. jakie materiały kupisz do budowy i wykończenia domu. Moim zdaniem nie wystarczy ale pewnie wiele osób na forum powie, że tak. Jeżeli trzyma Cię jakiś limit to zrób kosztorys i trzymaj się materiałów, które były w nim ujęte. Pozdrawiam Gdzie kosztorys szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 21.08.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Gdzie kosztorys szukac? W sumie to chyba musisz sobie go wykonać samemu na podstawie projektu albo komuś zlecić.. Co do samej robocizny to dużo robiłem we własnym zakresie ale niektóre rzeczy będę mógł podać (jakbyś czegoś nie znalazł to pytaj), zresztą przez to forum ju przewijały się nie raz ceny różnych usług tak więc życzę wytrwałości i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 22.08.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 u mnie w domu też wszędzie podłogówka i nie mogę być zawiedziony, nic się ze mną ani z moja rodziną nie działo żyjemy :) prawda jest taka, że narzeka ten co na podłogę daje wysokie temperatury i skacze bo parzy podłoga PS. czy już zakupy ekogroszku porobione? jesli tak to co polecacie? U mnie w najbliższych składach mają Jaret Plus 25MJ po 810zł/t Ziemowit 26-27MJ po 750zł/t Bobrek węglokoks 27MJ po 840zł/t Retopal 24-25MJ po 850zł/t PIAST 26-27MJ po 820zł/t Pieklorz chwałowice 28MJ po 850zł/t Paliłem wcześniej ekomiałem z piasta ale teraz lipa bo nikt obok nie ma a jakies dostawca z neta ma ale po 750zł Co byście doradzili? co macie sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.08.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 cześć, co sądzicie o tym, żeby w całym domu był apodłogówka, tak zaleca hydraulik , żeby nie dawac dodotkowych pomp. czy to ogrzeje pomieszczenia czy jest wytarczajace? witam podłogówka w całym z34 jest idealna , mam, chwalę, jest idealnie - jak bym mógł przyznał bym nobla osobie która wynalazła podłogówkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts