Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiele zmian w moim projekcie nastąpiło po przeczytaniu forum między innymi twoich postów. Na pewno ten projekt można zmieniać na wiele sposobów to tylko zależy o indywidualnych upodobań i potrzeb inwestora. Dom sprzedajesz bo np. się wyprowadzasz czy może nie spełnia twoich oczekiwań?

oczekiwania spełnia w 110% jest idealny, energooszczędny - z tym że coś nam nie wyszło po 17 latach i ............... :(

Edytowane przez swirek100

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Gdzieś na forum było już wklejone z tego co pamiętam.Pozdrawiam

witam

jak mnie jako zielonego denerwowały takie odpowiedzi :D :)

ja niestety po 8 latach już nie posiadam :( sporo wysłałem - może ktoś ma i wyśle dobremu człowiekowi :) - może są jeszcze na stronie z500 ? może trzeba napisać do z500 o zestawienie ?

jak miałem znów czyścić okna dachowe w łazience przy kominie :( to żałuję że nie zmieniłem ich na lukarnię

Szczęśliwego Nowego Roku dla Was życzę zettrzydziestoczwarci :) może będzie dla Was szczęśliwszy niż dla mnie :(

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

Dziękujemy za życzenia noworoczne i wzajemnie. Mam pytanie, czy system ogrzewania w z34 mogę zmienić po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy wcześniej, bo wiem, że ty masz piec na miał. Widziałem twoje zdjęcie komina, też mam zamiar przesunąć go w te same miejsce. Mam nadzieję, że tak bedzię dobrze. Jak masz rozwiązaną sprawę z wentylacją w domu?

Pozdrawiam, Wiesiek

W poprzednim poście prosiłem o przysłanie mi zestawienia materiałów na z34. Z tego co czytałem, bardzo dużo zestawień wysłał Irek i może teraz ktoś się zrewanżuje i wyśle je dla mnie.

Z góry dziękuję

Witam.Zestawienie materiałów i dodatki wysłałem na maila.Przy okazji sprawdź również w spamie.Powodzenia:rolleyes:

Kiedy zaczeliście budowę, jakie ceny fundamentów, SSO. Ja za stan surowy SSO bez fundamentów mury, kompletny dach bez ścianek działowych mam wycenę na 38 tys. Stan 0 planuję zrobić sam.

Pozdrawiam

Do sp3cjal

Miałem 4 wyceny :

1. 30 tys bez dachu

2. 35 tys z dachem ale młodziak i jego pierwsza budowa

3. 38 tys stan surowy otwarty (dach deskowany pokryty papą) i reszta jak w projekcie

i oferta 4 też 38 tys tak samo jak wyżej

Co do obecnych cen to trudno mi i innym którzy dawno skończyli budowę powiedzieć która jest ok.

Cena 38 wydaje się ok i tutaj bym ponegocjował myślę , że bez wysiłku do 35 zejdziesz ;)

Kolesia bez doświadczenia bym odradzał i poszukaj kogoś z polecenia a nie szukał w ciemno.(pełno niby fachowców )

Pokręć się po okolicy i poogladaj kto się buduje ,popytaj i obejrzyj ich robotę , wybierz mądrze a nie ceną!

Najlepszą reklamą moim zdaniem jest zadowolenie klienta finalnego który już mieszka i może na chłodno ocenić prace wcześniej wykonane.

To tyle głupich rad a Ty rób jak uważasz.Pozdrawiam