Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba użytkową ale głowy nie daję bo kredytu nie brałem.

SSZ robiliśmy metodą gospodarczą wynajleliśmy kolesia z pomagierami.

Garaż standard 5x3 ,jednak przemyśl większy (teraz by nam się przydał na warsztacik itp)

Edytowane przez Delphion1

• 1 month później...
  • 1 month później...

Garaż standard 5x3 ,jednak przemyśl większy (teraz by nam się przydał na warsztacik itp)

My mamy 5,70x4.00m i małooooo :p

teraz bym zrobił przynajmniej 6,5m a nawet 7m długi bo jak wjadę Mondeo to już niewiele miejsca zostaje...

Szerokość 4m bardzo sobie chwalę i uważam, że to absolutne minimum, majsterkując w garażu można przynajmniej swobodnie się obrócić, a regały pod ścianami "robią robotę" ;)

• 2 weeks później...
My mamy 5,70x4.00m i małooooo :p

teraz bym zrobił przynajmniej 6,5m a nawet 7m długi bo jak wjadę Mondeo to już niewiele miejsca zostaje...

Szerokość 4m bardzo sobie chwalę i uważam, że to absolutne minimum, majsterkując w garażu można przynajmniej swobodnie się obrócić, a regały pod ścianami "robią robotę" ;)

7 metrów to już za dużo ale dobrze Pigmey prawi aby nie robić za małego.

Czy ktoś z Was ma na ogrzewaniu podłogowym panele? jesli tak to jak się sprawują? chcę zastosować na część sypialnianą i korytarz.

1. czy jest duża strata cieplna ogrzewania?

2. jaki stosowaliście podkład? ten na zasadzie dziurek czy może ten srebrny cieniutki ok. 1,4mm? czy może jeszcze jakiś inny?

3. czy kupowaliście panele jakieś typowe pod ogrzewanie podłogowe? czy jakieś standardowe?

A może ktoś z Was ma jeszcze coś innego na podłodze z ogrzewaniem podłogowym po za płytkami lub panelami?

Pozdrawiam i proszę o info

Czy ktoś z Was ma na ogrzewaniu podłogowym panele? jesli tak to jak się sprawują? chcę zastosować na część sypialnianą i korytarz.

1. czy jest duża strata cieplna ogrzewania?

2. jaki stosowaliście podkład? ten na zasadzie dziurek czy może ten srebrny cieniutki ok. 1,4mm? czy może jeszcze jakiś inny?

3. czy kupowaliście panele jakieś typowe pod ogrzewanie podłogowe? czy jakieś standardowe?

A może ktoś z Was ma jeszcze coś innego na podłodze z ogrzewaniem podłogowym po za płytkami lub panelami?

Pozdrawiam i proszę o info

witam

ogrzewanie podłogowe:

wykładzina na filcu - strat brak

zwykłe panela na podkładzie z pianki tradycyjnej - strat brak

płytki na kleju elastycznym - strat brak

reasumując ogrzewanie podłogowe nagrzeje wszystko :) nie ma się co zastanawiać :)

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Ja zaczynam :cool: Na forum siedzę od trzech lat, ale tylko oglądałem do tej pory i czerpałem inspiracje :cool:

W związku z tym mam pytanko do osób, które robiły schody zabiegowe, jak macie rozwiązaną ściankę pomiędzy biegami? Zdjęcia byłyby pomocne :)

Edytowane przez Benek88

• 3 weeks później...