Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Cześć! chciałam i ja podzielić się swoimi doświadczeniami z budową z34. Budowę zaczynamy na dniach więc na razie wiele nie mogę powiedzieć o moich wrażeniach. W miarę upływu prac na pewno będę się dzielić zdjęciami :) Budujemy ten domek w technologii szkieletowej, na płycie fundamentowej. Trzymajcie za nas kciuki , a póki co dołączam zdjęcie działeczki z wytyczonymi osiami :) Pozdrawiam, Dominika

22222.jpg

Cześć! chciałam i ja podzielić się swoimi doświadczeniami z budową z34. Budowę zaczynamy na dniach więc na razie wiele nie mogę powiedzieć o moich wrażeniach. W miarę upływu prac na pewno będę się dzielić zdjęciami :) Budujemy ten domek w technologii szkieletowej, na płycie fundamentowej. Trzymajcie za nas kciuki , a póki co dołączam zdjęcie działeczki z wytyczonymi osiami :) Pozdrawiam, Dominika

[ATTACH=CONFIG]431583[/ATTACH]

Trzymamy :)

No Świrku powodzenia w kolejnej przygodzie :)

aaaa dziękuję , po woli rośnie że tak powiem robi się dach :D

i znów wszystko od początku :D :D

dom , ogrodzenie , wiata , zielenina ,

ech jak ja to lubię :D :D ,

już nie mogę się doczekać aż ci wszyscy pracownicy pójdą i zostanę sam ze swoim stanem deweloperskim :D :D

pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich

qwerty.jpg

Witam wszystkich grupowiczow i prosze bardzo o porade

Od miesiaca posiadamy z mężęm pozwolenie na budowe naszego wymarzonego domu Z34 i poki co sie musimy wstrzymac gdyż wyszla opcja kupna domu blizniaka połączonego aby garażem.

Otoż mieszkamy za granica a za rok mamy plan zjechac juz do Polski na stałe i troche goni nas czas. Generalnie gdyby nie fakt ze działka na ktorej mamy budowac ma spory skos i obawiamy sie ze kupa kasy pojdzie na wyrównanie, jest na wsi ( ale na ktorej generalnie jest wszystko ) musimy podłączyc wode min 65 m kopania i jeszcze kilka innych niedogodności to byśmy nie brali pod uwage faktu kupna gotowca.

Inwestorem jest nie typowy deweloper a spoko czlowiek ktory obok swojego domu stawia aby 2 blizniaki i nie buduje z byle czego, pilnuje bydowy i cena jaka szuka za niego o podobnym metrazu plus 24 m garaz to 380 tys zl.

Najbardziej przekonuje nas fakt iz mieszkajac za granica nic nas nie bedzie obchodzic i generalnie zjezdzajac za rok na stale praktycznie dostaniemy dom gotowy do wykonczenia a kolejny ogromny plus to lokalizaja czyli 5 min autem do centrum miasta oraz posiadanie mojej ulubionej siosty jako sasiadki:) Sasiedzie poki co tez sie wydaja byc spko a ze sami mamy male dzieci to myslimy ze fajnie byloby miec takowych za plotem bo tam gdzie mamy budowac z34 ich nie bedzie gdyz dzialka troche oddalona od centrum

Z drugiej strony czy warto pakowac sie w takie osiedle ? czy jednak wolnostojacy to wolnostojacy>

No i kwestie finansowe - jak myslicie czy to w miare atrakcyjna cena czy w tej badz podobnej mozemy zamieszkac w naszej zetce???\

Kazde sugestie i rady bardzo beda nam pomocne bo jestesmy w kropce :(((

ELEWACJE.jpgZETKA.jpg

RZUT PARTERU.jpg

PLAN DZIALKI.jpg

[ATTACH=CONFIG]432115[/ATTACH]

Ja dach już mam ������

Mały wyścig?

było by fajnie :D :D

ale blokuje mnie prąd a właściwie jego brak :( :( planowane podłączenie domku wrzesień 2020 :( :( czyli wykończenie mogę zaczynać na wiosnę 2020

a tak na marginesie :D poprzedni z34 od wbicia łopaty do wprowadzenia się 9 miesięcy i też bez prądu z tym że piec był na drewno i można było zimą przepalać na agregacie :D :D

pozdrawiam i trzymam kciuki

Edytowane przez swirek100

• 2 weeks później...
było by fajnie :D :D

ale blokuje mnie prąd a właściwie jego brak :( :( planowane podłączenie domku wrzesień 2020 :( :( czyli wykończenie mogę zaczynać na wiosnę 2020

a tak na marginesie :D poprzedni z34 od wbicia łopaty do wprowadzenia się 9 miesięcy i też bez prądu z tym że piec był na drewno i można było zimą przepalać na agregacie :D :D

pozdrawiam i trzymam kciuki

Swirek Ty skoro drugi dom już stawiasz to może nam pomożesz ? Co myślisz o naszym pomysle w komentarzu powyżej???

Swirek Ty skoro drugi dom już stawiasz to może nam pomożesz ? Co myślisz o naszym pomysle w komentarzu powyżej???

Witam

Nie orientuje się w cenach w Twojej miejscowości ale u mnie np bliźniak w stanie deweloperskim 90m2 kosztuje 259.000 a pod klucz z wykończeniem 289.000 - ceny z działka 550m

Cena budowy z34 jest raczej podobna w całej Polsce

Witam

Nie orientuje się w cenach w Twojej miejscowości ale u mnie np bliźniak w stanie deweloperskim 90m2 kosztuje 259.000 a pod klucz z wykończeniem 289.000 - ceny z działka 550m

Cena budowy z34 jest raczej podobna w całej Polsce

Bliżniak o którym myslimy ma 140 użytkowej wraz z garażem co jest jednak dużym udogodnieniem wiec ciut wiekszy od standardowego z34 wiec zakladajac ze 380tys to stan deweloperski (wiec myslimy zostaja nam posadzki,drzwi lazienka i kuchnia) to pewnie z 70 do 100 tys by nam było potrzebne. Dodam ze docelowo mamy zamieszkać nad morzem i generalnie jest potencjał ( domki letniskowe itp) ale pomysl z kupnem juz prawie gotowego pod miastem gdzie dojazd do pracy sklepow itp bylby duzo wygodniejszy bardzo nas kusi i nie wiemy co robić :(

• 5 weeks później...
Bliżniak o którym myslimy ma 140 użytkowej wraz z garażem co jest jednak dużym udogodnieniem wiec ciut wiekszy od standardowego z34 wiec zakladajac ze 380tys to stan deweloperski (wiec myslimy zostaja nam posadzki,drzwi lazienka i kuchnia) to pewnie z 70 do 100 tys by nam było potrzebne. Dodam ze docelowo mamy zamieszkać nad morzem i generalnie jest potencjał ( domki letniskowe itp) ale pomysl z kupnem juz prawie gotowego pod miastem gdzie dojazd do pracy sklepow itp bylby duzo wygodniejszy bardzo nas kusi i nie wiemy co robić :(

Mnie budowa domu z wyposażeniem (meble kuchnia wszystko) wyszła 380. 000 tyś . Czas budowy 12 miesięcy (w tym 2 miesiące przerwy ze względu na pogodę). Dużo siedzenia na tel i zazębianie fachowców czasami na pół roku do przodu. Rano wchodzili hydraulicy a popołudniu elektrycy. Całą wykończeniówkę czyli sufity podwieszanie i kafelki robiły 2 osoby około 3 miesiące . Ja malowałem cały dom , instalowałem oświetlenie i gniazdka oraz kładłem panele podłogowe.

Zdjęcia z całej budowy i koszty są na stronie Z500 w realizacjach podam link ale może on nie działać https://z500.pl/plac-budowy/Z34/2559/tablica/z34.html

z34 Adam X mieszkam w pomorskim w Nowym Dworze Gdańskim jak coś to zapraszam poczta [email protected] .