kasinta123 24.04.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 jaki domek tym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benek88 17.05.2019 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 witam etap ... wieniec Z przodu prawie z34 Ja czekam na dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 05.06.2019 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Z przodu prawie z34 Ja czekam na dach... witam z34 jest optymalny dla tego podobny buduję , więźba skończona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 10.06.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Robimy podjazd, ale na początek drobne roboty wokół domu typu uszczelnienia / krawężniki/ upiększanie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 12.06.2019 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) aktualizacja - dorzuciliśmy jeszcze 70 ton piasku więcej - poniżej - ( nie będę wrzucał dużych zdjęć) Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Barszcz Biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika2109 18.06.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Cześć! chciałam i ja podzielić się swoimi doświadczeniami z budową z34. Budowę zaczynamy na dniach więc na razie wiele nie mogę powiedzieć o moich wrażeniach. W miarę upływu prac na pewno będę się dzielić zdjęciami Budujemy ten domek w technologii szkieletowej, na płycie fundamentowej. Trzymajcie za nas kciuki , a póki co dołączam zdjęcie działeczki z wytyczonymi osiami Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.06.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 No Świrku powodzenia w kolejnej przygodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.06.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Cześć! chciałam i ja podzielić się swoimi doświadczeniami z budową z34. Budowę zaczynamy na dniach więc na razie wiele nie mogę powiedzieć o moich wrażeniach. W miarę upływu prac na pewno będę się dzielić zdjęciami Budujemy ten domek w technologii szkieletowej, na płycie fundamentowej. Trzymajcie za nas kciuki , a póki co dołączam zdjęcie działeczki z wytyczonymi osiami Pozdrawiam, Dominika [ATTACH=CONFIG]431583[/ATTACH] Trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 27.06.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 No Świrku powodzenia w kolejnej przygodzie aaaa dziękuję , po woli rośnie że tak powiem robi się dach i znów wszystko od początku :D dom , ogrodzenie , wiata , zielenina , ech jak ja to lubię :D , już nie mogę się doczekać aż ci wszyscy pracownicy pójdą i zostanę sam ze swoim stanem deweloperskim :D pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benek88 04.07.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Ja dach już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 10.07.2019 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Witam wszystkich grupowiczow i prosze bardzo o porade Od miesiaca posiadamy z mężęm pozwolenie na budowe naszego wymarzonego domu Z34 i poki co sie musimy wstrzymac gdyż wyszla opcja kupna domu blizniaka połączonego aby garażem. Otoż mieszkamy za granica a za rok mamy plan zjechac juz do Polski na stałe i troche goni nas czas. Generalnie gdyby nie fakt ze działka na ktorej mamy budowac ma spory skos i obawiamy sie ze kupa kasy pojdzie na wyrównanie, jest na wsi ( ale na ktorej generalnie jest wszystko ) musimy podłączyc wode min 65 m kopania i jeszcze kilka innych niedogodności to byśmy nie brali pod uwage faktu kupna gotowca. Inwestorem jest nie typowy deweloper a spoko czlowiek ktory obok swojego domu stawia aby 2 blizniaki i nie buduje z byle czego, pilnuje bydowy i cena jaka szuka za niego o podobnym metrazu plus 24 m garaz to 380 tys zl. Najbardziej przekonuje nas fakt iz mieszkajac za granica nic nas nie bedzie obchodzic i generalnie zjezdzajac za rok na stale praktycznie dostaniemy dom gotowy do wykonczenia a kolejny ogromny plus to lokalizaja czyli 5 min autem do centrum miasta oraz posiadanie mojej ulubionej siosty jako sasiadki:) Sasiedzie poki co tez sie wydaja byc spko a ze sami mamy male dzieci to myslimy ze fajnie byloby miec takowych za plotem bo tam gdzie mamy budowac z34 ich nie bedzie gdyz dzialka troche oddalona od centrum Z drugiej strony czy warto pakowac sie w takie osiedle ? czy jednak wolnostojacy to wolnostojacy> No i kwestie finansowe - jak myslicie czy to w miare atrakcyjna cena czy w tej badz podobnej mozemy zamieszkac w naszej zetce???\ Kazde sugestie i rady bardzo beda nam pomocne bo jestesmy w kropce (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.07.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]432115[/ATTACH] Ja dach już mam ������ Mały wyścig? było by fajnie :D ale blokuje mnie prąd a właściwie jego brak :( planowane podłączenie domku wrzesień 2020 :( czyli wykończenie mogę zaczynać na wiosnę 2020 a tak na marginesie poprzedni z34 od wbicia łopaty do wprowadzenia się 9 miesięcy i też bez prądu z tym że piec był na drewno i można było zimą przepalać na agregacie :D pozdrawiam i trzymam kciuki Edytowane 12 Lipca 2019 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benek88 12.07.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) Ja ciągnę od sąsiada. Do tej pory budowa pochłonęła koło 50 kWh, więc to grosze przy koszcie prądu budowlanego. A przyłącz już mam, czeka na instalację w środku. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Benek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 22.07.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 było by fajnie :D ale blokuje mnie prąd a właściwie jego brak :( planowane podłączenie domku wrzesień 2020 :( czyli wykończenie mogę zaczynać na wiosnę 2020 a tak na marginesie poprzedni z34 od wbicia łopaty do wprowadzenia się 9 miesięcy i też bez prądu z tym że piec był na drewno i można było zimą przepalać na agregacie :D pozdrawiam i trzymam kciuki Swirek Ty skoro drugi dom już stawiasz to może nam pomożesz ? Co myślisz o naszym pomysle w komentarzu powyżej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.07.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Swirek Ty skoro drugi dom już stawiasz to może nam pomożesz ? Co myślisz o naszym pomysle w komentarzu powyżej??? Witam Nie orientuje się w cenach w Twojej miejscowości ale u mnie np bliźniak w stanie deweloperskim 90m2 kosztuje 259.000 a pod klucz z wykończeniem 289.000 - ceny z działka 550m Cena budowy z34 jest raczej podobna w całej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 26.07.2019 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Witam Nie orientuje się w cenach w Twojej miejscowości ale u mnie np bliźniak w stanie deweloperskim 90m2 kosztuje 259.000 a pod klucz z wykończeniem 289.000 - ceny z działka 550m Cena budowy z34 jest raczej podobna w całej Polsce Bliżniak o którym myslimy ma 140 użytkowej wraz z garażem co jest jednak dużym udogodnieniem wiec ciut wiekszy od standardowego z34 wiec zakladajac ze 380tys to stan deweloperski (wiec myslimy zostaja nam posadzki,drzwi lazienka i kuchnia) to pewnie z 70 do 100 tys by nam było potrzebne. Dodam ze docelowo mamy zamieszkać nad morzem i generalnie jest potencjał ( domki letniskowe itp) ale pomysl z kupnem juz prawie gotowego pod miastem gdzie dojazd do pracy sklepow itp bylby duzo wygodniejszy bardzo nas kusi i nie wiemy co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benek88 01.08.2019 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 A nie posiada ktoś z forumowiczów galerii zdjęć naszych zetek? W starych postach są linki do dropboxów, ale dawno nieaktywne... Szukam inspiracji na wykończenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 31.08.2019 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Nieaktywne? Dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 04.09.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 No to czas na wiatę i płytę betonową pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp3cjal 12.09.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Bliżniak o którym myslimy ma 140 użytkowej wraz z garażem co jest jednak dużym udogodnieniem wiec ciut wiekszy od standardowego z34 wiec zakladajac ze 380tys to stan deweloperski (wiec myslimy zostaja nam posadzki,drzwi lazienka i kuchnia) to pewnie z 70 do 100 tys by nam było potrzebne. Dodam ze docelowo mamy zamieszkać nad morzem i generalnie jest potencjał ( domki letniskowe itp) ale pomysl z kupnem juz prawie gotowego pod miastem gdzie dojazd do pracy sklepow itp bylby duzo wygodniejszy bardzo nas kusi i nie wiemy co robić Mnie budowa domu z wyposażeniem (meble kuchnia wszystko) wyszła 380. 000 tyś . Czas budowy 12 miesięcy (w tym 2 miesiące przerwy ze względu na pogodę). Dużo siedzenia na tel i zazębianie fachowców czasami na pół roku do przodu. Rano wchodzili hydraulicy a popołudniu elektrycy. Całą wykończeniówkę czyli sufity podwieszanie i kafelki robiły 2 osoby około 3 miesiące . Ja malowałem cały dom , instalowałem oświetlenie i gniazdka oraz kładłem panele podłogowe. Zdjęcia z całej budowy i koszty są na stronie Z500 w realizacjach podam link ale może on nie działać https://z500.pl/plac-budowy/Z34/2559/tablica/z34.html z34 Adam X mieszkam w pomorskim w Nowym Dworze Gdańskim jak coś to zapraszam poczta [email protected] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts