Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dorzucam jeszcze zdjęcia tarasu i schodka wejściowego. Myślę, że zarówno taras jak i schodki przed wejściem będą obłożone płytkami, a może macie lepsze pomysły??

witam

gratulacje postępów :D

co do tarasu to ja wcześniej myślałem nad ładnym polbrukiem lub nad drewnem egzotycznym :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monaliza99 jeżeli to nie byłoby problemem: czy mogłabyś zamieścić zdjęcia salonu? Bardzo ciekawe rozwiązanie odgrodzenie schodów od reszty salonu - tylko jak teraz wygląda salon? czy nie stracił dużo powierzchni? Sama jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem schodów a Twój pomysł bardzo przypadł mi do gustu.

Co do tarasu - też podoba mi się drzewo egzotyczne

Witam:)

Schody robił mój mąż z ojcem, zajęło im to 2 dni. Co do kosztów to tylko material, nie wiem ile dokładnie, bo troche cementu bylo, troche dokupiliśmy,zbrojenie i piach był. Dziś pójde zrobić zdjęcia to wstawie. Pozdrawiam!!!

Monaliza99 dziękuję bardzo za zdjęcia - teraz mam już w końcu wyobrażenie co do wyglądu :) My jednak nie będziemy stawiać ścianki odgradzającej, mimo wszystko pomniejsza salon a schody mamy odwrotnie - rozpoczynają się od strony małego pokoju, tak jak u swirka100 :)

Pozdrawiam :)

Monaliza99 napisz jeszcze z czego macie dach - tzn nazwa i kolor - bo nas też interesuje ten kolor :)

Jaki wyszedł całkowity koszt materiału i jakie zużycie drewna? Bo tak się zastanawiam czy podane wartości w projekcie są realne?

:) ;)

Schody maja by wygodne dla was, wiec każdy robi tak jak mu pasuje, o gustach sie nie dyskutuje:):):)

Wracając do pytania powyzej: blachodachowka Pruszyński, profil- szafir a kolor- grafitowy(matowy). Co do zużycia drewna to napisze jutro, bo musze to sprawdzic. Pozdrawiam :)

może warto by się było zastanowić nad masą dekoracyjną np: Flex c ment na taras

http://img820.imageshack.us/img820/3696/img2186x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img217.imageshack.us/img217/7738/1225u.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Ciekawe, aczkolwiek sprawia wrażenie jakby było nierówne. To już bardziej odpowiadają mi płytki. Każdemu podoba się coś innego:):)

witam

jako że w domu i na około od przeszło roku wszystko zrobione, zaczyna mi się nudzić :(

od dłuższego czasu chodzi za mną ogród zimowy :D

muszę tylko na tarasie położyć ogrzewanie podłogowe (problemu nie będzie), płytki i zamówić "obudowę" :) docelowo chcę by taras był tak zabudowany - co o pomyśle sądzicie ?

http://images35.fotosik.pl/529/69e4fc806f49106emed.jpg

pozdrawiam irek

Wygląda fajnie, ale kasowo wyjdzie dużo?? To by mialo byc w miejscu tarasu, czy gdzies doklejone przy domku?? Mi bylo by szkoda tarasu, bo fajnie posiedzic wieczorkiem przy grillu, a ty jak to widzisz??bo pomysl ogólnie fajny:):)

Witam, nie wydaje mi się aby płytki odeszły po jednym sezonie, nie wiem jaki to by musiał robic "fachowiec" i z jakiego materiału, żeby tak się stało.

Pozdrawiam:):)

po paru miesiącach naszej kochanej zimy płytki nie mają szans ;) a stosując Flex c ment lub produkty Copsa mamy pewność ,że nic nam nie odejdzie. Pozdrawiam

witam

mam płytki w poprzednim domu na dużym tarasie, schodach już 9 lat, nie jedną zimę przetrwały i żadna nie odeszła :) to albo miałeś jakoś dziadowsko położone albo powielasz plotki ?

pozdrawiam

płytka płytce nie równa:), ale wiele osób ma problem z płytkami po zimie i ja na mój taras płytki nie położę ze względów estetycznych i praktycznych