swirek100 24.03.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dorzucam jeszcze zdjęcia tarasu i schodka wejściowego. Myślę, że zarówno taras jak i schodki przed wejściem będą obłożone płytkami, a może macie lepsze pomysły?? witam gratulacje postępów co do tarasu to ja wcześniej myślałem nad ładnym polbrukiem lub nad drewnem egzotycznym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 24.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Monaliza99 jeżeli to nie byłoby problemem: czy mogłabyś zamieścić zdjęcia salonu? Bardzo ciekawe rozwiązanie odgrodzenie schodów od reszty salonu - tylko jak teraz wygląda salon? czy nie stracił dużo powierzchni? Sama jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem schodów a Twój pomysł bardzo przypadł mi do gustu. Co do tarasu - też podoba mi się drzewo egzotyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 25.03.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Wielkość salonu, się nie zmieniła, tylko kilka cm ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 25.03.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale ciężko uchwycic rzeczywistosc moim aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 25.03.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no ślicznie domki rosną super! aż zazdroszczę,tak pozytywnie oczywiście! my ciągle czekamy na załatwienie spraw odszkodowawczych-popowodziowych,ech ta biurokracja,prawdopodobnie dopiero w czerwcu rozpoczniemy budowę,późno,ale lepiej późno niż wcale;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no ślicznie domki rosną super! aż zazdroszczę,tak pozytywnie oczywiście! my ciągle czekamy na załatwienie spraw odszkodowawczych-popowodziowych,ech ta biurokracja,prawdopodobnie dopiero w czerwcu rozpoczniemy budowę,późno,ale lepiej późno niż wcale;) witam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 26.03.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 może warto by się było zastanowić nad masą dekoracyjną np: Flex c ment na tarashttp://img820.imageshack.us/img820/3696/img2186x.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img217.imageshack.us/img217/7738/1225u.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 26.03.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 http://img24.imageshack.us/img24/5990/1225gf.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 27.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam:) Schody robił mój mąż z ojcem, zajęło im to 2 dni. Co do kosztów to tylko material, nie wiem ile dokładnie, bo troche cementu bylo, troche dokupiliśmy,zbrojenie i piach był. Dziś pójde zrobić zdjęcia to wstawie. Pozdrawiam!!! Monaliza99 dziękuję bardzo za zdjęcia - teraz mam już w końcu wyobrażenie co do wyglądu My jednak nie będziemy stawiać ścianki odgradzającej, mimo wszystko pomniejsza salon a schody mamy odwrotnie - rozpoczynają się od strony małego pokoju, tak jak u swirka100 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 27.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Monaliza99 napisz jeszcze z czego macie dach - tzn nazwa i kolor - bo nas też interesuje ten kolor Jaki wyszedł całkowity koszt materiału i jakie zużycie drewna? Bo tak się zastanawiam czy podane wartości w projekcie są realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 27.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Monaliza99 napisz jeszcze z czego macie dach - tzn nazwa i kolor - bo nas też interesuje ten kolor Jaki wyszedł całkowity koszt materiału i jakie zużycie drewna? Bo tak się zastanawiam czy podane wartości w projekcie są realne? Schody maja by wygodne dla was, wiec każdy robi tak jak mu pasuje, o gustach sie nie dyskutuje:):) Wracając do pytania powyzej: blachodachowka Pruszyński, profil- szafir a kolor- grafitowy(matowy). Co do zużycia drewna to napisze jutro, bo musze to sprawdzic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 27.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 może warto by się było zastanowić nad masą dekoracyjną np: Flex c ment na taras http://img820.imageshack.us/img820/3696/img2186x.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img217.imageshack.us/img217/7738/1225u.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Ciekawe, aczkolwiek sprawia wrażenie jakby było nierówne. To już bardziej odpowiadają mi płytki. Każdemu podoba się coś innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 28.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ciekawe, aczkolwiek sprawia wrażenie jakby było nierówne. To już bardziej odpowiadają mi płytki. Każdemu podoba się coś innego:) to już kwestia wzroku płytki odejdą po jednym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 28.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam, nie wydaje mi się aby płytki odeszły po jednym sezonie, nie wiem jaki to by musiał robic "fachowiec" i z jakiego materiału, żeby tak się stało. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 28.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 witam jako że w domu i na około od przeszło roku wszystko zrobione, zaczyna mi się nudzić od dłuższego czasu chodzi za mną ogród zimowy muszę tylko na tarasie położyć ogrzewanie podłogowe (problemu nie będzie), płytki i zamówić "obudowę" docelowo chcę by taras był tak zabudowany - co o pomyśle sądzicie ? http://images35.fotosik.pl/529/69e4fc806f49106emed.jpg pozdrawiam irek Wygląda fajnie, ale kasowo wyjdzie dużo?? To by mialo byc w miejscu tarasu, czy gdzies doklejone przy domku?? Mi bylo by szkoda tarasu, bo fajnie posiedzic wieczorkiem przy grillu, a ty jak to widzisz??bo pomysl ogólnie fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBAMA 28.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Co do schodów i ścianki to polecam poszerzenie domu o 1m wtedy salon zyskuje sporo powierzchni bo od ściany do słupa jest 5 m nie 4. W kosztach budowy będzie to niewielka zmiana a jednak daje sporo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 28.03.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam, nie wydaje mi się aby płytki odeszły po jednym sezonie, nie wiem jaki to by musiał robic "fachowiec" i z jakiego materiału, żeby tak się stało. Pozdrawiam:) po paru miesiącach naszej kochanej zimy płytki nie mają szans a stosując Flex c ment lub produkty Copsa mamy pewność ,że nic nam nie odejdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 28.03.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 to już kwestia wzroku płytki odejdą po jednym sezonie witam mam płytki w poprzednim domu na dużym tarasie, schodach już 9 lat, nie jedną zimę przetrwały i żadna nie odeszła to albo miałeś jakoś dziadowsko położone albo powielasz plotki ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3aniol 28.03.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 witam mam płytki w poprzednim domu na dużym tarasie, schodach już 9 lat, nie jedną zimę przetrwały i żadna nie odeszła to albo miałeś jakoś dziadowsko położone albo powielasz plotki ? pozdrawiam płytka płytce nie równa:), ale wiele osób ma problem z płytkami po zimie i ja na mój taras płytki nie położę ze względów estetycznych i praktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 28.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) to nie kładź i się nie reklamuj,bo to forum nie na ten temat! Edytowane 29 Marca 2011 przez yulkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts