Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam!

przyłączam się do zachwytu nad schodami! Mam pytanie do ich właściciela - czy masz oddzielony salon od schodów ścianą? bo nie bardzo widzę. Początkowo myślała że w swoim z34 zrobię schody tak jak miała jedna z forumowiczek tzn. zaczynać się będą na ścianie gdzie znajduje się okno tarasowe - ale chyba zmienie plany.

pzdr

witam

ja tam ściany nie widzę :D, widać podciąg - zdjęcie nr 3 jest robione od strony salonu , co do schodów z wejściem od strony okna balkonowego to może stwarzać problemy natury codziennej , idąc na poddasze i z poddasza trzeba przechodzić przez salon :D

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich.mam male pytanie znalazlem zdięcie domku z 34 i bardzo mi się spodobała blachodachówka tylko nie wiem co to za blacha liczę na pomoc

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54429ab44b49da18.html

na moje zezowate oko to jest dachówka :D

jak masz za dużo pieniędzy to kładź blachodachówkę :D

http://bi.gazeta.pl/im/7/8605/z8605597N,Luszczenie-sie-powloki-na-blachodachowce---odsloniecie.jpg

Edytowane przez swirek100

Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. Potraktowaliśmy je jednak priorytetowo ,jako ''mebel ''reprezentacyjny. To jedyne nasze szaleństwo. Dziś prawie na czworakach wracałam z budowy po wymalowaniu całego! pokoju na poddaszu. Schody robił Pan Mirosław Szewczyk z Polanowa ,ma dużą renomę w kraju i zagranicą, choć z małej mieściny. Mogę go spokojnie polecić. Daje 3 letnią gwarancję.

Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. .

pocieszę - 9000 to nie wiele :D ja dałem 12500 a to zaledwie buk :( w tej cenie mam schody z spoczynkiem, obity słup i podciąg :)

Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. Potraktowaliśmy je jednak priorytetowo ,jako ''mebel ''reprezentacyjny. To jedyne nasze szaleństwo. Dziś prawie na czworakach wracałam z budowy po wymalowaniu całego! pokoju na poddaszu. Schody robił Pan Mirosław Szewczyk z Polanowa ,ma dużą renomę w kraju i zagranicą, choć z małej mieściny. Mogę go spokojnie polecić. Daje 3 letnią gwarancję.

Schody są naprawdę piękne :) Dobry wybór !

Budowa trwa ... W tej chwili jesteśmy na etapie kładzenia rur od kanalizacji i ścian a pod koniec tygodnia wylewka posadzki. I potem tylko w górę :) Miło patrzeć jak wszystko rośnie w oczach. I mała zmiana podczas budowy - wejście do kotłowni nie z sieni a jednak z zewnątrz - robimy dodatkowe drzwi w ścianie bocznej:) Mam nadzieję że to dobry wybór! postaram się jutro wrzucić kilka fotek ze stanu obecnego. pozdrowienia :):)

Mam pytanie do osób, które zrezygnowały z jednego okna w łazience (o ile tacy są) czy jedno okno jest wystarczające? Bo niby nie zmieniałam planu w tym zakresie, ale może z jednym oknem byłoby więcej miejsca na jakieś półki czy szafki...

pzdr

Witam:)

My zrezygnowaliśmy z jednego okna w łazience i choć jej jeszcze nie użytkujemy, nie wydaje mi się, aby była ciemna. Przez to jedno okno wpada wystarczająco dużo światła, jak dla nas.

Pozdrawiam:)

Witam:)

My zrezygnowaliśmy z jednego okna w łazience i choć jej jeszcze nie użytkujemy, nie wydaje mi się, aby była ciemna. Przez to jedno okno wpada wystarczająco dużo światła, jak dla nas.

Pozdrawiam:)

witam

ja mam 2 okna 78x140 i następnym razem też dał bym 2 jest ładnie jasno :D koszt jednego okna plastikowego to 700 zł więc nie wiele a półki i tak w tym miejscu nie dasz , można ewentualnie pobawić się w zrobić za miast tych 2 okien dachowych ładną lukarnię :D lub dać okna dachowe obok siebie bez belki (teraz tak bym zrobił) :(

pozdrawiam

Mam pytanie do osób, które zrezygnowały z jednego okna w łazience (o ile tacy są) czy jedno okno jest wystarczające? Bo niby nie zmieniałam planu w tym zakresie, ale może z jednym oknem byłoby więcej miejsca na jakieś półki czy szafki...

pzdr

Witam,

My również zrezygnowaliśmy z jednego okna. Wydaje mi się że będzie wystarczająco jasno z jednym, tym bardziej że to jest tylko łazienka. Zresztą mamy dylemat czy wstawić 78x118 czy 78x140 zarówno w łazience jak i pokojach?! Może ktoś wstawiał takie okna?Proszę o podpowiedź. Mam również pytanie czy w dolnej łazience wstawiać małe okienko? :) Proszę o sugestie.

pozdrawiam :)

Witam,

My również zrezygnowaliśmy z jednego okna. Wydaje mi się że będzie wystarczająco jasno z jednym, tym bardziej że to jest tylko łazienka. Zresztą mamy dylemat czy wstawić 78x118 czy 78x140 zarówno w łazience jak i pokojach?! Może ktoś wstawiał takie okna?Proszę o podpowiedź. Mam również pytanie czy w dolnej łazience wstawiać małe okienko? :) Proszę o sugestie.

My będziemy wstawiać małe okienko (nie wiem jakie wymiary, ale takie naprawdę małe prostokątne)

Witam,

witam

ja mam wszędzie powstawiany 78x140 i jest dobrze, sąsiad na 78x118 i czasem na uchylonym uderza głową o szybę (chyba że kupisz o podwyższonej osi obrotu ale te są sporo droższe):D w dolnej łazience mam 60x90 i rewelacja :) (na pierwszych stronach jest zdjęcie)

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Pomyśleć tylko, że wczoraj minął równy miesiąc od dnia, kiedy na działkę weszli geodeci :-)))) Jak dobra wieść niesie...

za kolejne 30 dni będziemy świętować "wiechę" ! Ostatnia fotka obrazuje, że na naszej działce kwitnie nie tylko flora ale i fauna... na zdjęciu wylegująca się w słońcu jaszczurka zwinka ! Pozdrowienia dla wszystkich budujących Z-34 :-))))

budowa11.jpg

budowa12.jpg

budowa13.jpg

I kolejne fotki...

witam

gratuluję postępów :D

piękne okienko w łazience :D, ładne okno balkonowe :D

dlaczego nie ma chudziaka w kotłowni ?

p.s jak nie macie jeszcze zalanego nadproża nad oknem balkonowym to proponuję zrobić go bardziej w ściany np od początku ściany bocznej do podciągu bo jak jest zza krótki to ściana na której się opiera potrafi pęknąć :(

pozdrawiam

I kolejne fotki z budowy naszego "zmodyfikowanego" Z-34. A propos ostatniego wpisu... chudziak w kotłowni jest zalany, ale sama podłoga kotłowni jest obniżona o 1 stopień... notabene zgodnie z planem ! Dzisiaj na Pomorzu trochę padało...

dom_budowa1.jpg

dom_budowa2.jpg

dom_budowa3.jpg

dom_budowa4.jpg

dom_budowa1.jpg

dom_budowa2.jpg

dom_budowa3.jpg

dom_budowa4.jpg

Edytowane przez iza_z_pomorskiego