swirek100 08.05.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 witam! przyłączam się do zachwytu nad schodami! Mam pytanie do ich właściciela - czy masz oddzielony salon od schodów ścianą? bo nie bardzo widzę. Początkowo myślała że w swoim z34 zrobię schody tak jak miała jedna z forumowiczek tzn. zaczynać się będą na ścianie gdzie znajduje się okno tarasowe - ale chyba zmienie plany. pzdr witam ja tam ściany nie widzę , widać podciąg - zdjęcie nr 3 jest robione od strony salonu , co do schodów z wejściem od strony okna balkonowego to może stwarzać problemy natury codziennej , idąc na poddasze i z poddasza trzeba przechodzić przez salon pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 08.05.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) witam wszystkich.mam male pytanie znalazlem zdięcie domku z 34 i bardzo mi się spodobała blachodachówka tylko nie wiem co to za blacha liczę na pomoc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54429ab44b49da18.html na moje zezowate oko to jest dachówka jak masz za dużo pieniędzy to kładź blachodachówkę http://bi.gazeta.pl/im/7/8605/z8605597N,Luszczenie-sie-powloki-na-blachodachowce---odsloniecie.jpg Edytowane 8 Maja 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 08.05.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. Potraktowaliśmy je jednak priorytetowo ,jako ''mebel ''reprezentacyjny. To jedyne nasze szaleństwo. Dziś prawie na czworakach wracałam z budowy po wymalowaniu całego! pokoju na poddaszu. Schody robił Pan Mirosław Szewczyk z Polanowa ,ma dużą renomę w kraju i zagranicą, choć z małej mieściny. Mogę go spokojnie polecić. Daje 3 letnią gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 08.05.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. . pocieszę - 9000 to nie wiele ja dałem 12500 a to zaledwie buk w tej cenie mam schody z spoczynkiem, obity słup i podciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 10.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam. Przesyłam kilka fotek z naszej budowy - od początku do stanu sprzed kilku dni!Więcej fotek wstawię już niedługo! :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 10.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dziękujemy za uznanie. Długo medytowałam jakie mają być. Schody są umiejscowione dokładnie tak samo jak u Świrka ,czyli są przytulone do małego pokoju na dole. Mamy białe ściany ,może dlatego tak słabo to odczytać tym ,którzy zaczynają. No cóż, ile kosztowały ,no trochę...aż 9 patyków. Potraktowaliśmy je jednak priorytetowo ,jako ''mebel ''reprezentacyjny. To jedyne nasze szaleństwo. Dziś prawie na czworakach wracałam z budowy po wymalowaniu całego! pokoju na poddaszu. Schody robił Pan Mirosław Szewczyk z Polanowa ,ma dużą renomę w kraju i zagranicą, choć z małej mieściny. Mogę go spokojnie polecić. Daje 3 letnią gwarancję. Schody są naprawdę piękne Dobry wybór ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 10.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Budowa trwa ... W tej chwili jesteśmy na etapie kładzenia rur od kanalizacji i ścian a pod koniec tygodnia wylewka posadzki. I potem tylko w górę Miło patrzeć jak wszystko rośnie w oczach. I mała zmiana podczas budowy - wejście do kotłowni nie z sieni a jednak z zewnątrz - robimy dodatkowe drzwi w ścianie bocznej:) Mam nadzieję że to dobry wybór! postaram się jutro wrzucić kilka fotek ze stanu obecnego. pozdrowienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 12.05.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam pytanie do osób, które zrezygnowały z jednego okna w łazience (o ile tacy są) czy jedno okno jest wystarczające? Bo niby nie zmieniałam planu w tym zakresie, ale może z jednym oknem byłoby więcej miejsca na jakieś półki czy szafki...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 12.05.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam pytanie do osób, które zrezygnowały z jednego okna w łazience (o ile tacy są) czy jedno okno jest wystarczające? Bo niby nie zmieniałam planu w tym zakresie, ale może z jednym oknem byłoby więcej miejsca na jakieś półki czy szafki... pzdr Witam:) My zrezygnowaliśmy z jednego okna w łazience i choć jej jeszcze nie użytkujemy, nie wydaje mi się, aby była ciemna. Przez to jedno okno wpada wystarczająco dużo światła, jak dla nas. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.05.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam:) My zrezygnowaliśmy z jednego okna w łazience i choć jej jeszcze nie użytkujemy, nie wydaje mi się, aby była ciemna. Przez to jedno okno wpada wystarczająco dużo światła, jak dla nas. Pozdrawiam:) witam ja mam 2 okna 78x140 i następnym razem też dał bym 2 jest ładnie jasno koszt jednego okna plastikowego to 700 zł więc nie wiele a półki i tak w tym miejscu nie dasz , można ewentualnie pobawić się w zrobić za miast tych 2 okien dachowych ładną lukarnię lub dać okna dachowe obok siebie bez belki (teraz tak bym zrobił) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 12.05.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam pytanie do osób, które zrezygnowały z jednego okna w łazience (o ile tacy są) czy jedno okno jest wystarczające? Bo niby nie zmieniałam planu w tym zakresie, ale może z jednym oknem byłoby więcej miejsca na jakieś półki czy szafki... pzdr Witam, My również zrezygnowaliśmy z jednego okna. Wydaje mi się że będzie wystarczająco jasno z jednym, tym bardziej że to jest tylko łazienka. Zresztą mamy dylemat czy wstawić 78x118 czy 78x140 zarówno w łazience jak i pokojach?! Może ktoś wstawiał takie okna?Proszę o podpowiedź. Mam również pytanie czy w dolnej łazience wstawiać małe okienko? Proszę o sugestie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 12.05.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam, My również zrezygnowaliśmy z jednego okna. Wydaje mi się że będzie wystarczająco jasno z jednym, tym bardziej że to jest tylko łazienka. Zresztą mamy dylemat czy wstawić 78x118 czy 78x140 zarówno w łazience jak i pokojach?! Może ktoś wstawiał takie okna?Proszę o podpowiedź. Mam również pytanie czy w dolnej łazience wstawiać małe okienko? Proszę o sugestie. pozdrawiam My będziemy wstawiać małe okienko (nie wiem jakie wymiary, ale takie naprawdę małe prostokątne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 13.05.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam, My również zrezygnowaliśmy z jednego okna. Wydaje mi się że będzie wystarczająco jasno z jednym, tym bardziej że to jest tylko łazienka. Zresztą mamy dylemat czy wstawić 78x118 czy 78x140 zarówno w łazience jak i pokojach?! Może ktoś wstawiał takie okna?Proszę o podpowiedź. Mam również pytanie czy w dolnej łazience wstawiać małe okienko? Proszę o sugestie. pozdrawiam witam ja mam wszędzie powstawiany 78x140 i jest dobrze, sąsiad na 78x118 i czasem na uchylonym uderza głową o szybę (chyba że kupisz o podwyższonej osi obrotu ale te są sporo droższe) w dolnej łazience mam 60x90 i rewelacja (na pierwszych stronach jest zdjęcie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 22.05.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Fundamenty:) gotowe no i nasza mała zagęszczarka w akcji Edytowane 22 Maja 2011 przez pawel.gosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.05.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Fundamenty:) gotowe [ATTACH=CONFIG]57535[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]57536[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]57537[/ATTACH] no i nasza mała zagęszczarka w akcji witam gratulacje , macie świetną tę małą zagęszczarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_z_pomorskiego 22.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Witamy... Od naszego ostatniego postu minęły już 2 tygodnie a budowa naszego domu podstępuje systematycznie... poniżej ilustracja minionych 14 dni ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_z_pomorskiego 22.05.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 I kolejne fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_z_pomorskiego 22.05.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Pomyśleć tylko, że wczoraj minął równy miesiąc od dnia, kiedy na działkę weszli geodeci ))) Jak dobra wieść niesie... za kolejne 30 dni będziemy świętować "wiechę" ! Ostatnia fotka obrazuje, że na naszej działce kwitnie nie tylko flora ale i fauna... na zdjęciu wylegująca się w słońcu jaszczurka zwinka ! Pozdrowienia dla wszystkich budujących Z-34 ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.05.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 I kolejne fotki... witam gratuluję postępów piękne okienko w łazience , ładne okno balkonowe dlaczego nie ma chudziaka w kotłowni ? p.s jak nie macie jeszcze zalanego nadproża nad oknem balkonowym to proponuję zrobić go bardziej w ściany np od początku ściany bocznej do podciągu bo jak jest zza krótki to ściana na której się opiera potrafi pęknąć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_z_pomorskiego 24.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) I kolejne fotki z budowy naszego "zmodyfikowanego" Z-34. A propos ostatniego wpisu... chudziak w kotłowni jest zalany, ale sama podłoga kotłowni jest obniżona o 1 stopień... notabene zgodnie z planem ! Dzisiaj na Pomorzu trochę padało... Edytowane 24 Maja 2011 przez iza_z_pomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts