Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Pozdrawiamy wszystkich budujących z34 . Jesteśmy ze Szczecina i tak jak pozostali będziemy ( jak wszystko pójdzie dobrze ) budować ten piękny domek. Na razie czekamy na warunki zabudowy .Szukaliśmy też kontaktu z Kubą który wybudował się w Mierzynie , ale nam się nie udało. Wiemy , że na początku więcej osób budowało w tym rejonie , ale jakoś zniknęli z pola widzenia:). Mamy też pytanie do tych bardziej zaawansowanych : skąd możemy wziąć zestawienie materiałów?

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz zestawienie materiałów potrzebne nam oczywiście do wstępnego rozeznania się w cenach w składach budowlanych i możliwościach uzyskania rabatów. Wdzięczna będę za każdą pomoc , więc zbieranie informacje mogę zacząć etapami. Jakoś trzeba zając czas oczekiwania na odpowiedz z urzędu. Pozdrawiam

Witam serdecznie, dawno mnie tu nie było, ale widzę, że domki rosną w oczach-gratuluje postepów:)

Nasz domek jest juz "zaopatrzony" w prąd, elektrownia nas już przyłączyła, haha, nareszcie:) Tynki również skończone, czekamy na hydraulika, ma przyjsc w tym tygodniu zakładać centralne. Wczoraj wybieraliśmy płytki do łazienek. Głowa parowała od tego wyboru, ale udało się, dziś jedziemy zamówić:)

Czy ktoś z forumowiczów miał by ochotę pochwalić się swoją łazienką, interesuje mnie jej zagospodarowanie(gdzie wanna, wc, prysznic, itp)

Pozdrawiam:)

Witam wszystkich forumowiczów!

Prześliczne domki i super sie oglada jak powstają.

My również z mężem planujemy wybudować Z34 i najchętniej zacząć na wiosnę albo wylać fundamenty przed zimą.

Ale jak sie okaże to zobaczymy :)

Mam pytanie do ALABAMY (bo wyczytałam ze z Lubina a ode mnie to nie daleko)

Czy moglibyśmy zobaczyc Twoje Z34?

Chcielibysmy zobaczyć jak to w realu wygląda i co daje nam powiększenie o 1m.

Czy możne ktoś jeszcze buduje lub juz wybudował w okolicach Wrocławia lub w woj dolnośląskim i pozwolił by nam pooglądać?

Pozdrawiam Serdecznie

Ja juz sie nie moge doczekać kiedy zacznę budowę :)

Czy ktoś z forumowiczów miał by ochotę pochwalić się swoją łazienką, interesuje mnie jej zagospodarowanie(gdzie wanna, wc, prysznic, itp)

Pozdrawiam:)

witam

moja górna łazienka :) tylko takie mam zdjęcia

http://images37.fotosik.pl/935/888a871181161a14.jpg

http://images40.fotosik.pl/964/06b37b4123f623a9.jpg

http://images37.fotosik.pl/935/15a9efb59fb33633.jpg

pozdrawiam

Swirek 100 łazienka super! przywracasz mi wiarę w ten projekt bo już się bałam, że będzie mała. My mamy wylany strop i powiem szczerze, że jak na razie salon wydaje mi się mały -mąż twierdzi że to efekt stempli, czerwonego pustaka no i braku wykończenia ale skłamałabym, że nie spędza mi to snu z powiek. Teraz zdecydowałabym się na poszerzenie o metr - zawsze to coś. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - schody zrobimy chyba jak jedna z forumowiczek - po ścianie, a nie tak jak u Ciebie (chociaż są piękne). A Ty jak oceniasz matraż salonu - szału nie ma czy jest dość przestronny?

Swirek 100 łazienka super! przywracasz mi wiarę w ten projekt bo już się bałam, że będzie mała. My mamy wylany strop i powiem szczerze, że jak na razie salon wydaje mi się mały -mąż twierdzi że to efekt stempli, czerwonego pustaka no i braku wykończenia ale skłamałabym, że nie spędza mi to snu z powiek. Teraz zdecydowałabym się na poszerzenie o metr - zawsze to coś. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - schody zrobimy chyba jak jedna z forumowiczek - po ścianie, a nie tak jak u Ciebie (chociaż są piękne). A Ty jak oceniasz matraż salonu - szału nie ma czy jest dość przestronny?

witam

górna łazienka hmmm powiem tak ... jest wielka :)

z salonem poczekaj na wykończenie - widziałaś fundamenty ? tam to dopiero nie było co ustawić - w miarę budowy wykończenia pomieszczenia się powiększają, jak dla mnie salon jest ok (impreza na 17 osób się odbyła bez problemu:D) :D

z tymi schodami to chodzi o wejście przez salon przy oknie terasowym ? jeśli tak to odradzam (ale to kwestia podejścia do życia) np dzieciaki często śmigają na poddasze i nie wyobrażam sobie by ciągle biegały przez salon :(

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

W końcu możemy pochwalić się naszymi schodami.Wykonane z jesionu w kolorze mlecznej czekolady,przeplatanej deserową. Muszę przyznać że jesion ma piękne słoje. Aż takich się nie spodziewałam. Schody są zabiegowe i bardzo wygodne wbrew pozorom. Tralki mają wstawki ze stali nierdzewnej. Stopnie mają 5 cm grubości. Standard to 4-4,5 cm. Oceńcie sami.

http://images47.fotosik.pl/852/e4295628f890cf8dm.jpg[/url

http://images35.fotosik.pl/654/a87b3bff51226634m.jpg

http://images46.fotosik.pl/799/4a2b303d0ecf5d89m.jpg

Ładne schody, szczególnie z góry wyglądają przytulnie. Barierki ze stalowymi tralkami też mi się podobają.

Ale ale... zasadnicza kwestia: czy na podłodze masz położone płytki woodentic???? Jeśli tak, to jak się sprawują, czy z ogrzewaniem podłogowym, czy bez? Mnie się marzy tak podłogę na dole wykończyć.

pozdrawiam