sylwii.p 14.06.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam! Pamięta może ktos ile poszło mu kubików betony na ławy i fundamenty/ zaczynamy za dwa dni i jestem ciekawa ile tego może pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Witam! Pamięta może ktos ile poszło mu kubików betony na ławy i fundamenty/ zaczynamy za dwa dni i jestem ciekawa ile tego może pójść witam mi weszło 12 kubików Edytowane 14 Czerwca 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 14.06.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 witam mi weszło 12 kubików ale to chyba sama ława? bo z tego co pamiętam fundamenty masz z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 14.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wklejam obiecane fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 14.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 I dzisiejsza praca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 15.06.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 ale to chyba sama ława? bo z tego co pamiętam fundamenty masz z bloczków? tak 12 w same ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 29.06.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Nasze postępy mineło troszkę czasu i kłopotów związanych z geodetą ale już wychodzimy na prostą no i mężuś w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 03.07.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Pozdrawiamy wszystkich budujących z34 . Jesteśmy ze Szczecina i tak jak pozostali będziemy ( jak wszystko pójdzie dobrze ) budować ten piękny domek. Na razie czekamy na warunki zabudowy .Szukaliśmy też kontaktu z Kubą który wybudował się w Mierzynie , ale nam się nie udało. Wiemy , że na początku więcej osób budowało w tym rejonie , ale jakoś zniknęli z pola widzenia:). Mamy też pytanie do tych bardziej zaawansowanych : skąd możemy wziąć zestawienie materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 03.07.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 zależy do czego chcecie zacząć czy ineteresuje was całość czy chcecie wiedzieć etapami. My zaraz będziemy budować ścianę kolankową i robimy przygotowanie pod więźbę tak że do stropu chętnie służę pomocą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 04.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz zestawienie materiałów potrzebne nam oczywiście do wstępnego rozeznania się w cenach w składach budowlanych i możliwościach uzyskania rabatów. Wdzięczna będę za każdą pomoc , więc zbieranie informacje mogę zacząć etapami. Jakoś trzeba zając czas oczekiwania na odpowiedz z urzędu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 05.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam serdecznie, dawno mnie tu nie było, ale widzę, że domki rosną w oczach-gratuluje postepów:) Nasz domek jest juz "zaopatrzony" w prąd, elektrownia nas już przyłączyła, haha, nareszcie:) Tynki również skończone, czekamy na hydraulika, ma przyjsc w tym tygodniu zakładać centralne. Wczoraj wybieraliśmy płytki do łazienek. Głowa parowała od tego wyboru, ale udało się, dziś jedziemy zamówić Czy ktoś z forumowiczów miał by ochotę pochwalić się swoją łazienką, interesuje mnie jej zagospodarowanie(gdzie wanna, wc, prysznic, itp) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mamy też pytanie do tych bardziej zaawansowanych : skąd możemy wziąć zestawienie materiałów? witam przypomnij mi się na maila [email protected] to Ci podeślę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łuki80 07.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 WitamCzy może ktoś z was robił strop monolityczny i jest w stanie podać ilości stali jakie poszły na taki strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 10.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów! Prześliczne domki i super sie oglada jak powstają. My również z mężem planujemy wybudować Z34 i najchętniej zacząć na wiosnę albo wylać fundamenty przed zimą. Ale jak sie okaże to zobaczymy Mam pytanie do ALABAMY (bo wyczytałam ze z Lubina a ode mnie to nie daleko) Czy moglibyśmy zobaczyc Twoje Z34? Chcielibysmy zobaczyć jak to w realu wygląda i co daje nam powiększenie o 1m. Czy możne ktoś jeszcze buduje lub juz wybudował w okolicach Wrocławia lub w woj dolnośląskim i pozwolił by nam pooglądać? Pozdrawiam Serdecznie Ja juz sie nie moge doczekać kiedy zacznę budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.07.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Czy ktoś z forumowiczów miał by ochotę pochwalić się swoją łazienką, interesuje mnie jej zagospodarowanie(gdzie wanna, wc, prysznic, itp) Pozdrawiam:) witam moja górna łazienka tylko takie mam zdjęcia http://images37.fotosik.pl/935/888a871181161a14.jpg http://images40.fotosik.pl/964/06b37b4123f623a9.jpg http://images37.fotosik.pl/935/15a9efb59fb33633.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 13.07.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Swirek 100 łazienka super! przywracasz mi wiarę w ten projekt bo już się bałam, że będzie mała. My mamy wylany strop i powiem szczerze, że jak na razie salon wydaje mi się mały -mąż twierdzi że to efekt stempli, czerwonego pustaka no i braku wykończenia ale skłamałabym, że nie spędza mi to snu z powiek. Teraz zdecydowałabym się na poszerzenie o metr - zawsze to coś. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - schody zrobimy chyba jak jedna z forumowiczek - po ścianie, a nie tak jak u Ciebie (chociaż są piękne). A Ty jak oceniasz matraż salonu - szału nie ma czy jest dość przestronny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 13.07.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Swirek 100 łazienka super! przywracasz mi wiarę w ten projekt bo już się bałam, że będzie mała. My mamy wylany strop i powiem szczerze, że jak na razie salon wydaje mi się mały -mąż twierdzi że to efekt stempli, czerwonego pustaka no i braku wykończenia ale skłamałabym, że nie spędza mi to snu z powiek. Teraz zdecydowałabym się na poszerzenie o metr - zawsze to coś. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - schody zrobimy chyba jak jedna z forumowiczek - po ścianie, a nie tak jak u Ciebie (chociaż są piękne). A Ty jak oceniasz matraż salonu - szału nie ma czy jest dość przestronny? witam górna łazienka hmmm powiem tak ... jest wielka z salonem poczekaj na wykończenie - widziałaś fundamenty ? tam to dopiero nie było co ustawić - w miarę budowy wykończenia pomieszczenia się powiększają, jak dla mnie salon jest ok (impreza na 17 osób się odbyła bez problemu:D) z tymi schodami to chodzi o wejście przez salon przy oknie terasowym ? jeśli tak to odradzam (ale to kwestia podejścia do życia) np dzieciaki często śmigają na poddasze i nie wyobrażam sobie by ciągle biegały przez salon pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 14.07.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam Dziękuje świrkowi , oraz Pawłowi i Gosi za zestawienia materiału. Świrek łazienka super i z tego co pamiętam wykończenie robiłeś sam, zapytaj więc Żony czy nie pożyczyła by Męża na trochę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 15.07.2011 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 kolejne dni budowy, już wybrałem stęple teraz jeszcze trochę murowania i przywozimy więźbę pozdrawiam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corax7 15.07.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 W końcu możemy pochwalić się naszymi schodami.Wykonane z jesionu w kolorze mlecznej czekolady,przeplatanej deserową. Muszę przyznać że jesion ma piękne słoje. Aż takich się nie spodziewałam. Schody są zabiegowe i bardzo wygodne wbrew pozorom. Tralki mają wstawki ze stali nierdzewnej. Stopnie mają 5 cm grubości. Standard to 4-4,5 cm. Oceńcie sami. http://images47.fotosik.pl/852/e4295628f890cf8dm.jpg[/url http://images35.fotosik.pl/654/a87b3bff51226634m.jpg http://images46.fotosik.pl/799/4a2b303d0ecf5d89m.jpg Ładne schody, szczególnie z góry wyglądają przytulnie. Barierki ze stalowymi tralkami też mi się podobają. Ale ale... zasadnicza kwestia: czy na podłodze masz położone płytki woodentic???? Jeśli tak, to jak się sprawują, czy z ogrzewaniem podłogowym, czy bez? Mnie się marzy tak podłogę na dole wykończyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts