adrianolsztyn82 24.09.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Co do kosztów - budujemy w małopolsce i stan surowy zamkniety kosztował nas 76 000 zł - zdjęcia wkleje w późniejszym terminie Witam A ile policzyli wam robocizne za SSO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 25.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam A ile policzyli wam robocizne za SSO?? 19 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdiana 25.09.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 stan zerowy 6000 złdo stropu 10000 złwięźba + blacha 10000 złścianki działowe + daszek 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoC 26.09.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam.Właśnie kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie załatwiania mapki do celów projektowych więc myślę że na wiosnę wystartujemy z budową , aż się boję co mnie czeka. Mam pytanie i zarazem prośbę czy ktoś posiada pełne zestawienie materiałów i może mi podesłać , będę bardzo wdzięczny .Pozdrawiam Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.09.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam. Właśnie kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie załatwiania mapki do celów projektowych więc myślę że na wiosnę wystartujemy z budową , aż się boję co mnie czeka. Mam pytanie i zarazem prośbę czy ktoś posiada pełne zestawienie materiałów i może mi podesłać , będę bardzo wdzięczny . Pozdrawiam Jano witam podaj maila to Ci podeślę p.s budowa własnego domu to fajna sprawa i sama przyjemność , ja mam to już za sobą i teraz pozostało tylko mieszkanie i nuda, nuda, nuda ... "z chęcią sprzedał bym i zaczął budować kolejny z34 " pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 30.09.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 19 000 zł Witam Dziekuję za odpowiedź Jesli nie tajemnica to czy mogłabyś wymienic co za te 19 tys. wykonano? I z czego budujesz i jaki masz strop bo to do wyceny ma duże znaczenie Ja zaczynam powoli szukac wykonawcy i różne oferty dostałem. CHciałbym miec jakis argument do negocjacji:) a i jeszcze jedno jak Twoim zdaniem jest z wielkością salonu czy nie jest za mały??? ja obawiam się ze te 4m to troszke ciasno i mysle o poszerzeniu domu o kilkadziesiąt centymetrów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoC 30.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dzięki ŚwirekAdres poszedł na priv.Może ja też niedługo powiem nuda...nuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 01.10.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Dzięki Świrek Adres poszedł na priv. Może ja też niedługo powiem nuda...nuda witam zestawienie poszła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 01.10.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 16 000 zł: fundamenty (z kopaniem) i wymurowanie całego domu (z maksów) łącznie z więźba dachową, a 3 000 zł wzięli dekarze> dodatkowo 700 zł za kominy z cegły klinkierowej. Strop mamy lany, a co do salonu... Nie zmienialiśmy wielkości i jak był za stemplowany to powiem szczerze, że nie spałam po nocach - taki mi się mały wydawał. Ale teraz jest ok, chociaż skłamałabym gdybym powiedziała, że nie żałuje że nie poszerzyliśmy o 1 metr. Najfajniejsze są garderoby w górnych pokojach są bardzo pojemne i cieszę się, że ich nie zlikwidowałam bo dzięki temu nie będę musiała zagracać meblami pokoi. Mamy dachówkę SSAB bordo połysk i okna kolor jednostronny: złoty dąb (wczoraj zostały zamontowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 01.10.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 chciałam powiedzieć blachodachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 02.10.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Dzięki za infoStraszna rozbieżność cenowaJa mam jedną wycene na maximum 45000 a inną na 25000 za SSO. i jedna i druga wydaje mi sie droga :- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 04.10.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam serdecznie też się chyba na niego zdecyduje ktoś na Śląsku taki postawił lub stawia? okolice Katowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 04.10.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam serdecznie też się chyba na niego zdecyduje ktoś na Śląsku taki postawił lub stawia? okolice Katowic? Witam polecam , fajnie się mieszka w swoim M4 p.s zestawienie poszło według życzenia na podanego maila pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndziaP 07.10.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witam. A czy Ci co już mieszkają mogliby się podzielić informacją jakie wybrali ogrzewanie (gazowe, węglowe...itp) i ile wynoszą koszty ogrzewania domu zimą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 07.10.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witam. A czy Ci co już mieszkają mogliby się podzielić informacją jakie wybrali ogrzewanie (gazowe, węglowe...itp) i ile wynoszą koszty ogrzewania domu zimą. Pozdrawiam witam pisałem już o tym ale przypomnę - z przyłącze gazu chcieli 100.000 (jak się później okazało dzięki Bogu że się nie dogadaliśmy) - padło na miał i drewno - mam piec z nadmuchem na miał w którym można palić i drewnem - wszędzie mam ogrzewanie podłogowe po za pokojem na dole i kotłownią - (w łazienkach dodatkowo po drabince i po grzejniku w pokojach na poddaszu pod oknami ) - latem palę tylko drewnem na wodę - zimą jak nie ma mrozu to palę drewnem , jak mrozy to miałem - przy mrozach np -20* rozpalam w piecu o 15:00 i palę 4 godzinki aż się podłoga nagrzeje, potem w piecu jest 20 godzin ciemno podłoga oddaje co zgromadziła wcześniej , jak mrozy są słabsze to palę stosunkowo krócej - reasumując na cały rok potrzebuję przyczepę sosny w moich stronach kosztuje ona 400 zł i miału za 300 złoty = cały rok = 700 złoty i zimą temperatura w pokojach 24* (wiem że to za gorąco ale jakoś tak się wszyscy przyzwyczaili )` pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirach 08.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam!Właśnie przymierzamy się do budowy tego domku, jest ktoś z okolic Wrocławia który już rozpoczął budowę albo może już wybudował swój domek? chcieli byśmy zobaczyć jak to wygląda na "żywo"? z czego najlepiej budować? czym go ogrzewać (gazu niestety odpada)?Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foqsica 08.10.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam wszystkich Zetkowiczów:) W lutym zakupiliśmy działkę pod Białymstokiem i już gdzieś od roku szukam fajnego i przede wszystkim niedrogiego w budowie i użytkowaniu projektu. Wątek przejrzałam od deski do deski i zakochałam się w z34, domek jak wymarzony, i czytając posty - całkiem wydaje się być realny, chociaż kto to wie co to będzie jeszcze za trochę w tych ciężkich czasach kryzysu.... Projektu jeszcze póki co nie kupujemy bo dopiero co wystąpiliśmy o WZ (chociaż sąsiad dostał w miarę szybko więc jesteśmy dobrej myśli) i długa droga przed nami, ale watek będę śledzić z uwagą, bo jesteście skarbnica wiedzy dla takiego laika jak ja Budowa miałaby miejsce pod Białymstokiem, przeglądając wątek nie widziałam nikogo z okolic kto by wybrał ten domek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 11.10.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witamy wszystkich forumowiczów. My wraz z mężem także zakochaliśmy się w tym domku. Oczywiście nie obejdzie się bez zmian...Czy ktoś buduje lub wybudował w okolicach Inowrocławia (woj. kujawsko - pomorskie)?Czy ktoś posiada i chciałby podzielić się kosztorysem?? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 11.10.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witamy wszystkich forumowiczów. My wraz z mężem także zakochaliśmy się w tym domku. Oczywiście nie obejdzie się bez zmian... Czy ktoś buduje lub wybudował w okolicach Inowrocławia (woj. kujawsko - pomorskie)? Czy ktoś posiada i chciałby podzielić się kosztorysem?? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. My budujemy w Grudziądzu Postaram się wrzucić dzisiaj kilka fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 11.10.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 My budujemy w Grudziądzu Postaram się wrzucić dzisiaj kilka fotek Pozdrawiam A na jakim etapie jesteście ?? Jakie zmiany wprowadziliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts