Anka_inowroclaw 11.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Parter po przeróbkach (zwężenie klatki schodowej, wydzielenie spiżarki...)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/77b53b6aee348712.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 11.10.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ojjjj coś mi nie poszło. Oto link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/77b53b6aee348712.html PS Sory za jakość wykonania, ale jak widać nie mam talentu do programów graficznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 11.10.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 A tak przerobimy poddasze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9866d60a8ec7a189.html Myślimy jeszcze o zmianie kąta nachylenia dachu na 45 stopni i (jak widać na jednej z fotek) poszerzeniu domku do 8 metrów. Chcemy tym sposobem wygospodarować jeszcze mały stryszek (jak trzeba będzie to ewentualnie podniesiemy ściankę kolankową). Czy ktoś budował z34 ze strychem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 12.10.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) A ja mam takie wizje co o tym sadzicie ? U mnie wąska działka i chce sie przybliżyc do granicy 3m i z tylu odpadaja okna wiec lepiej z tyłu lepiej pom gosp a z przodu wc http://i56.tinypic.com/qywj8k.jpg http://i51.tinypic.com/2r5rozn.jpg Edytowane 12 Października 2011 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.10.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A ja mam takie wizje co o tym sadzicie ? U mnie wąska działka i chce sie przybliżyc do granicy 3m i z tylu odpadaja okna wiec lepiej z tyłu lepiej pom gosp a z przodu wc http://i56.tinypic.com/qywj8k.jpg http://i51.tinypic.com/2r5rozn.jpg No ale to kosztem pokoiku na parterze... Szczerze mówiąc mały pokoik na parterze jest bardzo przydatny. A nie myślałeś/łaś o tym aby zamienić miejscami mały pokoik i kotłownię (pokoik od ulicy). Myślę, że tak byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 epterode A jak planujesz poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.10.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 epterode a może tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8697ad4eb893d59.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 12.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) Cały czas myśle co zrobić z tym wszystkim na bank dzwigne o 2 maksy kolankową wydłuże budynek o 1m tylko mam problem z tym ze tyłu domu nie mogę mieć okien bo bede miał 3m od sąsiada , strych tam jest jakis malutki ale i tak mnie nie interesuje bo będzie jeden duży garaz 1,5 lub 2 garaze. Kwestia jak ułożyc te pokoiki od strony garażu jest północny -wschód. Łazienka na bank musi miec okienko choć malutki bo bedzie grzyb wierzcie mi wentylacja nic nie da. Na dole wolałbym duża łazienkę bo nie wiem czy u góry bede robił wogóle. Na górze te dwa pokoiki są bardzo duże jak sie nie robi szafiarni ,byłem u Patigirl oblukałem domek i chyba zrobie 2 małe pokoiki i 1 duży u góry Tylko jak zrobic tą nieszczesna kotlownie i pokoik na dole lub 1 duzy salon i kotlownie w garazu Przedpokoik też maluśki trzeba ciut wiekszy zrobic Tylko te schody po środku kto coś innego wymyśli http://i56.tinypic.com/hreyye.jpg Edytowane 12 Października 2011 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 12.10.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A tak przerobimy poddasze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9866d60a8ec7a189.html Myślimy jeszcze o zmianie kąta nachylenia dachu na 45 stopni i (jak widać na jednej z fotek) poszerzeniu domku do 8 metrów. Chcemy tym sposobem wygospodarować jeszcze mały stryszek (jak trzeba będzie to ewentualnie podniesiemy ściankę kolankową). Czy ktoś budował z34 ze strychem?? Witam Szczeże nie polecam tych zmian to nieopłacalne:( Szerokości domu sie nie zmienia, ponieważ to zmienia całkowicie jego konstrukcje i wymaga od nowy wszystkich wyliczeń (adaptacja bedzie sporo kosztować). Wiec łatwiej taniej i prosciej wybrać inny projekt. To samo kąt nachylenia dachu, przy adaptacji architekt może go łatwo zmienic, ale jeśli miałby zrobic nowe rysunki elementów więźby to bedzie całkowicie nieopłacalne. Szczerze proponuje wybrać inny projekt albo wydłużyć z 34. Ps. Jak tak patrzę na ten projekt z garażem to dziwie się ludziom że go wybierają To projekt małego taniego domu wiec myslę że budowanie go z garażem to jakaś pomyłka. Garaż wiekszy niż salon ?????? moim zdaniem paranoja. Kotłownia jest uwzględniona w bryle budynku wiec z tyłu garażu sensu robić jej niema, lepiej wybrac inny projekt (większy) z innym rozkładem pomieszczeń. Ale to tylko moje skromne zdanie. niech każdy robi to co mu sie podoba i aby mu to wyszło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 12.10.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) Pewnie że masz racje i jakieś większe przeróbki nie maja sensu lepiej projekt od podstaw zrobić ale w scianki działowe można sie pobawić Z garażem całkiem ładnie wygląda pewnie że ładniej jak sam mały domek a obok garaż ale coś za coś \ ze garaz wiekszy od salonu co z w tym zlego ja mam autko i motocykl i bajka a salon wystarczy jaki jest i nie bedzie domu z garazem tylko garaz z domem:)przy okazji czy za taki http://allegro.pl/show_item.php?item=1830629859 czy za taki garaz placi sie jak za zwykly podatek ? i czy trzeba miec pozwolenie plan itp aby go postawic? ________________________________________ Edytowane 12 Października 2011 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 12.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 12.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A na jakim etapie jesteście ?? Jakie zmiany wprowadziliście?? Jesteśmy na etapie ocieplania poddasza i podłączania centralnego. Jeśli chodzi o zmiany to wstawiałam już fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 12.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A tak przerobimy poddasze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9866d60a8ec7a189.html Myślimy jeszcze o zmianie kąta nachylenia dachu na 45 stopni i (jak widać na jednej z fotek) poszerzeniu domku do 8 metrów. Chcemy tym sposobem wygospodarować jeszcze mały stryszek (jak trzeba będzie to ewentualnie podniesiemy ściankę kolankową). Czy ktoś budował z34 ze strychem?? Właśnie zamontowaliśmy schodki na stryszek - całkiem sporych rozmiarów Mała graciarnia będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.10.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 kilka fotek Na przedostatnim zdjęciu to jest mały pokoik z garderobą ?? (ta ściana z prawej strony to od garderoby?????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam Ps. Jak tak patrzę na ten projekt z garażem to dziwie się ludziom że go wybierają To projekt małego taniego domu wiec myslę że budowanie go z garażem to jakaś pomyłka. Garaż wiekszy niż salon ?????? moim zdaniem paranoja. Kotłownia jest uwzględniona w bryle budynku wiec z tyłu garażu sensu robić jej niema, lepiej wybrac inny projekt (większy) z innym rozkładem pomieszczeń. Ale to tylko moje skromne zdanie. niech każdy robi to co mu sie podoba i aby mu to wyszło Pozdrawiam A gdzie masz zamiar trzymać opał, meble ogrodowe, rowery itp itd jak nie w garażu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 13.10.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A gdzie masz zamiar trzymać opał, meble ogrodowe, rowery itp itd jak nie w garażu?? ja mam wszystko pod wiatą a na kosiarkę planuję zrobić domek ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 13.10.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Na przedostatnim zdjęciu to jest mały pokoik z garderobą ?? (ta ściana z prawej strony to od garderoby?????) Na górze mamy 3 pokoje - jeden większy z garderobą i dwa mniejsze , te dwa małe sa na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 14.10.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A gdzie masz zamiar trzymać opał, meble ogrodowe, rowery itp itd jak nie w garażu?? Właśnie nie w garażu. Garaż to nie tzw pierdolnik na wszystko tylko miejsce na samochód. A na kosiarki i inne ogrodowe rzeczy buduje sie domek z tyłu ogrodu. Wielokrotnie jak jestem u ludzi w garażach, a bywam czesto bo zakładam domofony to widze co tam sie dzieje. zazwyczaj miejsca na samochód już niema albo jest on zawalony innymi rzeczami i wygląda jak jeden wielki śmietnik. Już nie mowiąc o tym że garaze najczesciej sa tak wąskie że ledwo można drzwi otworzyć. wiec gdzie tu miejsce na jakiś mały warsztacik???? Pan Świrek ze swoją wiatą uważam ze ma 100 razy lepsze warunki i też tak zamierzam zrobić jeśli nie bedzie mnie stać na duży garaż. A wogóle zauważyłem ze ludzie mający garaż w nim nie parkują bo im się poprostu niechce. Myśle że wiata jest praktyczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pan Świrek ze swoją wiatą uważam ze ma 100 razy lepsze warunki i też tak zamierzam zrobić jeśli nie bedzie mnie stać na duży garaż. A wogóle zauważyłem ze ludzie mający garaż w nim nie parkują bo im się poprostu niechce. Myśle że wiata jest praktyczniejsza. witam dokładnie tak jak się zapcha garaż to się nie chce w nim parkować - i nie pan tylko Świrek albo Irek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 14.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Mam do Ciebie Irku pytanie. Tak naprawde to jest ich 1000 ale zaczne od kilku.Jak robiłeś ogrzewanie podłogowe to skąd wiedziałeś lub skad wiedział twój fachowiec jak rozplanować polożenie rurek??Ponadto jak w blachodachówce zamontować okno? czy koniecznie w dolnej krawędzi okna musi być poziome złączenie arkuszy? Pytam bo poddasze zamierzamy wykańczać za ładnych parę lat i niechciałbym zrobic jakiegos idiotyzmu.(okna na poddaszu zamierzam wstawić w późniejszym terminie)i jak grubą posadzkę na te rurki wylałeś? bo słyszałęm że przy podłogówce powinna być grubsza.Jak duży masz boiler i na ile osób to wystarcza lub nie?Skąd mam wiedzieć jaką średnice komina mam wybrać do jakiego pieca??? Jakiej firmy masz komin i ile kosztował?Ile kosztowały okna i jakiej firmy, ale jeśli możesz to prosił bym z cenami poszczególnych okien bo cześc musze usunąć.Mam tyle pytań bo musze jakiś kosztorys zrobić dla banku, gdzie musze się zmieścić w konkretnej kwocie mojej zdolności kredytowej. z góry dziekuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts