barpas 15.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 ja mam podobny taras i idzie swobodnie grilla zrobić chyba że masz wielką rodzinę p.s. Wesołych Świąt dzięki Irek za komentarze,w takim razie zostawiam jak jest:) jak nie zatańczę walca w lazience, napiszę z reklamacją hehehe oj, rzeczywiscie za tydzien świeta~! wesolych świąt również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 17.12.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Witajcie ,My nadal walczymy z papierami , ale mam nadzieje , że wiosną zaczniemy , a teraz wszystkiego dobrego i wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 18.12.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 WitajcieMy także czekamy Na księge wieczystą i warunki zabudowy już drugie:PZaczynam się obawiać że do wiosny możemy nie zdążyć Interesuje mnie ile osób powiekszało z34. Ja planuje poszerzyć o okolo 1m. I interesuje mnie jaki typ stropu wybraliście.Nie jestem pewien czy te płyty żerańskie mogą mieć długość aż 7 m, i czy nie lepiej w tej sytuacji wylac monolit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza99 20.12.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam serdecznie:) Mieszkamy juz w naszym z34 od 9 grudnia:):) To był piątek i spanie tam bylo jeszcze "robocze",dziecko wyslalismy do dzadkow a sami konczylismy przenoszenie. Całą rodzinka mieszkamy od soboty 10 grudnia:)Swieta na swoim, od bardzo dawna o tym marzyliśmy:) Wielu rzeczy nam jeszcze brakuje, ale powoli bedziemy sobie konczyc i kupowac co potrzebne. Zyczę wszystkim Wesołych Świat i Szczęśliwego Nowego Roku:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 20.12.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam serdecznie:) Mieszkamy juz w naszym z34 od 9 grudnia:):) To był piątek i spanie tam bylo jeszcze "robocze",dziecko wyslalismy do dzadkow a sami konczylismy przenoszenie. Całą rodzinka mieszkamy od soboty 10 grudnia:)Swieta na swoim, od bardzo dawna o tym marzyliśmy:) Wielu rzeczy nam jeszcze brakuje, ale powoli bedziemy sobie konczyc i kupowac co potrzebne. Zyczę wszystkim Wesołych Świat i Szczęśliwego Nowego Roku:):) Brawo Brawo Brawo - że tak powiem w końcu na swoim Wesołych Świat i Szczęśliwego Nowego Roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndziaP 26.12.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A czy ktoś z Was wygospodarował gdzieś trochę miejsca na spiżarkę??? Bo ja myślę, żeby spiżarkę zrobić sobie kosztem jednej wnęki w sieni od strony kuchni. Może macie jakieś inne pomysły?? Pozdrawiam poświątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.12.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A czy ktoś z Was wygospodarował gdzieś trochę miejsca na spiżarkę??? Bo ja myślę, żeby spiżarkę zrobić sobie kosztem jednej wnęki w sieni od strony kuchni. Może macie jakieś inne pomysły?? Pozdrawiam poświątecznie. witam ja zrobiłem spiżarkę na poddaszu obok schodów kosztem tego większego pokoju http://images49.fotosik.pl/1234/9ad456f89d671904med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndziaP 27.12.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Irek pomysł fajny tylko ja potrzebuję coś bliżej kuchni jednak, żeby było pod ręka ) wiesz jakieś winko,piwko, słoiki...) i żeby było tam trochę chłodno ;P Edytowane 27 Grudnia 2011 przez AndziaP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 27.12.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Irek pomysł fajny tylko ja potrzebuję coś bliżej kuchni jednak, żeby było pod ręka ) wiesz jakieś winko,piwko, słoiki...) i żeby było tam trochę chłodno ;P ja tam mam chłodno , piwko i winko mam w lodówce a słoiki właśnie tam , hmmmm będzie kominek ? będzie podcień ? bo jeśli nie to może ? http://images45.fotosik.pl/1284/a823edc67dd45666med.jpg ? pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2011 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 28.12.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja podpatrując swirka100 zrobiłam tak samo tzn. wyodrebniła spiżarke z pokoju na górze i uważam, że to było dobre ,,posunięcie". Nie oszukujmy się, w z34 nie ma innej mozliwości dla spiżarki - bez wiekszych zmian projektu. Swirek mam pytanie - pamietasz ile może wyniosło Cie centralne łacznie z podłogówka 9bede miała tak jak Ty) bo po Nowym Roku mam zamiar robic instalacje i tak w przyblizeniu chciałabym wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 28.12.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Swirek mam pytanie - pamietasz ile może wyniosło Cie centralne łacznie z podłogówka 9bede miała tak jak Ty) bo po Nowym Roku mam zamiar robic instalacje i tak w przyblizeniu chciałabym wiedziec witam wszystko co związane z centralnym + robocizna wyszło 13.000 - sam piec kosztował 3700 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 28.12.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 hej,przepraszam że się ostatnio nie udzielam hm,czasu brak,a chata ciągle się nie buduje:)mam pytanie ile macie mocy przyłączeniowej? w warunkach wpisaliśmy 11 kW,ale po konsultacji z wykonawcą podpowiedział żeby 16-18?!no i pytanie czy od razu do domu przyłącze robić czy na budowe a potem dopiero docelowo? Mamy vattenfall.Będę wdzięczna za info:)Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego w nowych domkach życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndziaP 28.12.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 ja tam mam chłodno , piwko i winko mam w lodówce a słoiki właśnie tam , hmmmm będzie kominek ? będzie podcień ? bo jeśli nie to może ? http://images45.fotosik.pl/1284/a823edc67dd45666med.jpg ? pozdrawiam Witam. Irek nie będzie podcienia i nie będzie kominka. Pomysł bardzo nam się spodobał. Mąż wpadł na podobny tylko z wejściem od strony kuchni ale stwierdziliśmy, że Twój jest lepszy. Dzięki Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 28.12.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 hej,przepraszam że się ostatnio nie udzielam hm,czasu brak,a chata ciągle się nie buduje:) mam pytanie ile macie mocy przyłączeniowej? w warunkach wpisaliśmy 11 kW,ale po konsultacji z wykonawcą podpowiedział żeby 16-18?! no i pytanie czy od razu do domu przyłącze robić czy na budowe a potem dopiero docelowo? Mamy vattenfall.Będę wdzięczna za info:) Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego w nowych domkach życzę! witam ja mam 16kW ale teraz brał bym 11 kW mniejsza opłata w późniejszym płaceniu, o rodzaj przyłącza nie pomogę bo ja całą budowę jechałem na agregacie jak już było wszystko umeblowane to podłączyli łaskawie prąd pozdrawiam Szczęśliwego Nowego Roku 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolsztyn82 28.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 WitamTaniej i lepiej wystąpic odrazu o prąd docelowy. A co do KW to powinno wystarczyć w zupełności 11KW. Chyba że duzo rzeczy ma chodzić na prąd np płyta dużej mocy. Jeśli potrzeba bedzie wiekszej mocy zawsze można wystąpić o zwiekszenie mocy przyłączeniowej, wpadną chłopki z energi i etimata zmienią, koszt nie duży. Zamowienie mniejszej mocy a potem zwiekszenie wychodzi poprostu taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
82piotr 29.12.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 hej,przepraszam że się ostatnio nie udzielam hm,czasu brak,a chata ciągle się nie buduje:) mam pytanie ile macie mocy przyłączeniowej? w warunkach wpisaliśmy 11 kW,ale po konsultacji z wykonawcą podpowiedział żeby 16-18?! no i pytanie czy od razu do domu przyłącze robić czy na budowe a potem dopiero docelowo? Mamy vattenfall.Będę wdzięczna za info:) Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego w nowych domkach życzę! Witam.Yulkana optymalne dla domku jest wpisanie 14kW (taka moc zapewni zabezpieczenie przedlicznikowe o prądzie 25A, a 25 A z kolei pozwoli pobierać moc rzędu 17 kW - czyli 3 kW w gratisie:) ). Jeżeli chodzi o rodzaj przyłącza to wszystko zależy od sieci niskiego napięcia na terenie gdzię będzie budowa. Jeżeli sieć jest w pobliżu np. do 200m, to realizacja przyłącza powinna odbyć się stosunkowo szybko-zależy jaki zakres prac i moce przerobowe firm wykonawczych). Gorzej gdy będzie konieczność budowy np. stacji transformatorowej SN/nN. Ale to określą warunki przyłączenia, a termin przyłączenia zostanie podany w umowie. Reasumując złóż czym prędzej wniosek o wydanie warunków dla zasilania docelowego(30 dni - ustawowy termin), Vattenfall wyda Ci warunki w ciągu 14 dni (dają radę) i będziesz miała jasność czy termin jest OK, czy będziesz musiała kombinować z przyłączem tymczasowym etc. link do taryfy dystrubucyjnej http://dystrybucja.vattenfall.pl/pl/file/IV-taryfa-dla-energii-elektrycznej_16655590.pdf w pkt. 5 masz informacje nt. przyłączenie do sieci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 29.12.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 hej,dzięki wielkie za odpowiedzi:)prąd mamy blisko działki,a warunki i te i te już dawno leżą i czekają,o ile pamiętam na budowę szybka realizacja,na stałe mamy termin na sierpień?!nawet mnie ten sierpień tak nie przeraża, ale agregat też kosztuje,nie wiem jeszcze co zrobimy,czekam na info od elektryka,powinien też cos doradzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
82piotr 30.12.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jeżeli podpisaliście umowę, wpłaciliście zaliczkę i temat waszego przyłącza jest projektowany (powinien się z wami taki projektant kontaktować) to może okazać się, że docelowe zasilanie zostanie zrealizowane znacznie szybciej niż sierpień, ale to tak jak pisałem post wcześniej zależy jak z mocami firm wykonawczych etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 31.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Szczęśliwego Nowego Roku 2012 i spełnienia marzeń budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 31.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Wszystkiego NAJLEPSZEGO! Pozdrawiam z WLKP a dokładniej z Pobiedzisk!_________________Navigare necesse est, vivere non est necesse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts