pawel.gosia1 01.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Nam niestety nie udało się wprowadzić ale w środku coraz ładniej ze starym rokiem udało nam się zakończyć budowę kominka. Co bardzo nas cieszy:) Oto kilka fotek obecnego satnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 01.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Nam niestety nie udało się wprowadzić ale w środku coraz ładniej ze starym rokiem udało nam się zakończyć budowę kominka. Co bardzo nas cieszy:) Oto kilka fotek obecnego satnu [ATTACH=CONFIG]92417[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92418[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92419[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92420[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92421[/ATTACH] hej, fajne fotki, dzięki! to naprawdę cieszy, ze domki rosną. my wlasnie jestesmy na etapieprokejtowania i budowy ścianek działowych i mam pytanie - scianka na dole pomiedzy kuchnią a salonem przylegająca do komina "wyciagnieta jest" na ok 30 cm. czy tyle wysatrczy zeby kominek zrobic? czy moze warto zrobic 60cm? tylko czy to nie przeszkadza w komunikacji kuchnia - salon? jesli to nie bylby klopot, wrzucilibyscie jakas fotke komina z boku od strony kuchni? i kominka i kuchni?ech, mam 3 dni na decyzje co z tą ściana w środę będą murować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 01.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 hej aniaNT! i jak tam obiecane zdjęcia parteru? nie wiem jak pogodzić kuchnię z kominkiem, mąż chce zrezygnować z kominka, szukam argumentów "za", oprócz mojego "bo ja zawsze chcialam kominek" hehehe bo "zachcianka" tania nie jest pozdrowienia noworoczne dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 02.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 dzięki Irek za komentarze,w takim razie zostawiam jak jest:) jak nie zatańczę walca w lazience, napiszę z reklamacją hehehe to zapraszam Cię do mojej łazienki, będziesz mogła kąpać się i tańczyć do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 02.01.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 My mmy ściankę tą gdzie komi i kominek tak jak w projekcie. Tyle, że jeden pustak dostawiliśmy od strony kuchni dzięki czemu powstały nam te pułeczki, myslę, że będzie to całkiem dobre przejście z salonu do kuchni. Oto fotki, niestety tylko takie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 02.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 My mmy ściankę tą gdzie komi i kominek tak jak w projekcie. Tyle, że jeden pustak dostawiliśmy od strony kuchni dzięki czemu powstały nam te pułeczki, myslę, że będzie to całkiem dobre przejście z salonu do kuchni. Oto fotki, niestety tylko takie mamy [ATTACH=CONFIG]92668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92670[/ATTACH] oooo, ale fajnie Wam to wyszło pomysł niezły!! dzięki za fotki. tak mi to wyciagniecie na 30cm nie leżało, bo to tak dziwnie chyba by wygladalo. a z takimi polkami jest super! ( a tak na marginesie - my tez mamy lustrzane odbicie:) i mam pytanie do wszystkich - czy okno w kuchni nie wyszlo Wam za nisko ? nas "oświecił" facet od okien i zwocil na to uwage, wiec musielismy podniesc okno w kuchni i pomieszczeniu gospodarczym o 10 cm...czy tez tak mieliscie? i czy robiliscie blat kuchenny razem z parapetem? blat niestandardowy - z czego najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 02.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 a dziękuję! nie wiem czy zdaze bo scianki ida juz w srodę a właśnie - czy korytarz na górze zostawiłeś tak jak w projekcie? tz odległość ściany łazienki do schodów 1,40? kusi mnie wciaz przesynięcie ścianki od łazienki chociaz o 20 cm.. tylko mąż moj marudzi, ze scianka działowa musi stac na belce stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 02.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 a dziękuję! nie wiem czy zdaze bo scianki ida juz w srodę a właśnie - czy korytarz na górze zostawiłeś tak jak w projekcie? tz odległość ściany łazienki do schodów 1,40? kusi mnie wciaz przesynięcie ścianki od łazienki chociaz o 20 cm.. tylko mąż moj marudzi, ze scianka działowa musi stac na belce stropu a to była wiadomość do Irka gdzieś mi się cytat zgubił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 03.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a to była wiadomość do Irka gdzieś mi się cytat zgubił.. proszę o ponowienie wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 03.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nasz inspektor budowlany co do ścianek działowych dawał nam kompletną dowolność, tylko nośne są istotne dla konstrukcji domu. Ale my mamy ściankę na górze tak jak w projekcie i raczej tego miejsca nie jest za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 05.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nam również podoba się ten projekt i jesteśmy wdzięczni wszystkim forumowiczom za cenne wskazówki i zjęcia:)Pytanie mamy i prośbę.Czy jest już jakiś Z34 na pomorzu który by można na żywo zobaczyć.Mieszkamy pod Łebą i prosimy o kontak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 05.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie podłogówki.Jak to się ma do finansów?Czy taniej jak kaloryfery?a czy można dać na nie panele?Bo kafelki to sie nam za bardzo nie widzą w salonie.Nie mowimy kategorycznie NIE ale wolelibyśmy jednak panele.Plusem napewno jest to że salon bedzie bardziej ustawny bo jeśli kaloryfery to gdzie?Zostaje w sumie tylko 1 ściana ta zewnetrzna gdzi w sumie chyba byśmy telewizor powiesili....juz sama nie wiem...Moze macie pomysl gdzie by umiejscowic ten kaloryfer co by nie przeszkadzał w ustawianiu salonu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 06.01.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja jestem na świeżo bo wczoraj była fachowiec od ogrzewania - a więc tak: ja będę miała podłogówkę i płytki na całym dole (za wyjątkiem pokoju). Chciałam na części salonu położyć panele ale majster stwierdził, że to muszą być specjalne panele tj. drogie i td. Na tym zakończyłam z nim rozmowę, ale tematu paneli nie odpuszczę muszę pogadać z gościem od płytek. Co do kaloryfera- my nie planujemy go w salonie, ale mamy zamiar wypuścić rurki tak na wszelki wypadek. Rury i ewentualnie kaloryfer będą za oknem tarasowym (w rogu pomiędzy ścianom z oknem a tą zewnętrzną) - nie mam tam za dużo miejsca tak ok. 50 - 60 cm ale na wąski a wysoki grzejnik starczy. Co do kosztów robocizna plus materiał (bez pieca i kaloryferów) ma nas wynieść ok. 6 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie podłogówki.Jak to się ma do finansów?Czy taniej jak kaloryfery?a czy można dać na nie panele?Bo kafelki to sie nam za bardzo nie widzą w salonie.Nie mowimy kategorycznie NIE ale wolelibyśmy jednak panele.Plusem napewno jest to że salon bedzie bardziej ustawny bo jeśli kaloryfery to gdzie?Zostaje w sumie tylko 1 ściana ta zewnetrzna gdzi w sumie chyba byśmy telewizor powiesili....juz sama nie wiem...Moze macie pomysl gdzie by umiejscowic ten kaloryfer co by nie przeszkadzał w ustawianiu salonu???? witam mam podłogówkę w całym domu po za kotłownią, pokojem na dole a w salonie pod schodami mam grzejnik zakręcony od nowości , nie mam paneli bo nie lubię wszędzie mam płytki i podłogówka sprawdza się idealnie. Co do kosztów to podłogówka wychodzi taniej w położeniu i taniej w późniejszym ogrzewaniu domu i co za tym idzie jest zdrowsza :) jeśli chcesz panele to są specjalne dedykowane do podłogówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 07.01.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nasz nowy mebel plus kawałek dolnej łazienki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 07.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nasz nowy mebel plus kawałek dolnej łazienki pozdrawiam hej!śliczne schody! chciałam zapytać - jakie to drewno i jaki kolor? jestem na etapie wyboru schodów i muszę zaczac umaiwac się z wykonawcami, ale jeszcze dokładnie nie wiem, co chcę jesli można, to mniej więcej jakie są koszty takich schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 07.01.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie podłogówki.Jak to się ma do finansów?Czy taniej jak kaloryfery?a czy można dać na nie panele?Bo kafelki to sie nam za bardzo nie widzą w salonie.Nie mowimy kategorycznie NIE ale wolelibyśmy jednak panele.Plusem napewno jest to że salon bedzie bardziej ustawny bo jeśli kaloryfery to gdzie?Zostaje w sumie tylko 1 ściana ta zewnetrzna gdzi w sumie chyba byśmy telewizor powiesili....juz sama nie wiem...Moze macie pomysl gdzie by umiejscowic ten kaloryfer co by nie przeszkadzał w ustawianiu salonu???? obawiam sie ze kaloryfer w salonie zawsze bedzie przeszkadzac:) my zdecydowalismy sie na plytki na dole (bez kotlowni i pokoju"biurowego" ) i podłogówkę. płytki wybierzemy na cienka fuge w kolorze plytek, a płytki raczej gładkie - będzie tafla podłogi, i to cieplutkiej podoba mi sie podloga na polysk w salonie, no ale z praktycznascia to niestety nie ma nic wspólnego hehehe . płytki jeszcze nie wybrane, wiec pisze na "sucho" . Ale podłogówka do płytek to idealne rozwiązanie, znajomi maja i chwalą bardzo. na gorze i pokoju na dole - grzejniki. z panelami nie wiem, ale na pewno plytka lepiej przewodzi cieplo. ja sie tylko martwie, ze jednak taras to duze przeszklenie - ale skoro swirek mowi ze grzejnik ma zakręcony i tylko używa podłogówki - to ja mu ufam hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 07.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 mam jeszcze pytanie - czy ktos próbował "wcisnąć " sofe pod schody? jesli sa zabiegowe bez spocznika (takie jak u magdyfabik) - to czy można to rozważyć czy lepiej dac sobie spokoj i od razu zaplanowac telewizor pod schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 07.01.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Również przyłączam się do pytania barpas.Sama bym chciała się zapytac odonośnie pokoi na górze-zwłaszcza tych co już mieszkają.Zależy nam jednak żeby podzielic jeden pokój na 2 mniejsze dla dzieci.Co uważacie?Zrobić wówczas okna w szczycie czy lepiej dachowe?Czy do owych pokoików wejdzie swobodnie łózko oraz biurko i jakas szafa?Proszę o poradę.Według moich obliczen to każdy z pokoi wówczas bedzie miał ok 6,5 m(ok 11 po podłodze)I wydaje mi się ze nie będzie źle.Dlatego pytam już doświadczonych.Moze znajdzie sie ktoś kto już ten pokój podzielił na dwa mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 08.01.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ja sie tylko martwie, ze jednak taras to duze przeszklenie - ale skoro swirek mowi ze grzejnik ma zakręcony i tylko używa podłogówki - to ja mu ufam hehehe nie potrzebnie się martwisz okno balkonowe mam 3,60 - mieszkałem jedną zimę bez ocieplenia w mrozy -20* i sama podłogówka spokojnie wystarczyła(bez tego grzejnika) z tym że w całym salonie rurki idą co 15 cm a przy balkonie co 10 cm - jeśli zrobisz na dole podłogówkę to polecam i na poddaszu również dać podłogówkę (i jak chcesz to i grzejniki), zmniejsza to koszty ogrzewania na dole masz kuchnię coś tam zawsze się podgrzeje, ugotuje i ciepło idzie na salon a na poddaszu jest zawsze kilka *c mniej , przepalając w piecu np 3 h dziennie nagrzejesz podłogę na parterze i poddaszu i jest ciepło - jak zostawisz na poddaszu tylko grzejniki to po przepaleniu w piecu po np kilku godzinkach grzejniki będą zimne i w pokojach będzie zimno a na parterze będzie nadal ciepło przez kolejne 20h ot taki dylemat - położenie podłogówki na poddaszu to kwestia 800 zł czyli tyle ile jesteś w stanie zaoszczędzić na opale przez rok no może dwa mając podłogówkę wszędzie p.s jeśli miał bym wybierać to prędzej dał bym podłogówkę na poddaszu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts