Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, wklejam się do Was z moim z34. Dorobiliśmy werandę i parę zmian w środku. Mam nadzieję, ze nic nie poknociłam i dzięki instrukcji swirka udało mi się wkleić fotki. Buziaczki dla swirka. Ale Ci fajnie, że sobie już tak cudnie mieszkasz.... My dopiero na etapie elektryki...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04f4ff047493fc66.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca8e2b3d36374d39.html

czy ktoś w okolicy Chęcin (Świętokrzyskie) montował oczyszczalnie przydomową i może polecić mi solidną i sprawdzoną firmę?

pozdrawiam. asia

Brawo! :-) Tylko pozazdrościć :-) My niestety na razie musimy wstrzymać się z budową ze względów finansowych :((( Ale nadal jesteśmy fanami tego projektu. Domek mały, ale funkcjonalny...

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magdafabik dzięki za plan :))

Powiedzcie jakie macie wymiary okien czy takie jak w projekcie??

BO W wersji szkieletowej są wymiary 120x150 i jak się to ma potem do wymiaru okna?? zamawia się takie same?? a który z tych wmiarów to wysokość a który szerokość??:o Pomóżcie bo mam wrażenie, że zgłupiałam od tych wymiarów;) :)) i mózg mi paruje :))

nie pamietam jakie są w projekcie ale my mamy : ( szer x wys ) 150x150 w kuchni, 120x150 w małym pokoju i kotłowni, 270x210 w salonie, 40 x 80 w łazience ( chyba :) - malutkie ) a u góry w 3 pokojach 90x210 + 4 dachowe 118x140 :)

okna zamawia się pod wymiar z "natury", takie jakie będą otwory okienne, oprócz dachowych oczywiście bo to są gotowe produkty :).do pozostałych nie ma już w sumie różnicy czy to są wymiary standardowe czy też nie. cena będzie normalna.

a u nas łazienka dolna gotowa :), korytarz gotowy, ściany pomalowane. w środę podłoga w salonie :) jeszcze tylko łóżko i można mieszkać!

pozdrawiam :)

Edytowane przez magdafabik

Przyłączamy się do forum.

My już mamy wybudowany nasz z34 w surowym stanie:rolleyes:

Zaczęliśmy budowę w październiku ale pogoda nam tak dopisała że na święta już był pod dachem

Maniek 11 mam pytanie odnośnie kosztów stanu surowego wraz z robocizną i czy budowaliscie na szkodach górniczych?

My dzis zglosilismy budowę własnego domku :)

PS.Dzięki za to forum wiele skorzystalismy i rady Świrka były pomocne.

Edytowane przez Delphion1

zrezygnowaliśmy z pokoju na dole, i zamieniliśmy kuchnię z łazienką i teraz kosztem tego pokoiku mamy większą kotłownie no i kuchnie z jadalnią, salon zostaje tylko do wypoczynku. Na górze podzieliliśmy jeden pokój na dwa mniejsze a i tak są dosyć spore, my mieliśmy wolną ręke jak chodzi o ścianki działowe kierownik budowy pilnował tylko ścian nośnych budynku