miłek 06.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Widzę ,że Forum zmroziło. U mnie w nocy było -27, ale i tak jestem szczęśliwa bo dziś dostałam projekt swojej z-etki.Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło. Aby do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Widzę ,że Forum zmroziło. U mnie w nocy było -27, ale i tak jestem szczęśliwa bo dziś dostałam projekt swojej z-etki. Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło. Aby do wiosny. oby do wiosny - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 09.02.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 WitajciePotrzebuję pomocy. Moja zetka ze względu na to, że działka jest wąska nie będzie miała na poddaszu okien fasadowych tylko połaciowe i tu moja prośba o radę. Jak je rozmieścić i ile ich ma być , aby pokoje nie były ciemne. Niektórzy z Was już mieszkają, więc mogą sprawdzić to naocznie ja tylko mam wyobrażenia na podstawie rzutów. Czekam na Wasze sugestie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 09.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ja myślę, że to nie koszmar, mi osobiście bardzo podobają się okna dachowe, coprawda jesteśmy na etapie wykończenia, ale widzimy już jak pięknie doświetlają dachowe okna, i mają one swój urok. Pytanie tylko czy masz garderoby, bo jeśli nie to mogły by być one na obu skosach, a tak to będą musiały być przynajmniej podwójne z jednej ze stron. No i jeszcze jeden aspekt jak ułożony jest budnyk względem stron świata, my mamy okna od wschodu, południa i zachodu. I już czuć niesamowitą moc światła w ciągu dnia, pięknie doświetlony salon jak i pokoje. Wstawiłam fotkę okna dachowego na klatce schodowej, jest od zachodu a i tak widać jak śiwtnie doświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witajcie Potrzebuję pomocy. Moja zetka ze względu na to, że działka jest wąska nie będzie miała na poddaszu okien fasadowych tylko połaciowe i tu moja prośba o radę. Jak je rozmieścić i ile ich ma być , aby pokoje nie były ciemne. Niektórzy z Was już mieszkają, więc mogą sprawdzić to naocznie ja tylko mam wyobrażenia na podstawie rzutów. Czekam na Wasze sugestie i pozdrawiam witam za miast okien fasadowych możesz dać luksfery i też będzie jasno http://img-pl1.b-dn.net/upl/xl/zdjecie3057-Zmyslowy-wypoczynek-w-klasycznym-wnetrzu-lazienka-styl-tradycyjny-aranzacje.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 10.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja myślę, że to nie koszmar, mi osobiście bardzo podobają się okna dachowe, coprawda jesteśmy na etapie wykończenia, ale widzimy już jak pięknie doświetlają dachowe okna, i mają one swój urok. Pytanie tylko czy masz garderoby, bo jeśli nie to mogły by być one na obu skosach, a tak to będą musiały być przynajmniej podwójne z jednej ze stron. No i jeszcze jeden aspekt jak ułożony jest budnyk względem stron świata, my mamy okna od wschodu, południa i zachodu. I już czuć niesamowitą moc światła w ciągu dnia, pięknie doświetlony salon jak i pokoje. Wstawiłam fotkę okna dachowego na klatce schodowej, jest od zachodu a i tak widać jak śiwtnie doświetla. [ATTACH=CONFIG]99874[/ATTACH] Garderób nie mamy , a okna od wschodu i zachodu. Luksfery jak podpowiadał Świrek fajna sprawa, ale chyba nie w pokoju dziecięcym. Na pewno dołożymy okien , ale z której strony to jeszcze trzeba przedyskutować. W pokoju po prawej chcieliśmy dać dwa koło siebie ( zachodnia str.), ale tam podobno za blisko jest komin, więc pozostaje wschód i trochę mniej światła. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 10.02.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Luksfery jak podpowiadał Świrek fajna sprawa, ale chyba nie w pokoju dziecięcym. ja dał bym po jednym dachowym a prawej i lewej i dał luksfery moim zdaniem nie ma znaczenia jaki to pokój - liczy się światło :D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek. 10.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Cześć!Jestem tu nowy. Właśnie rozpoczynam budowę Z34. I odrazu mam pytanie. Jak rozwiązaliście sprawę z kotłownią. Chcę tam wstawić piec na ekogroszek z podajnikiem. Czy muszę jakoś przestawiać komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpas 13.02.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 hej, a ja mam pytanie - czy dawaliscie grzejniki pod oknami dachowymi? mam okna szczytowe i pod nimi grzejniki, ale zastanawiam sie dac jeszcze po grzejniku pod oknami dachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 13.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 my dawaliśmy grzejniki pod oknami szczytowymi i pod dachowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 15.02.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam wszystkich ciepło.Chciałem zapytać,czy ktoś budował na płycie?Jakie są przybliżone koszty takiej płyty pod Z34?Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 15.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Hej, dlugo mnie tutaj nie bylo ale w koncu zbliża się czas realizacji - kwiecien 2012 - ruszamy Co do projektu to nie wielkie zmiany - zlikwidowalem na pietrze garderoby zeby miec wieksze pokoje i dodalem po oknie dachowym. 1. Sciany nosne: YTONG ENERGO 36,5 (co za oszczedzi mi w puzniejszym okresie ocieplanie steropianem domu) info:http://www.ytong-silka.pl 2. Strop: płyta stropowe YTONG zamowiona z niemczech (przekonal mnie moj kierownik, ma duzo lepsze parametry i nie potrzebna puznije jest zadna wylewka) info: http://www.ytong-silka.pl 3. Sciany dzialowe: SILKA info:http://www.ytong-silka.pl 4. Dach: Dachowka betonowa Brass info:http://www.monier.pl 5. Okna dachowe: FAKRO PTP-V U3 - okno aluminiowo-tworzywowe z nawiewnikiem V35 info:http://www.fakro.pl 6. Ogrzewanie/ciepła woda: Zintegrowane ogrzewanie z Turbokominkiem firmy MAKROTERM info:http://www.makroterm.pl Zdecydowalem sie na to rozwiazanie ze wzgledu ze dom bedzie budowany w gorach na wsi a infrastruktura nie ma sieci gazowej a olej jest drogi i smierdzi... Nie wiem do dzis co zrobic ze sciekami bo kanalizacji nie ma a biologiczne przydomowe oczyszczalnie ścieków odradza mi wiekszosc - mowia ze tylko wysoki koszt inwestycji i klopot z bakteriami itd... wiec chyba bedzie zwykle szambo... Mysle ze na poczatek to wszystko... Jak tylko rusze, wstawie zdjecia na bieżąco... Pozdrawiam - Puri. Edytowane 24 Lutego 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unsinn 15.02.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam wszystkich Zetowców! Zgory pszepraszam za swoj polski jenzyk, bo go nigdy ne wywuczalam. Oraz ne mam tyh wszystskih potrzebnych liter na komputerze, a est mne liniwo ich kopowac z innyh postow =) Bardzo podoba nam ten proekt. Na zal, nie zmoge po prostu kupic u Z500. Jestesmy z Bialorusi i mamy zupelne inne materialy i normatywy budowy, bez wzglendu na to, ze nasze miasto Brest znaiduje sie BARDZO blizko od Polski. Mogemy obejzec z okon nashego meszkania kosciol po polskoj strone, v miaste Terespol Wczoraj bylis my u arhitectora z rysunekem Z34. On bendze sprubowal zrobic cos podobnego dlia nas. Ciekawe, ze on sam proponowal nektore zmiane, jak wielu z Was Panowe robie w tym proekte. Praz tydzen zobaczymy, co sie bendze -) Ale mozna natychmiast stwierdzić, że rozmiary bende inne. Strop z drzewna jest tanszy, ale u nas w kraju ne znajdzemy takej dlugosti. Zelbetonowy strop jest latwej polozyc, ale ma dlugost 7,2 m. Po naszym regulaminam sciany zewnentszne powinne byc minimalne 40 sm plus ociepliane itd. Roboczizna kosztuje tanej, ale wczystke materialy w dwa razy droższe –( Ale mamy nadzieje na najlepsze! Pozdraviam, Ludmila P.S. Przeczytalam ten forum 2 (!) razy i skopiowalam sobie prave wszystkie foto zeby podziwiac =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 16.02.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Zintegrowane Ogrzewanie Witam, wziolem sie dzis za planowanie kominka, grzejnikow oraz CWU i chcialem sie podzielic tym co wymyslilem. Chce zintegrowac w ten system kociol elektryczny ktory bedzie spelnial w zimie funkcje ANTIFROST podczas naszej nie obecnosci. Mam zamiar rowniez zamienic wode w obiegu na płyn do chlonic do -25 w razie awarii. Chcialbym zeby wszystko bylo sterowane po przez T-COM (np. otwieranie i zamykanie obiegow (kominek/kociol) oraz załączani kotła gdy temp. spadnie ponizej 4 stopni i znow wylaczenia kotla gdy temp. wzrosnie na 12-14 stopni itd = ANTIFORST. Nie jestem tez przekonany co do rozmieszczenia grzejnikow. Problem sa tez okna na taras, ktore siegaja do podlogi. Czyt ktos ma doswiadczenie z takim lub podobnym systemem grzewczym ? Link do rzutu parteru: RZUT PARTERU Z34Link do schematu: SCHEMAT Za wszelkie konstruktywne opinie oraz uwagi na temat z góry dziękuję. http://de.fotoalbum.eu/Pureczka/a678129/00000002http://de.fotoalbum.eu/Pureczka/a678129/00000001 Edytowane 24 Lutego 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 23.02.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Coś cisza ostatnio, a wiosna coraz bliżej... Za oknem świeci słonko. Chyba przydadzą się jakieś fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 23.02.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Nasze schody Edytowane 23 Lutego 2012 przez pawel.gosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 23.02.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Kuchnia i łazienka Edytowane 23 Lutego 2012 przez pawel.gosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 24.02.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) @ pawel.gosia1: Hej G&P, jak wnosicie meble na górę?wydaje mi sie ze np. rogowka 3*2,8m nigdy by sie nie zmiescila po przez te schody??? Pozdr. Puri Edytowane 24 Lutego 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.gosia1 24.02.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 @ pawel.gosia1: Hej G&P, jak wnosicie meble na górę? wydaje mi sie ze np. rogowka 3*2,8m nigdy by sie nie zmiescila po przez te schody??? Pozdr. Puri Chyba każde schody przeszkadzają we wnoszeniu mebli. Na razie góra jest nie wykończona. Szafek za bardzo mieć nie będziemy bo do góry jest garderoba. A w razie czego zawsze pozostaje okno:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 27.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Chyba każde schody przeszkadzają we wnoszeniu mebli. Na razie góra jest nie wykończona. Szafek za bardzo mieć nie będziemy bo do góry jest garderoba. A w razie czego zawsze pozostaje okno:cool: No chyba, że tak. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts