Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Puri

Witam,

jezeli kogos interesuje zestwa materialów YTONG+SILKA na Z34 to zapraszam:

Link: Ytong + Silka na Z34

W zamówieniu uwzględniono:

Sciany zewnętrzne nośne = Ytong Energo 36,5

Sciany wewnętrzne noścne = Ytong 24

Sciany działowe tylko na parterze = Silka E12

nie uwzględniono stropu oraz scian działowych na pietrze...

Pozdr.

Edytowane przez Puri

Witam serdecznie !

Ja buduję, ale w sferze marzeń, natomiast bardzo kibicuję wszystkim szczęśliwcom. Bardzo dobre przydomowe oczyszczalnie robi firma z Radoszyc pana Marka Wawrzos- EKOSFERA.Namiar na tego pana 663 132 037 lub fax 41-369 20 02.Firma zarejestrowana jest w Kielcach na ul. Powstańców Styczniowych 18. Z oczyszczalni przydomowej bardzo zadowolona jest moja znajoma, której również polecono tę firmę, a od której mam namiary . Jeśli nie było by to problemem to chętnie zobaczyłbym zmagania z Z34 na żywo . Jeśli była by taka możliwość to proszę o odzew na adres [email protected]

Pozdrawiam i życzę sukcesów na budowie!

Trochę czasu upłynęło od mojego ostatniego wpisu , ale nie był to czas stracony:no: .

Mamy już pozwolenie na budowę ,kupiliśmy bloczki ,geodeta wytyczył budynek na działce , no i czekamy z niecierpliwością na ekipę budowlaną która zjawi się u nas z końcem marca .Muszę przyznac że etap wstępnej papierkologi nie przyprawił mnie o rozstrój nerwowy i mam nadzieję że tak pozostanie , a na razie mogę powiedziec że budowę uważam za rozpoczętą.

Pozdrowienia dla wszystkich zetowców.

Jano:lol2:

Ile się czeka na pozwolenie na budowę? Chodzi mi o to czy te przepisowe 65 dni to dni robocze?

Teoretycznie.

Praktycznie - jeśli Twoja dokumentacja budowlana była kompletna i Twoja działka nie jest zlokalizowana w tzw. "strefie stanowiska archeologicznego" to pozwolenie na budowę można otrzymać średnio po dwóch tygodniach (jak w naszym przypadku). Przeciwnie - w przypadku braków w dokumentacji tok proceduralny zostaje wstrzymany do momentu uzupełnienie konkretnie określonych "braków" oraz w przypadku lokalizacji w "strefie archeologicznej" urząd wstrzymuje sprawę i wysyła dokumentację do zaopiniowania przez konserwatora zabytków. Konserwator ma na to 30 dni. No cóż takie mamy prawo (budowlane) ...

• 2 weeks później...

Dzięki w prawdzie nie ma u mnie wykopalisk ale są tereny objęte Naturą 2000 więc są ekolodzy.

A teraz z innej beczki bo trochę forum zamarzło i nie chce odpuścić . U mnie już wiosna wczoraj było 16 na plusie , więc pogoda jest tylko papirów brak :)

A co słychać w innych regionach Polski. Ruszyliście już z pracami? Chwalcie się trochę, bo to dodaje siły innym. Pozdrawiam

Dzięki w prawdzie nie ma u mnie wykopalisk ale są tereny objęte Naturą 2000 więc są ekolodzy.

A teraz z innej beczki bo trochę forum zamarzło i nie chce odpuścić . U mnie już wiosna wczoraj było 16 na plusie , więc pogoda jest tylko papirów brak :)

A co słychać w innych regionach Polski. Ruszyliście już z pracami? Chwalcie się trochę, bo to dodaje siły innym. Pozdrawiam

zimą forum zamiera, zaczną się roboty to się ożywi :D

Lubimy ciepło, stąd te grzejniki przy podłogówce, no i jak by tak prąd wyłączyli to podłogówka nie grzeje a grzejniki tak bo ogrzewanie jest zrobione żeby działało grawitacyjnie.

pozdrawiam.

ja mam wszędzie podłogówkę i zimą w domu 25* bo wszyscy się tak przyzwyczaili, jak wyłączą prąd to i tak mam ciepło przez 20 godzin bo beton oddaje ciepło :D - ilu inwestorów tyle pomysłów :D

pozdrawiam

Swirek100 czy wygrzewałeś podłogówkę przed położeniem płytek? Bo my zrobiliśmy wylewki w listopadzie w kwietniu będziemy kłaść płytki, ale nie mamy podłączonego pieca więc nie było wygrzewania podłogi, a gdzieś wyczytałam, że jest to konieczne, No i mam stresa

witam

tak, z resztą tak się złożyło bo przepalałem w piecu podczas ocieplania poddasza , a następnie położyłem płytki :D

wychodzi że po pełnym nagrzaniu podłoga unosi się o około 2mm :D

Gość Puri

Tynk zewnętrzny na jednowarstwową ścianę z ytonga 36,5 Energo

Zastanawiam sie jakie rozwiazanie bylo by najlepsze...

Prosze nic nie pisac na temat docieplania steropianem, bo juz tyle klutni na ten temat istnieje na forach ze oczy pieka od czytania :bash:

1. wklejenie siatki na klej

2. Tynk silikonowy

3. Alternetywnie tynk polimerowo-mineralny pomalowany farbą silikonową.

Czy ktos wybudowal Z34 z Ytongu ENERGO i jaki zastosowal tynk / farbe?