swirek100 27.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) No i moi drodzy przekroczyliśmy 1000 postów na temat z34, z tego co widzę to moich jest 270 powodzenia Irek z34 Edytowane 27 Lutego 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 27.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Witam, jezeli kogos interesuje zestwa materialów YTONG+SILKA na Z34 to zapraszam: Link: Ytong + Silka na Z34 W zamówieniu uwzględniono: Sciany zewnętrzne nośne = Ytong Energo 36,5Sciany wewnętrzne noścne = Ytong 24Sciany działowe tylko na parterze = Silka E12 nie uwzględniono stropu oraz scian działowych na pietrze... Pozdr. Edytowane 27 Lutego 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys69 05.03.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam serdecznie !Ja buduję, ale w sferze marzeń, natomiast bardzo kibicuję wszystkim szczęśliwcom. Bardzo dobre przydomowe oczyszczalnie robi firma z Radoszyc pana Marka Wawrzos- EKOSFERA.Namiar na tego pana 663 132 037 lub fax 41-369 20 02.Firma zarejestrowana jest w Kielcach na ul. Powstańców Styczniowych 18. Z oczyszczalni przydomowej bardzo zadowolona jest moja znajoma, której również polecono tę firmę, a od której mam namiary . Jeśli nie było by to problemem to chętnie zobaczyłbym zmagania z Z34 na żywo . Jeśli była by taka możliwość to proszę o odzew na adres [email protected]Pozdrawiam i życzę sukcesów na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoC 06.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Trochę czasu upłynęło od mojego ostatniego wpisu , ale nie był to czas stracony:no: .Mamy już pozwolenie na budowę ,kupiliśmy bloczki ,geodeta wytyczył budynek na działce , no i czekamy z niecierpliwością na ekipę budowlaną która zjawi się u nas z końcem marca .Muszę przyznac że etap wstępnej papierkologi nie przyprawił mnie o rozstrój nerwowy i mam nadzieję że tak pozostanie , a na razie mogę powiedziec że budowę uważam za rozpoczętą.Pozdrowienia dla wszystkich zetowców.Jano:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 07.03.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 no mnie też dawno nie było:) wszystko prawie czeka na pogodę i zaczynamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 08.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ile się czeka na pozwolenie na budowę? Chodzi mi o to czy te przepisowe 65 dni to dni robocze?I wszystkiego dobrego Drogie Panie w dniu naszego święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 08.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ile się czeka na pozwolenie na budowę? Chodzi mi o to czy te przepisowe 65 dni to dni robocze? Teoretycznie. Praktycznie - jeśli Twoja dokumentacja budowlana była kompletna i Twoja działka nie jest zlokalizowana w tzw. "strefie stanowiska archeologicznego" to pozwolenie na budowę można otrzymać średnio po dwóch tygodniach (jak w naszym przypadku). Przeciwnie - w przypadku braków w dokumentacji tok proceduralny zostaje wstrzymany do momentu uzupełnienie konkretnie określonych "braków" oraz w przypadku lokalizacji w "strefie archeologicznej" urząd wstrzymuje sprawę i wysyła dokumentację do zaopiniowania przez konserwatora zabytków. Konserwator ma na to 30 dni. No cóż takie mamy prawo (budowlane) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 17.03.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dzięki w prawdzie nie ma u mnie wykopalisk ale są tereny objęte Naturą 2000 więc są ekolodzy. A teraz z innej beczki bo trochę forum zamarzło i nie chce odpuścić . U mnie już wiosna wczoraj było 16 na plusie , więc pogoda jest tylko papirów brak A co słychać w innych regionach Polski. Ruszyliście już z pracami? Chwalcie się trochę, bo to dodaje siły innym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 17.03.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dzięki w prawdzie nie ma u mnie wykopalisk ale są tereny objęte Naturą 2000 więc są ekolodzy. A teraz z innej beczki bo trochę forum zamarzło i nie chce odpuścić . U mnie już wiosna wczoraj było 16 na plusie , więc pogoda jest tylko papirów brak A co słychać w innych regionach Polski. Ruszyliście już z pracami? Chwalcie się trochę, bo to dodaje siły innym. Pozdrawiam zimą forum zamiera, zaczną się roboty to się ożywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 17.03.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam po zimie. U nas powoli coś się dzieje, szambo już zakopane no i wylewki zrobione teraz mamy dłuższą przerwę( musi wszystko wyschnąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 17.03.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 jeszcze takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 19.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 @maniek 11: Dzieki za nowe fotki ! Wlasnie sie tez grubo zastanawiam nad ogrzewaniem podłogowym. Na 5 zdjeciu w 1 seri widac grzejnik na scianie... hmmm ??? Pozdrawiam - Irek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdiana 19.03.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 na pozwolenie czeka się w zależności od tego czy architekt, który ci wszystko nanosi na mapę ma chody w starostwie. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 19.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Lubimy ciepło, stąd te grzejniki przy podłogówce, no i jak by tak prąd wyłączyli to podłogówka nie grzeje a grzejniki tak bo ogrzewanie jest zrobione żeby działało grawitacyjnie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 20.03.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Lubimy ciepło, stąd te grzejniki przy podłogówce, no i jak by tak prąd wyłączyli to podłogówka nie grzeje a grzejniki tak bo ogrzewanie jest zrobione żeby działało grawitacyjnie. pozdrawiam. ja mam wszędzie podłogówkę i zimą w domu 25* bo wszyscy się tak przyzwyczaili, jak wyłączą prąd to i tak mam ciepło przez 20 godzin bo beton oddaje ciepło - ilu inwestorów tyle pomysłów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 20.03.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Swirek100 czy wygrzewałeś podłogówkę przed położeniem płytek? Bo my zrobiliśmy wylewki w listopadzie w kwietniu będziemy kłaść płytki, ale nie mamy podłączonego pieca więc nie było wygrzewania podłogi, a gdzieś wyczytałam, że jest to konieczne, No i mam stresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 21.03.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Swirek100 czy wygrzewałeś podłogówkę przed położeniem płytek? Bo my zrobiliśmy wylewki w listopadzie w kwietniu będziemy kłaść płytki, ale nie mamy podłączonego pieca więc nie było wygrzewania podłogi, a gdzieś wyczytałam, że jest to konieczne, No i mam stresa witam tak, z resztą tak się złożyło bo przepalałem w piecu podczas ocieplania poddasza , a następnie położyłem płytki wychodzi że po pełnym nagrzaniu podłoga unosi się o około 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 22.03.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Tynk zewnętrzny na jednowarstwową ścianę z ytonga 36,5 Energo Zastanawiam sie jakie rozwiazanie bylo by najlepsze... Prosze nic nie pisac na temat docieplania steropianem, bo juz tyle klutni na ten temat istnieje na forach ze oczy pieka od czytania 1. wklejenie siatki na klej 2. Tynk silikonowy 3. Alternetywnie tynk polimerowo-mineralny pomalowany farbą silikonową. Czy ktos wybudowal Z34 z Ytongu ENERGO i jaki zastosowal tynk / farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yulkana 23.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) http://images42.fotosik.pl/236/f53ccd8d33103f18m.jpghttp://images41.fotosik.pl/1396/146532aaf5fa0570m.jpg u nas na razie tyle:) Edytowane 23 Marca 2012 przez yulkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.03.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Jak to mawia kierownik schroniska "pierwsze koty za płoty" - powodzenia - teraz to już z górki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts