swirek100 06.06.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Jesteśmy po rozmowie z projektantem. Proponuje projekt indywidualny na bazie Z34, cena ponad 6tys. ze wszystkim (projekt instalacji również). Moje pytanie:czy projek Z34 z internetu ma wykonane projekty instalacji elektrycznej, gazowej i wodno-kanalizacyjnej. Dodam że mamy w planie częściowo go podpiwniczyć, wejście do piwnicy z przedsionka, podnieść ścianki kolankowe do 1m, okno w dolnej łazience, zrezygnować z kominka, dodatkowe okna w poddaszu. Czy warto zamawiać projekt planując tyle zmian? Pomocy!!! witam nie szkoda wan pieniędzy ? moja propozycja , zakupić projekt w z500 z34 i dać do osoby posiadającej uprawnienia by naniosła wasze zmiany i po problemie koszt projektu + max 2000 projekt z34 posiada wszystkie instalacje pozdrawiam Edytowane 6 Czerwca 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 06.06.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) hejka, my z żoną mamy troszeczkę do Bierunia ale chcielibyśmy zobaczyć z34 na własne oczy, czy możecie podać jakiś namiar, żeby sie skontaktować z Wami i zobaczyć domek. Mój mail to [email protected] lub tel. 664417655 Namiar wysłany na e-maila Świrku ja powiem tak: Zakupujac projekt w studiu z-500 w naszym przypadku odpadał bo był nie przystosowany pod szkody górnicze a wzmocnień było sporo jak widać na fotach i trzeba było wszystko zaprojektować od nowa przez kogoś kto ma doświadczenie w zabezpieczeniu takiego budynku a przy okazji wprowadził nam zmiany za darmo (właśnie daliśmy namiary znajomemu na zaprojektowanie z -102 i dostał wycenę ze zmianami na 3,5 tys wiec chyba lepiej jak w studio + zmiany? Oczywiście każdy musi z głową do tego podejść i jak się okaże ,że wystarczy mu projekt ze studia z -500 to wystarczy tam zadzwonic zasiegnąc języka i samemu zdecydować co bardziej opłacalne? Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 07.06.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Namiar wysłany na e-maila Świrku ja powiem tak: Zakupujac projekt w studiu z-500 w naszym przypadku odpadał bo był nie przystosowany pod szkody górnicze a wzmocnień było sporo jak widać na fotach i trzeba było wszystko zaprojektować od nowa witam w waszym przypadku było to uzasadnione, ale Aga myśli że tak powiem o kosmetycznych zmianach - za doprojektowanie częściowego podpiwniczenia ktoś woła 6000 Dodam że mamy w planie częściowo go podpiwniczyć, wejście do piwnicy z przedsionka, podnieść ścianki kolankowe do 1m, okno w dolnej łazience, zrezygnować z kominka, dodatkowe okna w poddaszu pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 07.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witam. To 6tys. to za projekt indywidualny. Projektant uważa, że to się lepiej opłaca, niż zaprojektowanie zmian, o których wspomniałam wcześniej. Na dzień dzisiejszy po wczorajszym przeglądaniu projektów, myślimy też o projekcie TK9- parterowy, prosty bez żadnych udziwnień, wymiary 8,35m na 11,60m, też ze studia Z-500.Zmiany, które chcemy tu wprowadzić to częściowe podpiwniczenie (1/3 całości), schody do piwnicy tam gdzie pomieszczenie techniczne. Jak myślicie, czy systemem gospodarczym uda się wybudować ten dom za 200.000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.06.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam. To 6tys. to za projekt indywidualny. Projektant uważa, że to się lepiej opłaca, niż zaprojektowanie zmian, o których wspomniałam wcześniej. Na dzień dzisiejszy po wczorajszym przeglądaniu projektów, myślimy też o projekcie TK9- parterowy, prosty bez żadnych udziwnień, wymiary 8,35m na 11,60m, też ze studia Z-500. Zmiany, które chcemy tu wprowadzić to częściowe podpiwniczenie (1/3 całości), schody do piwnicy tam gdzie pomieszczenie techniczne. Jak myślicie, czy systemem gospodarczym uda się wybudować ten dom za 200.000? Wszystko zależy od tego ile włożycie własnej pracy w dom i z jakich materiałów będziecie budować? Myślę,że dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Jak myślicie, czy systemem gospodarczym uda się wybudować ten dom za 200.000? witam wszystko zależy od Was - ja wprowadziłem się w ogrodzony dom i z częściowym wyposażeniem za 197.000 a chodząc dziś po sklepach widzę że ceny spadły jednak widać kryzys pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 10.06.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, chciałabym wiedzieć ile więcej kosztuje postawienie z34 z garażem ?! Wiem że już parę osób wybudowało taki domek więc proszę o informacje.Pozdr.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 10.06.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, chciałabym wiedzieć ile więcej kosztuje postawienie z34 z garażem ?! Wiem że już parę osób wybudowało taki domek więc proszę o informacje. Pozdr.Marta witam 30 km od Ciebie,postawienie z34 z wiatą w 2010 roku kosztowało od 26.000 do 48.000 netto - za garaż myślę że jeszcze + 6000 - 10.000 wszystko zależy od ekipy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 10.06.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Za samą wiatę aż tyle ?!! Ło matko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 11.06.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Za samą wiatę aż tyle ?!! Ło matko... Ja zaplace za Z34 + garaż 7,38 x 4,00m na nim taras = 48.000 sama robocizna inkl. sprzet za SSZ (w tym izolacja tarasu, drenaze itd...) Zalezy jaki duzy ten garaż ma byc... moj bedzie jak nastepne pol domu tylko bez dachu... wiec tez taki koszt. Link do rzutu: Z34 + taras na garaż Edytowane 12 Czerwca 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 11.06.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jest to kwota za SSO czy SSZ ?! Przepraszam za swoje męczące pytania ale w tematyce budowlanej dopiero raczkuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Jest to kwota za SSO czy SSZ ?! Przepraszam za swoje męczące pytania ale w tematyce budowlanej dopiero raczkuję... SSO stawiają budowlańcy , okna na gwarancji wstawia producent 7% vat , drzwi wstawia producent i tu znów mamy 7% vat zamiast 23 - i mamy SSZ martusha jutro będę na GG 1205880 zapraszam , odpowiem na Twe najskrytsze pytania:D - jeśli ktoś ma jakieś pytania związane z z34 - również zapraszam jeszcze chwila i znikam z forum z34 i muratora pozdrawiam swirek100 , Irekz34 Edytowane 11 Czerwca 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.06.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 SSO stawiają budowlańcy , okna na gwarancji wstawia producent 7% vat , drzwi wstawia producent i tu znów mamy 7% vat zamiast 23 - i mamy SSZ martusha jutro będę na GG 1205880 zapraszam , odpowiem na Twe najskrytsze pytania:D - jeśli ktoś ma jakieś pytania związane z z34 - również zapraszam jeszcze chwila i znikam z forum z34 i muratora pozdrawiam swirek100 , Irekz34 Jakby Ci sie udało Świrku chociaż raz na miesiąc zajrzeć na forum to byłoby super bo to forum bez Ciebie już nie bedzie takie samo Bardzo wiele osób jest Ci wdziecznych za pomoc w tym i Ja Zamówiliśmy dziś okna z Drtutexu i o ile mnie pamięc nie myli to właśnie takie okna też wstawiłeś?Możesz mi przyblizyć swoja wycenę okien i jakie wstawiłes okno tarasowe/ szerokość/ Co do drzwi zewnetrznych to jeszcze mamy metlik w głowie i jakby ktoś mógł coś polecić /link mile widziany/byłbym wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.06.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) @ Delphion1 Drzwi wejściowe antywłamaniowe: http://www.hormann.plhttp://www.porta.com.plhttp://www.kmt.com.pl/http://www.dierre.plhttp://www.gerda.pl Ja osobiscie bede wstawial brame garazowa i dzwi z Hörmanna... Edytowane 13 Czerwca 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 13.06.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Stan na dzień dzisiejszy Podjeliśmy w końcu decyzje co do okna tarasowego 2 skrzydłowe przesuwne. Wychodzi drożej niz planowaliśmy ale Swirek Mnie przekonał Niestety pogoda blokuje prace :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.06.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Stan na dzień dzisiejszy Podjeliśmy w końcu decyzje co do okna tarasowego 2 skrzydłowe przesuwne. Wychodzi drożej niz planowaliśmy ale Swirek Mnie przekonał Niestety pogoda blokuje prace :/ witam raczej Tobie udało się przekonać żonę wspomnisz moje słowa i będziecie zadowoleni pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.06.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 @ Delphion1 Drzwi wejściowe antywłamaniowe: http://www.hormann.pl http://www.porta.com.pl http://www.kmt.com.pl/ http://www.dierre.pl http://www.gerda.pl Ja osobiscie bede wstawial brame garazowa i dzwi z Hörmanna... witam czy potrzebne są drzwi antywłamaniowe ? jak można włamać się wybijając okno np tarasowe ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 15.06.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 witam czy potrzebne są drzwi antywłamaniowe ? jak można włamać się wybijając okno np tarasowe ?? pozdrawiam Irku, co tak malo profesionalne podejscie:) PS: Nad wszystkimi oknami będą rolety antywłamaniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.06.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Irku, co tak malo profesionalne podejscie:) PS: Nad wszystkimi oknami będą rolety antywłamaniowe a chyba że tak sporo ludzi kupuje super antywłamaniowe drzwi wejściowe nie zakładając rolet a tu proszę komplecik załącz rzut poddasza ? pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.06.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A właśnie ile kosztowały by rolety do naszych domków? Pytam na razie tylko z ciekawości Co do okna tarasowego to po burzliwej dyskusji postanowilismy iśc w strone Świrka Będą 2 skrzydła przesuwne okno Drutexu tak jak chcieliśmy i bez listwy w środku na 240 mm. Pomiary wykonane i do 4 tygodni mają być . Zona raczej się przekonała sama po wymianie argumentów i tym razem żadna moja zasługa Myślimy jeszcze nad ściankami działowymi i chyba porobimy pewne zmiany postaram się wrzucić rzut i może coś poradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts