dacek 28.06.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witam ,już odpowiadam ,to dodatkowe okno mamy od zachodu.,dzięki czemu przez cały dzień mamy jasno i słonecznie.Potrójna suwanka od południa też spisuje się doskonale ,szczególnie w zimie kiedy świeci słońce ,mamy darmowe ogrzewanie.Poza tym salon wcale nie jest taki duży i przeszklenia powodują połączenie wnętrza z zielonym ogrodem.Tego nic nie jest w stanie zrekompensować.A kiedy siedzimy przy stole podziwiamy widok za oknem ,a nie ścianę. Szczerze mówiąc ,teraz budując ten domek poszerzyłabym go o metr ,a słup przeniosła w ścianę po między salon ,a przedsionek.Ktoś już tego tu dokonał i tego mu zazdroszczę ,prosty i kapitalny pomysł ,optycznie ten zabieg bardzo powiększa salon .Pokoje na górze ,przy ściance kolankowej 80 cm ,są o.k. ,chyba ,że ktoś chce je dzielić na dwa mniejsze ,to warto je podnieść o 1,2 pustaki .pozdrawiam dacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 30.06.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 pomyśl o powiększeniu do max przejścia z salonu do ganeczku tego przed łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domeno1 01.07.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam ,już odpowiadam ,to dodatkowe okno mamy od zachodu.,dzięki czemu przez cały dzień mamy jasno i słonecznie.Potrójna suwanka od południa też spisuje się doskonale ,szczególnie w zimie kiedy świeci słońce ,mamy darmowe ogrzewanie.Poza tym salon wcale nie jest taki duży i przeszklenia powodują połączenie wnętrza z zielonym ogrodem.Tego nic nie jest w stanie zrekompensować.A kiedy siedzimy przy stole podziwiamy widok za oknem ,a nie ścianę. Szczerze mówiąc ,teraz budując ten domek poszerzyłabym go o metr ,a słup przeniosła w ścianę po między salon ,a przedsionek.Ktoś już tego tu dokonał i tego mu zazdroszczę ,prosty i kapitalny pomysł ,optycznie ten zabieg bardzo powiększa salon .Pokoje na górze ,przy ściance kolankowej 80 cm ,są o.k. ,chyba ,że ktoś chce je dzielić na dwa mniejsze ,to warto je podnieść o 1,2 pustaki .pozdrawiam dacek Dzięki dacek! Mógłbym prosić o trochę zdjęć z salonu i na to okno żeby móc sobie lepiej to wyobrazić jak wyglada salon z tym oknem bo ciągle się miotam czy je zrobić czy nie bo wydaje mi się że ta ściana w salonie gdzie macie to okno jest krótka i gdzie nie spojrzę będą same okna na świat:) Dzięki za podpowiedź z przeniesieniem tego słupa. Podobają mi się u ciebie schody zostawiają dużo miejsca jakiej to firmy? Ja miałbym tam tv kanapa na przeciwnej ścianie bo wtedy bede miał lepszy widok przez taras:) Na koniec gratuluję wykończenia ładna podłoga schody super i ten żyrandolik afrykański extra:) Pozdrawiam Dominik PS Panie Irku jestem z lubuskiego jeżeli nadal istniałaby możliwość zobaczenia z34 na żywo u Pana byłbym bardzo wdzięczny za zaproszenie! Proszę o odpowiedź mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 02.07.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 pomyśl o powiększeniu do max przejścia z salonu do ganeczku tego przed łazienką ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 02.07.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Ja z innej beczki.Ile kosztowało Was tynkowanie ścian?(sama robocizna) Edytowane 2 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domeno1 02.07.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Wymyśliłem coś takiego. Co o tym myślicie? Hej mirzyn mogłbyś wstawić troche zdjęć z realizacji twojego z34? Ja też chce zrobić wejście tak jak ty ale kotłownia zostałaby na swoim miejscu a tam gdzie ty masz kotłownie byłaby łazienka. Kotłownie chce mieć większą bo będzie na paliwo stałe. Po tym co przeczytałem na forum schody zrobie tak jak dacek żeby pod schodami zmieścić tv i zyskać miejsce w salonie. Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 03.07.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja z innej beczki. Ile kosztowało Was tynkowanie ścian?(sama robocizna) 3 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 04.07.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nowe wizualizacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domeno1 04.07.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nowe wizualizacje... [ATTACH=CONFIG]123731[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]123732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]123733[/ATTACH] W jakim programie robiłeś te wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 04.07.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) Nowe wizualizacje... [ATTACH=CONFIG]123731[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]123732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]123733[/ATTACH] Puri moje rady z własnej obserwacji budowy dot.dolnej części. Poprzesuwaj sobie troszkę ścianki działowe a mianowicie: Wiatrołap od strony salonu spokojnie 50 cm zmniejsz i tak zostaje sporo jeszcze miejsca 150 cm jakieś wiatrołapu jak się skasowało podcień. drzwi od pokoju "małego" przesuń całkowicie do ściany nosnej przez to zyskasz kilkanaście cm na większej łazience bo wtedy ścianka działowa pójdzie za tymi drzwiami z pokoju.Poza tym otwieranie drzwi łazienki chyba lepiej na drugą stronę a drzwi do kotłowni z wiatrołapu? Schody ze spoczynkiem owszem wygodne ale wiecej miejsca zabierają może lepiej pójść w drewniane zabiegowe badź zabiegowe betonowe?(to tylko moje sugestie) Mamy wycenę na elektrykę z materiałem na 4.000 z uprawnieniami i się zastanawiamy bo mam elektryka co zrobi za ponizej 2.000 ale nie wiem ile za materiał musiałbym wtedy zapłacić i za "podbicie"instalacji bo ten juz ma wygasłe uprawnienia. Pomoże ktoś? Ile za materiał elektryka Was wyniosło? Kurcze jakbym znalazł kogoś kto mi tynk za 3.000 połozy to bym sie nawet sekundy nie wachał Wstepnie mam wyceny za samą robociznę tynku maszynwego od 6,5 tys do 10 tys.I co robić? hmmm.... Edytowane 4 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 05.07.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 @ Delphion1 Wiatrołap od strony salonu spokojnie 50 cm zmniejsz i tak zostaje sporo jeszcze miejsca 150 cm jakieś wiatrołapu jak się skasowało podcień. Ale w tedy tez kuchnia sie zmiejszy... o ile dobrze zrozumialem? drzwi od pokoju "małego" przesuń całkowicie do ściany nosnej przez to zyskasz kilkanaście cm na większej łazience bo wtedy ścianka działowa pójdzie za tymi drzwiami z pokoju. Musze przemyslec Poza tym otwieranie drzwi łazienki chyba lepiej na drugą stronę Tak zrobie! a drzwi do kotłowni z wiatrołapu? Zastanawiam sie caly czas nad tym... i jest tyle pro jak i contra... Schody ze spoczynkiem owszem wygodne ale wiecej miejsca zabierają może lepiej pójść w drewniane zabiegowe badź zabiegowe betonowe?(to tylko moje sugestie) Ale i tak te mejsce pomiedzy sciana a slupem jest przeznaczone na schody, wiec nie bradzo rozumiem gdzie zaoszczedze to miejsce? A pod schodami ma byc schowek z dzwiami Dziekuje za wszskie pomysly i porady Pozdr. Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 05.07.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) @ Delphion1 Wiatrołap od strony salonu spokojnie 50 cm zmniejsz i tak zostaje sporo jeszcze miejsca 150 cm jakieś wiatrołapu jak się skasowało podcień. Ale w tedy tez kuchnia sie zmiejszy... o ile dobrze zrozumialem? źle zrozumiałeś nie chodzi o szerokość(ściany nośne i nie da rady ich ruszyć) tylko o długość zwiekszy sie salon a zmniejszy wiatrołap.Po co ci długi wiatrołap?.Kuchnia nietykalna W sobote postaram się porobic kilka fotek aby Ci pokazać. Ja schody zrobiłem od strony nie tarasu tylko ściany więc dzieki temu wiecej miejsca mam w salonie i pokój u góry też się trochę zwiekszył i chciałem tam zrobić schowek ale pomysł upadł i mam spory pokój teraz mimo komina drugiego więc troszkę kosztem pokoju powiekszyłem łazienkę u góry (Schody zabiegowe mniej wygodne ale tez i mniej miejsca zabierają chociaż mi całkiem wygodne wyszły a jak obrobię w drewnie to jeszcze stopnie wygodniejsze bedą.A miedzy słupem a schodami kanapa lajtowo wejdzie chyba?Zreszta sam zobaczysz i porównasz. Fakt ,że jesli potrzebujesz schowka na dole to nic nie wymyślisz chyba innego. Co do drzwi z kotłowni to zawsze cos brudu z kotłowni sie nosi wiec sam oceń gdzie lepiej go wnosić do wiatrołapu gdzie i tak w buciorach sie chodzi czy do salonu? Wizualizacje masz fantastyczne.Musisz jeszcze nanieśc kominy bo też Ci miejsca zabiorą i trzeba dobrze przemysleć ich usytuowanie. Edytowane 5 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 05.07.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam ponownie. Zdecydowaliśmy się na projekt Z34. Moje pytanie: Ile egzeplarzy zawiera projekt? Nasz architekt powiedział, że musimy mieć 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 06.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dephion1 czy mógłbys zmieścicć zdjęcia schodów? ja chciałam schody po ,,scianach", zeby zajmowały mniej miejsca, ale stolarz powiedział, że nie da rady bo będziemy uderzać głowa w belkę prowadząca od słupa do sciany i mam mieć zabiegowe począwszy od słupa - no i zajmują miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 06.07.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 @Delphion1[/b] Twoje porady sa najbardziej konstruktywne jakie otrzymalem... Prosze o zdjecia - czym wiecej tym lepiej ! Co do kominow to bedzie tylko jeden w kuchni do kominka, poniewaz bedzie tylko ogrzewanie po przez kominek z plaszczem wodnym ze wzgledu na to ze to bedzie domek rekreacyjno-wypoczynkowy. Z tego wzgledu tez niektore decyzje ze bedzie brak codziennego uzywania. Wyntylacyjne kominy schiedler beda wbudowane w sciane kotlownia/lazienka zeby nie przeszkadzaly dla dzwi do garazu... PS: Z tym wiatrołapem "..Po co ci długi wiatrołap" nadal nie kumam... chyba jakis przymulony jestem, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 06.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Witam ponownie. Zdecydowaliśmy się na projekt Z34. Moje pytanie: Ile egzeplarzy zawiera projekt? Nasz architekt powiedział, że musimy mieć 4. Dokładnie tak jak Ci powiedziano 4 robi projektant 2 zostaja w urzędzie a 2 dostajesz z pozwoleniem na budowę do łapek 1 zapewne Ci budowlańcy zniszczą Dephion1 czy mógłbys zmieścicć zdjęcia schodów? ja chciałam schody po ,,scianach", zeby zajmowały mniej miejsca, ale stolarz powiedział, że nie da rady bo będziemy uderzać głowa w belkę prowadząca od słupa do sciany i mam mieć zabiegowe począwszy od słupa - no i zajmują miejsce No nie wiem ale u Mnie nie walę o belkę i schody ida po ścianach(a mam sporo wzrostu a majster 2 dni bawił się z szalowaniem bo wydziwialiśmy i tak do końca nie jest tak jak chcieliśmy ale technicznie juz lepiej się nie dało i stolarz musi nadać im szlifów aby wyglądały tak jak chcemy). Jutro postaram się popstrykać fotki na budowie i wieczorem wkleję. Puri postaram Ci się na fotkach jutro pokazać Spoko do przymulenia daleko Pisze własne obserwacje i może komus pomogą.2 raz lepiej bym przemyslał komin w kotłowni aby szedł w scianie nosnej a nie obok :/. Co do komina schiedler hmm...mam wątpliwości czy warto dopłacać skoro inne firmy proponuja praktycznie to samo tylko taniej Ale to zawsze tak jest ,że za 2 razem człowiek mądrzejszy Edytowane 6 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 06.07.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Mamy wycenę na elektrykę z materiałem na 4.000 z uprawnieniami i się zastanawiamy bo mam elektryka co zrobi za ponizej 2.000 ale nie wiem ile za materiał musiałbym wtedy zapłacić i za "podbicie"instalacji bo ten juz ma wygasłe uprawnienia.Pomoże ktoś? Ile za materiał elektryka Was wyniosło? 4000 z materiałem???To bardzo tanio, jakie kable ci policzyli?mam nadzieje że nie jakieś chińskie, mi poszło ok 300m 3*1,5 ; i 200m 3*2,5.kable KONIECZNIE jakieś orginalne a nie chińszczyzna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 06.07.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Mamy wycenę na elektrykę z materiałem na 4.000 z uprawnieniami i się zastanawiamy bo mam elektryka co zrobi za ponizej 2.000 ale nie wiem ile za materiał musiałbym wtedy zapłacić i za "podbicie"instalacji bo ten juz ma wygasłe uprawnienia. Pomoże ktoś? Ile za materiał elektryka Was wyniosło? 4000 z materiałem??? To bardzo tanio, jakie kable ci policzyli? mam nadzieje że nie jakieś chińskie, mi poszło ok 300m 3*1,5 ; i 200m 3*2,5. kable KONIECZNIE jakieś orginalne a nie chińszczyzna!!! Dzieki Maniek za info. Mówił ,że materiał sam zamówi bo ma dostęp do tańszego ale jak cos to zawsze mogę sam zakupić jak bedę miał podejrzenia chińszczyzny Sama robocizna powiedział 2,5 tys plus jakies 1,5 tys materiał Co do tynkowania to już zeszlismy do 6,5 tys sama robocizna tynkowanie maszynowe wapienno-cementowe.Tyle ,ze nie wiem ile inni dali ciagle :/ złośliwość rzeczy martwych baterie zdechły w aparacie i zdjęcia obiecane jutro dopiero Edytowane 7 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.07.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) W kuchni zrobiliśmy kawałek ścianki aby lodówke zasłonić.Schody nie do końca sa takie jak sobie wymarzyliśmy ale myślimy ,że da sie obrobić i uzyskać efekt pożądany. Na Jednej fotce jest powiększona łazienka obok komina kosztem pokoju gdzie byłaby wnęka za kominem i nie mielismy na nia pomysłu a na łazienkę mamy No i nieszczęsny komin który idzie nie w ścianie w kotłowni :/(nie wszystko się przewidzi ) Edytowane 8 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) Tutaj Puri masz właśnie zmniejszony wiatrołap i przesuniete drzwi pokoju do ściany a wysuniete łazienki w przód.Cięzko na fotkach pokazać realia.Postaram sie krótki film wrzucić może to bedzie bardziej pomocne? Dziś zakupiliśmy w Obi drzwi do kotłowni mieli przecenę z 1200 na 600 zł. Bez szału ale jak na kotłownie to i tak za dobre . Czekamy na okna i zamykamy domek poniżej link z budowy. http://w869.wrzuta.pl/film/aOpq9rExAgX/mvi_0209_1 Edytowane 8 Lipca 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts