Gość Puri 21.07.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 (edytowane) Robocizna: SSZ z garazem wszastko od ziemi z drenazem po za dach + taras nad garazem 45.000 - 50.000Roobcizna z materialem w zaleznosci od materialow: 180.000 do 240.000 Edytowane 21 Lipca 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 23.07.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Edytowane 27 Października 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domeno1 23.07.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Yallow z34 http://images39.fotosik.pl/1674/1d627a787ae99330.jpg Jaki ładny ten z34 świrek a co bys powiedział na projekt zawoja mk1 http://www.dom-projekt.pl/projekt-zawoja-mk1,350.html. Czy uważasz że będzie dużo droższy od z34? Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 23.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 świrek a co bys powiedział na projekt zawoja mk1 http://www.dom-projekt.pl/projekt-zawoja-mk1,350.html. Czy uważasz że będzie dużo droższy od z34? Pozdrawiam Dominik witam a dlaczego nie z34 ?? tan mk1 jest prawie identyczne jak z34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 24.07.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 @ swirek: ten żółty Z34 to Twój ? Pięknie dopracowany ! Bardzo proszę o więcej zdjęć W końcu ruszyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.07.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) @ swirek: ten żółty Z34 to Twój ? Pięknie dopracowany ! Bardzo proszę o więcej zdjęć W końcu ruszyło... gratuluję rozpoczęcia i jednocześnie zazdroszczę - ciekawy okres życia pozdrawiam Edytowane 27 Października 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brovarek25 24.07.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Co prawda masz budynek rysowaliśmy na zamówienie jednak projekt mamy bardzo podobny do z34, tylko garaż doklejony z dachem dwuspadowym, obniżonym względem budynku. Dzisiaj przywieźli stal i gwoździe, a jutro koparka zaczyna pracę. Na sobotę zaplanowane jest wylewanie ławy.Ekipa szacuje czas wykonania SSO z dachem odeskowanym i opapowanym na 5 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.07.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Co prawda masz budynek rysowaliśmy na zamówienie jednak projekt mamy bardzo podobny do z34, tylko garaż doklejony z dachem dwuspadowym, obniżonym względem budynku. Dzisiaj przywieźli stal i gwoździe, a jutro koparka zaczyna pracę. Na sobotę zaplanowane jest wylewanie ławy. Ekipa szacuje czas wykonania SSO z dachem odeskowanym i opapowanym na 5 tyg. 2 tygodnie schną ławy i 2 tygodnie powinien schnąć strop poza tym opóźnienia z różnych powodów.Więc tak ze 2 tygodnie więcej czasu im zejdzie co najmniej.Nie ma co szaleć to nie wyscigi Puri gratki za rozpoczecie. A co u Nas?: Rozpoczęły sie prace związane z hydrauliką i wyciągnięciem pionów do C.O będą trwać do piątku /soboty od poniedziałku ruszamy z elektryką. Chyba zdecydujemy się na rolety antywłamaniowe na okna na dole?Czy ktoś może mi odradzić albo poradzić coś w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 25.07.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 @ swirek100: Irek, z nieba mi spadles Ja dokladnie chce puzniej takie same na taras nad garazem ! Gdzie zamowiles? i jaki koszt takich tralek ??? @ Delphion1: Dzieki. Widze ze jestes z Tych. Ja mieszkalem kiedys w Żorach, nie daleko cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.07.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 @ swirek100: Irek, z nieba mi spadles Ja dokladnie chce puzniej takie same na taras nad garazem ! Gdzie zamowiles? i jaki koszt takich tralek ??? poszło na GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.07.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Hydraulika i piony CO zrobione Co do Rolet to rozmawiałem z miłym Panem który przyszedł pomierzyć i odpowiedział mi na pytania dotyczące rolet .W skrócie antywłamaniowe to tylko one sa w nazwie i to taki chwyt marketingowy.Wiec zostanie kasy na inne rzeczy bo z rolet rezygnujemy. Teraz trzeba znaleść firme do tynkowania bo elektryka w środę bedzie chyba gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 29.07.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam, mamy do Was kilka pytań1. Z czego polecacie zrobić kominy?czy jakieś systemowe, czy zwykłe?2. Dach-kolejne pytanie dotyczy materiału na dach, co byście polecili- zależy mi na współczynniki jakość - cena3. czy warto robić okno w dachu nad schodami?Pozdrawiam i czekam na Wasze pomocne rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 29.07.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam, mamy do Was kilka pytań 1. Z czego polecacie zrobić kominy?czy jakieś systemowe, czy zwykłe? 2. Dach-kolejne pytanie dotyczy materiału na dach, co byście polecili- zależy mi na współczynniki jakość - cena 3. czy warto robić okno w dachu nad schodami? Pozdrawiam i czekam na Wasze pomocne rozwiązania Ja właściwie nie powinienem Ci radzic bo już rozmawialismy na budowie ale... 1.Co do kominów to wszystko zależy od kasy.Ze swej strony: systemowe szybciej się stawia i są chudsze. 2.Dach ceramiczna dachówka i tutaj zapewne wszyscy się zgodzą a z jakiej firmy to juz trzeba wybrać samemu i policzyć.Alternatywnie cementowa jeśli kasy mniej i nic innego. Sama dachówka to nie wszystko jak dla Mnie ważniejsze późniejsza izolacja poddasza i to ona zdecyduje o współczynnikach. Nawet najlepsza dachówka bez ocieplenia/izolacji nie jest nic warta. 3.Doskonale doświetla schody i przedpokój na górze w ciągu dnia. Mimo problemów z myciem(lepiej bedzie przy spoczynku na schodach) to drugi raz też bym go zrobił. Reszta forumowiczów zapewne cos do tego dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 30.07.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Hydraulika i piony CO zrobione Co do Rolet to rozmawiałem z miłym Panem który przyszedł pomierzyć i odpowiedział mi na pytania dotyczące rolet .W skrócie antywłamaniowe to tylko one sa w nazwie i to taki chwyt marketingowy.Wiec zostanie kasy na inne rzeczy bo z rolet rezygnujemy. Teraz trzeba znaleść firme do tynkowania bo elektryka w środę bedzie chyba gotowa? @ Delphion1: Mógłbyś coś więcej na ten temat napisać. Jaka miała być cena i dlaczego ostatecznie decyzja padła na NIE. Myślę ze pomoże mi to w mojej decyzji ostatecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 30.07.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam, mamy do Was kilka pytań 1. Z czego polecacie zrobić kominy?czy jakieś systemowe, czy zwykłe? 2. Dach-kolejne pytanie dotyczy materiału na dach, co byście polecili- zależy mi na współczynniki jakość - cena 3. czy warto robić okno w dachu nad schodami? Pozdrawiam i czekam na Wasze pomocne rozwiązania Moja wersja: 1. KOMIN: http://www.schiedel.pl 2. DACH: http://www.monier.pl 3. OKNO: tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 30.07.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Witam, zajmowałem się dziś mythosem ze podobno nie którzy pomimo ze budują z Ytonga Energo to i tak ocieplają styropianem. Znalazłem w sieci fajny tool do obliczania korzyści przy ociepleniu domu styropianem z konkretnej firmy jaka jest TermoOrganika. Wiec wpisałem wszystkie dane Ytonga Energo 36,5 i wyszło mi ze przy ociepleniu ścian zewnętrznych z Ytonga Enrgo 36,5 używając styropian o grubości 10cm zmieni się mój współczynnik przenikania ciepła zaledwie o minimalne 0,009 W/(m2K). A wiec przy koszcie kilku tysięcy za materiał i robociznę absolutne wyrzucone pieniądze bez żadnej kozysci... Edytowane 30 Lipca 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 30.07.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Zapodaj linka do tego kalkulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 30.07.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Zapodaj linka do tego kalkulatora Witam! Ja chyba znalazłam : http://etermoorganika.com.pl/konfigurator/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 31.07.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Witam! Ja chyba znalazłam : http://etermoorganika.com.pl/konfigurator/ Tak to ten.... PS: Jak by kogoś interesowały postępy na budowie to zapraszam do galerii zdjęć Galeria: https://www.dropbox.com/ Edytowane 31 Lipca 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 04.08.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 3.Doskonale doświetla schody i przedpokój na górze w ciągu dnia. Mimo problemów z myciem(lepiej bedzie przy spoczynku na schodach) to drugi raz też bym go zrobił. Reszta forumowiczów zapewne cos do tego dopisze. moje okno ma już 3 latka i nie było potrzeby go mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts