Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam wszystkich

Na początku wielkie podziękowania dla swirek100 za ogrom informacji na temat projektu.

Forum przestudiowaliśmy od małego a do dużego Z i już wiemy jakie zmiany chcemy wprowadzić w naszym Z34, min podnieść ściankę kolankową, powiększyć kuchnie, dodać okna dachowe ... Jest tylko jeden problem natury budowlanej, nikt jeszcze nie budował domu w technologii szkieletowej. Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat bylibyśmy bardzo wdzięczni za wskazówki.

My w najbliższym czasie będziemy finalizować kupno działki i ruszamy z papierami. Postaramy się na bieżąco informować o dalszych krokach.

Pozdrawiamy wszystkich budowlańców i życzymy pogody :)

Witam wszystkich

Na początku wielkie podziękowania dla swirek100 za ogrom informacji na temat projektu.

Forum przestudiowaliśmy od małego a do dużego Z i już wiemy jakie zmiany chcemy wprowadzić w naszym Z34, min podnieść ściankę kolankową, powiększyć kuchnie, dodać okna dachowe ... Jest tylko jeden problem natury budowlanej, nikt jeszcze nie budował domu w technologii szkieletowej. Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat bylibyśmy bardzo wdzięczni za wskazówki.

My w najbliższym czasie będziemy finalizować kupno działki i ruszamy z papierami. Postaramy się na bieżąco informować o dalszych krokach.

Pozdrawiamy wszystkich budowlańców i życzymy pogody :)

witam

dziękuję za uznanie :)

proszę zerknąć na stronę projektu w dziale realizacje jest z34 w technologi szkieletowej :)

http://www.z500.pl/thumb.php?src=temp%2Frealizacje_dodaj%2F1518429207.jpg&size=1024

pozdrawiam

W szkielecie wychodzi drożej ale bedziemy kibicować pionierom w tej dziedzinie budowy.

U mnie się tynkuje aktualnie :)

Na chwilę obecną jesteśmy na etapie wstępnego wyboru firmy i rozbieżności cenowe rzeczywiście są duże (116000 - 150000 netto za SSZ), ale są to ogólne informacje. Jak będzie coś konkretnego na pewno się podzielimy :)

Witam serdecznie,

Od dawna czytam ten temat bo Z34 jest dla Nas idealny. Przestudiowanie 61stron tematu dalo efekt wielu nieprzespanych nocy , ale za to wiele cennych wskazówek, które są niezbędne przy budowie domu.

Mam kilka pytan , bo jeszcze czekam na dzialke wiec mam troche czasu:

1. Czy ktos z Was ogrzewa dom ekogrochem? I czy w zwiazku z tym kotlownia nie jest zbyt mala zeby przechowywac zapas? Ile kg ekogrochu zuzywa piecus?

2. Czy ktos zabudowal juz schody, aby miec tam graciarnie (odkurzacz, mopy itd) . I czy ta osoba może pokazac zdjecia?

3. Mieszkam w dolnoslaskim i bardzo chetnie obejrzalbym Z34 na zywo. Mieszkam w okolicach Wrocławia i z checia podjade troche kilometrow zeby obejrzec.

4. Czy nie uwazacie ze malo miejsca w domu jest wlasnie na takie graty, ktroe trzeba gdzies schowac?

Bylbym wdzieczny za odpowiedzi, i za poswiecony czas. Podam swoj adres e-mail: [email protected]

Pozdrawiam!

Witam serdecznie,

Od dawna czytam ten temat bo Z34 jest dla Nas idealny. Przestudiowanie 61stron tematu dalo efekt wielu nieprzespanych nocy , ale za to wiele cennych wskazówek, które są niezbędne przy budowie domu.

Mam kilka pytan , bo jeszcze czekam na dzialke wiec mam troche czasu:

1. Czy ktos z Was ogrzewa dom ekogrochem? I czy w zwiazku z tym kotlownia nie jest zbyt mala zeby przechowywac zapas? Ile kg ekogrochu zuzywa piecus?

2. Czy ktos zabudowal juz schody, aby miec tam graciarnie (odkurzacz, mopy itd) . I czy ta osoba może pokazac zdjecia?

3. Mieszkam w dolnoslaskim i bardzo chetnie obejrzalbym Z34 na zywo. Mieszkam w okolicach Wrocławia i z checia podjade troche kilometrow zeby obejrzec.

4. Czy nie uwazacie ze malo miejsca w domu jest wlasnie na takie graty, ktroe trzeba gdzies schowac?

Bylbym wdzieczny za odpowiedzi, i za poswiecony czas. Podam swoj adres e-mail: [email protected]

Pozdrawiam!

1.Taki mam właśnie zamiar.Nawet mimo pieca z podajnikiem i hydroforu w kotłowni pare worków wejdzie.Ale na składowanie nie licz i trzeba dobudować wiatę bo kilkanaście worków to za mało bedzie na zimę.Spalanie przewiduję 2-3 (max) tony

2.Pod schodami napewno cos sie zrobi a co to czas i potrzeby pokażą :)

3.Zapraszam na ślask autostarda szybko pójdzie :)

4.Ciagle nad tym myslę i jakos damy radę z tym tematem.Swirek zrobił u góry schowek i tam trzyma co nieco:)

Pozdrawiam

Delphion - wielki dzięki za zaproszenie , ale 250km w jedną stronę to trochę za dużo , żeby dziecko ciągać. Chociaż jak nie będzie innego wyjścia to pewnej pięknej soboty i do Ciebie zajadę :) Świrku, jak zajrzysz: Masz jakiś blog czy galerie z budowy? Bo tyle tematów czytałem o z34 że zaginąłem.

Pozdrawiam Zetowców!

Gość Puri
Delphion - wielki dzięki za zaproszenie , ale 250km w jedną stronę to trochę za dużo , żeby dziecko ciągać. Chociaż jak nie będzie innego wyjścia to pewnej pięknej soboty i do Ciebie zajadę :) Świrku, jak zajrzysz: Masz jakiś blog czy galerie z budowy? Bo tyle tematów czytałem o z34 że zaginąłem.

Pozdrawiam Zetowców!

Link do galerii: Budowa Z34

do konca tygodnia zaktualizuje obecny stan...

Pozdr.