Gość Puri 10.08.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ciag dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.08.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ostatnio coś cicho na forum Mamy problemy z C.O :/ Jakby ktoś mógł na fotkach pokazać system mieszany jak powinien wygladać to by Nam pomogło. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.08.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Cicho bo wszyscy od rana do wieczora na budowach Moj C.O. planuje tak (a co w realu bedzie to sie okaze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 22.08.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Na początku wielkie podziękowania dla swirek100 za ogrom informacji na temat projektu. Forum przestudiowaliśmy od małego a do dużego Z i już wiemy jakie zmiany chcemy wprowadzić w naszym Z34, min podnieść ściankę kolankową, powiększyć kuchnie, dodać okna dachowe ... Jest tylko jeden problem natury budowlanej, nikt jeszcze nie budował domu w technologii szkieletowej. Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat bylibyśmy bardzo wdzięczni za wskazówki. My w najbliższym czasie będziemy finalizować kupno działki i ruszamy z papierami. Postaramy się na bieżąco informować o dalszych krokach. Pozdrawiamy wszystkich budowlańców i życzymy pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.08.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Na początku wielkie podziękowania dla swirek100 za ogrom informacji na temat projektu. Forum przestudiowaliśmy od małego a do dużego Z i już wiemy jakie zmiany chcemy wprowadzić w naszym Z34, min podnieść ściankę kolankową, powiększyć kuchnie, dodać okna dachowe ... Jest tylko jeden problem natury budowlanej, nikt jeszcze nie budował domu w technologii szkieletowej. Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat bylibyśmy bardzo wdzięczni za wskazówki. My w najbliższym czasie będziemy finalizować kupno działki i ruszamy z papierami. Postaramy się na bieżąco informować o dalszych krokach. Pozdrawiamy wszystkich budowlańców i życzymy pogody witam dziękuję za uznanie proszę zerknąć na stronę projektu w dziale realizacje jest z34 w technologi szkieletowej http://www.z500.pl/thumb.php?src=temp%2Frealizacje_dodaj%2F1518429207.jpg&size=1024 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.08.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) W szkielecie wychodzi drożej ale bedziemy kibicować pionierom w tej dziedzinie budowy. U mnie się tynkuje aktualnie Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 26.08.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 W szkielecie wychodzi drożej ale bedziemy kibicować pionierom w tej dziedzinie budowy. U mnie się tynkuje aktualnie Na chwilę obecną jesteśmy na etapie wstępnego wyboru firmy i rozbieżności cenowe rzeczywiście są duże (116000 - 150000 netto za SSZ), ale są to ogólne informacje. Jak będzie coś konkretnego na pewno się podzielimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 28.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Podoba mi się ! Na pewno odgapię - chociaż przyznaję że pomysł z białymi tralkami już od dawna miałem.. do tego jeszcze dojdzie sztukateria na okna i drzwi Np tu można znaleźć pare fajnych pomysłów: http://www.decorsystem.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 28.08.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Podoba mi się ! Np tu można znaleźć pare fajnych pomysłów: http://www.decorsystem.pl witam wszystko rozbija się o kasę *do decorsystem mam 20 km pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 03.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Jak tam idą budowy ?! Nikt się nie odzywa, nie chce pochwalić zmianami. Wrzucajcie jakieś fotki zachęcające potencjalnych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 03.09.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 a masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 07.09.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tynki skończone.Od jutra ruszają instalatorzy z podłogówką.Po rozmowie ze Świrkiem ustaliliśmy 100% podłogówki plus kaloryfery na górze.Zastanawiam sie jeszcze nad wypuszczeniem rurek pod kaloryfer na dole obok tarasu.Tak na wszelki wypadek na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 09.09.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam serdecznie,Od dawna czytam ten temat bo Z34 jest dla Nas idealny. Przestudiowanie 61stron tematu dalo efekt wielu nieprzespanych nocy , ale za to wiele cennych wskazówek, które są niezbędne przy budowie domu. Mam kilka pytan , bo jeszcze czekam na dzialke wiec mam troche czasu:1. Czy ktos z Was ogrzewa dom ekogrochem? I czy w zwiazku z tym kotlownia nie jest zbyt mala zeby przechowywac zapas? Ile kg ekogrochu zuzywa piecus?2. Czy ktos zabudowal juz schody, aby miec tam graciarnie (odkurzacz, mopy itd) . I czy ta osoba może pokazac zdjecia?3. Mieszkam w dolnoslaskim i bardzo chetnie obejrzalbym Z34 na zywo. Mieszkam w okolicach Wrocławia i z checia podjade troche kilometrow zeby obejrzec.4. Czy nie uwazacie ze malo miejsca w domu jest wlasnie na takie graty, ktroe trzeba gdzies schowac? Bylbym wdzieczny za odpowiedzi, i za poswiecony czas. Podam swoj adres e-mail: [email protected] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 09.09.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 a masz [ATTACH=CONFIG]134486[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]134487[/ATTACH] a pięknie dziękuję szkoda tylko że tak mało... Ciekawi jesteśmy dalszych postępów pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 09.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam serdecznie, Od dawna czytam ten temat bo Z34 jest dla Nas idealny. Przestudiowanie 61stron tematu dalo efekt wielu nieprzespanych nocy , ale za to wiele cennych wskazówek, które są niezbędne przy budowie domu. Mam kilka pytan , bo jeszcze czekam na dzialke wiec mam troche czasu: 1. Czy ktos z Was ogrzewa dom ekogrochem? I czy w zwiazku z tym kotlownia nie jest zbyt mala zeby przechowywac zapas? Ile kg ekogrochu zuzywa piecus? 2. Czy ktos zabudowal juz schody, aby miec tam graciarnie (odkurzacz, mopy itd) . I czy ta osoba może pokazac zdjecia? 3. Mieszkam w dolnoslaskim i bardzo chetnie obejrzalbym Z34 na zywo. Mieszkam w okolicach Wrocławia i z checia podjade troche kilometrow zeby obejrzec. 4. Czy nie uwazacie ze malo miejsca w domu jest wlasnie na takie graty, ktroe trzeba gdzies schowac? Bylbym wdzieczny za odpowiedzi, i za poswiecony czas. Podam swoj adres e-mail: [email protected] Pozdrawiam! 1.Taki mam właśnie zamiar.Nawet mimo pieca z podajnikiem i hydroforu w kotłowni pare worków wejdzie.Ale na składowanie nie licz i trzeba dobudować wiatę bo kilkanaście worków to za mało bedzie na zimę.Spalanie przewiduję 2-3 (max) tony 2.Pod schodami napewno cos sie zrobi a co to czas i potrzeby pokażą 3.Zapraszam na ślask autostarda szybko pójdzie 4.Ciagle nad tym myslę i jakos damy radę z tym tematem.Swirek zrobił u góry schowek i tam trzyma co nieco:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 10.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) a pięknie dziękuję szkoda tylko że tak mało... Ciekawi jesteśmy dalszych postępów pozdr. Obraz z IP-kamery via Internet: cdn... Edytowane 10 Września 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 10.09.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 10.09.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Delphion - wielki dzięki za zaproszenie , ale 250km w jedną stronę to trochę za dużo , żeby dziecko ciągać. Chociaż jak nie będzie innego wyjścia to pewnej pięknej soboty i do Ciebie zajadę Świrku, jak zajrzysz: Masz jakiś blog czy galerie z budowy? Bo tyle tematów czytałem o z34 że zaginąłem. Pozdrawiam Zetowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 10.09.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Delphion - wielki dzięki za zaproszenie , ale 250km w jedną stronę to trochę za dużo , żeby dziecko ciągać. Chociaż jak nie będzie innego wyjścia to pewnej pięknej soboty i do Ciebie zajadę Świrku, jak zajrzysz: Masz jakiś blog czy galerie z budowy? Bo tyle tematów czytałem o z34 że zaginąłem. Pozdrawiam Zetowców! Link do galerii: Budowa Z34 do konca tygodnia zaktualizuje obecny stan... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 10.09.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Link do galerii: Budowa Z34[/b] do konca tygodnia zaktualizuje obecny stan... Pozdr. Podaj lepiej namiary na kamerę, sami dopilnujemy czy ekipa dobrze się sprawuje A tak na poważnie, komentarze do zdjęć mile widziane, człowiek będzie wiedział co się dzieje na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts