szycha91 11.09.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Puri, dzieki bardzo a gdzie budujesz? I z jakiej firmy płyty brałeś na fundamenty? Ciekawi mnie w ogole czy ktos budowal dom z plyt szalunkowych, bo taka mozliwosc tez istnieje przeciez. Edytowane 11 Września 2012 przez szycha91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 11.09.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 @martusha: Ekipe mam wzorowa. Od piatku bede tydzien na budowie to zrobie nowe fotki. @szycha91: Budowa jest nie daleko Nowej Rudy 57-400, jakie plyty na fundament masz na mysli ? CDN Budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.09.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 1..Spalanie przewiduję 2-3 (max) tony 2.Pod schodami napewno cos sie zrobi a co to czas i potrzeby pokażą 4.Swirek zrobił u góry schowek i tam trzyma co nieco:) Pozdrawiam 1* 2-3 tony ? będziesz ogrzewał i sąsiada ? mi na cały rok idzie max 500 -700 kg miału i przyczepa sosny 2* jak ktoś planuje schowek pod schodami to może np podłogę dać o 30 cm niżej i będzie więcej miejsca 4* tak mam schowek u góry około 1,2m x 2m tam trzymam klamoty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.09.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Świrku, jak zajrzysz: Masz jakiś blog czy galerie z budowy? Bo tyle tematów czytałem o z34 że zaginąłem. Pozdrawiam Zetowców! witam nie stert wszystkie zdjęcia na są tu nie było weny na bloga pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.09.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 CDN Budowy:[/b] pną się mury do góry :D:D powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 11.09.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Puri na tym zdjęciu: https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvydff4s8/rfYvFyxl4B/Budowa#f:2012_7_20_A.jpgWidac plyty , w ktore bedzie wlany beton wiec pytam czy ty dzierzawiles czy ekipa sama tworzyla? Dwie tony ekogrochu na rok starcza? Edytowane 11 Września 2012 przez szycha91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 11.09.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A no i ma ktos moze zestawienie materialow ? Jesli tak to bardzo bymlbym wdzieczny o wyslanie na [email protected] . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.09.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) A no i ma ktos moze zestawienie materialow ? Jesli tak to bardzo bymlbym wdzieczny o wyslanie na [email protected] . Pozdrawiam! sprawdzamy maila Edytowane 11 Września 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 12.09.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Puri na tym zdjęciu: https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvydff4s8/rfYvFyxl4B/Budowa#f:2012_7_20_A.jpg Widac plyty , w ktore bedzie wlany beton wiec pytam czy ty dzierzawiles czy ekipa sama tworzyla? Dwie tony ekogrochu na rok starcza? Aha, chodzi ci o szalunki do fundamentow. To własność firmy budowlanej, ktora zlecilem. Ale mozna tez wynajac takie szalunki na okres prac fundamentowych. U mnie stop ok 2-3 tyg. Czekam na stropy z ytonga... Edytowane 12 Września 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika86 12.09.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam. Monika z tej strony. Czy buduje/wybudował ktoś ten domek w małopolsce/śląsku (okolice Krzeszowic/Trzebini/Jaworzna)? Jeśli tak to czy byłaby możliwość obejrzenia osobiście? Proszę o info na: [email protected]. Mam jeszcze pytanko do tych co robili strop monolityczny dotyczące deskowania: jakiej grubości deski są potrzebne. Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 12.09.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Puri , zgadza się o szalunki. Bo można od nich lać też ściany i strop . I wlasnie ciekawi mnie czy ktos tak budowal. Sam pracuje w takiej firmie wlasnie co dzierzawi sprzet szaliunkowy i akcesoria.Swirek ogromne dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.09.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 podałem max.ile sie spali Świrku a o minimum pogadamy jak już zacznę dymić 2 tony powinny starczyć szycha91.Oczywiście wszystko zależy od ustawień kociołka i zapotrzebowania na ciepło i czy dom ocieplony itp. Kumpel ma dom 106 m2 i wydał 900 zł na opał miałem więc też nieźle. A co do płyt to są wielokrotnego uzytku i sasiad stosował. Przynajmniej nie ma odpadów drewnianych tyle co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.09.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Witam. Monika z tej strony. Czy buduje/wybudował ktoś ten domek w małopolsce/śląsku (okolice Krzeszowic/Trzebini/Jaworzna)? Jeśli tak to czy byłaby możliwość obejrzenia osobiście? Proszę o info na: [email protected]. Mam jeszcze pytanko do tych co robili strop monolityczny dotyczące deskowania: jakiej grubości deski są potrzebne. Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam Monika Nika przy prawie każdym nicku jest skąd jesteśmy Pozdrawiam i oczywiście zapraszam na wizytację. Posiedzimy przy browarku i postaramy się na pytania odpowiedzieć. Co do stropu to zapewne chodzi Ci o strop żelbetonowy. U mnie były te cieńsze deski chyba 3? I tez daliśmy radę.Nie zawracaj sobie tym głowy zadzwonisz do tartaku i przywioza takie jakie potrzebne.Wystarczy ,że powiesz do czego Ci potrzeba.W małopolsce ceny nizsze w tartakach! Edytowane 12 Września 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.09.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 wizualizacja cd.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 13.09.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 wizualizacja cd.: witam a nie wypuszczają Ci ytongów na ścianki działowe ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 witam a nie wypuszczają Ci ytongów na ścianki działowe ? pozdrawiam Mysle ze nie. Ekipa wybudowala juz kilkadziesiąt domow z ytonga wiec mam pewne zaufanie ze Panowie wiedza co robia zobacz: PS: Po za tym scianki dzialowe bede z Silki ze wzgledu na lepsze parametry akustyczne a tylko zewnetrzene sa z Ytong-a... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.09.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Czy ktos zakupil juz od 500.pl pakiet "Projekt PRZYJAZNY OGRÓD" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 15.09.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Puri, do tego momentu nie wliczając ceny działki ile wydałeś? Ja planuję przygotować do wejscia sam dół bo jakoś ciężko mi się wierzy w kosztorys ze strony z500. Na budowe mam okolo 260000zl. Ale musze działkę kupić i nie wiem czy w mojej miejscowosci czy 10km dalej bo powiem szczerze ze u mnie działki 80-100tys, a tak 45-60tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusha 16.09.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 wizualizacja cd.: Puri, gratuluje lokalizacji, piekna okolica. Zazdraszczam, nasza dzialka to prawie pustynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 16.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Nika przy prawie każdym nicku jest skąd jesteśmy Pozdrawiam i oczywiście zapraszam na wizytację. Posiedzimy przy browarku i postaramy się na pytania odpowiedzieć. Co do stropu to zapewne chodzi Ci o strop żelbetonowy. U mnie były te cieńsze deski chyba 3? I tez daliśmy radę.Nie zawracaj sobie tym głowy zadzwonisz do tartaku i przywioza takie jakie potrzebne.Wystarczy ,że powiesz do czego Ci potrzeba.W małopolsce ceny nizsze w tartakach! Witam My w najbliższym czasie będziemy zamykać formalności związane z kupnem działki w Mysłowicach i czy w związku z ogólnoforumowym zaproszeniem moglibyśmy zobaczyć Waszą budowę bo nie byłoby za daleko. Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts