Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1..Spalanie przewiduję 2-3 (max) tony

2.Pod schodami napewno cos sie zrobi a co to czas i potrzeby pokażą :)

4.Swirek zrobił u góry schowek i tam trzyma co nieco:)

Pozdrawiam

1* 2-3 tony ? :D będziesz ogrzewał i sąsiada ? mi na cały rok idzie max 500 -700 kg miału i przyczepa sosny :D

2* jak ktoś planuje schowek pod schodami to może np podłogę dać o 30 cm niżej i będzie więcej miejsca

4* tak mam schowek u góry około 1,2m x 2m tam trzymam klamoty :D

pozdrawiam

Gość Puri
Puri na tym zdjęciu: https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvydff4s8/rfYvFyxl4B/Budowa#f:2012_7_20_A.jpg

Widac plyty , w ktore bedzie wlany beton wiec pytam czy ty dzierzawiles czy ekipa sama tworzyla?

Dwie tony ekogrochu na rok starcza?

Aha, chodzi ci o szalunki do fundamentow. To własność firmy budowlanej, ktora zlecilem. Ale mozna tez wynajac takie szalunki na okres prac fundamentowych.

U mnie stop ok 2-3 tyg. :( Czekam na stropy z ytonga...

budowa_12_09_2012.jpg

Edytowane przez Puri

Witam. Monika z tej strony. Czy buduje/wybudował ktoś ten domek w małopolsce/śląsku (okolice Krzeszowic/Trzebini/Jaworzna)? Jeśli tak to czy byłaby możliwość obejrzenia osobiście?:) Proszę o info na: [email protected]. Mam jeszcze pytanko do tych co robili strop monolityczny dotyczące deskowania: jakiej grubości deski są potrzebne. Z góry bardzo dziękuje.

Pozdrawiam Monika

podałem max.ile sie spali Świrku a o minimum pogadamy jak już zacznę dymić :)

2 tony powinny starczyć szycha91.Oczywiście wszystko zależy od ustawień kociołka i zapotrzebowania na ciepło i czy dom ocieplony itp.

Kumpel ma dom 106 m2 i wydał 900 zł na opał miałem więc też nieźle.

A co do płyt to są wielokrotnego uzytku i sasiad stosował. Przynajmniej nie ma odpadów drewnianych tyle co ja.

Witam. Monika z tej strony. Czy buduje/wybudował ktoś ten domek w małopolsce/śląsku (okolice Krzeszowic/Trzebini/Jaworzna)? Jeśli tak to czy byłaby możliwość obejrzenia osobiście?:) Proszę o info na: [email protected]. Mam jeszcze pytanko do tych co robili strop monolityczny dotyczące deskowania: jakiej grubości deski są potrzebne. Z góry bardzo dziękuje.

Pozdrawiam Monika

Nika przy prawie każdym nicku jest skąd jesteśmy :)

Pozdrawiam i oczywiście zapraszam na wizytację.

Posiedzimy przy browarku i postaramy się na pytania odpowiedzieć.

Co do stropu to zapewne chodzi Ci o strop żelbetonowy.

U mnie były te cieńsze deski chyba 3? I tez daliśmy radę.Nie zawracaj sobie tym głowy zadzwonisz do tartaku i przywioza takie jakie potrzebne.Wystarczy ,że powiesz do czego Ci potrzeba.W małopolsce ceny nizsze w tartakach!

Edytowane przez Delphion1

Gość Puri
witam

a nie wypuszczają Ci ytongów na ścianki działowe ?

pozdrawiam

Mysle ze nie. Ekipa wybudowala juz kilkadziesiąt domow z ytonga wiec mam pewne zaufanie ze Panowie wiedza co robia ;)

zobacz:

PS: Po za tym scianki dzialowe bede z Silki ze wzgledu na lepsze parametry akustyczne a tylko zewnetrzene sa z Ytong-a...

Pozdr.

Puri, do tego momentu nie wliczając ceny działki ile wydałeś? Ja planuję przygotować do wejscia sam dół bo jakoś ciężko mi się wierzy w kosztorys ze strony z500. Na budowe mam okolo 260000zl. Ale musze działkę kupić i nie wiem czy w mojej miejscowosci czy 10km dalej bo powiem szczerze ze u mnie działki 80-100tys, a tak 45-60tys.

Nika przy prawie każdym nicku jest skąd jesteśmy :)

Pozdrawiam i oczywiście zapraszam na wizytację.

Posiedzimy przy browarku i postaramy się na pytania odpowiedzieć.

Co do stropu to zapewne chodzi Ci o strop żelbetonowy.

U mnie były te cieńsze deski chyba 3? I tez daliśmy radę.Nie zawracaj sobie tym głowy zadzwonisz do tartaku i przywioza takie jakie potrzebne.Wystarczy ,że powiesz do czego Ci potrzeba.W małopolsce ceny nizsze w tartakach!

Witam

My w najbliższym czasie będziemy zamykać formalności związane z kupnem działki w Mysłowicach i czy w związku z ogólnoforumowym zaproszeniem :) moglibyśmy zobaczyć Waszą budowę bo nie byłoby za daleko. Mój mail [email protected]