Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Puri
[ATTACH=CONFIG]138968[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138969[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138970[/ATTACH]

wkleję resztę jak wkońcu to poukładam

Super fotki!

Dzieki.

PS: nudy mialem :)

Z34_Stand_1.jpg

Edytowane przez Puri

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajna galeryjka Puri. Po przeczytaniu całego forum (dwa razy) czuje jakbysmy sie znali. Zresztą z każdym z Was. Śledze Wasze postępy i czytam posty. Każdy jest cenny. Dzięki Delphion1 za wszystkie sugestie i rady. Działkę negocjuje dalej, ale dzisiaj rozmawiałem z szefem jednej z ekip- zrobi wycene i kosztorys, więc wciągam się w realizm budowy coraz bardziej. Oby na dobre. Puri jutro mam pokazowy mecz w Słupcu więc koło Ciebie. Będę się rozglądał i może wypatrze Twoją ZETkę gdzieś po drodze. Pozdrowienia

Fajna galeryjka Puri. Po przeczytaniu całego forum (dwa razy) czuje jakbysmy sie znali. Zresztą z każdym z Was. Śledze Wasze postępy i czytam posty. Każdy jest cenny. Dzięki Delphion1 za wszystkie sugestie i rady. Działkę negocjuje dalej, ale dzisiaj rozmawiałem z szefem jednej z ekip- zrobi wycene i kosztorys, więc wciągam się w realizm budowy coraz bardziej. Oby na dobre. Puri jutro mam pokazowy mecz w Słupcu więc koło Ciebie. Będę się rozglądał i może wypatrze Twoją ZETkę gdzieś po drodze. Pozdrowienia

Tak trzymaj .czytaj forum i wyciągaj wnioski z naszych potknieć aby ich mieć mniej :) Pozdrawiam

Znalazłem ekipę do ocieplenia z polecenia za 35 zł za metr z tynkiem kolorowym akrylowym.Jak myslicie dobra cena?

Jadę dzis obejrzeć ich robotę.

W końcu z lubym zobaczyliśmy zetkę na własne oczy za co bardzo dziękujemy Delphion1. Oprowadził nas i streścił najważniejsze rzeczy, czuliśmy się jak na wycieczce z przewodnikiem :) Ja jestem przekonana na 100% do tego projektu, a luby trochę mniej ;) kuchnia go martwi, że trochę za mała. Coś tam przebąkiwał,że może trzeba będzie poszerzyć dom o metr od strony kuchni i salonu. Co o tym myślicie? Pytam szczególnie osób co już mieszkają w z34. Jak wszystko pójdzie dobrze z papierami to na wiosnę ruszamy :)

Czy ktoś z Was mieszkający w zachodniej Polsce, tj. zachodniopomorskie, lubuskie lub wielkopolska byłby również tak miły żeby pokazać swój domek ?! Żeby zdecydować się na zakup projektu chcielibyśmy upewnić się że salon i górne pokoiki nie będą za małe. To samo tyczy się również kuchni... Bardzo proszę o pomoc, na decyzję pozostało niewiele czasu a nie wszyscy mają wyobraźnię przestrzenną, niestety :)

mój mail: [email protected]

Pozdr.Marta

No i zaczęło się. Od okienka, do okienka, tu mapka, tu wniosek, tam ksero. Tu stówka, tu pięć złotych ....

Ale wybór wykonawcy zbliża się powoli do końca. Cena w technologii szkieletowej to ok 140 tyś netto za SSZ wraz z płytą fundamentową (choć się zastanawiam czy samemu jej nie wylać).

Zapał do pracy ogromny i już się nie potrafimy doczekać rozpoczęcia prac :)

No to czekamy na pierwsze zdjęcia. Dajcie znac jak przeskoczycie papierki, płyta wyschnie i zaczniecie stawiac ścianki. Jeden majster postawił podobny projekt do Z34 w szkielecie dwie wiochy za mną i mówił, że samo drewno to koszt ok.40tys (sprowadzał z Niemiec). Ja planuje murowany , ale chętnie się dowiem jaka drogę przechodzicie z papierami. Co najpierw co później i ile urzędasy wyciągają Wam z kieszeni za te papierki.

Pozdrawiam i kibicuję Wam. Powodzenia

No i zaczęło się. Od okienka, do okienka, tu mapka, tu wniosek, tam ksero. Tu stówka, tu pięć złotych ....

Ale wybór wykonawcy zbliża się powoli do końca. Cena w technologii szkieletowej to ok 140 tyś netto za SSZ wraz z płytą fundamentową (choć się zastanawiam czy samemu jej nie wylać).

Zapał do pracy ogromny i już się nie potrafimy doczekać rozpoczęcia prac :)

byle do przodu:)

My dalej w papierach, w tym tygodniu idziemy już do projektanta. Kuchnia z salonem chyba pozostaną bez zmian lub poszerzymy tylko o 0,5m, wyjście na taras zmieni swoje położenie i jak projektant pozwoli nam na wykonanie trzech drzwi w ścianie nośnej to nasz projekt będzie wyglądał jak na rysunku. Co o tym myślicie? :)

Projekt2.jpg

My dalej w papierach, w tym tygodniu idziemy już do projektanta. Kuchnia z salonem chyba pozostaną bez zmian lub poszerzymy tylko o 0,5m, wyjście na taras zmieni swoje położenie i jak projektant pozwoli nam na wykonanie trzech drzwi w ścianie nośnej to nasz projekt będzie wyglądał jak na rysunku. Co o tym myślicie? :)

[ATTACH=CONFIG]140755[/ATTACH]

Nie ma co myśleć :) Będzie fajny domek.

A zmiany każdy robi analizując swoje późniejsze potrzeby i położenie domku na działce.

Macie już rzut poddasza?

Edytowane przez Delphion1