agatka49 29.11.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam serdecznie! Śledzę od jakiego czasu owe forum. Z mężem jesteśmy zainteresowani budowa Z34. Było bradzo duzo wersji, raz mieszkanie, raz budowa i dwrotnie:) Stanęło na budowie, poniewaz działke mamy. Wszystkim chciałam pogratulować waszych juz wybudowanych, domków, naprawde sa sliczne..I W związku z tym, bagaż doświadczeń macie duzy,więc pewnie pytań bedziemy mieć sporo... Budowe jak dobrze pojdzie zaczniemy w przyszlym roku, ponieważ formalności mamy duzo i nie wszyskie są juz wyajśnione.. Powiedzcie mi ile wynosi powierzchnia dachu, bo nigdzie nie moge sie dopatzreć? Ps.Bardzo podtzrymałymnie na duchu wersje kosztów, naprawde sa bardzo optymistyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 29.11.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam serdecznie! Powiedzcie mi ile wynosi powierzchnia dachu, bo nigdzie nie moge sie dopatzreć? Ps.Bardzo podtzrymałymnie na duchu wersje kosztów, naprawde sa bardzo optymistyczne:) witaj z tego co pamiętam to dachówki około 140 m2 tak średnio oszczędnie 200.000 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 29.11.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam serdecznie! Śledzę od jakiego czasu owe forum. ... Powiedzcie mi ile wynosi powierzchnia dachu, bo nigdzie nie moge sie dopatzreć? U Nas (budujemy dach bez tzw. wystających okapów) powierzchnia dachu wynosi 93 m2. Gdyby odjąć od tego powierzchnię zajętą przez komin i okna połaciowe dachówek będzie około 90 m2. Z kosztorysu - dla dachu z okapami wynika, ze trzeba 133 m2 dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka49 30.11.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedzi....Z niecierpliwościa czekam za Waszymi postami, pokazujacymi daldsze prace:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raVcio 04.12.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, jako że jestem na etapie instalacji, chciałem poruszyć - a w zasadzie prosić o opinię n/t instalacji ogrzewania. Z założenia chciałem (i tak będzie) mieć kocioł gazowy jednofunkcyjny ze zbiornikiem c.w.u. Oprócz tego marzył mi się kominek z płaszczem wodnym, aby móc grzać domek drewnem w sytuacji gdy temp. na zewnątrz nie będzie zbyt niska (oraz po powrocie z pracy do domu - taka oszczędność gazu ). Komin wystawiony, więc kominek i tak będzie - czytam jednak fora pełne opinii w tym temacie i przyznam się, że nie wiem czy porywać się na to ? Koszt inwestycji , skomplikowanie sobie instalacji oraz żywotność takiego kominka (gdzieś wyczytałem, że 6-10 lat dla kominka z płaszczem wodnym). Czy ktoś ma zdanie w tym temacie ? Jest sens pchać się na początku z kosztami w tak małym domku ? Dodam że ściany to max 29 + styropian 15 (docelowo). Znalazłem coś takiego, co dało mi do myślenia: http://www.tanie-ogrzewanie.pl/pl/poradniki_abc/46.html P.S. parę lat temu pracowałem w firmie, która jako pierwsza w kraju produkowała kotły na eko-groszek z palnikiem retortowym (na licencji angielskiej) - teraz już nie istnieje, zdławiła ją tańsza konkurencja... Niemniej jednak wtedy bez wahania wstawiłbym taki kocioł przy cenie ok. 300/tone. Dzisiejsze ceny to porażka. Nie chcę poruszać wątku n/t wyzszości jednego systemu ogrzewania nad innym, prosze jedynie o uwagi n/t opłacalności kominka na płaszcz wodny. Może macie znajomych, którzy mają i sobie chwalą? pozdrawiam, miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raVcio 09.12.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, widzę że chyba sam sie muszę zmierzyć z tą decyzją bogatszy o lekturę zostaje wybór międyz kominkiem samym w sobie a kominkiem DGP - tylko to malowanie ścian echhh i weź tu znajdź coś bez wad pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.12.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, widzę że chyba sam sie muszę zmierzyć z tą decyzją bogatszy o lekturę zostaje wybór międyz kominkiem samym w sobie a kominkiem DGP - tylko to malowanie ścian echhh i weź tu znajdź coś bez wad pzdr bez wad jest brak kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raVcio 09.12.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, widzę że chyba sam sie muszę zmierzyć z tą decyzją bogatszy o lekturę zostaje wybór międyz kominkiem samym w sobie a kominkiem DGP - tylko to malowanie ścian echhh i weź tu znajdź coś bez wad pzdr bez wad jest brak kominka jest komin to bedzie i kominek albo jakaś koza swoje ogrzeje, a czy puszczac ciepłe powietrze na pokoje na górze i dole to jeszcze musze sie "dokształcić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.12.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jest komin to bedzie i kominek albo jakaś koza swoje ogrzeje, a czy puszczac ciepłe powietrze na pokoje na górze i dole to jeszcze musze sie "dokształcić" jak juz bym miał komin to do kominka wstawił bym nadmuchy do pomieszczeń niech chociaż jest z niego pożytek po co malować salon jak można wszystkie pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 14.12.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Widzę moje prawie rodzinne strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.12.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Widzę moje prawie rodzinne strony a dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_80 20.12.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Myślę o wprowadzeniu takich zmian na parterze, co Wy na to??? http://images37.fotosik.pl/235/f7019d1279876d03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 20.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie, podczytuje, podczytuje i nigdzie nie moge znalezc czy gdzies w okolicach Szczecina ktos buduje Z34 lub juz wybudowal???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 20.12.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Myślę o wprowadzeniu takich zmian na parterze, co Wy na to??? moje zmiany http://img231.imageshack.us/img231/2423/f7019d1279876d03m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 20.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie, podczytuje, podczytuje i nigdzie nie moge znalezc czy gdzies w okolicach Szczecina ktos buduje Z34 lub juz wybudowal??? Pozdrawiam 120 km może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 21.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wiem Swirek100 ze ty w lubuskim ale przez te sniegi to wolami trza isc cztery tygodnie, wiec blizej szukalam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 21.12.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wiem Swirek100 ze ty w lubuskim ale przez te sniegi to wolami trza isc cztery tygodnie, wiec blizej szukalam:) Witam Kuba buduje w Szczecinie z tym że nie wiem na jakim jest etapie, a co do śniegu to za 2 dni go nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 21.12.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Kuba buduje w Szczecinie z tym że nie wiem na jakim jest etapie, a co do śniegu to za 2 dni go nie będzie Buuu a ja juz myslalam ze Swieta biale beda:( Kuuuuuuuuuba wystap i daj znac na jakim etapie jestes,.....Gdzie jest Kuba??Poszukiwany do odpowiedzi Swirek a Ty taki oblatany w temacie to powiedz mi czy: 1) Kuchnia nie za mala, daje rade twoja druga lepsza polowa??? 2) Lazienka na gorze,, myslalam ze mozna zrobic tam lukarne co by wieksza byla, aczkolwiek nie wiem czy ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 21.12.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Kuba buduje w Szczecinie z tym że nie wiem na jakim jest etapie, a co do śniegu to za 2 dni go nie będzie Buuu a ja juz myslalam ze Swieta biale beda:( Kuuuuuuuuuba wystap i daj znac na jakim etapie jestes,.....Gdzie jest Kuba??Poszukiwany do odpowiedzi Swirek a Ty taki oblatany w temacie to powiedz mi czy: 1) Kuchnia nie za mala, daje rade twoja druga lepsza polowa??? 2) Lazienka na gorze,, myslalam ze mozna zrobic tam lukarne co by wieksza byla, aczkolwiek nie wiem czy ma sens Kuby jeszcze tu nie widziałem - co do kuchni to moja ma 175x330 jak na nasze potrzeby wystarczy - co do górnej łazienki ma ona wymiary 2,6 x 2,6 i jest spora, co do lukarni to można lecz zmianę tę trzeba zrobić jeszcze przed wystąpieniem o pozwolenie na budowę gdyż zmienia ona powierzchnię budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 21.12.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 To skad Kuba jest, albo tak -jak sie z Kuba skontaktowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts