julijanka 09.12.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. W sumie to wahamy się konkretnie między z34 a projektem Słodka Zosiahttp://www.tooba.pl/projekt-domu-Slodka-Zosia/a,s_pd,idp,9020.htmljest właściwie identyczna i ma już podzielone te pokoje u góry. Nie wiemy tylko o ile drożej by nas wyszła, bo całkowitą powierzchnię ma większą o 20m2 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 10.12.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) @ julijanka: Ja również mogę udostępnić mój SSO na oględziny (rejon "Wałbrzych-Klodzko". Znam te obawy, sam się wybierałem do Irka na wizytę ale jakoś nie wyszło... Z mojej strony domek jest super a szczególnie poddasze i salon z kuchnia. Jedyne "ale" to łazienka i sypialnia na parterze, są jak dla mnie "bardzo mini". Przyznaje ze jak bym jeszcze raz budował to bym zlikwidował pomieszczenie gospodarcze i zrobił na dole łazienkę o normalnych gabarytach http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif. U góry zlikwidowaliśmy te schowki i mamy piękne duże pokoje. Garaż postawiłem ze względu jeżeli by się okazało ze domek jest jednak za mały to przedłużę dach nad tarasem podciągnę ściany i mam dodatkowe 1/2 domu... Ale jak na razie wie widzę takiej potrzeby... Zapraszam do mojej galerii budowy, starałem się udokumentować każdy etap budowy jako mój aktywny part na tym forum dla następnych... https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvy...yxl4B/Budowa#/ Życzę powodzenia - i naprawdę nie ma co się obawiać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bye.gif Puri Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 10.12.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Puri gratuluje postepów:) super wyglada wszystko i te widoki z dzialki..poprostu bajeczne:)dużo drozej opcja z garażem wychodzi?zastanwaiam sie nad tym ale dlamnie każdy grosz się liczy i dlatego wstępnie zrezygnowalem z garażu..Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 10.12.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Puri pogonił z robotą i fakt widoczki zarąbiste,nic tylko podziwiać.Na pewno na bierząco bedzie o postępach z budowy nas informował ,więc pytaj a zapewne odpowie.A nam schody w środę przyjda montować dopiero ech... Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 11.12.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 @sipex: ciezko powiedziec o ile wiecej wychodzi garaz... z jednej strony taniej niz bym go budowal osobno w puzniejszym okresie (robocizna, transpoort etc...) z drugiej strony to odczowa sie po kieszeni poniewaz garaz ma 4 metry szerokosci, wiec mozesz przyjac na sam material dodatkowe 1/2 domu Z34 bez dachu... @delphion1: jasne ze bede informowal wizualnie, fotografia to moje hobby (mala galeria prac: http://matusiak-photography.com) prace na budowie jak narazie ustaly. Przyszla zima jak z bajki Pytanie "PODBITKA PVC vs Świerk": Jest okazja kupic deski 12,5cm x 0,96cm (boazerie) spezialnie na podbitke. Drewno "Świerk". Przecenione z 6€/m2 na 3€/m2 = 12PLN. W planie mialem ryny + podbitke pvc z MARLEYa http://www.marley.com.pl/deski-czolowe-i-podbitki.html ale pare osob mi odradza ze duzo drosza i jak to wygladac bedzie dom w gorach z "plastiku".... Po za tym na PVC nie maja taki wplyw zmiany atmosferyczne a drewno trzeba co 5 lat impregnowac... Jakie wy macie podbitki ? Co o tym sądzicie?? Z gory dziekuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.12.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A ja byłem dzisiaj u Delphiona1 i jego domek prezentuje się jeszcze fajniej niż na zdjęciach. Z34 jest naprawdę bardzo praktycznym domkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.12.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Jakie wy macie podbitki ? Co o tym sądzicie?? Z gory dziekuje ! witam co do garażu to myślę tak 25.000-40.000 na początku założyłem podbitkę pcv złoty dąb pod rynny , przyszedł czas na elewacje i dokończenie podbitki to okazało się że nie ma już kątowników z złotego dębu więc wywaliłem złoty dąb i założyłem biały pcv z VOXa i sztukaterię też dałem białą ... jestem zadowolony Puri nie to żebym się czepiał bo u mnie było podobnie, ale na zdjęciu 218 widać szpaty w bloczkach - ja u siebie kazałem pofugować cały dom na zewnątrz a co do komina i wentylacji od kominka to w ramach oszczędności miejsca można pustaki wentylacyjne ciągnąć od stropu do góry, a komin ustawić w ganku część w ścianie działowej ja zrobił bym w ten sposób "może przyda się dla potomnych" http://s1.pokazywarka.pl/i/1567000/825619/1122.jpg Edytowane 12 Grudnia 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 12.12.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 uhuhu to jednak spory koszt porownujac budowe domu itp:Pale fajnie bylo by miec:)Pozdrawiam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.12.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 uhuhu to jednak spory koszt porownujac budowe domu itp:Pale fajnie bylo by miec:)Pozdrawiam/ tak wyjdzie : - fundamenty - ława - ściany - strop - dach - brama garażowa - posadzka - ocieplenie , elewacja - tynki - elektryka , ogrzewanie - robocizna :D ale faktem jest że fajnie jest mieć garaż :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 12.12.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) tak wyjdzie : - fundamenty - ława - ściany - strop - dach - brama garażowa - posadzka - ocieplenie , elewacja - tynki - elektryka , ogrzewanie - robocizna :D ale faktem jest że fajnie jest mieć garaż :D Co fakt to fakt zawsze mi sie marzył przydomowy garaz:) trudno może kiedyś a jak u Ciebie swirek100 cenowo wyszła ta wiata na autko bo tez dosyc fajnie to wyglada:)ewentualnie na sciany dac te gotowe drewniane przesła i zawsze lepsze to niz samochod pod chmurka no i pare rzeczy tez da sie upchnac pod wiata:P Edytowane 12 Grudnia 2012 przez sipex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julijanka 12.12.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 @ julijanka: Ja również mogę udostępnić mój SSO na oględziny (rejon "Wałbrzych-Klodzko". Znam te obawy, sam się wybierałem do Irka na wizytę ale jakoś nie wyszło... Z mojej strony domek jest super a szczególnie poddasze i salon z kuchnia. Jedyne "ale" to łazienka i sypialnia na parterze, są jak dla mnie "bardzo mini". Przyznaje ze jak bym jeszcze raz budował to bym zlikwidował pomieszczenie gospodarcze i zrobił na dole łazienkę o normalnych gabarytach http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif. U góry zlikwidowaliśmy te schowki i mamy piękne duże pokoje. Garaż postawiłem ze względu jeżeli by się okazało ze domek jest jednak za mały to przedłużę dach nad tarasem podciągnę ściany i mam dodatkowe 1/2 domu... Ale jak na razie wie widzę takiej potrzeby... Zapraszam do mojej galerii budowy, starałem się udokumentować każdy etap budowy jako mój aktywny part na tym forum dla następnych... https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvy...yxl4B/Budowa#/ Życzę powodzenia - i naprawdę nie ma co się obawiać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bye.gif Puri Dzieki Czy uwazacie ze podzielenie obu pokoi U gory to dobry pomysl? Czy nie beda to tzw. Klitki? Teraz, poki dzieci sa male to moze ok, ale dla nastolatkow tez bedzie dosc miejsca? czy ogladaliscie moze ten projekt slodka zosia, o ktorym wczesniej pisalam? Co o nim myslicie? Wyjdzie duzo drozej? Serdeczne pozdr dla wszystkich budujacych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 13.12.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 @ julijanka: ja sobie nie wyobrazam podzielic te pokoje u gory. Po zlikwidowaniu tych wnek/szaf wedlug projektu mam u gory 2 duzo pokoje.Mozna np. w jednym kacie zrobic miejsce do spania a po drugiej stronie pokoju rogowke z tv i pod oknem jest jeszcze wystarczajaco miejsc an biurko. A nawed jak sie z czasem stwierdzi ze jednak lepiej z garderoba to postawienie takiej scianki z rigipsu to chwila moment i koszt tez nie wielki - pare plyt, stelaż i wełna szklana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwii.p 13.12.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ja uważam, że garderoby w tym projekcie to strzał w 10 i nie zamieniłabym ich za nic w świecie na pokoje, tym bardziej, że po podzieleniu na dwa to będa mikro pokoiki i jeszcze nieustawne. Kazdy ze znajomych kto wchodzi do nas na budowe to mówi, że ,,zazdrości" garderoby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 14.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ja uważam, że garderoby w tym projekcie to strzał w 10 i nie zamieniłabym ich za nic w świecie na pokoje, tym bardziej, że po podzieleniu na dwa to będa mikro pokoiki i jeszcze nieustawne. Kazdy ze znajomych kto wchodzi do nas na budowe to mówi, że ,,zazdrości" garderoby.... mi wystarczy 1 garderoba u góry. Jak ten czas zasuwa juz świeta za pasem . Niestety barierki do schodów sie odwlekły i musimy poczekać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 15.12.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam wszystkich. My powoli coś działamy, oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 15.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 i jeszcze te, myślimy też o jakieś wiacie ale z balkonem na górze,architekt zaproponował coś takiego ale nie wiem co by zastosować na podłogę tak aby nie przeciekała bo ma być również dachem wiaty. Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.12.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam wszystkich. My powoli coś działamy, oto zdjęcia No i pięknie to wygląda Co do wiaty to ciekawy pomysł i muszę go przemysleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 16.12.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam wszystkich!Chcialabym sie zapytac odnosnie elewacji a co za tym idzie;jaki styropian wybrac(bialy czy grafitowy),jaki rodzaj elewacji(mineralny,akrylowy,silikatowy czy silikonowy)a moze tradycyjny??czy Ktos moze wie ile jest dokladnie metrow powierzchni scian?(pytam w sensie ile metrow szeciennych zamowic styropianu)??pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 17.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 przesłałem na priv moje wypociny może Ci pomogą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 17.12.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 dziekuje bardzo za odpowiedz:)napewno sie przydadza!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts