swirek100 26.12.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 My postanowiliśmy maksymalnie powiększyć łazienkę na poddaszu. Zastanawiamy się nad rozciągnięciem budynku o 1-2m < rozszerzenie salonu i kuchni, bo salon wydaje się nam zbyt mały i nieustawny> i wstawienie na tej ścianie wysuniętego okna z balkonikiem u góry tak jak jest w z102. No i oczywiście garaż z kotłownią witam jak pisał Delphion proponuję odwiedzić jakiś z34 i się przekonać co komu pasuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 26.12.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Fakt jeszcze na żywo go nie widzieliśmy, cały czas szukamy. Ciekawi mnie ogrzewanie, widze że masz piec na ekogroszek, ile ci spala ? Ciężko mówić o spalaniu w 1 sezonie i o 2 napewno Świrek napisze ile spadło ? Nagryzmoliłem Ci na priv.moje uwagi. Ja z pieca jestem mega- zadowolony i nic wiecej mi nie potrzeba,wygoda uzytkowania pieca z podajnikiem nie podlega dyskusji i czysto w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.12.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Ciężko mówić o spalaniu w 1 sezonie i o 2 napewno Świrek napisze ile spadło ? Nagryzmoliłem Ci na priv.moje uwagi. Ja z pieca jestem mega- zadowolony i nic wiecej mi nie potrzeba,wygoda uzytkowania pieca z podajnikiem nie podlega dyskusji i czysto w kotłowni witam ja mam piec miałowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 26.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 witamtak moze z innej beczki.mógłby ktos podac koszt zrobienia stropu z34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.12.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 witam tak moze z innej beczki. mógłby ktos podac koszt zrobienia stropu z34? witam strop żerański 4500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 26.12.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) witam ja mam piec miałowy Mój tez sobie z miałem radzi i to całkiem dobrze Storop lany beton-3300(razem ze schodami wewn) zbrojenie jakies 2000 robocizna hmmm...tutaj nie wiem Świrku ile spadło zuzycie w stosunku do 1 sezonu po wygrzaniu domku? Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Świrku ile spadło zuzycie w stosunku do 1 sezonu po wygrzaniu domku? w pierwszym sezonie nie wyrobiłem się z ociepleniem, więc troszkę poszło i nie liczyłem drugi rok wyszedł 700 zł od wiosny do dziś ciepła woda i grzanie domku (w domu 24-26 stopni ) : - sosny 40% przyczepy - to jakieś 200 zł - miał 260 zł = łącznie 460 zł ale zima łagodna jest z ręką na sercu -* nie ma pęknięć na lanym stropie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 26.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) U mnie mimo szkód górniczych nie ma. Dostępu do taniej sosny u mnie nie ma ale za to jest do węgla Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.12.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 U mnie mimo szkód górniczych nie ma. Dostępu do taniej sosny u mnie nie ma ale za to jest do węgla przy węglu mniej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 26.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Racja ,raz w tygodniu zasypię i co 2-3 dni popiół wybieram a poza tym zapominam ,że mam piec.No chyba że podajnik usłyszę I koszt takiego luksusu do zaakceptowania:) Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Delphion1 poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maślana 27.12.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Ciekawa byłam kosztów ogrzewania, co do pieca z podajnikiem to jesteśmy zdecydowani w 100% Męczące jest bieganie do pieca co jakiś czas, podajnik to zdecydowana wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 27.12.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Męczące jest bieganie do pieca co jakiś czas, podajnik to zdecydowana wygoda witam ja nie mam problemu idę ładuję, rozpalam , wciskam start i za np 4 godzinki wciskam stop raz na tydzień - dwa wyciągam popiół pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2012 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 28.12.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 witam strop żerański 4500 zł nas strop żerański wyszedł o wiele drożej, kładziony latem 2011r. - coś koło 7 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdafabik 28.12.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 witam tak moze z innej beczki. mógłby ktos podac koszt zrobienia stropu z34? nas strop żerański wyszedł o wiele drożej, kładziony latem 2011r. - coś koło 7 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 01.01.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich budujących i już mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 02.01.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam.,Mam takie pytanko chodzi o to że budowa będzie w całośći z kredytu więc chcęgo wiąść jak najmniej:p myśłimy żęby dom zbudowac do stanu deweloperskiego(taki warunek banku)i wykończyćsam dół góręnarazie wogule nie ruszać..dużo kosztów odejdzie rezygnując z wykonczenia góy powiedzmy w tym standardzie średnim zeby jako tak wszystko wyglądało?pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 02.01.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam.,Mam takie pytanko chodzi o to że budowa będzie w całośći z kredytu więc chcęgo wiąść jak najmniej:p myśłimy żęby dom zbudowac do stanu deweloperskiego(taki warunek banku)i wykończyćsam dół góręnarazie wogule nie ruszać..dużo kosztów odejdzie rezygnując z wykonczenia góy powiedzmy w tym standardzie średnim żeby jako tak wszystko wyglądało?pozdrawiam:bye: Hmm.. i tak zapewne dach będzie ocieplony i żeby się wełna nie sypała to przynajmniej folie musisz dać.A ileż to jest potem zrobić stelaże i przykrecić płyty gk? Najdroższa jest łazienka i na niej sporo zaoszczędzisz jak jej nie zrobisz .Pokoje to właściwie kwestia zasobności portfela i można je wykończyć naprawdę nie dużym kosztem robiąc wszystko samemu.Ponadto 3 drzwi Ci odejda jak ich nie wstawisz.Najlepiej by było jakbyś nam powiedział o jakiej kwocie mówimy to byśmy poradzili co można odłożyć na później. Szybkich realizacji budującym w Nowym Roku A mieszkajacym zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 02.01.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam.,Mam takie pytanko chodzi o to że budowa będzie w całości z kredytu więc chcę go wiąść jak najmniej:p myśłimy żęby dom zbudowac do stanu deweloperskiego(taki warunek banku)i wykończyćsam dół górę narazie w ogóle nie ruszać..dużo kosztów odejdzie rezygnując z wykonczenia góy powiedzmy w tym standardzie średnim zeby jako tak wszystko wyglądało?pozdrawiam:bye: witam wszystko zależy od inwestora , za ile znajdzie ekipę budowlaną, w jakich cenach będzie kupował materiały i ile sam potrafi zrobić. \ Na dzień dzisiejszy ja np do stanu o którym piszesz wydał bym oszczędzając jakieś .... 180.000 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 02.01.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 czyli okolo 17tys z tego co pamiętam info o łącznych kosztach?generalnie ekpia jest za okolo 25tys stan surowy otwarty z montarzem okien w dach..góre ocieplenie tynki i plytami gk zamknac sciane dachu by, chcial..Myśle że od stanu deweloperskiego sam bym wszystko robił nie licząc instalacji tu pare zł zaoszczędze (Znajomi rodzina) z wierzchu elewacja ocieplenie puc moge sam zrobić też,pozwolenia przyłacza juz będa kredyt tylko i wyłacznie na samą budowe chciał bym w 150tys sięzmieścić ale coś czuję że będzie to nierealne:Pmyśle nad tym projektem http://z500.pl/projekt/Z211,Maly-dom-z-poddaszem-funkcjonalny-i-ekonomiczny-w-budowie-i-utrzymaniu.html metrarz mniejszy więc koszty też ale znowu z34 jest idealny:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 03.01.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Buduje sie przeważnie jeden raz w życiu i lepiej nie żałować później ,że się zrobiło nie tak jak się chciało . Jeśli masz troszkę smykałki do budowlanki to nic tylko działać. 150 tys i troszkę kombinowania a zdziwisz się ile można za to zrobić W naszym kraju nie warto wszysto robić legalnie(taka podpowiedź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts