Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za odpowiedż :p Dziś zakupiliśmy solbety 24 po promocji cena 7,86 a była 8,20 :rolleyes: promocja trwa do 18 01 z transportem i hds;) teraz czaimy się na okna dachowe i dachówkę Roben piemont pozdrowienia dla aktywnych forumowiczów:bye:

Budujecie więc z solbetu 24. Można wiedzieć ile tego materiału potrzeba na Z34 i czym będziecie ocieplać?

Budujecie więc z solbetu 24. Można wiedzieć ile tego materiału potrzeba na Z34 i czym będziecie ocieplać?

My budujemy z garażem kupiliśmy 24 palety 1152 szt.Nadmiar możemy bez problemu oddać do hurtowni lub przerobić na 12:rolleyes: ocieplać będziemy styropianem 12 lub 15 tak jak Swirek.

Witam Delphion ty masz 11 warstw pustaka do stropu,Swirek ma 11 i nadlewka a Puri ma 13 ;)ile wam wyszły wysokości parteru.

Nawet nie liczyłem.

Powiem jak pomierzę bo wylewki mi sporo wyszło chyba 10 cm i nie wiem ile mam do stropu jak pomierzę dam znać bo na oko wydaje się w porządku :)

Powinno być coś około 260/270

My budujemy z garażem kupiliśmy 24 palety 1152 szt.Nadmiar możemy bez problemu oddać do hurtowni lub przerobić na 12:rolleyes: ocieplać będziemy styropianem 12 lub 15 tak jak Swirek.

na posadzkę taż proponuję dać 15 cm - w ogrzewaniu to się później zwraca :)

kolega dał 8 cm i podłogówka już tak temp nie trzyma :)

Czy ktoś z Was zlikwidował słup w salonie? (na rzecz belki pod sufitem) Nasza architekt twierdzi że się nie da. Czy rzeczywiście? Pomóżcie!!!

Mi tez powiedziano,że się nie da bo wytrzymałość sufitu wymaga w tym miejscu podpory a mam lany i nic to nie zmieniło.

Niestety architektem nie jestem, i sie nie znam i musze zaufać fachowcom.

Owszem ktoś na forum o tym pisał i z tego co pamiętam słup gdzies wkomponowano?Przeszukaj forum.

Szczerze powiem jak widziałem cała budowę od podszewki nie wyobrażam sobie aby taka połać sufitu była bez podpory(słupa) i belk wzmacniajacych na niej osadzonych.Tez słupa nie chcielismy a jednak musiał byc :(

Ale dręcz architekta niech mysli :)