Gość sipex 10.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 witam a ja mam pytanie z innej beczki:pmoze nie wypada ale jest tu wielu rzyczliwych i pomocnych osób wię zaryzykuję:Pjak myślicie czy budowa domku z211 wyjdzie sporo taniej niż z34?http://z500.pl/projekt/Z211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 witam a ja mam pytanie z innej beczki:pmoze nie wypada ale jest tu wielu rzyczliwych i pomocnych osób wię zaryzykuję:Pjak myślicie czy budowa domku z211 wyjdzie sporo taniej niż z34? http://z500.pl/projekt/Z211.html witam powiem Ci szczerze że budowa z211 wyjdzie dokładnie tyle samo co z34 chyba że z211 budował byś np na zachodzie Polski - a z34 Warszawie - to z211 wyjdzie taniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 11.01.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 swirek100 budowa bedzie 30km od Szczecina nie wiem czy to drogi region czy nie? no ale z 211 jest o 16m2 mniejszy więc sobie tak myślałem ze taniej powinno wyjsc z te 30-40tys dlatego pytam:Pwięc czemu swirku100 ma wyjść tak samo?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) swirek100 budowa bedzie 30km od Szczecina nie wiem czy to drogi region czy nie? no ale z 211 jest o 16m2 mniejszy więc sobie tak myślałem ze taniej powinno wyjsc z te 30-40tys dlatego pytam:Pwięc czemu swirku100 ma wyjść tak samo?pozdrawiam drogi sipexie te 16m2 to nie jest tak dużo by kasę zaoszczędzić, raptem kilka m2 domu firma budująca ma spore rozpiętości cenowe, wystarczy wybrać dobrą i tanią i można zaoszczędzić kilka tysięcy zł patrząc na te 16m2 to mniej fundamentów, ław, ścian, stropu jeśli chodzi o materiały to sądzę iż zaoszczędzisz max 3000 - tylko czy potem nie będzie Ci brak tych 16 m2 jeśli działkę masz prostą to ławy można na 90 cm dać , jeśli masz spadek tak jak ja to ławy leżą na 180 cm czyli więcej o 90 cm to akurat 3000 zł na metrach domu raczej nie zaoszczędzisz wiele oba projekty są proste bez udziwnień Irek jestem pozdrawiam p.s podnosząc poddasze z34 o 1 suporex zyskasz około 10-12 m2 nie che mi się liczyć dokładnie - koszt 60 suporexów - 400 złoty Edytowane 11 Stycznia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 11.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 swirek100 Twoja pomoc jest bezcenna naprawde:wiggle: jeśłi mówisz że to faktycznie bez większych kosztów tak jak ja myślałem to zostaje przy z34 ,aż mi kamień z srecaa spadł bo miałem nadzieje że ktoś mnie zniecheci do zmiany planów:Pa o co chodzi z tymi ławami(jestem zielony) działke mam tak powiedzmy 1/3idzie praktycznie w poziomie pod koniec zaczyna leciec z skosu nie szczególnie dużego ale leci co prawda mam troche ziemi ewentualnie na podsypanie ale nie wiem czy tak można kombinować..a powiedz mi swirku100 jak u Ciebie koszt do stanu deweloperskiego z instalacjami ociepleniem itp?bo z tego co pisałeś to chyba do tego momentu firma robiła?pozdrawiam i raz jeszcze stokrotne dzięki:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.01.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 swirek100 Twoja pomoc jest bezcenna naprawde:wiggle: jeśłi mówisz że to faktycznie bez większych kosztów tak jak ja myślałem to zostaje przy z34 ,aż mi kamień z srecaa spadł bo miałem nadzieje że ktoś mnie zniecheci do zmiany planów:Pa o co chodzi z tymi ławami(jestem zielony) działke mam tak powiedzmy 1/3idzie praktycznie w poziomie pod koniec zaczyna leciec z skosu nie szczególnie dużego ale leci co prawda mam troche ziemi ewentualnie na podsypanie ale nie wiem czy tak można kombinować..a powiedz mi swirku100 jak u Ciebie koszt do stanu deweloperskiego z instalacjami ociepleniem itp?bo z tego co pisałeś to chyba do tego momentu firma robiła?pozdrawiam i raz jeszcze stokrotne dzięki:p jeśli chodzi o ławy to jak w miejscu gdzie planujesz dom masz równo to się nie martw a jeśli masz w jednym miejscu wyżej w innym niżej to weź np poziomnicę wodną - jeden koniec gdzie jest najwyżej drugi gdzie najniżej i sprawdź ile cm masz różnicy i dodaj do tego 90 cm i wyjdzie Ci na jaką głębokość musisz kopać co do stanu deweloperskiego to nie pamiętam musisz poszukać w wcześniejszych postach tu lub na z500 całość z wiatą ogrodzeniem i częściowym wyposażeniem 197.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 11.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Mi tez powiedziano,że się nie da bo wytrzymałość sufitu wymaga w tym miejscu podpory a mam lany i nic to nie zmieniło. Niestety architektem nie jestem, i sie nie znam i musze zaufać fachowcom. Owszem ktoś na forum o tym pisał i z tego co pamiętam słup gdzies wkomponowano?Przeszukaj forum. Szczerze powiem jak widziałem cała budowę od podszewki nie wyobrażam sobie aby taka połać sufitu była bez podpory(słupa) i belk wzmacniajacych na niej osadzonych.Tez słupa nie chcielismy a jednak musiał byc Ale dręcz architekta niech mysli Oczywiście da się. Zobacz w tym wątku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-Z34-budujacych-zapraszam-%29%29/page44 Ale jak już wylałeś strop no to po ptakach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 11.01.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Oczywiście da się. Zobacz w tym wątku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-Z34-budujacych-zapraszam-%29%29/page44 Ale jak już wylałeś strop no to po ptakach.... witam pisałem że się da i się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 11.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jeśli chodzi o ławy to jak w miejscu gdzie planujesz dom masz równo to się nie martw a jeśli masz w jednym miejscu wyżej w innym niżej to weź np poziomnicę wodną - jeden koniec gdzie jest najwyżej drugi gdzie najniżej i sprawdź ile cm masz różnicy i dodaj do tego 90 cm i wyjdzie Ci na jaką głębokość musisz kopać co do stanu deweloperskiego to nie pamiętam musisz poszukać w wcześniejszych postach tu lub na z500 całość z wiatą ogrodzeniem i częściowym wyposażeniem 197.000 czyli u Ciebie uciekał grunt aż o 90CM?dobrze rozumiem?:Pumnie to raczej jest kilka cm jesli chodzi o dlugosc domku..czyli koszt jesli nawet te 50cm ucieknie nie bedzie tragicznie wielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julijanka 11.01.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 DZIĘKUJĘ To forum jest bezcenne. Czyli jednak się da Oczywiście da się. Zobacz w tym wątku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-Z34-budujacych-zapraszam-%29%29/page44 Ale jak już wylałeś strop no to po ptakach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Oczywiście da się. Zobacz w tym wątku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-Z34-budujacych-zapraszam-%29%29/page44 Ale jak już wylałeś strop no to po ptakach.... Nie wiem jakby było bez słupa ale on mi nie przeszkadza a wręcz teraz jest ozdobą salonu Też mi coś świtało,że ktoś go przesunał a dacek wiedział gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 12.01.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 swirek100 budowa bedzie 30km od Szczecina nie wiem czy to drogi region czy nie? no ale z 211 jest o 16m2 mniejszy więc sobie tak myślałem ze taniej powinno wyjsc z te 30-40tys dlatego pytam:Pwięc czemu swirku100 ma wyjść tak samo?pozdrawiam Lepiej zastanowić się nad tańszym ale niekoniecznie gorszym materiałem do budowy.Nie budowałem tego domku wiec nie wiem czy i ile byłby tańszy.Zapewne by był ale też jest mniejszy podpytaj na forum budujacych ten domek o koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 12.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Nie wiem jakby było bez słupa ale on mi nie przeszkadza a wręcz teraz jest ozdobą salonu Też mi coś świtało,że ktoś go przesunał a dacek wiedział gdzie szukać mało osób w temacie jest z z211:P piszą średnio SSO ok 80-100tys(robocizna z materialem) i wiekszosc ze 200tys ma zamiar zamieszkac :Pale dlamnie z34 jest o niebo lepszy i ladniejszy tylko sobie ubzdurałem ze zaoszczedził bym dużo na tych metrach2 z 211:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 13.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Wreszcie znalazłem chwilę na ogarnięcie schodów i wstawiam obiecane foty.(jakość fotek telefonem więc prosze nie marudzić ) Została mi klatka schodowa do wykończenia uff... Trzeba ciągle uwazać na schody :/ Na szczeście stolarze zaproponowali malowanie końcowe schodów po wykonaniu wszystkich robót aby były bez ryski. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 13.01.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) schody elegancko wyglądają: Edytowane 13 Stycznia 2013 przez sipex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 13.01.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Schody przepiękne!Już wiem że też takie chcemy mieć Zastanawiam się tylko nad kosztem-czy są dużo droższe od zwykłych drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 14.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Schody przepiękne!Już wiem że też takie chcemy mieć Zastanawiam się tylko nad kosztem-czy są dużo droższe od zwykłych drewnianych? A dziękuje Wam bardzo I cieszę się,że Wam się podobają o kosztach pisaliśmy tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-projekt-Z34-pracownia-STUDIO-Z500&p=5630633#post5630633 Nie potrafię powiedzieć, ile kosztują samonośne dębowe dla porównania, ale zapewne forumowicze pomogą Koszt samych schodów z barierkami zmiescił się w granicach 11 tys było planowane 10 ale dorobiliśmy podest i za barierki również musieliśmy dopłacić jak i parapet na ściance obok schodów u góry.Koncepcja rodziła się w trakcie prac.A za to później ,trzeba zwykle dopłacić:/.Tak jak pisałem obrobiony został słup i ścianka w kuchni za dopłatą.Fotki moze w sobotę jakies zrobię? Schody na tyle zostały solidnie wykonane,że chyba kuchnie też zrobimy w tej samej firmie. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 15.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ile jeszcze tego sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 16.01.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 a jak Was wyszlo z instalacja c.o., wod-kan?chodzi mi o koszt i co zawierał?pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 16.01.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 a jak Was wyszlo z instalacja c.o., wod-kan?chodzi mi o koszt i co zawierał?pozdrawiam:) My za całe co w miedzi i wodę w plastikach daliśmy 24000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts